Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Sziasztok! Adott egy lanon lévő W10 Pro munkaállomás, amely egy csatlakoztatott hálózati meghajtón egy fájl régi verzióját látja csak. Mi lehet a gond?
Köszi & üdv!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Sziasztok, a következő problémába futottam bele: adott egy HP munkaállomás (utolsó bios és vga driver) Windows 10-el, egy displayporton csatlakozó FHD monitor (elsődleges) és egy vga-n csatlakozó HD monitorral. A FHD monitoron idővel elkezdenek szürke sávok megjelenni, pl. intézőben, Adobe readerben, Office alkalmazásokban. Újraindítás után ez megjavul egy időre. Próbáltam keresgélni és több ehlyütt ajánlották a következőt (Intel vga):
- az asztalon klikk az Intel grafikus beállításokra,
- válaszd a Megjelenítő-t (itt alapból az Általános beállításokon van),
- klikk lent a "Méretezés teljes képernyőre" (alapból a "Megjelenítő képméretének megtartása" van kijelölve)
- pipáld ki az "Alkalmazásbeállítások felülbírálása" opciót.Sajnos ez sem segít, de van, akinél ez megoldotta a gondot. Esetleg valaki már belefutott ilyesmibe?
Köszi & üdv
-
looser
addikt
Sziasztok!
Nemrégiben kezdtem el használni Windows 10-et. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e itt is hasonlóan színezni, mint a Windows 7 esetében. Ugye 7 és a korábbi rendszerek esetében a Személyre szabás -> Ablak színei alatt tetszőleges színt meg lehetett adni, ami érvényes volt az összes megnyitott alkalmazásra. W10 esetén úgy tűnik, a tálca ill. ablakkeretek színe megváltozik, de a program "bentebb" már egyéb színű. Nehéz ezt leírni, mutatok egy példát. Az első a W7-en futtatott Total Commander felső része, a második W10-en:
Van lehetőség a teljes "egyszínűsítésre" W10 alatt?
Üdv
-
looser
addikt
Sziasztok!
Hogyan lehet egy extra billentyűzet nyelvet eltávolítani? Sokat keresgéltem már, de egyszerűen nem találom. Nyelvnek csak a magyar, billentyűzetnek magyar 101-es billentyűzet van beállítva (angol kiosztású) és nincs ott sem más nyelv, de a tálcán, az óra mellett mégis választható az ENG-HUN.
Köszi & üdv
-
looser
addikt
Sziasztok!
Valaki találkozott már azzal a jelenséggel, hogy a rendszer (asztalai gép, teljesen áramtalanítva) első bootnál lefagy, de kikapcs-bekapcs után rendben elindul. Ez történik minden alkalommal. Gyorsindítás, hibernálás kikapcsolva.
Üdv
-
looser
addikt
válasz MageRG #124372 üzenetére
Display Driver Uninstaller esetleg? W10-en még nem használtam, de W7 alatt mindig ezzel szedtem le az előzőt és azután frissítettem.
-
looser
addikt
válasz porker #124378 üzenetére
Hasonlóképp vagyok. Pár hónapja cseréltem le a W7-et. Biztos vagyok benne, hogy egy remek, stabil és robosztus rendszer működik a felület alatt, de a guival nem tudok megbékélni. Ez a keretnélküliség. Olyan szépen elváltak régen a dolgok egymástól, sokkal használhatóbbnak éreztem. Ha ilyen vágyam van, fut még a cégünknél egy 2003 szerver, arra rákukkantok és full screenben kicsit nosztalgiázok, imádom a letisztultságát
-
looser
addikt
válasz GEPESZ66 #124380 üzenetére
Egy kisebb (min. 60GB) SSD is jó választás lenne. Néha hoznak hozzám régi laptopot, ezzel a két dologgal lehet szinte naprakésszé tenni ősrégi (C2D) gépeket is: memória bővítés és ssd-re csere. Az egyik utolsó darab egy HP 8710p noti volt, ebbe összvissz 4GB ramot tudtunk tenni, plusz az ssd. Nem mondom, hogy megtáltosodott, de elég pörgős lett. Szóval ha plusz 4GB-ot tudsz beletenni, az mindenképp jó, ha van lehetőséged ssd-re cserélni, akkor még jobb
-
looser
addikt
Attól, hogy kerete van az ablakoknak és a menüsor elválik (elválasztható) színben és akár betűtípusban is, a többi résztől. Ez feltehetőleg csak nekem és még néhány(millió?...gondolom egyre kevesebb) embernek tetszhet, de én ezt nevezem letisztultnak, míg a homogén felületet nem érzem annak.
-
looser
addikt
Az Office 2003->2007-nél volt egy nagy gui váltás, a ribbont ki szerette, ki nem, de az pl. sok kollégánál okozott gondot. Tudom, most a windows natív megjelenítéséről beszélünk, de a ribbont örökölte más win app is (pl. Paint, Wordpad). Itt van két kép a Total Commanderről, a fontokat én állítgattam W10 alatt, ez nem releváns, csak a W95 óta megszokott ablak-kinézet hiányzik.
-
looser
addikt
válasz #86564352 #124436 üzenetére
Hát az a lemezkezelő az insider preview-ból sem semmi, remélem nem marad. Olyan fura, a Biblia, a Mona Lisa meg a DeLorean is állati régiek, mégis sokan buknak még rájuk. Mondjuk arra tök kíváncsi lennék, ha ezzel a felülettel jön elő a MS a 95/NT4 megjelenésekor és az evolúció a "keretes" ablakok felé sodorja a Windows családot, most fogalmam sincs, melyiket védeném
-
looser
addikt
Sziasztok!
Milyen módon lehet kideríteni, hogy boot során mely műveletbe fagy bele a windows? Van erre beépített lehetőség, monitoring? Sajnos a rendszernaplóban csak "kritikus hiba" van, amiatt, hogy le kell kapcsolnom a gépet és újraindítani, másodjára már elindul. Fast boot és hibernálás ki van kapcsolva, a gépet kikapcsolás után áramtalanítom, tehát teljesen "cold" a boot.
Üdv
-
looser
addikt
válasz kpityu2 #125042 üzenetére
Köszönöm! Egyértelmű(nek tűnik) a használata, de nem tudom sajnos értelmezni az eredményt. Viszont ez alapján már tudok keresni. Átnézem alaposabban az eredményeket. Igazából, mivel két boot van (kikapcs előtt és után), nem igazán tudom, hol láthatom azt a műveletet/folyamatot/fájlt stb. ami használatakor, betöltésekor első hidegindításnál belefagy. De tényleg nagyon profi eszköz, meg kell tanulni a használatát és kiértékelni :-)
KösziMindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Sziasztok!
Az értesítés oszlopon megjelenő értesítésekre ha rákattintok, eltűnik, ahelyett, hogy betöltődne. Valaki tapasztal hasonlót?
20H2Üdv
-
looser
addikt
Sziasztok!
Egy régi játék futtatásánál (egy darab exe) a következő hibaüzenetet kapom: "Az osztály nincs regisztrálva". Több megoldást is próbáltam (regsrv32 explorerframe.dll; alapértelemezett alkalmazások visszaállítása; kompatibilis mód(ok)), amelyeket találtam az angol nyelvű hibaüzenetre (class is not registered) keresve, de sajnos nem működnek. A játék futott a kezdetektől (júliusban telepített rendszer), egyik napról a másikra történt a dolog. Változás, tudtommal, nem történt. Örömmel várok bármilyen ötletet.
Üdv
-
looser
addikt
Sziasztok! Dell munkaállomáson futó W10 20H2. MS HD3000 webcam, aminél kép van, de nem működik a mikrofon. Vezérlőpultban minden rendben, az eszközkezelőben is jó a webcam. A Windows gyári drivert lecseréltem két másikra, de nincs változás. A programok, pl. Skype felismerik, mutatja a képet, azt is, hogy mikrofon a webcam mikrofonja, de nem hallható. Két webcammel tesztelve (a másik egy Logitech C170, ami azon a gépen, ahonnan kölcsön lett véve, működik), ugyanaz a jelenség, szóval valamilyen windows gond lehet. Van ötletetek?
ÜdvMindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz svgyula #141684 üzenetére
Azzal - szerintem - nem lesz gond, nemrég telepítettem; DDU-ztam a régi drivert és az újat fel. A Winamp amiatt fagy ki, mert nem tud megszólalni a vga hdmi kimenetén, erről sok helyütt írnak, ismert probléma sajnos. De az ottmaradó érzéketlen területrész az már régebben is előfordult. Egy módszerre viszont ráakadtam, gyors és elegáns is: a felbontást átállítja az ember (pl. FHD alatt nálam 1680x1050 a következő), nem is kell jóváhagyni, mehet vissza FHD-ra, ekkor másképp frissül a desktop és eltűnik a problémás terület. Azt hittem, esetleg másnak is ismerős a dolog. Nem élet-halál kérdés, de gondoltam rákérdezek :-)
KösziMindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Csupingo #141686 üzenetére
Köszönöm a tipped, kivettem a pipát, kíváncsi vagyok, mit fog produkálni legközelebb. MIndenképpen jelentkezem
Egyébként nem csak a winamp fagy be; játékok is, lassabban, de elindulnak, 1-1 töltőképernyő ideje nő sokszorosára, csak mivel ez az alap zenelejátszó, ennél azonnal feltűnik.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Sziasztok! USB eszköz csatlakoztatása után nem látszik a leválasztás lehetősége. A tálcabeállításoknál engedélyezve van a "Windows Intéző/Hardver biztonságos eltávolítása" opció. Tudom, van erre 3rd party app és az eszközkelezőből is eltávolítható a device, csak arra lennék kíváncsi, valaki találkozott-e ilyesmivel és van-e megoldás.
Köszi
-
looser
addikt
(#155127) tordaitibi: köszönöm a tippet, sajnos valamiért nem látja az eszközt, miközben eszközkezelőben látszódik és külön meghajtóként is látszódik.
(#155128) Cs1csó: ezt sajnos nem tudom megmondani, viszonylag ritkán használom és mozgó alkatrész nélküli usb eszköz esetén simán lehúzom. Használtam viszont pár hónapja egy USB oblivion nevű appot, mivel volt kavarodás, hogy nem ismerte fel egyik napról a másikra a rácsatlakoztatott telefont, ez megoldotta. Egyetlen kábel van felvezetve a gép mögül, minden eszköt ezt használja, sajnos minden más port foglalt.
(#155129) movax: egy hordozható 2,5-es diszk kapcsán jött elő, mivel ha leválasztom, akkor hiába marad csatlakoztatva, ha nem húzom le az eszközt, akkor egyéb folyamat sem pörgeti fel újra, ezért szoktam leválasztani. Még android tévén is, bár ott kicsit macerásabb :-)
Tehát csak a hordozható diszk miatt érdekes a dolog, a többit lehúzom leválasztás nélkül. Megvagyok nélküle, de gondoltam rákérdezek itt. Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszát!
-
looser
addikt
Sziasztok!
Lehet, nyitott ajtón kopogtatok, de azért megkérdezem :-)
Ha nem szeretném még pár évig lecserélni a 2011 v3 alapú rendszerem a W10 eol után, akkor szerintetek a windows server essentials 2022 megfelelő alternatíva lehet?Üdv
-
looser
addikt
(#155151) Doky586: ez rendben is lenne, de azt gondolom, fontos naprakészen tartanunk a rendszert. Nem mosttervezem, csak mint lehetséges jövőbeli upgrade jutott eszembe. Jövő októberig még a ló is megszólalhat, ahogy nagyanyám mondta :-)
(#155152) Zoz: ezeket a hekkeket kerülöm. Vagy felmegy, mert mindent rendben talál (támogatott az utolsó tranzisztorig a vas), vagy nem. Haprón 10e Ft egy fogalmam sincs milyen licenszelésű W2022, ez 2031 októberéig támogatott lenne. A jelenlegi vasban is van mégbőven upgrade lehetőség, ezért sem cserélném, de tartok attól, hogy ezek a hekkek nem örökéletűek.
Mindenesetre köszönöm a válaszaitokat!
-
looser
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #155156 üzenetére
Szerintem ez nem IOT verzió, legalábbis az Essential is választható ezen az áron, de a tippet köszi, erre figyelek
Néha játszom, plusz VMware fut pár teszt vm-el; csak tanulás céljából.szerk.: licenszelés alatt a KMS/MAK -ot értettem, vagy hogy az eladó esetleg valami szürkezónás aktiválást javasol.
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
válasz King Unique #155160 üzenetére
"Szó, ami szó: ezek a fölnőttek fölöttébb furcsák" - gondolta útközben.
-
looser
addikt
válasz King Unique #155162 üzenetére
Magamra értettem a fentit, igazat adok neked
-
looser
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #155164 üzenetére
Erre gondoltam. Az Extended End Date a security patchek meglétét jelenti, ezért gondolom, hogy jó választás lenne W10 helyett/után.
-
looser
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #155168 üzenetére
Hááát, igazából ez volt az eredeti kérdés, nem tudom, hogyan csúszott át W10/11-be :-)
-
looser
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #155170 üzenetére
Meggyőztél, meggyőztetek, még nem tudom mi lesz, de valószínűleg marad a W11-re hákolás. Jövőre végül is már 9 éves lesz ez az architektúra, de mivel hibátlan, nehezen válok meg tőle. Köszi mindenkinek mindent (is)
-
looser
addikt
válasz gulyasa #155189 üzenetére
Ha írt a te (admin) profilodba (pl. %appdata%) a játék telepítéskor, amit indításkor módosítani akar, akkor sajnos nem. Egyébként ha csak a játék mappájában akar írni, akkor adhatsz a mappára módosítási jogot a Felhasználók helyi csoportnak (jobb klatty a mappán > Biztonság > Szerkesztés > Módosítás > pipa az Engedélyezés oszlopban > OK).
Még egy ötlet: ha van a játék egy konfigurációs állományában utalás a rendszergazdai fiók egyik mappájára, akkor esetleg annak átmásolásával a lányod profiljának megfelelő helyére és a konfig fájlban található elérési utak módosításával is meg lehet próbálkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti PC CD-s és DVD-s játékok, a 90-es és 2000-es évekből
- Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Cassics előfizetés szoftvercsomag (INTEL promóció)
- Grand theft auto 2 Pc ( Gta 2)
- Grand theft auto - San andreas ( + térkép)
- Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics 6 hónapos előfizetés egyben (promókód)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest