Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cr00py
senior tag
Urak.
Friss Win telepítés után néha befagy/beakad a boot. Win logó alatt a kis karika megáll, és onnan sehová. Ismételt resi megoldja többnyire.. bár eléggé zavaró.
Illetve.. Gép bekapcsolás után van a szokásos "pittyenés" majd kb 20mp-ig sötét a kép- sem a szokásos alaplapi "üdvözlőkép"..se semmi- majd elkezd tölteni ( kék kép, Please wait felirat, alatta pörög a karika, majd kb 1-1,5mp és bejön a win. ( mielőtt újraraktam volna ment minden. ) Biosban semmit nem állítottam.
Pendrive-ról ment fel a Win, ahogyan eddig is.
Displayport-al van összekötve a monitor, ha ez számít valamit, illetve SSD van a gépben 2db. HDD-m nincs külön. NAS-t használok erre a célra.
Előtte kb 10-11 sec volt a teljes rendszer indulása a gomb megnyomásától számolva.. még a windows-os töltőképet sem láttam, csak a szokásos ROG logo jött be az alaplap miatt.
Most a gomb megnyomása után kb 20mp-ig feketeség. ( se bill, sem egér nem világít addig ) , majd a kék háttér, s utána látom az "asztalt".. ez így brutto kb 35mp.. ami valszeg nem normális.
Mit tudok ezzel kezdeni? Illetve hogyan deríthető ki a hiba oka?
-
Lackooo84
nagyúr
1709-es verzió bugmentes már?
The Truth is out there...
-
csixy
addikt
válasz tordaitibi #75889 üzenetére
"Átvittem a hubot 5 másik win10 gépbe, laptopba, azonnal működött csak az én pc-m utálja.. "
Na ott is nézd meg, hogy mit ír róla az eszközkezelő és próbáld azt az eszközt feltelepíteni a problémás gépre is,
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
válasz sajog159 #75887 üzenetére
telepítés előtt az 1Terás HDD-t húzd le a rendszerről, hogy nehogy oda is tojjon valamit a telepítő, azSSD-t pedig egyben partíciók nélkül tálald fel neki.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
westlake
félisten
válasz Dumi86 #75893 üzenetére
El vagy tévedve. A 17133.1 NEM az RTM. Leírtam már minimum egyszer, nem is olyan régen. Egyáltalán nem küldték ki senkinek, kivéve az Insider tagoknak, akik tesztelik ezt a buildet, ahogy azt megelőzőeket is. Eközben az MS is hegeszti, majd holnap, vagy holnapután fixálják az RTM-em bildet. Magyarul még nincs kész az RTM változat. Egyébként leírom még párszor szívesen.
Ja és nincs olyan, hogy 17133, 17133.1-van jelenleg. Ez sem mindegy.Nézz már utána légy szíves, hogy hogyan is volt ez az RS3-nál.
Senki nincs megcsúszva semmivel sem. Pontosan ez volt az ütemterv.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Dumi86
senior tag
válasz westlake #75892 üzenetére
Nem más a 17133 csak szimplán annyiban más hogy ez lett az RS4(alias RTM),ezt küldték ki a gyártóknak stb...
Amúgy meg nem kell ám a flegma lenéző stílus köszi. Szerintem én se voltam ilyen veled.
Miért ne lenne végleges a 17133? Ha ez nem az akkor igencsak megcsúsznak a kiadási dátummal.[ Szerkesztve ]
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
westlake
félisten
válasz Dumi86 #75881 üzenetére
Senki nem mondta, hogy nem lehet feltelepíteni a 17133-at, mert valami titkos verzió. Eddig is bármelyik Insider kiadást feltelepíthettétek, nem volt tiltott. Nem értem, hogy miért gondoljátok azt, hogy a 17133 más mint az ezt megelőző, vagy éppen az azt megelőző build. Teszt verzió, ami nem végleges.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
King Unique
titán
Ezt neked kell tudnod. Viszont, ha az adatok eleve a HDD-n lesznek, akkor valóban nem szükséges több részre particionálni és létrehozni pl. egy külön adatpartíciót. Amúgy meg semmi extra nincsen egy SSD particionálásánál, kb. ugyanúgy kezelendő, mint egy HDD.
(#75889) tordaitibi:
Az állítottad, hogy "nem látja" a Windows, ami nem igaz, mert akkor sehol, semmilyen szinten nem jelenne meg a rendszerben... Viszont az eszközkezelőben láthatóan igen és a hibakódok leírása és azok megoldásai is linkelve voltak az előző válaszban. Amikor ilyen sárga felkiáltójeles ismeretlen eszköz szerepel a listában, akkor ott az eszközkezelőben, vagy Windows 8.x/10 rendszereknél akár a gépházban is lehet távolítani, majd aztán javasolt újracsatlakoztatni az eszközt. De akár még egy újraindítást is meg lehet ejteni a 2 művelet között.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz tordaitibi #75889 üzenetére
Jobb egér, eltávolítás.
Hátha a következő bedugasra már jó lesz.
Én ugyanezt csináltam a tabletemmel, egyik napról a másikra nem ismerte fel, csak sárga felkiáltójelet rakott mellé, mint neked -
tordaitibi
veterán
Nem a super speed hub lenne?
Ami meg ismeretlen usb eszköz, mivel a hardverazonosító nincs, elég nehéz így drivert keresni.
Átvittem a hubot 5 másik win10 gépbe, laptopba, azonnal működött csak az én pc-m utálja..King Unique,
egy usb eszköznél hogy érted hogy csak a fájlkezelőt nézem?
Semmit nem ismer meg a hubon keresztül, bármit beledugok nem pittyeg a Windows, nem ismeri meg,
volt egér, bill., webcam, pendrive, külső dac, nyomtató szkenner egy Sennheiser usb fejhallgató stb. Hogy jön ide a fájlkezelő?
Nem csinál semmit a win amikor bedugom, nem pittyeg, nem kezd el illesztőt keresni, telepíteni, nem ír ki hibaüzenetet, nem írja hogy sikertelen, egyáltalán mintha semmi nem történne.
6 darab usb luk van a gépemen, 2 usb2és 4 usb3, mindegyikbe ez a tünet. A semmi.[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Ne bontsd fel az SSD-t! Értetlmetlen, a 120-as SSD pont erre jó, hogy szépen egyben hagyható. Így egyetlentenül sem írsz rá (azt hiszem), ha nincs kettébontva. A bónusz indok a HDD, hisz úgyis azon fogsz mindent tárolni.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
sajog159
aktív tag
(Nem tudom, hogy megfelelő topikban kérdezem-e az alábbiakat…)
Sziasztok!
Összeraktam egy új gépet és most lenne az első indítás. Van egy Windows 10 telepítő USB és „termék kulcsos” licenc.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy a Windows 10 telepítés során hogy célszerű particionálni a 120GB-os SSD-t. Mennyi helyet hagyjak Windowsnak? Célszerű e egyáltalán partíciókra bontani az SSD-t? Lesz 1 TB-os HDD is a gépben. -
King Unique
titán
válasz tordaitibi #75883 üzenetére
Az ilyen nem látja a Windows jelenségek egyeseknél abban merülnek ki, hogy csak a fájlkezelőt nézik... Holott az eleve másodlagos ebből a szempontból és jelen esetben is pl. az eszközkezelőt kellene lecsekkolni. Ha csatlakoztatva van az USB-hub, illetve ahhoz egy USB-eszköz, akkor annak ott valamilyen formában meg kellene jelennie. Ha nem sikerült telepíteni hozzá az eszközillesztőt, vagy egyéb gond van, akkor a különféle hibakódokhoz vannak leírások, illetve megoldási javaslatok a Microsotft weboldalán.
[ Szerkesztve ]
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Adott 3db ingyenesen updatelt Windows 10 variáns:
1. Windows 8.1 dobozos-ról - Win 10 Home
2. Acer one 522 netbook Windows 7 Starterről - Win 10 Home
3. Dell Latitude Windows 7 Professionalról - Win 10 ProMindhárom esetben a slmgr -dli parancs RETAIL verziót ír ki. Ez hogyan lehetséges? Mindhárom liszence dobozosnak számít? Nekem az első az érdekes, hogy ha alaplapot cserélnék, akkor problémázna-e?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
csixy
addikt
válasz tordaitibi #75883 üzenetére
Drivert neki. Mit mutat róla az eszközkezelő?
link.
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Vettem egy usb3 hubot.
A w10 nem csinál semmit, bármit dugok bele.
Átbootolok Linuxba, a hub tökéletesen működik.
Átdugdostam másik usb aljzatokba a gépen, usb2-usb3, eredmény ugyanez, a win nem látja, a Linux igen.
Valami ötlet erre? -
-
Dumi86
senior tag
Nálam is megy fel, nem lesz ezzel baj. Ahogy rs3nál se volt
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
westlake
félisten
Majdnem egy hétig dolgoznak a 17133.1-en, ami egyébként 23-ai build. Valószínűleg most csütörtökön fejezik be a "hibajavítást" és adják ki a véglegest, ami a 16299.15-höz hasonlóan az aktuális verzió .1-es javított változata. a 16299.1 után hat nappal jött a 16299.15. Ez most sem lesz másképpen. Valószínűleg.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Ha nem lépsz be Insider fiókkal, akkor nem fogod megkapni az utolsó frissítést, ami az RTM build lesz. Mivel a jelenlegi telepítésed (17133.1) Insider build, RTM frissítéseket nem kap(hat)sz. Nincs ebben semmi bonyolult, csak ismerni kell a működését.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
TRob1
veterán
válasz westlake #75874 üzenetére
Ha netán így is lesz (amit egyelőre nem tudhatunk, hisz eddig sem volt ilyen "gondom"), akkor sem probléma, max lesz manuál. Majd kiderül.
De azért köszi.
(#75876) vlevi:
Vízjel már az előzőn sem volt (17128), mégsem mondták rá hogy az lesz a "végleges".10-étől kezdik Update-en terjeszteni, de az eddigiek is kijöttek már előbb...
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
vlevi
nagyúr
válasz westlake #75875 üzenetére
PC fórum is valami 10-t emleget.
Kiderült mikor érkezik a Windows 10 Tavaszi Alkotói Frissítése
Nem tudom, mennyiben fog különbözni a 17133.1 verziójú insidertől, de (asszem neked nem mondok ezzel újat), ebben már nincs vízjel, vagyis közel lehet a véglegeshez.
Ha jól tévedek, a Windows10-ből sosem volt olyan, hogy RTM, már csak mi nevezzük így. Win7 -nél még emlékszem az RTM verzióra, mert ott fontos volt, hogy melyik verziót adják át a "gyárnak" DVD-re írásra. Amióta letöltéssel terjesztik a Windows-t, azóta ez a több hetes, hónapos átfutási idő kimarad.[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz King Unique #75867 üzenetére
Talán pénteken, de jövő hét elején már biztosan lesznek RTM ISO-k. Persze nem a Microsoft publikálásában. Azok majd (talán?) 10-én.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Tudjál róla, hogy ehhez a buildhez még nem "járnak" automatikusan a havi frissítési csomagok. Ha engedi, akkor majd az elsőt manuálisan kell telepítened, hogy a többit már a WU is le tudja szedni. A 17133.1 még Insider build, amihez nem töltődik final (RTM) frissítés.
Norbi887, ez neked is szól.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #75871 üzenetére
Megoldva!
Alapértelmezettre állítás megoldotta (Hálózat/Hálózatkezelés)MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz #73959936 #75870 üzenetére
Másik eszközön (telefonok, PC, Noti(k) simán megy minden gond nélkül) természetesen a modemet azt már kikapcsoltam és be 1x, de semmi javulás...itt a Win10 -es notival van a probléma, de nem tudom mi.
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
törölt tag
válasz MaxxDamage #75869 üzenetére
Próbálj innen indulni....
-
MaxxDamage
félisten
Van ey Dell Latitude E4310 notim, amin gyárilag Win7 Pro x64 volt, amit Updateltem Win10 -re (mikor volt rá lehetőség anno) és eddig jó is volt és nem volt bekapcsolva több hónapja, de most nincs net rajt. (se WiFi-n se LAN kábellel sem elérhető - csatlakozik, de nincs Internetkapcsolat amit ír) Néztem rajt egy Hálózati diagnosztika / hibaelhárítást és amit írt eredmény az: nem rendelkezik érvényes IP cím konfiggal. Ezt lehet valahogyan javítani?
MD
-
Norbi887
aktív tag
válasz King Unique #75867 üzenetére
Helló, köszi!
Közben már kaptam egy linket Oprend-ről már tölthetőek az iso-k, már csinálom is// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
King Unique
titán
válasz Norbi887 #75865 üzenetére
A 17133.1-es build még valószínűleg nem a végleges RTM, a Windows Insider Program topikban is éppen erről folyik a diskurzus. A végleges várhatóan valamikor áprilisban jön ki, illetve akár a 10-ei patch kedden már a WU-n keresztül is elérhető lehet.
Viszont, ha (saját felelősségre) már most fel akarod rakni, akkor vagy a gépházban bekapcsolod az Insider buildek fogadását és frissítesz az aktuális (fast ring) 17133-asra, vagy kerítesz a netről valahonnan egy olyan ISO-t. Ugyanis az utóbbi hivatalos forrásból még nem nagyon érhető el és a Windows Insider Preview Downloads weboldalról is jelenleg csak a 17127-es tölthető le.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mindegy milyen böngészővel nézed, maga a linkelt oldal FOS így nagybetűvel. Linkelt 1. oldalon 50%-on tekeri a CPU-t reklámszűrővel is, mivel kiakasztja a fórum avatar alatti sok szarság. A 7. oldalon már rendben ott éppen olyan szóltak hozzá akiknél nincs annyi spam az avatar alatt.
-
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki segiteni, honnan szerezhetem be az új 1803-as Iso-t tiszta telepitéshez?
Media Creation Tool nem tölti még le, de én szeretném tisztán feltenni a gépre, ha lehetséges.
Előre is köszönöm!// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
pc360
addikt
válasz fulton #75862 üzenetére
Ahhoz valami speckó fájlszinkronizáló alkalmazás kéne, ami hash-taggelés után a már meglévő fájlokat csak mozgatja az újramásolás helyett, de ilyet hirtelen nem is tudok mondani. Talán a SyncBackFree beállítható így, de előbb teszteld le 1 fájlon!
Ha esetleg a filmes mappák számozva voltak, tehát a címek változásának ellenére ugyanolyan sorrendben vannak, akkor még lenne egyszerűbb megoldás, de így...
Alternatív megoldás: rendezd a filmeket egyetlen mappába, és akkor nem kell szórakozni a mappanevekkel! Elvégre nincs semmi szükség rájuk, és más fájlokra sem. Az esetleges feliratfájlok pedig elférnek a videók mellett.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
fulton
addikt
Sziasztok
Hogy tudnám azt megoldani, van 1 TB nyi filmem két külön HDD-n. Mind a kettőn ugyan az a film van, csak az egyiken átneveztem a filmek angol könyvtárát magyarra kb 120 HD film. Hogy tudnám ezt egyben átmódosítani ennek alapján a másiik HDD-n is (valami csoprotos átnevezés vagy hasonló)? anélkül hogy a másik HDD-ről az egészet törölni, és az átnevezett filmes hdd-ről az egész 1 TB ot át keljen másolni)
-
TRob1
veterán
Nah, csak nem bírtam várni 10-éig. (Ahogy eddig sosem vártam meg a hivatalos megjelenést)
¤ R'n'R ¤
-
movax
őstag
Win 10 alatt mi cseszheti össze a böngészős javascript-futtatást a böngészőn kívül? Nem csak a Firefox, hanem az Edge és az Internet Explorer is behal bizonyos oldalaktól (például ettől), amik korábban simán működtek. Kártevő nincs a rendszerben.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pierre75 #75858 üzenetére
Hali
Ilyen bajom nekem is van a nas-sal. Csak lan-on érem el, wifi-ről nem...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Pierre75
senior tag
Segítséget kérnék!
Az otthoni magánhálózaton a notebook wifin, a WDtv Live Hub médialejátszó (1 TB belső tárhely) lan-on keresztül csatlakozik a router-hez. Így korábban a laposról tudtam kezelni a médialejátszó hdd-jét. Az ikonja szerepel ugyan a hálózatban, de a WD tárhelyéhez nem férek hozzá. A hálózatfelderítés és fájlmegosztás bekapcsolva. -
-
nagyúr
-
M@no
tag
válasz RAiN91 #75821 üzenetére
Service-ként kellene futtatni, úgy elvileg ki tudod védeni a problémát. /Hozzáteszem, én magam még sosem állítottam ezt be, de nálunk kollégák futtattak így valamit./
Találtam neked angolul leírásokat:
Hivatalos Microsoft[ Szerkesztve ]
-
-
abdulka1
őstag
Ha a gyártó oldaláról letöltött, és telepített driverel működött a VGA, akkor nVidia kártyáknál valóban segített a teljes eltávolítás DDU-val, majd újratelepítés a win update-ről.
Én egy másik problémát próbáltam ezzel megoldani, de "mellékhatásként" újra működött a start menü, és a tálca elemei.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
TRob1
veterán
Attól még a win rak(hat) olyan drivert amit nem szeret a géped (mint nálam egy HP laposnál az ujjlenyomatolvasó drivere)
Amúgy azt gondoltam hogy Update volt, nem tiszta install. Akkor meg főleg megért volna már rég egy próbát egy Update.(#75834) tzsolesz :
Itt valami nagyon nem stimmel. (Amúgy sem volt az elmúlt 2 napban Update, ha előtte meg eleve frissen volt tartva)[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
tzsolesz
nagyúr
Srácok, adva van egy folyamatosan frissen tartott win10, egy hp 355 g2 notin. 2 napig nem használtam. Most fél hat óta állítólag frissít. Bekapcsoktam. Bejelentkeztem. Ezután nrm jött be a rendszer, hanem 3 képernyőt váltogat. Ez el tarthat néhány percig, üdvözöljük, és az elérhető néhány frissítés a számítógépére.
Most lassan háromnegyed nyolc, és nincs változás. A forró levegőt nyomja kifelé, meg a vinyó is dolgozik rendesen.
Mit csináljak? Ez normális, mert szerintem nem....[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Ha egy félhalott HDD-t kiveszek egy PC-ből, arról meg lehet tudni (egy másik gépbe téve, de a Windows nem indul, persze) hogy melyik windows wolt telepítve?
Előre is köszönöm a segítséget!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
nagyúr
válasz ZsoltG60 #75828 üzenetére
Nálam ez a felosztás. Sok az a 4,X GB a hardverek számára fenntartva. Ez még a 100 MB-ot se nagyon szokta túllépni.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Csupingo
veterán
válasz DonMedve #75823 üzenetére
Ha minden igaz, eddig még fel lehetett varázsolni. Biztos van hd 4xxx topik is, ott gondolom foglalkoztak a win 10-es megoldással is.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. Újra itt, megint egy kis homok került a gépezetbe.
Előzmény : (#75728)
Bekerült egy új HDD és egy új ram, (4+2 GB ) most végeztem a telepítéssel . De csak 1,7 GB-ot ismer fel
Mi lehet a hiba ?Lumia 950XL
-
addikt
-
Csupingo
veterán
válasz DonMedve #75820 üzenetére
Szerintem itt kérdezz rá, vagy pl. az rx 480 topikban. Gondolom a catalyst-on belül kell valamilyen teljes képernyős beállítást keresni, az amd tulajok biztos tudnak segíteni.
A HD 4850-nel már mókolni kellett nem, ha minden igaz az már nem támogatott. Esetleg az is lehet, hogy a win legújabb verziójával többet már nem lesz tökéletes.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Hogyan lehetne megoldani, hogy egy felhasználói fiókban fut egy program folyamatosan, az ne álljon le ha átmegyek egy másik felhasználóba, kijelentkezés nélkül? Sajnos megáll a program ilyenkor.
-
addikt
Sziasztok! Kis segítséget kérnék.
Nem tudom jó helyre írok e. Olyan gondom van, hogy a gép HDMI-n csatlakozik a monitorhoz és a kép és a monitor széle között van egy szegély körbe. Nem tudom beállítani, hogy érjen ki a kép a képernyő széléig. A VGA egy Radeon HD4850 a monitor Samsung S27B750. Ezelőtt másik monitor volt ezt most vettem, azon nmem volt semmi gond, bár ott DVI csatlakozott a monitorhoz. Tudnátok segíteni? Vagy hol tehetem fel kérdésemet? Előre is köszi. Természetesen Win10 van a gépen.
[ Szerkesztve ]
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
törölt tag
-
TRob1
veterán
Nehogy azt hidd hogy olyan sok lesz... a többség eleve naprakész most is. (Akik élből elutasítják az újat, azoknak meg úgy kell - Nem azokra gondolok akiknek esetleg nincs lehetősége ilyen-olyan okból, vagy vmi hiba folytán nem tudnak frissíteni)
Más: Úgy néz ki április 10-től "szórják" az új tavaszi alkotóit, és 17133 lesz a buldszáma.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
westlake
félisten
-
Pécsi gyerek
addikt
Hja ok
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
TRob1
veterán
válasz Pécsi gyerek #75810 üzenetére
Összefoglaló kicsit le van maradva... vagy 10 verzával (HA RP-t nézzük, akk csak 1-gyel)
szerk: Amúgy nekem egyik gépemen (asztalin) nem akarta magát "felerőszakolni", Update mindig azt mondta előzőre hogy Naprakész. "Kézileg" tettem fel tegnap.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Pécsi gyerek
addikt
Nekem most ez van fenn (miután felerőszakolta magát a gépemre) 16299.334 Az összefoglalóban még nem ez van írva.Ne kötekedjek
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
törölt tag
Nyugdíjba megy egy Windows 10-változat
Véget ér az 1511-es verzió pályafutása, utoljára április 10-én kap biztonsági frissítéseket.
A tervek szerint a Microsoft két héten belül nyugdíjba küldi a Windows 10 operációs rendszer egy 2015-ös kiadását: az 1511-es verziószámú verzió április 10-én kapja az utolsó biztonsági frissítéseket. A verzió eredeti visszavonultatási dátuma 2017 október 10-e volt, azonban tavaly novemberben a Microsoft hat hónappal meghosszabbította a szoftverváltozat élettartamát, de csak a vállalati felhasználók számára. A támogatás kiterjesztését Michael Niehaus, a Windows akkori termékmarketing igazgatója jelentette be blogbejegyzésében.
- Annak érdekében, hogy segítsük egyes korai alkalmazókat a Windows mint szolgáltatás modellre való átállás végrehajtásában, kiegészítő szervizcsomagokat fogunk kiadni az 1511-es verziószámú Windows 10-változathoz további hat hónapon keresztül, 2018 áprilisáig, írta Niehaus.
A támogatás meghosszabbítását a Windows 10 Enterprise és a Windows 10 Education változatot futtatók élvezhették, a Windows 10 Home és a Windows 10 Pro kiadásokat használók terméktámogatása tavaly októberben az eredeti ütemezés szerint megszűnt.
Ide tartozó hír, hogy az idén az Enterprise és Education kiadások valamennyi változatának (1607, 1703 és1709) támogatását meghosszabbította hat hónappal a Microsoft, ami azt jelenti, hogy a támogatási periódus 18 hónapról 24 hónapra nőtt. A Home és Pro változatok támogatási ideje továbbra is 18 hónap. Ez az eltérés elbizonytalaníthatja a felhasználókat a tekintetben, hogy végül is mikor ér véget egy Windows 10-verzió támogatása.
A Microsoft az 1511-es változat esetében a januári és februári kumulatív frissítésekben informálta a felhasználókat a támogatás megszűnéséről, arra hívva fel a figyelmüket, hogy térjenek át a Windows 10 legújabb verziójára, ha továbbra is kapni akarják a frissítéseket.
A Gartner piackutató cég elemzője, Michael Silver szerint a hosszabbítgatás azzal a veszéllyel jár együtt, hogy a felhasználók nem fogják elhinni a Microsoftnak, hogy akkor ér véget egy termék támogatása, amely időpontot a szoftvergyártó óriás eredetileg megad. Rossz precedenst teremthet a módszer azzal, hogy a vállalatok arra számítanak majd, a Microsoft úgyis meghosszabbítja a támogatás időtartamát.
-
mpo
veterán
válasz pruzsi #75801 üzenetére
Két lehetőséged van:
1. A HDD-n elérheted más eszközökről a tartalmat a megosztással:
Minden beáll.->Hálózat->Megosztási beáll.->Összes hálózat->Médiaadatfolyam-továbbítási..2. Amit előzőleg mások is ajánlottak.
Én Serviio-t használok, mert a tv médialejátszója az 1.-es verziónál nem tudja lejátszani csak a H.264 kodekig.
A tv-n a source gombbal kiválasztod a Serviio-t és a Folders-t.
A felirat megtréfált mert név.hu.srt kell és a Languages = hu.
A VOB-ot (egyelőre) csak akkor, ha a VIDEO_TS-re adok jogot, ha eggyel feljebb, akkor nem.
De megadták a topik címét.Ha érted, akkor már elavult.
-
svgyula
addikt
válasz pruzsi #75801 üzenetére
Szia! Erre találták ki ezt Megosztod a PC-n az aktuális könyvtárakat/meghajtót (ez fontos másképp nem fog semmivel menni!)
DE előtte még a vezérlőpult-hálózat és internet-megosztási központ-speciális megosztási beállítások módosítása- itt bekapcsolni a hálózatfelderítés,file megosztást, kikapcsolni a jelszót.
Az UMS indítása után(magyarul) beállítod, hogy mit szeretnél megosztani aztán a TV-n nekiállsz keresni. Már látni fog egy média meghajtót.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
King Unique
titán
válasz sajog159 #75804 üzenetére
Nyilván lehet az MCT-vel elkészített telepítési adathordozóval egy új telepítést csinálni, pont azért lett létrehozva. A telepítésnél pedig nyilván az új HDD-t kell megadni célmeghajtónak, sőt a régit akár fizikailag le is lehet választani arra az időre, vagy már előtte átrakni a másik gépbe. Amúgy meg, ha már meghajtóbetűjeleket említesz, akkor egy üres lemez és tiszta telepítés esetében teljesen felesleges azt előparticionálni. Sokan ilyenkor futnak bele abba a hibába, hogy a bootolás módja és az MBR / GPT üti egymást. Ezekről is volt szó nemrég.
Amúgy meg egyszerűbb lenne a régiről az új HDD-re átklónozni a rendszert, mint a 0-ról újratelepíteni és újra belakni. Az előző válaszban már volt szó erről.
[ Szerkesztve ]
-
sajog159
aktív tag
válasz King Unique #75788 üzenetére
Nem állítom, hogy minden világos..., így kérdeznék még.
MCT-el már létrehoztam egy USB Windows telepítőt. Ezzel felrakhatom egy másik (nevezzük D:-nek) HDD-re a jelenlegi gépre? Ha ez így megy, mi lehet a további lépés/ek?
A másik gépre vettem egy új Windows licencet, HDD csak tarolóként megy át abba.
-
Mofarguru
csendes tag
Srácok, volna egy kérdésem Win10-el kapcsolatosan. Ha online megvásárolom a Home verziót (akarom mondani az aktiváló kulcsot) majd a Microsoft oldaláról letöltöm magát Win10-et és a Media Creation Tool-al kiírom USB-re akkor az minden további nélkül működni fog? Mindezt csak azért kérdem, mert nem nagyon vagyok járatos Win ügyben. A gépben nincs optikai (és nem is tervezem beszerezni a jövőben) így marad az USB-ről való telepítés. Járható út ez?
Thx!
-
pruzsi
őstag
Welcome!
Itt van egy jó leírás hogy lehet windows 10-en aktiválni a DLNA-t.
Mivel most vettem egy okos tv-t gondoltam a hdd ről könnyebben böngésznék mint pendrive-al másolgatni.
Sajnos ezt kapom:Nem találtam így a listában,valaki esetleg tudna erre választ adni?
Más egyéb megoldás külső szoftver a célomhoz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Mesterséges intelligencia topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Horgász topik
- Ukrajnai háború
- NVIDIA® driverek topikja
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nők, nőügyek (18+)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest