Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
atee_13
őstag
Üdv!
Tegnap feltett a gépem egy frissítést jó nagy volt mer vagy 1 óráig csinálta. Ma kapcsolnám be frissítés, elmegy 100% ig bejön egy tengerpartos mólós háttér de ennyi semmi más, nem tudom beírni a jelszót, nem reagál semmire se win gomb se alt+f4 csak egér van. Kikapcsolni sem tudom mert hiába nyomom hosszan a gombot csak alvóba megy.
Valaki tud segíteni? -
nagyúr
Sziasztok!
Mivel lehet most letölteni a legutolsó frissítéseket? Kollégámnak hétvégén jött meg az, ami nekem kb. 2 hete. Jófajta frissítés volt, kérdés nélkül levágta a gépet, se mentést, se semmit nem kérdezett. Mindegy, nem is ez a gond. A frissítés ismertetőjele volt még, hogy az Office Communicator utána nem indult el többet. Nekem múlt héten jött egy újabb frissítés, azóta újra van Communicator. Viszont 1,5-2 hétig nem volt. Kollégámnak égető lenne, hogy működjön.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Dyingsoul
veterán
Tudom már rég volt, de gondoltam válaszolok, ha már írtam, hogy a win reinstall kis részben az egerem alkalmankénti dupla kattintása miatt következett be. Nos a Win reinstall után is továbbra is csinálta a dolgot (Reset PC). Ez a videó segített, 2013-as deathadderem van amúgy. Persze ez nem épp win téma csak mivel itt kezdtem a dolgot gondoltam megosztom nehogy más emiatt a rendszert rakja újra.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
kismokesz
tag
Egy nagy kalap sz*r a win10 pro 64bit... Filmnezes közbe elmegy a hang egyre gyakrabban meg jatek akarmi kozbe. Valakinek az ötlet?????
-
Graphics
Jómunkásember
válasz szmayer1 #48593 üzenetére
Én használtam 7-est, onnan a 8.1 egy újabb sebességlépés még SSD-vel is.
10-esre tértem át asztali gépen is / ami egy T400-as Lenovo + 32GB SSD / és elég jól üzemel.
A főlaptopomon i5-2430m mellett 240-es SSD-n Win10 van, és már 2-3 hónapja nyúzom, eddig semmi komolyabb hibába nem futottam.
Javarészt net + Photoshop, néha videóvágás.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok.
Sajna úgy néz ki, hogy nem fogok megúszni egy újra telepítést, mert a jelenlegi 8.1-es rendszeren nem igazán tudnak, tudok segíteni.
Most egy win 10 mennyire elfogadható, pl teljesítményben, stabilitásban, stb. Én kb egy éve próbáltam, de nekem akkor nagyon nem jött be, leginkább az indulás lassúsága volt számomra idegesítő a 8.1-hez képest. Esetleg ha van valakinek véleménye a mostani win 10-ről, akkor azt szívesen meghalgatnám. Vagy maradjon a 8.1, esetleg a 7?
h87m-d3h, I5, gtx970g1, 16gb ram, 2db 120gb ssd, enermax630w, stb. Photoshop raw képekkel, játék tomb raider, gta, stb, net, de nem mindennapos használatban van.
KösziiPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
Graphics
Jómunkásember
Halihó, hogyan lehet az Anniversary Update után megváltozó "Start menü-t" visszaállítani az azelőtti állapotra...
?
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
lufi7
aktív tag
Sziasztok!
Két OneDrive fiókot össze tudok vonni?
Két telohoz kaptunk 100-100 GB tárhelyet és jó lenne ha egyben lenne.
Illetve ha rossz helyen kérdezem akkor hol válaszolnak?
Köszi!
Lufi[ Szerkesztve ]
"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"
-
kismokesz
tag
nekem elszokott menni de kis idő mulva visszajőn.
-
kismokesz
tag
Hello jogtiszta win10 pro 64bit időközönként elmegy a hang játék akármi közbe driver hiba nincs . valakinek valami ötlet?
-
CirrMee
addikt
válasz Doky586 #48578 üzenetére
Nem csináltam semmit. Illetve amit igen, arra írta az egyik kolléga, hogy lehet azért nem találja nálad - kikapcsoltam az indexelést/win search, hogy ne darálja a merevlemezt.
Leginkább a rendszer partíción szoktam keresni, de ahhoz meg nem kell az indexelés, lévén hogy SSD -n tesped. Érdekes elmélet, de nem lehet, hogy pont az indexelés köcsögösködik ott?
[ Szerkesztve ]
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Doky586
nagyúr
válasz netpeti98 #48580 üzenetére
NEM a regedit a cél, hanem bármelyik file a gépen.. (az csak példa volt hogy ha nekem lenne egy regedio.??? fileom azt se találná meg)
Nyilván ha meg akarok egy filet találni a gépen azt hülye lennék bemásolni bárhova ha nem is találom..De hozzáadtam a teljes C-t és D-t is, újraindexelés után kiderül használt-e..
[ Szerkesztve ]
-
ssgt1981
senior tag
Hogy tudom az Edge böngésző alapértelmezett mappáját egy másik meghajtóra tenni (pl.D)?
-
rover45
őstag
Sziasztok. Pár éve vásároltam egy Asus X202E notit. Gyárilag Windows 8 volt rá telepítve, matrica az alján természetesen. Egy 500Gb-os vinyó volt benne, aminek a tartalmát átklónoztam egy SSD-re, azóta ezzel az SSD-vel használom. Az eredeti vinyót, a tartalmával együtt eltettem, ez máig megvan (vagyis az eredeti win8cal) egy dobozban.
Majd az ssd-n lévő rendszert frissítettem 8.1-re, aztán amint lehetett 10-re is.
Mostanra elég nagy lett a kupleráj az ssd-n, így gondoltam visszaállítom alaphelyzetbe, minden fontos fájlomat lementettem és a Win10 Helyreállítás menüjében kiválasztottam a gép alaphelyzetbe állítását, azonban az a hibaüzenetem, hogy "Hiányzó helyreállítási környezet: helyezze be a Windows telepítési vagy helyreállítási adathordozóját és indítsa újra a gépet az adathordozóval"
Ilyenkor mi a teendőm? -
Windows Modules Installer Worker mit csinál? Süvít a noti, mert tekeri ha nem használom. 30%-al tolja a CPU-t. Kezd az agyamra menni a win10 de a telefonom is.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Ngtx
aktív tag
Sikeresen frissültünk..
apple user
-
-
vaakuum
addikt
Én azt szeretném tudni, hogyan lehet módosítási dátum alapján keresni?
A gyereknek a Plants vs zombies 1 játékát hiába másoltam át komplett könyvtárral egy másik laptopra, nulláról indul az egész. Fogalmam sincs, hol tárolja a mentéseket, de az este még játszott vele..."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
ph2012
senior tag
Nem tudom eltüntetni a Start menüből a frissítés és újraindítás menüt, hiába indítom újra. Ilyen marad:
Mi lehet a gond?
-
MODERÁTOR
-
válasz Viktor0610 #48548 üzenetére
Szerencsés ember vagy. Még...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
MODERÁTOR
-
válasz Viktor0610 #48546 üzenetére
-
MODERÁTOR
Köszi srácok.
(Akkó' izé'jék meg! )
Xiaomi 13T
-
vigyori78
őstag
válasz Viktor0610 #48542 üzenetére
1607-től ilyen.
-
TRob1
veterán
Mármint a 2 hónappal ezelőtti frissítéssel - ami csak most mászott fel neked?
Sehogy.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Borisz76
veterán
Nálam is ilyen...és gyanítom, hogy mindenkinél....
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
MODERÁTOR
Rettentő "fontos" problémám volna a legutóbbi (tegnap/tegnapelőtti?) frissítéssel.
Felcserélte az órát és a műveleti központ ikonját. Hogy lehetne visszacserélni?
Xiaomi 13T
-
Doky586
nagyúr
én például beírom a keresőbe: regedi és nem talál semmit, de beütve az utolsó betűt regedit így már megtalálja... [kép] [kép]
Vagy van egy mapsource.exe programom. Ha beírom hogy mapsource akkor megtalálja a programot, de ott a könyvtárban van mellette egy mapsourcemanual.pdf nevű file azt akár hogy írom be nem találja meg.. nem tudom hogy kéne beállítani mit és hogy, így egyszerűbb a TotalCommander keresőjét használni..
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Tuti nem használt OSX-en keresőt
De win7-en sem...
Én is sokkal vacakabbnak tartom ezt a fajta keresést. Sajnos sok olya apróság van a tizesben, ami, ha működik is, egy kicsit mcerásabb, mint a hetesben volt. És sok kicsi sokra megy alapon néha agybajt kapok tőle.
Képnézegető peldaul sosem fogom megérteni, mikor, melyik mappában, milyen filenevek esetén, soxor nem rakja ki a jobbra-balra nyilat, nem lehet lépkedni a jépek között.[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
Indexelés ki van kapcsolva nálam. Direkt rákerestem több olyan fájlra, aminek a nevében van pl szóköz, és megtalálta az összes keresett dolgot. A kikapcsolása csak a sebességen ront, de attól még meg kell találnia.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Jaja. User error, hogy a gyári, szűz Win10 nem képes beindexelni a dokumentumok mappát. Kézzel kell újraindexelést kérni.
És persze az is a kényelmet szolgálja, hogy beírok egy fájlnevet a keresőbe, akkor még egerésznem kell egy kört, meg kattintgatni, hogy mutassa végre a lényeget...
Ha például egy képet keresek, akkor a beírás után még le kell nyitnom a "több"-et és kiválasztani a képeket...
Aki ezt kitalálta! Tuti nem használt OSX-en keresőt[ Szerkesztve ]
-
-
pzstm
titán
ott valami user error lehet, ahol nem megy ennyire az indexelés.....két fizikai és egy virtuális masinán is működik nálam....
bármi 3rd party program? nem tiltottatok valami modern appot vagy bármit?[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
-
-
King Unique
titán
válasz medica #48532 üzenetére
Az is jó, illetve az dizájnt és menüt (ribbon) illetőn közelebb áll az MSO-hoz. Viszont utóbbi formátumainak kezelése ugyanúgy nem tökéletesen abban sem, mert elcsúsznak a dolgok...Illetve aszem ODF támogatás sincsen benne, bár az úgysem akkora létszükséglet.
[ Szerkesztve ]
-
medica
senior tag
válasz King Unique #48530 üzenetére
WPS nem jó?
[ Szerkesztve ]
Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz
-
Azzal mit lehet elkövetni, ha a start menüs keresés nem találja a fájlokat? Pl. van olyan fájlom, hogy szerződés_2015_08_2.jpg, de akármit írok be, nem találja. Indexeléshez hozzá van adva a D: meghajtó, ahol a fájl van, de amúgy is SSD-m van, szóval nem kellene gondot okoznia. Gugli sem dob semmi használhatót
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
King Unique
titán
válasz brickm #48514 üzenetére
A HDS linuxos verziója eleve nem sok mindenre jó és vannak egyéb programok is a külső meghajtó állapotának monitorozására. De azt majd inkább a másik topikban mesélem el.
(#48529) raidx: és ez mitől jobb, mint egy szintén ingyenes LibreOffice?
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
Ha valakinek nincs legális Office és nincs is rá szüksége jó alternetíva lehet a FokuszWrite progi. Van portable verziója is. Kezeli a docx fájlokat is. Ismeri a Magyart. Szóval jó alternatíva! INGYENES!
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
brickm
őstag
AZTA... nekem hdd-ről 5-6mp alatt eljut a loginig, beírom a kódot\ujjlenyomatolok és5mp után feláll a rendszer. egyedül a free fall sensor kalibrál pár percig, de az minden rendszeren ezt csinálta, és nem zavarja a működést.
Nálad valami nincs rendben. Öcsém asusán i7es proccal 16GB rammal, SSD-vel 3-4 max5mp a rendszerfelállás. -
Érdekes dolgok történt. A tapi pados görgetés nem működött. Kicsit vártam ismét elindult. Random leáll. Még pár ilyen megy vissza a win7. Én már nem szórakozok ami nem jó kuka.
-
netpeti98
addikt
Valamit nagyon lerontottak ezzel a frissítéssel. Nekem is csak másodjára ment fel. Szerencsére ha egyszer fent van, akkor már nincs gond vele. Ha végképp nem megy fel, akkor még mindig el lehet rejteni, másfél hét múlva úgyis megint jön a szokásos frissítő kedd.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz Doky586 #48473 üzenetére
Nálam is csak a boot lassú. Tény, hogy miután bejön az asztal még kell neki 5perc a programok betöltéséhez.(leglassabban a HDSentinel jön be, az a vége)
De nekem utoljára Win8-nál látott a gép tiszta telepítést. Onnan kizárólag frissítések voltak. Win8->8.1->10->10Ann.Update.
A lassú betöltés is inkább a laptop vinyó miatt van. -
-
brickm
őstag
.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
-
vaakuum
addikt
Nekem a jobb alsó sarokban a hálózat ikonra kattintva a szürke felületen kiírja, hogy nincs internet. Ezzel a nem létező nettel írok most...
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
n42
tag
Mi az isten van ezzel a Windows 10-zel? Lassan már minden nap újra kell indítanom, mert valami fontos frissítést akar telepíteni... Kezd nagyon bosszantó lenni.
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok!
olyan kérdésem van lenn,hogy az egyik gépemen win10 pro van,erre simán felment a 1067-es frissítés az SSD-re. A másikon win10 home van SSD-n .A windods 10 frissítési segéddel elinditottam a frissítést de miután újraindul a gép megjelenik egy kép ,hogy a frissítés elindul,majd egy reboot és elindul a gép frissítés nélkül.Valakinek van ötlete?
köszönöm -
brickm
őstag
válasz King Unique #48511 üzenetére
Szia, köszönöm a tippeket.
Próbáltam hdsentinel-lel megnézni mit ad vissza, de:HDD Device 1: /dev/sdb
HDD Model ID : SAMSUNG SP2514N
HDD Serial No: ?
HDD Revision : VF10
HDD Size : 238475 MB
Interface : SCSI
Temperature : Unknown °C
Highest Temp.: Unknown °C
Health : Unknown %
Performance : Unknown %
Power on time:
Est. lifetime:Nem lettem vele előrébb, szóval asszem marad, a mindent felmásolok, majd formázom megoldás.
Köszönöm, szép napot!
-
Joker88
őstag
milyen frissítés volt csütörtökön ( **496-os ) ? 1 db-ot talált és telepített de vagy fél óráig szórakozott a telepítésével
In loving memory of Garrett Lockhart
-
vaakuum
addikt
Sziasztok
Asus Trasformers book esetében a winSxS könyvtár nagyon meghízott.
[Itt] találtam róla némi infót, de azt írják, nem célszerű törölni , hanem :
"Ha csökkenteni kívánja egy adott Windows-telepítés összetevő-tároló könyvtárának méretét, véglegesítheti a szervizcsomagok telepítését, és visszanyerheti a szervizcsomagok fájljai által foglalt helyet."
Ez a véglegesítés mit jelent, hogyan kell csinálni?Kb. 3 órát lesz nálam a gép, jó lenne addigra letakarítani...
Help pls![ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
King Unique
titán
válasz brickm #48510 üzenetére
Lehet nálad is RAW lett és amiatt nem férni hozzá Windows alatt. Ezzel kapcsolatban egy korábbi hozzászólásban volt néhány javaslat. Illetve inkább a linkekben lévő 2 topik valamelyikében lett volna célszerűbb érdeklődni ez ügyben.
Továbbá nem ártana megnézni HDS programmal, hogy milyen a lemez állapota. Ha 100/100-as és nincsenek rajta szektorhibák, akkor lehet csak a fájlrendszer sérült. Ha nem RAW partíció, akkor lehet a CHKDSK is rendbe rakja. Bár az eleve orosz rulett és inkább célszerűbb előtte az adatokat Linux alatt lementeni egy másik meghajtóra!!!
Amúgy a fájlrendszer javítása (chkdsk) is időigényes. Ezért az adatok lementése után, akár újra is lehetne Windows alatt partícionálni, majd visszamásolni rá a cuccokat. Persze ennek csak akkor van értelme, ha a lemez állapota megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
brickm
őstag
Sziasztok!
Nem teljesen ide vágó a problémám, de hátha valaki tud megoldást:
WIndows 10 pro van a gépemen, a külső HDD-m NTFS partícióját nem nyitja meg. Látja, felmountolja F meghajtónak, de se a filekezelő, se a TC nem bír el vele. kapcsolódásnál megáll, vár, majd befejezi, hogy nincs média a meghajtóban.
A disk management ilyenkor nem nyílik meg, csak tölt és annyi..Linux alól teljesmértékig felmountol a partíció, editálható, minden cucc megvan rajta.
Esetleg tudok valami megoldást rá?
-
ph2012
senior tag
Látom, hogy megjelent a frissítés és újraindítás menü a leállításnál:
Kétszer újraindítottam de nem tűnik el. Ez miért van? Még nem fejeződött be a frissítés letöltése?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
válasz CirrMee #48507 üzenetére
Inkább úgy mondom Win7 alatt nem volt semmi gondom, persze ott is át voltak állítva dolgok annak érdekében, hogy ne parkoljon, de itt ez úgy néz ki kevés, mert mert akkuról valami parkoltatja. Ezer millió dolgot kikapcsoltam amik köztudottak, nem szeretném leírni, több ötletem nincs. HDS-ben is be van állítva, hogy ne álljon le, energiagazdi 254 stb stb... mégis.
-
Sajnos vissza kell vonnom a HDD parkolás meg akku zabálás megszűnését. Ugyanis hálózatról valóban nincs már gond, de akkuról ugyan úgy gyilkolja.
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok.
Tabletnél, ha win10-en a tablet módot bekapcsolom, van mód arra, hogy ha fb appot és messengert is használom, akkor ne egymás mellé felezve a képernyőt jelenjenek meg, hanem egyszerre egy alkalmazás legyen teljes képernyőn és ikonnal váltogathassam a tálcán? kerestem gépházban de pont erre nem láttam módot. Így kicsit kényelmetlen mindig a képernyő felező csíkot elhúzni. -
Petyyyyy
addikt
Vagy lehet csak az tett be neki, hogy két hónapig be sem volt kapcsolva a gép. Pro verzió van, ahogy írtam is, de rálesek, köszönöm.
pete_21 - Így volt és megtörtént, viszont a felirat maradt. Most sergetem MCT-vel frissítést, meglátjuk utána változik-e. De köszi.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest