Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vigneau
félisten
Nem tud valamelyikőtök olcsón 22-24"-os még garis, nem leharcolt FHD monitort Szolnok vonzáskörzetében? Hasonló képességű kellene, mint a mostani: SAMSUNG EX2220.
[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
-
föccer
nagyúr
válasz Bjørgersson #23294 üzenetére
Na ja, a gyerek féltékenység egyik korai szakasza.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Cheesy
őstag
válasz philoxenia #23292 üzenetére
Nem hoz lázba, szerintem az 1080p is pont elég ekkora tévékre. Viszont azt elismerem, hogy már egy "sima" full hd forrásból és egy 4K-ból 1080p-re konvertált videó között utóbbi részletesebb(nek tűnik), lásd Gopro 4 mintavideók.
www.vakbelmutet.hu
-
radi8tor
MODERÁTOR
Valentin napra: speed dating
⭐ Stella
-
embe
nagyúr
válasz Bjørgersson #23289 üzenetére
Pont ilyen kell az "ismerősök" gépére.
Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
Bjørgersson
félisten
Utóbbi pár évben ezt használtam, amíg megvolt a dvd-íróm. Ingyenes, tud magyarul, egyszerű kezelni, kell ennél több?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
embe
nagyúr
válasz Bjørgersson #23285 üzenetére
Nem ismerem. Rálesek a következő "barát" telepítésnél.
-
föccer
nagyúr
DVD 46 db
BD 27 dbAlakul a molekula.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
embe
nagyúr
Milyen író progit szoktatok az "ismerősök" gépére tenni? Valami free kellene, ami nem pofázik, nem kell vele foglalkozni, és egyszerű a kezelése.
Eddig az Ashampoo burning studio free-t tettem fel, de most valami egyszerűbbet kerestem, így találtam rá a burnaware free-re.Ti mit szoktatok ilyenkor felrakni?
-
Mercutio_
félisten
válasz Bjørgersson #23281 üzenetére
Keresztanyut nem kell
teleszemetelnikisegiteni? (bocs-bocs, magaslabda voltEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
embe
nagyúr
válasz Bjørgersson #23281 üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
Én is csak nagybátyámtól kaptam, hogy rakjam rendbe, mert teleszemetelte már minden szarral........
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
embe
nagyúr
válasz Bjørgersson #23279 üzenetére
Én meg nem!
-
Bjørgersson
félisten
Kaptam ma egy Asus Memo Pad HD 7-et.
-
Cheesy
őstag
válasz philoxenia #23267 üzenetére
Fénykép készült, de végül nem volt külsérelmi nyom
Beüzemeltük, valahogy sikerült megtalálni azt az opciót, hogy ne sötétítse el automatice energiatakarékosság miatt a képet, állítottam kicsit a szinteken. Szép. 70cm-es CRT Pana után azért máááás élmény
Kissé zavaró ugyan, hogy 6 különálló pontból álló szerződést fogadtat el a tévé a felhasználóval, de mit lehet tenni...
Ennél a Samsungnál már használható a youtube (nem úgy, mint apám LG-jén), kéznél nem volt olyan különösebb HD tartalom, így onnan néztünk FHD klipeket, természetesen "nature hd 1080p BBC" keresés után :Đ
Aztán eszembe jutott, hogy "gopro hd demo" és áll koppant olyan szép és tűéles képe van... igaz ez 4K downsample de a "sima" fHD is gyönyörű.
3D tartalmat is próbáltunk, most találkoztam először aktív szemüveggel, működött végülis, de nem ez lesz a legtöbbet használt funkcióSzóval eddig szép és jó.
Viszont azt még keresem vadul, hogy ki lehet-e kapcsolni a menüben a pittyogást minden egyes műveletnél...
www.vakbelmutet.hu
-
F e Z o
veterán
-
Bjørgersson
félisten
-
F e Z o
veterán
válasz Bjørgersson #23270 üzenetére
Nekem is van 2db 2,5"-es black, de én nem hallom őket.
H2O über alles!
-
Bjørgersson
félisten
-
F e Z o
veterán
-
Cheesy
őstag
válasz Bjørgersson #23265 üzenetére
Hát kíváncsi leszek. HD videón fogom felbontani a dobozt, hogy kiderüljenek az esetleges sérülések. Videón, mert ha csak képeket készítenék, abba beleköthetnének, hogy a két kép készítése között tettem benne kárt. Bár mondjuk így is, hogy a videó elindítása előtt rughattam bele hármat...
www.vakbelmutet.hu
-
Bjørgersson
félisten
Na végül csak találtam vinyót, úgyhogy megnyugodhattok.
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz Cheesy #23261 üzenetére
F*sz* persze mit vársz attól a cégtől, ami ott ócsósít,ahol csak lehet....
Ja, téged meg reanimáltak
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Cheesy
őstag
magyaro. : Hívom anyámat, hogy mi a helyzet, megérkezett-e rendben a tv, mert ma délutánra vártuk. Mondja, hogy már délelőtt lezajlott a dolog, hívta a futár, hogy akkor jönne. (Tegnap 14:00-ra beszélték meg...) Hazajött, várt még 20 percet a futárra, erre az ember megérkezik, átveteti vele, és akkor kirakja elé a dobozt, hogy akkor lehet bevinni. Egy 54 kilós nőnek, egyedül. Kb. 6m-t kellett volna segítenie (GLS futár), valami fiatal gyerek volt.
Ráadásul kiderült, hogy nem a meglévő előfizetőknek szóló 500 HUF-os részlet-kedvezménnyel számlázták, hanem sima webshopos áron. Anyám felhívta a központjukat, ott meg habogtak, hogy lehet elírták a számlát, majd 1 hónapon belül felülvizsgálják.
bazmegezazorszag.huwww.vakbelmutet.hu
-
F e Z o
veterán
válasz Cheesy #23256 üzenetére
Pedig a futárok általában rugalmasok. Elég sok helyről szoktam rendelni, s az esetek 90%-ban szólnak, ha a közelben Mezőtúron vagy Törökszentmiklóson vannak, s megkérdezik, hogy otthon vagyok-e. T-s srác is hozott telefont házhoz, pedig elméletileg munkáltatói igazolás is kellene a díjcsomagunkhoz, de ő azt se kért.
(#23250) radi8tor1 : 145gr puffasztott rizs 3-4 napig elég, gondolom ez nem a sok kategóriába tartozik.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Cheesy
őstag
T-Home... rendeltünk egy tevét még 01.31-én. Mivel csak oda viszik ki ahova a szerződés szól (lakcímre), ezért elég nagy kihívás a hétköznapokat úgy megoldani, hogy 12km-ről bármikor haza lehessen ugrani, de merészeltük gondolni, hogy majdcsak értesítenek minket arról, hogym ikor hozza a futár. Mégsem olyan szokatlan dolog, hogy hétköznap napközben nincs otthon az ember.
Errefel tegnap hív a futár olyan 13:00-kor, hogy megérkezett. Semmi előzetes értesítés. Természetesen nem tudtuk átvenni, elérhetőséget nem adott, nem adhatott(?!). Majd ma hozza, nem tudja mikor, de lehet, hogy délután. Anyám haza tud menni délben, én nem sajnos, kíváncsi vagyok segít-e majd neki bevinni a dobozt a futár.
Jó magyar szokás szerint lehet, hogy lesz egy bosszúból megrugdosott-dobált tévénk...Sluszzpoén, hogy miután tegnap nem tudtuk átvenni, utána kapott anyám sms-t, hogy a terméket kézbesítésre átvette a futárszolgálat...
[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz philoxenia #23253 üzenetére
Jah, ezt én is észre vettem, van azért egy kis pocakom még nekem is.
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz F e Z o #23246 üzenetére
Rizs is hizlal ám, ha ész nélkül eszed.
Én 65kg-ra fogytam.philoxenia: az a bajom ezekkel a gluténmentes "lisztekkel", hogy tele pakolják olyan dolgokkal, ami nem jó az embernek. Guargumi, xantángumi és még sorolhatnám.
Legjobb elkerülni az ilyet és átállni másik anyagra. Hajdinaliszt, mandulaliszt, zöldségekből tészta, stb.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
F e Z o
veterán
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz F e Z o #23246 üzenetére
Még ha csak felé mentél volna, de gyanítom fölé is....
GluténmentesMenczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
embe
nagyúr
válasz philoxenia #23245 üzenetére
Akkor csak meg lesz a menekülési út.
Sephi: Jó étvágyat!
-
embe
nagyúr
válasz philoxenia #23243 üzenetére
Jujj ezek meg milyen "kenyerek" lennének? Muffin formában?
A feleségem megvigasztalt, átáll az egész család. Lesz szenvedés a részemről. Én nagyon kenyeres vagyok, és a jó régi egészségtelen fehér kenyér.Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ezek kb. 8 dekásak 95-97g nyers tésztából vannak. (mérni szoktam) De a gluténmentesből sajnos ilyet nem lehet sütni, mert abból pont az hiányzik ami a normál kenyérnek tartást ad, azaz a a sikér(nagyjából a glutén)
Azt (kisebb méretű) formában érdemes sütni, talán ki lehetne próbálni muffinsütőben akár, vagy kis szilikonformákban. akár ilyenben... vagy valamelyik ilyenben...Bár anno nagyobb kenyereket, mivel a teljes őrlésű liszt se jön föl olyan jól sütöttem sütőpapírból hajtogatott, majd tűzőgéppel összetűzött formában is. Tudtommal a gluténmentes keverékből elég lágy nyers tésztát kell csinálni, de én olyat még nem sütöttem.
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
embe
nagyúr
válasz philoxenia #23241 üzenetére
Guszta - ennivalóan néznek ki.
Ezeket egyszerre dagasztottad, majd sütőben kisütötted? Milyen súlyúak kb.?Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
eszakas
senior tag
Tapasztalat fog mindent eldönteni. Nállunk is úgy van van közeli barátunk akinél ugyan ez a probléma kevés azonos termék tetszik az asszonyoknak. Az adó-visszatérítésről ne feledkezz el
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
embe
nagyúr
Végül megrendeltem: ORION OBMD 1401 kenyérsütő lett a kiválasztott.
-
embe
nagyúr
válasz Mercutio_ #23235 üzenetére
Igen, oda be is írtam.
Valszeg ez az Orion lesz. MM webshopból, ingyen szállítással 14eFt. lenne.
Igen mint írtam azért szántuk rá magunkat a vásárlásra, mert kiderült, hogy a feleségem lisztérzékeny. Így egy kicsit át kell szervezni a táplálkozási szokásainkat. Köztük a kenyér fogyasztást.[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nem érdemes annyira túlbonyolítani. Ha van sütő és nincs nagyon meleg mindenki a sütőben süti a kenyerét az ismeretségi körömben, gyúrni meg nagyjából mind egyformán tud, sőt az üstök megegyeznek nagyobbrészt, a programok is. Viszont a gyúrást leveszi a válladról. A komolyabb gyúrógépek igen drágák és általában nagyok is háztartási használatra. A sütés lényege a hirtelen nagy hő közlése a tésztával, nemhiába a kemence az igazi. Ezt igazából egyik se tudja. Általában elindítom a programot, mikor lejár a gyúrás -kelesztés - gyúrás (ezt általában így csinálják) kiveszem a tésztát és kelesztés után sütöm. Javaslom esetleg a több kisebb darabban/adagban sütést, majd a lefagyasztást. Nekem, mivel leginkább magam eszem a kenyeremet (diabéteszes vagyok ezért sütöm) ez bevált. Étkezés előtt, ha sürgős mikróban kiolvasztom, ha nem két-három óra alatt kienged. A nagyon drága gépeken van gluténmentes programpont is, de nyilván az is csak az idővel tud variálni és valamelyest a hőmérséklettel. Igazából itt nem a háztartási gépes szakértők tudnak segíteni, hanem akik ilyen (lisztérzékeny) cipőben járnak sok éve és maguknak sütnek. Itt se variálják túl:[link][link]
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz Mercutio_ #23233 üzenetére
Háztartási gép topik van, illetve van főzőcske topik.
üdv, föccer
-
Mercutio_
félisten
válasz eszakas #23232 üzenetére
De nem levegőt melegítel kérdezz meg egy konyhatündért milyen sütő jobb, ami csak alulról melegít, vagy amelyik tud alsó - felső sütést is.
embe :Nincs kenyér sütős topic? Ott tuti kenik - vágják mi a jó, milyen kényelmi funkciók hasznosak, kinek milyen liszt-keverék vált be, stb
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
eszakas
senior tag
Nekem eddig semmi bajom vele, gondolom sütni mindegyik egyformán süt. Ja én azt néztem, hogy az Orionnak a fűtőszála alul van más márkáknak középen, mivel a meleg felfelé szál hőeloszlás szempontjából jobbnak találtam az alsó fűtőszálast.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az elektronikája mindegyiknek ugyanolyan. Az üst "csapágyazása" szeret kikopni és arra nem tudok még megoldást, hogy miképp javítható, cserélhető csak ez a tömítés/szimering.
Egy üst ennyibe fáj:[link] (Az enyémhez való) A kétlapátosokhoz se sokkal olcsóbb:[link][ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz philoxenia #23229 üzenetére
Akkor lehet nem kell félni attól az Oriontól sem....
-
embe
nagyúr
válasz philoxenia #23227 üzenetére
És mennyi időn belül került sor a 3. gép megvásárlására? Mennyit bírtak?
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
eszakas
senior tag
Minálunk is ez a probléma
Vettem egy Orion 2 lapátos gépet. Nem csak a gépen múlik milyen a kenyér. A liszt nekünk a "SCHAR" liszt jött be a legjobban. A legbarnább opció mellett is rá kell sütni még egy órát a gluténmentes program mellett a rásütés elindítása előtt egy kicsi Vénusz olajjal meg kell kenni és az ad neki egy sötétebb szint. Ja és nem érdemes nagyot sütni mert hamar rossz ízű lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
philoxenia
MODERÁTOR
Dagasztani nagyon jó, sütni én sütőben szoktam, mondjuk a gluténmentest igazából ott is csak formában érdemes. A szomszéd sajnos olyat kell egyen, neki tescos gépe van, nem panaszkodott, hogy nem jó. Ha csak dagasztasz vele, időt és fáradtságot spórolsz. Sütésre igazából macerásabb mint a sütőben sütni.
-
Cheesy
őstag
Csak a tapasztalatokról tudok beszámolni. Adott egy Hauser márkájú kenyérsütő gép, 2 dagasztó-keverő fejjel.
A kenyértészta mindig sűrűbb és nehezebb, mint a bolti, legyen bár egészségesebb, ezt a legnehezebb megszokni.
A hajtás ebben az árkategóriában (10-15k) fogasszíjas (keresztbordás?) megoldás. 3x kellett eddig szétszedni az elmúlt 5 év alatt, mert megállt a az egyik lapát. Az első alkalommal csak ledobta a szíjat, a második alkalommal az elrojtosodott szíjat kellett megnyírbálni, a harmadik alkalommal már javíthatatlan, szíjat nem találtam hozzá. Igen vékony gumiból vannakrajta a bordák képezve, idővel elkopnak, a szíj anyaga cérnaszerűen hosszában szétválik.Azóta ha házi kenyeret van süthetnékünk, inkább megdagasztom kézzel és sütőben kenyérformában kisütjük. Ugyanazt kapjuk és lehet, hogy olcsóbban...
[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
embe
nagyúr
Hali!
Kényérsütő géppel van tapasztalata valakinek?
Arra lennék kíváncsi hogy mire érdemes figyelni, milyen funkciók hasznosak, illetve mik amik felesleges parasztvakítás céljából vannak?
Lényeges lenne, hogy gluténmentes kenyeret lehessen vele sütni.Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
Vigneau
félisten
válasz philoxenia #23218 üzenetére
Egyetértünk ebben, már "kiadtam albérletbe"...
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #23216 üzenetére
Közben találtam egy videót róla, de nagyon úgy néz ki, ezt nem tudom megcsinálni...
-
Vigneau
félisten
Ért közületek valaki a telefonok előlapjának plexicseréjéhez? Egy Samsung S5610-ről lenne szó. Vajon simán cserélhető benne a plexi, vagy spéci ragasztó kell hozzá, amit csak a szerviz tud megcsinálni?
-
Bjørgersson
félisten
válasz Cheesy #23214 üzenetére
Számomra nem derült ki egyértelműen, hogy végülis nagyon izgul-e az illető.
-
Cheesy
őstag
Mai napom tévés 10 másodperce. Lemegyek a földszintre, anyám nézi valamelyik "tehetség"kutatót, a csatornát nem néztem melyik és egy pillanatra megálltam. Valami Shávez vagy mifene gyerek, magyarul sem tud, tartják elé a mikrofont, hogy nyögjön már valamit: "Nagyon izgulok, nagyon izgulok... mert... (itt 3mp értékes műsoridő ment el gondolkodással) Mert nagyon izgulok!" *közönségtaps, kacagás*
Jó ég...
www.vakbelmutet.hu
-
Mercutio_
félisten
válasz philoxenia #23212 üzenetére
Amit veszek azok kibírnak 5-8 évet, a meleg miatt az mondjuk lerövidül 3-5-re, de azért 3 év alatt elfogy 40 palack, a maradék meg ajándékba, ide-oda vendégségbe elmegy. Mióta van légkondi nem olyan vészes a panel, + a konyhában meg vannak emelve az alsó konyhaszekrények, azok alá fektetve bemegy egy részük, a többi polcba, és ágy alatti dobozokba szintén fektetve
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Másik topicban írtam, hogy jó árban volt, így vettem 18 palack bort, rögtön jött a hörgés, hogy húúú meg háááá Aztán amikor megjegyeztem, hogy most is van itthon vagy 60 palack, és abból 50 tuti meg lesz még 1 év múlva is azért cikiztek, hogy miért nem élek a lehetőséggel
-
embe
nagyúr
Mi lett itt? Anonim alkoholisták klubja?
-
-
smiti
veterán
Jól el iszogattok itt-e.
Erről jut eszembe: Tudjátok ki az alkoholista? Aki annyit iszik mint mi, csak nem szeretjük. -
eszakas
senior tag
válasz Mercutio_ #23205 üzenetére
Vannak pincék ahol igen. Abból a hordóból szívják amire rámutatsz és abból is vihetsz. Viszont azt tudni kell, hogy édes bor nem terem azt csinálják. Mád és Tálya környékéről lehet finom fehérborokat venni de az is csak pincehidegen vagy hidegebben jó.
-
Mercutio_
félisten
válasz philoxenia #23204 üzenetére
Ott is sok a hulladék minőség, ráadásul a pincében kóstolás hangulata becsapós, jobbnak érzi az ember a bort, azt már meg se említem amikor nem azt kapod mint amit kóstoltál.
-
Mercutio_
félisten
válasz philoxenia #23197 üzenetére
Pest nem kimondott borvidék, a kannás kiszerelésbe pedig bizonyos fajta/minőség nem vehető meg.
Nyáron fröccsre jók a "kannás" rozék, rizlingekEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Bjørgersson
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- Gamer PC + 170Hz Monitor (Ryzen 5 5600g, RTX 4060, 16GB RAM, garancia)
- félconfig - GIGABYTE GA-AX370-Gaming 3, AMD Ryzen 7 5800X Vízhűtő, FURY 32GB RAM
- Ryzen 5 3600X/RX 5700XT/256GBNvme SSD/1TB HDD/24 GB RGB memória 3200 mhz
- Eladó Gamer PC! I5-10400f+RTX 2070 Super+16 GB DDR4
- //ÚJ!!//"PC: Ryzen 5 5600X, RX 6700 XT, 16GB RAM, 480GB SSD, Corsair Ház Garanciával!"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest