Új hozzászólás Aktív témák

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    Nem érdemes annyira túlbonyolítani. Ha van sütő és nincs nagyon meleg mindenki a sütőben süti a kenyerét az ismeretségi körömben, gyúrni meg nagyjából mind egyformán tud, sőt az üstök megegyeznek nagyobbrészt, a programok is. Viszont a gyúrást leveszi a válladról. A komolyabb gyúrógépek igen drágák és általában nagyok is háztartási használatra. A sütés lényege a hirtelen nagy hő közlése a tésztával, nemhiába a kemence az igazi. Ezt igazából egyik se tudja. Általában elindítom a programot, mikor lejár a gyúrás -kelesztés - gyúrás (ezt általában így csinálják) kiveszem a tésztát és kelesztés után sütöm. Javaslom esetleg a több kisebb darabban/adagban sütést, majd a lefagyasztást. Nekem, mivel leginkább magam eszem a kenyeremet (diabéteszes vagyok ezért sütöm) ez bevált. Étkezés előtt, ha sürgős mikróban kiolvasztom, ha nem két-három óra alatt kienged. A nagyon drága gépeken van gluténmentes programpont is, de nyilván az is csak az idővel tud variálni és valamelyest a hőmérséklettel. Igazából itt nem a háztartási gépes szakértők tudnak segíteni, hanem akik ilyen (lisztérzékeny) cipőben járnak sok éve és maguknak sütnek. Itt se variálják túl:[link][link]

    [ Szerkesztve ]

    Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...

Új hozzászólás Aktív témák