- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 11. nap: Orc Must Die 3
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Bestbuy játékok
- World of Tanks - MMO
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz Stauffenberg #18274 üzenetére
"Az újabb Dell, stb. grafikus monitorokat egyébként már gyárilag kalibrálják (jelentsen ez bármit is)."
A "jelentsen ez bármit is"-t iróniával írtam, csak lefelejtettem a zöld ördögfejet.
"Nem szokták részletezni a gyártók ez mit jelent. De gyanítom azt, hogy egy színprofil mind felett alapon a panel beszállítóktól kérnek egy állandó minőséget valamekkora tolerancia mellett. De ez csak az én feltételezésem."
Egészen konkrétan egyenként, külön profiloznak minden monitort - egy (több) gyári referencia VGA-hoz - és erről egy részletes diagramos mérési jegyzőkönyvet is tesznek a monitor mellé, a dobozba.
"Display-P3 szerint kalibráltad? "
Bocsánat, utána esett le, hogy neki nem MAC-je volt, hanem csak iPhone és iPad, az ámítógépe egy Windows PC, ami a monitora natív színterére lett kalibrálva (Adobe RGB-t is tud). Én tudtam, hogy esélytelen, hogy a másik két eszköz kalibrálása nélkül ugyanazt lássa, ezt el is mondtam neki. Azóta futott még pár kört máshol, de nem meglepő módon sehol nem orvosolták a problémáját.
"Komolyabb kijelző tesztelős oldalak mobilokat is úgy mérnek, hogy fényerő függvényében (valamekkora lépésközökkel) és folyamatosan változik a fehérpont meg a dE értékek is. De olyannal is találkozunk, aki a gyárilag 7-8000 Kelvines fehérpont után a D65-re azt mondja pisisárga minden, vagy szoláriumban szereti érezni magát és ha lecsökkented a brightnesst az ideális fénysűrűséghez, már fortyog dühében. Ezt el kell engedni."
Igen, a Sony vezette be azokat az atomkék fehérpontú kijelzőket, mert ugye az emberi szem karakterisztikája miatt hidegebb színeknél élesebben látunk (viszont sokkal jobban is fárasztja a szemet, vagyis az agyat): volt egy fókuszcsoportos tesztjük a kijelzők fehérpontjának megállapításához, ahol a többségnek ezek a 6500 Kelvintől nagyon elrugaszkodott értékek jöttek be - azóta a kedvenc festőjük Dali, és azóta van náluk "kék korszak".
"Vannak akik csak egyszerűen szeretik szívatni magukat."
Nem, csak maximalisták: ők a saját életüket nehezítik meg a legjobban, mert önmagukkal szemben a legszigorúbbak.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyomtató topik
- Kutya topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest