Új hozzászólás Aktív témák
-
__Zs__
tag
válasz chatran #25079 üzenetére
BG Szervíz
Nekem jó tapasztalatom volt vele.
2 külön alkalommal kerestem meg használt laptop vásárlása után komplett tisztítás és újrapasztázási igénnyel. Gyorsan, flottul ment minden (az előzetesen megbeszéltekkel teljes összhangban), fényképekkel dokumentálva a szétszerelést és a tisztításra váró alkatrészek kiindulási állapotát. -
__Zs__
tag
válasz Grave_444 #24971 üzenetére
2 féle is van. Az egyik "csak" FM transmitter (1 USB, 1 SD card foglalat) távirányítóval, közvetlenül a szivargyújtóba dugható. A másik blutooth telefonkihangosító és FM transmitter egyben (1 microSD card foglalat) ez USB madzagos, külön szivargyújtós adapterrel, amin emlékeim szerint 2 USB csatlakozó van).
Ha még érdekes, írj és előkeresem őket (fénykép, leírás). -
__Zs__
tag
Rákeresve: nem tűnik rossznak.
Magyar árat nem találtam (ajánlatkérés mindenhol), de az ár itt elég ütős: Sedus MR24 - amazon -
__Zs__
tag
Köszönöm az ajánlást!
Én is Sedus-t használok a jelenlegi munkahelyemen (pontos típust-t nem tudom, de egy kb 18-20 éves modell).
Nézem a használt vonalat is, de a kipróbálást ott sem lehet megúszni, pláne, ha nem egy jelenleg még mindig gyártott, üzletben esetleg már megismert konkrét modell-t keres az ember. -
__Zs__
tag
válasz thomeef #24946 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet!
Nagyon jónak tűnik, elég széles a kínálatuk. Gyorsan fel is hívtam őket. Készséges, szimpatikus volt, akivel beszéltem, és elmondása szerint a legtöbb szék, amit a honlapjukon láthatunk, ténylegesen ki is próbálható az üzletükben.
Mindenképpen elmegyek hozzájuk! -
__Zs__
tag
-
-
__Zs__
tag
válasz csibe1 #24936 üzenetére
Sedus: megszoktam, de semmi extra. Ennyit nem ér meg, pláne, hogy a jelenlegi itthoni sima karosszékemben sem fáradok el jobban a nap végére, mint abban. Persze a jelenlegi újabb modellek, lehet hogy többet/mást tudnak. Egyébként a tartóssága ami durva (kb. 18 éve van meg és a Covid-ig napi használat, egyedül ülőlapot cseréltek rajta, mert combnál szét ment a szövet az első élénél).
Túl nagy szaladgálást meg nem terveztem, ami a jelenlegi 5000 Ft-os napi jeggyel árban sem vészes. Az utazási időt pedig nagyon hasznosan el tudom tölteni.
A topic link-et köszönöm szépen! -
__Zs__
tag
Sziasztok!
Sok home-office mellett lassan le kell cserélnem a jelenlegi forgószékemet.
Érdeklődöm, hogy a környéken (Vp; Szfv; Ajka; Pápa; Bp, Győr) tudtok-e értelmes boltot ajánlani, ahol ténylegesen ki is lehet próbálni a székeket.
Januárban futottam már egy kört az officeplaza-val. Egyszer be is tudtam ugrani a bemutató termükbe/boltjukba (Bp.), de hiába volt némelyik széken szinte minden állítható, mégsem éreztem azt, hogy mindenáron szeretném és fogom is tudni tartósan használni. Illetve kipróbálnék még további típusokat is. Ja, igen, fontos: nem a br. 200E Ft feletti kategóriában nézelődtem, és most sem az a cél. (Pl. a cégnél az irodába Sedus székek vannak, de jelenleg br. 280-300+E Ft az áruk a neten, szóval részemről felejtős).
A mindenféle gamer székek sem jöttek be, szerintem/nekem nem az a kategória, ami napi 8+ h-ban munkában használatra alkalmas.
Ismerősöm ajánlotta a RIM székeket (www.hungarorim.hu). Ezekkel esetleg van-e tapasztalatotok (konkrét típus)?
Illetve bármilyen más gyártót, forgalmazót, ami teljesít(het)i a fenti ár elvárást, és kipróbálási lehetősége is van valahol, ha tudtok ajánlani, azt is nagyon szépen megköszönöm![ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
Hát igen, sajnos nekem is vannak rossz tapasztalataim, igaz nem autós témában, hanem más jellegű vásárlások kapcsán.
Ugyanakkor nagyon pozitívak is: pl. HDD itthon véve 1 év garival, gyártó központjával felvéve a kapcsolatot, postaköltség mellett cserélték, mert 3 év garit vállalnak rá (2000-es évek eleje). Vagy nagynyomású mosóban medöglött valami, gariban nem szervíz, meg alkatrészcsere, hanem komplett új nagynyomású mosó, minden kiegészítőjével. Csak kamilláztam. Persze, biztos kiszámolták, hogy nekik így éri meg jobban, mint szervizhálózatot fenntartani, plusz a csere termékre nem indul újra a gari. Így ha az is tönkre, megy akkor már nem állnak helyt.
"Érdekes" ez a mai világ a nagy környezettudatosságával, meg a rengeteg legyártott és jó sokat szállított szemetével. -
__Zs__
tag
Köszönöm a visszajelzést, amivel csak részben tudok egyetérteni.
Pont azokról az alkatrészekről írtam, melyek egy normál, rendszeres szerviz esetén szerepelnek egy számlán (nem sorolom fel újra ), nem pedig egy motorjavításhoz szükséges elemről. Szerencsére eddig egyik autómmal sem volt komoly (motort is érintő) gond, és csak az időszakos szervizek miatt kellett szerelőhöz mennem (illetve ha mégsem, akkor meg szintén olyan volt az alkatrész pl. ablakmosó szivattyú), amit gond nélkül ki lehet választani alvázszám alapján egy kereskedői listából - a szerelő is ezt teszi mindennemű túlgondolás nélkül.
Garancia felelőssége az anyagra az enyém, a munkára a szerelőé. Ez egyértelmű, és a két fél közötti megállapodás részeként, akár még papírozható is, ha a szerelő szeretné magát túlvédeni. Bizonyítás, hogy melyikben volt az ok. Szerelő számlát ad a munkáról, első lépésben megyek az alkatrész eladójához. és érvényesítem a garanciát; ha nem tetszik neki, fogyasztóvédelem. De milyen megálló érvet tudna felhozni, hiszen szakemberrel szereltettem be az alkatrészt, amit a számla bizonyít. Persze lehet belőle elnyúló ügy, de ugyanez igaz a szerelő által beszerzett alkatrész esetén is, ha gyártó beleáll a szerelési hiba teóriába. Nem hiszem, hogy a szerelő a saját költségén nekem elvégzi újra javítást, aztán vár a korábbi garanciális ügy lezárására (nem apróságokat ide értve, hanem pl. egy motor-generált)
Fontos emlékeztető: olyan alkatrészekről beszélek, melyek egy normál, időszakos szerviz során szóba jönnek. Egy hibajelenség esetén, pláne, ami a motort is érinti eszembe sem jut, hogy a még nem is ismert hibaok eltüntetéséhez szükséges alkatrészt én szerezzem majd be, amikor szól a szerelő, hogy megtalálta a hiba okát (az már egy másik téma lenne, hogy a szerelők miként állnak a "próbálkozás" során feleslegesen megvetetett alkatrészek költségéhez; persze, tudom a hibakeresés sokszor nem tud elsőre egzakt hibaokot adni, de a hozzáállás és a szakértelem szintje azért nagyon sokat tud dobni a próbálkozások árának mértékén ).Beszerzési forrás és alkatrész minősége: kizárólag fizikai hálózattal rendelkező boltból szereznék be mindent (Unix, Lang, Bárdi), nem egy "valamilyen" internetes forrásból. Ezeknél "hamisítvány"? Akkor a szerelő is azt kapja. --> Ld. a fentebb a garanciánál írtakat.
Minőség: Gyári, neves beszállító terméke: felső vagy közép kategóriás - amit a szerelőtől is kérek, meghatározva konkrétan, hogy melyik elem melyik gyártótól legyen.Az éttermes példát pedig értem, de nem gondolom teljesen illeszthetőnek, mert az ételek vonatkozásában az étel előállítójának felelőssége az étel minősége (élelmiszer biztonsági előírások, szabályozások), lehetőséged sincsen hivatalos étkeztetéssel foglalkozó helyre saját alapanyagot bevinni, és azt kérni, hogy abból főzzenek. Az egész rendszer arra (is) van felépítve, hogy ne legyenek ételmérgezések (persze ennek kapcsán is lehetne érdekes eszmecserét folytatni ), míg az autó szerelés esetén ez szimplán egy üzleti modell, amit a szerelő dönt el, hogy alkalmaz, mert neki így sokkal jobban megéri, és mert megteheti. Pedig ha lenne szerelő, aki ezt mondja, hogy figyi, ennyi kedvezménnyel kapom az alkatrészt, ha neked jó, úgy, hogy ezen 50-50%-ban osztozunk és neked nem kell utána futkosnod, stb. akkor enyém minden felelősség (gari anyag, munka), ha te hozod az alkatrészt, akkor ... + az esetlegesen hibásan rendelt, nem beépíthető alkatrész miatti állás xE Ft/h, ami onnantól ketyeg, hogy felhívtalak. Én az előbbit választanám, de miért is tenne ilyen ajánlatot a szerelő, ha működhet a 100% os árrés lenyeléssel is, mert mindenki ezt teszi.
Az meg más kérdés, hogy kinek mennyire szimpatikus vagy etikus az, hogy valaki más mivel mennyi pénzt keres. Ezzel elértünk az általad is említett konklúzióhoz: vagy magam csinálom, vagy benyelem a plusz költséget, elfogadva, hogy egy szolgáltatást kapok: nem kell időt töltenem az alkatrész keresgéléssel, és nyugodt lehetek, hogy ha bármi gond van, akkor mindent ugyanott intézhetek, ahol a javítást is.
Egyébként azt tapasztalom, hogy még árajánlatot sem érdemes kérni, pl. 2 szerelőtől mert nincs jelentős difi (számlaadás mellett). Úgy tűnik nincs verseny - sokkal több a javítási igény, mint a szerelő, így fenntartható ez a működés (árrés teljes benyelése).***
Elnézést, hogy hosszú lett! Nem vitát szerettem volna indítani, csak kikívánkozott.
És így már sokkal jobb is!
Még egyszer köszönöm a visszajelzésedet, mert segített nekem is jobban átgondolni, megérteni, és - úgy néz ki - elfogadni a helyzetet. -
__Zs__
tag
Érdeklődöm, hogy mi a tapasztalatotok autószerelőkkel kapcsolatban azt illetően, hogy mennyire nyelik be az alkatrészek beszerzési árában érvényesíthető kedvezményt.
Arra gondolok, hogy normál vásárlóként nekem anno a kezembe nyomtak a UNIX-nál egy 2x % kedvezményt adó kártyát. A szerelők úgy tudom, hogy ennél még nagyobb kedvezménnyel tudnak náluk (meg másik boltoknál is) alkatrészt beszerezni.
Ugyanakkor akiknél eddig jártam kizárják a vitt alkatrészt, arra való hivatkozással, hogy ha rosszat viszek, akkor ott áll az autó, ő neki meg várni kell a jó alkatrészre. Persze lehet ebben valami, de szerintem egy normál szervizhez (tehát nem valami extra meghibásodáshoz) szükséges alap alkatrész (fékbetét, tárcsa; olaj!!!; lengéscsillapító; gyertya; szűrük) azért olyan nagy mellényúlásnak nem nagyon van esélye.
Ugyanakkor a számlán a bolti listaár, vagy van, hogy még annál magasabb ár jelenik meg.Szóval, ismertek olyan szerelőt, aki tényleg a munkájáért kér pénzt, nem pedig az alkatrész-kedvezmény teljes lenyelésével operál? Vagy ne legyek naiv, így működik az autójavító piac jelenleg? Ha nem tetszik, vegyem meg olcsón az alkatrészt, és építsem be magam!
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
válasz urban racer #24579 üzenetére
Armand.-t keresd, hátha tud segíteni!
Köszönöm szépen!
Közben, egyik-napról a másikra - ahogy jött - megszűnt a hiba. Kíváncsi leszek mennyire lesz hosszú életű a jelenlegi állapot. Ha újra elromlik, akkor próbálkozom majd nála. Még egyszer köszönöm a tippet. -
__Zs__
tag
Köszönöm szépen!
Voltam már náluk korábban más témában, akkor úgy tűnt, hogy értékesítéssel és telepítésekkel/beépítésekkel foglalkoznak.
Ettől függetlenül köszönöm az ötletet: egy telefont megérhet, hátha mégis vállalnak javítást is, vagy ha nem, talán tudnak ajánlani valakit. -
__Zs__
tag
Sziasztok!
Tudtok valakit ajánlani, aki foglalkozik autó audio-fejegység javítással?
Konkrét probléma: LCD kijelző egyik napról a másikra megadta magát: háttérvilágítás van kijelzett infó egyáltalán nincs. A fejegység ettől függetlenül működik (ki-, bekapcs., rádió, CD, bluetooth, vezérlő/váltó gombok).
Budapesten találtam céget, legrosszabb esetben velük tudok próbálkozni, ha nem lesz közelebbi lehetőség.
Visszajelzéseteket előre is köszönöm! -
__Zs__
tag
válasz __Zs__ #24394 üzenetére
Persze az más kérdés, hogy mitől ment tönkre?
Emlékeim szerint már a legelejétől kezdve volt, hogy világított a lámpa, volt, hogy nem. Azt gondoltam, hogy valamilyen kontakt hiba, vagy a kapcsoló nem OK. De aztán nem foglalkoztam vele, mert inkább OK volt, mint nem. Most, hogy már egyáltalán nem világít, sokkal jobban feltűnik a hiánya. Igaz, hosszabbodnak a nappalok, de azért nem lenne haszontalan, ha sikerülne megcsinálnom. -
__Zs__
tag
Igen, multiméterrel méricskéltem:
- csatlakozó végén ott a feszültség, az ajtó nyitása után.
- diódát mindkét irányba szakadásnak mutatja (dióda teszt állás).
- izzószál nem szakadt (szakadás vizsg.)Mivel semmi más nincs a lámpatestben, és az összes hozzáférhető, a fröccsöntésből kilátszó fémes rész között megvan a fizikai kapcsolat (bent lévő izzóval kisípolva) a dióda két lábáig (a két irányból külön nézve), arra jutottam, hogy nem maradhatott más a hiba okaként, mint a dióda.
Egyedül azt nem csináltam meg, hogy a dióda lábai közé beteszek egy rövidzárat, de a fentiek miatt úgy gondoltam ezzel már nem játszok.[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
válasz Rabbitf_24 #24391 üzenetére
Hali!
Köszönöm! Privátban kereslek. -
__Zs__
tag
Rossz nincs, de egy nagyon régi (1998-as) desktop masinában van egy tápegység, ami úgy is csak itt porosodik. Lehet benne ilyen? (Nem vagyok műszerész / elektromos szaki, ezért nincs fogalmam se róla). Ránézésre, eldönthető, hogy pont ilyen van-e benne? Csak mert a lámpában lévőn sincs semmi szitázás (legalább is a látszó felén), egy netes cikk-ben találtam meg, hogy elvileg milyen típus kell bele.
-
__Zs__
tag
Megköszönve a gyors választ:
- aliexpress --> elvi problémám van azzal, hogy ilyen piszlicsáré dolgot Kínából rendeljek, pláne 100 db-ot, amikor mindösszesen 1 db-ra van szükségem (na jó: +1 tartalékra)
- Daniella webshop-ját néztem, ott nem volt. Lehet, hogy holnap azért felhívom őket. Hátha! -
__Zs__
tag
Sziasztok!
Van esetleg tippetek, hogy Veszprémben hol lehetne beszerezni 1N4007 típusú diódát? Autó csomagtér világító lámpatestjébe kellene (kimérve úgy tűnik, hogy ezzel van gond).
A két híradástechnikai bolt (Cholnoky; Ady E. út tudtommal megszűnt), szállítással meg aránytalanul drágára jönne ki.
Mivel nem sürgős, ezért esetleg ha valaki szokott rendelni hiradástechn. alkatrészeket valamelyik nagyobb beszállítótól (Farnell, RS, stb.) és hozzá tudna csapni 1-2 ilyet, azt nagyon szépen megköszönném.Üdv': __Zs__
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Mindannyiótoknak köszönöm a visszajelzéseket!
Lányom fog menni tanfolyamra, ezért tényleg fontosnak gondolom, hogy jól induljon az autóvezetési tapasztalata (iskola + oktató).
A Turbó kapcsán csak egy apró észrevétel: a honlapjuk kb. 0 infót tartalmaz, az áraik lehetnek egyedül biztosak, mert egy az egyben az ATI-s táblát emelték be. Ettől függetlenül természetesen még lehetnek profik és kedvesek.Üdv': __Zs__
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Veszprémi / környékbeli autósiskolák kapcsán szeretném a segítségeteket kérni.
Természetesen a neten elérhető információkat már áttanulmányoztuk, ezért főleg a tapasztalatok, ajánlások lennének érdekesek: kivel/melyikkel volt/van jó tapasztalat, melyiket érdemes kerülni, és miért, stb.
Illetve konkrétan a Timár Autósiskolával kapcsolatban van-e valakinek bármilyen tapasztalata?
Visszajelzéseiteket előre is köszönöm!Üdv': __Zs__
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy Veszprémben hol van LED-es világítással (szalagok, LED profilok, profil tartó elemek, stb.) foglalkozó kereskedés.
Egyedül a Mentavill jutott eszembe, voltam is náluk, de nincs túl nagy választék, illetve mindent rendelni kell (kb. 1 hetes átfutással). Akkor már jobb egy internetes áruház, mert a raktárkészletről kvázi másnap már szállítanak.
Illetve most ugrott be, hogy van még a Tungsram márkabolt -> beszélek velük telefonon.A villamossági/villanyszerelési boltokat (Daniella, Komfort bázis) ismerem, de ők nem kifejezetten lámpás, LED-es bolt-ok.
Segítségeteket, visszajelzéseteket előre is köszönö!
Üdv': __Zs__
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
Köszönöm szépen!
Érdekes, mert azt írták, hogy értesítenek, amikor ismét jó lesz az automata, de sem SMS, sem levél nem jött tőlük.
Már csak remélni tudom, hogy a 3 napos hosszabbítás az átvételi lehetőségre viszont tényleg be lett állítva a rendszerükben, mert az eredeti határidő tegnap délelőtt lejárt. -
__Zs__
tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy a Kis-Tesco melletti Foxpost automata működik-e már újra?
Kedden jött csomagom, de még aznap jött egy SMS, hogy további értesítésig ne menjek a csomagért, mert az automata üzemen kívül van (+3 nappal meghosszabbítják az átvételi határidőt).Előre is köszönöm!
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Laptop cserében gondolkozva (Dell E4300-ról) érdeklődöm, hogy esetleg valaki nem fontolgatja-e szintén, hogy megválna egy Dell 7240/7250 vagy 7440/7450-es laptoptól?
8 GB RAM és 256 GB SSD-s, magyar megvilágított billentyűzetes, 74xx eseténg FHD kijelzős konfig érdekelne első sorban. SSD lehet 128 GB-is, RAM-ban nem szeretnék lejjebb menni.
Természetesen a hirdetéseket is figyelem, de egy helyben/közelben lévő gépet meg is lehetne nézni, kipróbálni, mielőtt ennyit pénzt kiadnék egy használt gépre.Visszajelzéseiteket (akár privátban is) előre is köszönöm!
-
__Zs__
tag
Hát, nem vagyok biztos benne, hgy egy kb. 9-10 m magas igen csak terebélyes lombkoronával rendelkező diófa belsejébe egy akkus, pumpás permetezővel megfelelő nyomással és porlasztási sűrűséggel tudnám az anyagot fújni. Amiket eddig megnéztem, azok sajnos mind 4-5 m magasságot tudnak, és sajnos a lombkorona aljából belül felfelé elég nehézkes is ezekkel hatásosan permetezni. Oda a légsodrásos permetezők az igaziak - szerintem - amik szinte ködfelhőbe burkolják a permetezett részt. Be is kell hozzájuk öltözni rendesen.
Kézi pumpás háti permetezőm van, 2,5 m-es hosszó szárral. Létrára azzal is állhatnék, de nem gondolom hatékonynak / alkalmatlannak tartom a korona "átöblítésére".[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Benzinmotor-os háti permetezőt lehet valahol Veszprémben kölcsönözni?
Bozsi-éknál nincs, őket már hívtam. Peddig bennük bíztam, mert náluk volt pl. benzines gyepszellőztető is.
Egy méretes diófát szeretnék megszórni, hátha sikerült valahogy lenyomin ezt a nyavalyás dióburok fúró legyet. Ha nem jön össze, nem örömmel, de télen menni fog a diófa.Üdv': __Zs__
-
__Zs__
tag
Kösz' a linket!
Jók ezek a képek.Ami szerintem eléggé sajnálatos, az az, hogy a 2016. végéig tervezett (forrás függvényében) "72 sz. főút csomópont –Veszprém elkerülő –12,3km meglévő 2x2 fejlesztése és bővítése" tulajdonképpen még a mostani ütemben (2023-ig) sem fog megvalósulni teljesen (Tapolcai elágazó - Csatári elágazó közti rész).
-
__Zs__
tag
Köszönöm a visszajelzést!
Közben mégis sikerült megoldanom az autóval kijuttatást, és ennek során megnéztem, hogy igen a Maxon mellett/mögött felfele van egy murvás gyalog/bicigli út. Szóval azon lehetett volna felfele battyogni.
Érdekelne viszont, hogy ez a 8-as alatti út ez hol/honnan nyílik? Nincs most ott is építési terület a 'füredi elágazónál? Azaz gond nélkül megközelíthető gyalogosan?Kapcsolódó kérdések: tudtok esetleg valamilyen látványterv elérhetőséget, vagy felülnézeti sávrajzot, hogy miként fog kinézni a két új csomópont? Az érdekelne különösen, hogy a tapolcai elágazó irányából pontosan mit alakítanak ki, mert elég hosszan felfele kiiírtották a susnyást, amiből arra következtetnék, hogy a korábbinál jóval hosszabb jobbra (Balaton felé) kanyarodó sávot alakítanak ki, mint jelenleg van.
Illetve, hogy ha meg nem is szélesítik az utat a tapolcai elágazóig, de lagalább a burkolatot komplett felújítják majd? Mert ami most ott van az katasztrófa. Persze utána Csatárig sem egy csoda .Üdv': __Zs__
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy a Skoda szalon / Vajda Autógumi környékére nem autóval hogy lehet most eljutni? Természetesen a füredi út felöli "kis" sétát az autók által is használt úton kivéve.
Tömegkölekedés úgy látom nem megy arrafele egyáltalán, illetve az 'almádiba menő buszoknak nincs ott fent megállójuk. Gyalogosan meg biztos nem lehet átvágni a körgyűrű lezárt Almádi uti kereszteződésénél, ha jól sejtem.Válaszotokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
válasz aazimi #22530 üzenetére
Aktuálisan 70-120E Ft között hallottam árakat az MFB pont-on (tisztán napelemes beruházás, nincs benne más a pályázatban). Elvileg ez is az idei évben ment fel, valamilyen jogszabály változás eredményeként.
Az összeg egyébként függ a közjegyzés tárgyának - azaz a szerződésnek - az oldalakban/karakterben (?) számolt méretétől (betűméret, bekezdések, sortáv, stb.). Illetve valmilyen range-ben tarifálhatnak a közjegyzők (ennek a részleteit nem ismerem), ezért lehet jelentős szórás is. Legalább is amennyire én tudom / hallottam. De pont ezért is tettem fel itt is a kérdést.
Hátha valaki egészen konkrét dolgokat tud, vagy - ami még jobb - egyértelműen és (el)ismerten, többek által is kipróbált (leg)olcsó(bb) közjegyzőt tud ajánlani. -
__Zs__
tag
Sziasztok!
Napelemes rendszer telepítése MFB-s hitellel témakörhöz keresek közjegyzőt. Úgy hallottam, hogy eléggé szórnak az árak (még ha elvileg eléggé kötött, paraméterezett is a tarifa meghatározásának a módja), ezért kérdezem, hogy van-e esetleg tapasztalatotok, tudtok-e ajánlani "nem elszállt" közjegyzőt Veszprémben vagy 20-25 km-es körzetben. Az sem baj, ha nem napelemes pályázathoz kötődik a tapasztalat.
Előre is köszönöm: __Zs__
-
__Zs__
tag
Nem vagyok szakértője a témának, és google-ban sem nétem utána, de itt a lényeg amit cigam kollega írt: a desztillált víz ion-mentes, az ioncserélt, meg cserélt (egyiket valami másra, talán Calcium -> Nátrium vagy Kálium, tényleg nem néztem utána). Bizonyos orvosi, labor, gyogyszerészeti (biztos vannak még egyéb felhasználási területek is) célokra ténylegesen ion-mentes víz kell. További részletekre meg ott a net.
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
válasz __Zs__ #22465 üzenetére
Most látom, hogy kimaradt pontosan mire is lenne szükségem (még ha a leírásból valószínűleg össze is raktátok):
Érdeklődöm, hogy van-e esetleg valakinek egy használaton kívüli, vagy egy ideig nélkülözhető, internetezésre / médiafogyasztásra akadás nélkül alkalmas, 4G/LTE képes tabletje (mindegy, hogy Android vagy Windows) kölcsönbe?
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy van-e esetleg valakinek egy használaton kívüli, vagy egy ideig nélkülözhető, internetezésre / médiafogyasztásra akadás nélkül alkalmas, 4G/LTE képes (mindegy, hogy Android vagy Windows) kölcsönbe?Jó lenne, ha legalább 10"-os lenne a kijelző, de ha csak kisebb van/lesz az is OK lehet.
Bérleti/kölcsönzési díjat is hajlandó vagyok fizetni, illetve ha beválik, és eladó lehet a készülék, akár meg is vásárolni (kijező 10" vagy felette esetén).1-3 hónap időtartamról lenne szó, és nem azonnal kellene, hanem valahol 1 hónapon belül (feltételezve, hogy tovább enyhül a korona-vírusos helyzet, és el tudunk utazni a nagyszülőkhöz).
Ha valaki tud a fentiekben segíteni, kérem, privátban írjon rám! Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
válasz Casti98 #22108 üzenetére
Szia!
Nálam dolgozott egy jó ember néhány évvel ezelőtt. Sümeg környéki (Csabrendek), de Veszprémben és a környékén dolgozik a legtöbbet.Bock József
06 harminc 2három4 nyolvanchét16
Azt mondta, hogy úgy október közepétől tud új munkát vállalni, de szívesen fogadja a telefont, és megbeszélitek, hogy miről lenne szó.Üdv': __Zs__
-
__Zs__
tag
A várótermben nincs újságos, ott magában a jegypénztárban lehet venni helyijárat jegyet (és bérletet is).
Ha az esetleg már zárva lenne, akkor a váróterem bejáratával majdnem szemben, kicsit jobbos irányban vagy egy fornettis-újságos. Ott még érdemes lehet megkérdezni.Itt elvileg minden hely fent van, ahol lehet bérletet és/vagy jegyet vásárolni:
Buszbérlet árusító helyek javított - Veszprém[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
válasz Grave_444 #22059 üzenetére
Felfele nézés előnye: ezesetben biztos, hogy nem takarja ki az előttem álló a látványt.
Mondjuk alacsonyabb termet (főleg kisgyerek), és heringekként álló emberek esetén ez nem teljesen igaz. Bár gondolom azért nem ez az utóbbi volt a helyzet (mármint a tömörülést illetően).Közvilágítás nem zavart be nagyon? Nem emlékszem mennyire úszik fényárban az Óváros tér esténként.
-
__Zs__
tag
Végül is a Jutasi-Munkácsi utak találkozásánál lévő körforgalom melletti füves részhez mentünk. A megfigyelhetőség teljesen rendben volt (zéró kitakarás, tömeg eloszlott a nagy területen), de a távolság, és az utca világítása miatti háttérfény sokat levett az élményből. A Szent László templom melletti domboldal ebből a szempontból többet tud(ott) adni.
Jövőre - ha lesz megint tüzijáték - a Harmat utca vége - még egyszer kösz' az ajánlást - lesz megcélozva.
Esetleg most volt ott innen valaki? Ha igen, egy rövid tapasztalat-leírást, véleményt szívesen elolvasnék! Előre is köszönet érte!Benedek-hegy: lányom most onnan nézte a barátaival - a magasra lőtteket szépen látták, az alacsonyabbra küldöttket alig, vagy egyáltalán nem.
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
válasz MADcat #22047 üzenetére
Nem tudom, mivel még sosem voltam ott. Azt hiszem előbb kipróbálom majd egy "normál" napon, hogy mit is mutat innen a táj.
Meg az épített kilátókkal úgy vagyok, hogy elég limitált a befogadóképességük, azt ha összejön egy kicsit nagyobb számú ember, akkor már kezdődök a tülekedés a "jó/jobb" helyekért, hacsak nem kezdi meg a szemlélődést az ember a többség előtt (+? min / h várakozás). -
__Zs__
tag
Harmat utca: megnéztem Google maps fényképes nézettel - nem semmi a hely (2011-es állapot). Itt élek Veszprémben (ill. a környéken) már 20+ éve, és még sosem jártam itt. Pedig igen tetszetős a panoráma körbe.
Ide tutira elmegyek valamikor, ha nem is épp ma este!Óvári messzelátó: ha lesz egy kis időd, számolj majd be a tapaszatalatidról, légy szíves: tényleg azt adta-e, amire számítottál; volt-e hely egyeltalán a kilátóban, stb. Előre is köszönet!
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan helyet Veszprémben, ahonnan jól látszik a tüzijáték? 4-10 emeletes épületek teteje nem játszik.
Mi eddig mindig a Szent László templom mögül, vagy a viaduktról néztük, idén kiprbálnánk máshonnan.A Haszkovó, Munkácsi úti körforgalmától jobbra (a buszpályaudvar irányába állva) lefelé van / volt egy elég nagy beépítetlen terület, ahonnan emlékeim szerint igen jól rá lehet(ett) látni a várra. Esetleg van valakinek tapasztalata, hogy innen milyen a kilátás?
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Ha van valakinek egy pl. fiók alján porosodó Samsung Galaxy S Advance (GT-i9070) telefonja, aminek működik a kijelzője (látható és értelmezhető képet ad), és amitől némi ellenszolgáltatás fejében (csoki, sör, esetleg némi HUF) hajlandó megválni, akkor nagyon szívesen házhoz mennék érte. Nem baj, ha nincs akksi, vagy hátlap, a lényeg, hogy tutira működjön a kijelző.
Egy meglévőről szeretnék adatokat leszedni, de a kijelző LCD-je kuka, a touch része működik, de fejből nem megy a menü, meg látni is kellene, hogy pontosan mit is tapogatok , hogy át tudjam váltani olyan üzemmódra, amivel láthatóvá válna a teló a számítógépről.Előre is köszönöm!
-
__Zs__
tag
A Cserhát étterem csigalépcsős feljárójánál lévő tempolmra gondolsz, igaz? Ott a csigalépcső alatt volt egy nagyon pici üzlet, az nekem is rémlik. Viszont úgy emlékszem, mintha ott legutóbb - mondjuk az sem mostanában volt - egy 1-2 székes kis kávézót láttam volna a helyén. Holnap elnézek azért arra felé.
Az online sajnos már kiesik, mert hétfőre kell gravírozva. Sajnos későn jött az ötlet, pláne utána a döntés, hogy biztos ezt szeretnénk.
Ettől függetlenül, köszönöm a linket! -
__Zs__
tag
Egy másik kérdés: hol érdemes nézelődnöm Veszprémben Zippo öngyújtók terén?
Plaza Kabala ajándékbolt és a Tesco üzletsoron lévő "késes/kardos" bolt már megvolt.
Esetleg valakinek konkrét tapasztalata, hogy hol van nagyobb kínálat? Ajándék lenne, azért szeretnék több fajtát / kialakítást megnézni.Előre is köszönöm: __Zs__
-
__Zs__
tag
Akksi témához: akkor csak szordínóban próbálkozok ott a 4 V környékén!
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Mobiltelefonos segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől!
Egy LG G4s telefon tegnap még szépen tölthető volt - bár feleségem mintha emlegette volna korábban, hogy mintha nem minden éjszaka lett volna sikeres töltés (nem töltődött fel teljesen).
Aztán ma rátéve a telefont (ami teljesen le volt merülve) a töltőre a szokásos módon megrezzent, a kijelzőn is jelezni kezdte a szokásos 0%-os, kábeles képet, de aztán semmi (a jobb felső részén lévő piros LED sem világít). Tehát úgy tűnik, észreveszi a forrást, de a töltés mégsem indul el. Elég hosszan (több óra) fent hagyva, sem indult be, de az akksi egyértelműen melegszik (langyos). A ki-, bekapcsoló gombot megnyomva csak a 0%-so töltés állapot, kábel-csatalkoztatós kiejlző-kép jelenik meg. A telefon nem kapcsol be.
Megmértem az akksi kapocsfeszültségét: 3,14 V (a töltés megkezdése előtt); a névleges értéke 3,8 V.Van esetleg tapasztalatotok a fenti ügyben, akár a konkrét típusra vonatkozóan?
Vagy típustól függetlenül: a töltés-vezérlő elektronika halhatott meg, vagy az akksi lett kuka?
Veszprémben lehet ilyesmit venni. Esetleg ismertek olyan kereskedést, ahol ki lehetne próbálni az akksit, hogy ne feleslegesen vásároljam meg (neten 3800 - 4900 Ft + szállítás)?Válaszaitokat előre is köszönöm!
__Zs__
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
Szia!
Nekünk MindigTV Extra előfizetésünk van, és ennek kapcsán tudom, hogy a van egy VOD szolgáltatása is az AntennaHung-nak: mindigGO TV.
Eddig még nem használtam így a részleteket nem ismerem, de egy gyors keresés után úgy láttam, hogy az M1, M4 egy sima reg.-et követően ingyen nézhető:
[link]
"...
10.1 Lineáris szolgáltatásra vonatkozó csatornakiosztás
A mindiGO TV szolgáltatás keretében az alábbi csatornák érhetőek el regisztráció után, külön díjfizetés nélkül:
Csatorna
M1 HD
M2 HD
Duna HD
M4 Sport HD
M5 HD
Duna World
Izaura TV
Zenebutik
FEM3
Hír TV
Balaton TV
Smile of a Child/Juce TV
Fix TV
D1
Bonum
Heti TV
PAX TV
..."Az F1 meg ezek valamelyikén jön, ha jól gondolom, bár nagyon régen néztem utoljára.
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy Veszprémben - vagy nagyon a környéken - tudtok-e ajánlani (saját, vagy közeli hozzátartozó/ismerős) tapasztalata alapján beültetést (implantáció) profin végző fogorvost, akinek tényleg megvan már a szükséges, vonatkozó rutinja, felszereltsége, stb.
_Zs_
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Hirtelen több kérdés is felmerült itthon, köszönöm, ha bármelyikben tud valaki segíteni.
1) Lehet tudni valamit a Decathlon nyitásáról? Mármint, hogy mikorra várható? Fent a honlapjukon sem találtam semmit (google is csak régi cikkeket hozott).
2) Tintasugaras nyomtatóba (Canon Pixma MG5750) kezdtem el patronokat nézni, és nem kicsit döbbentem a gyári Canon, ill. az utángyártott patronok árai között (kb. 3x-os a szorzó). Kicsit utána nézve olvastam ezt is azt is: gond nélkül használhatóak az utángyártottak is, nem okoznak gondot - vs - néhány utángyártott patron használta után fejcsere. Szóval ezügyben is kíváncsi vagyok a véleményetekre, ill. természetesen a tapasztalataitokra is, ha vannak.
3) Itt a tavasz - téli gumik le, nyári fel. Esedékessé vált egy új garnitúra vásárlása (205/60R16), és a mindenféle tesztek rongyossá olvasásán túl érdekelne, hogy vannak-e személyes tapasztalataitok (kopás, zaj, bármi, ami nagyon megmaradt bennetek) az alábbi fajták bármelyikével kapcsolatban:
- LAUFENN LK01 S Fit EQ
- FULDA Ecocontrol HP
- HANKOOK K125 Ventus Prime 3Üdv': __Zs__
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan boltot, vállalkozást, ahol lehet venni légtechnikai szűrőpaplant kis mennyiségben, tehát ahol kiskereskedelmi kiszolgálás is van?
Konkrétan ilyesmiről lenne szó: Szintetikus szűrőpaplanok
Az OBI-ban van egy rakat szellőzéstechnikai elem, alkatrész, de ezt nem tartanak.
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Irattárca ürítés közben találtam 13 matricát, meg egy gyűjtő füzetet ehhez:
02.25-ig lehet beváltani.
Ha valakit érdekel, szívesen odaadom.
Minden nap vagyok Veszprémben.Üdv': __Zs__
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Ha esetleg gondolkodik valaki a jelenlegi 1 fiókos NAS-ának nagyobbra cserélésén, és így eladná a mostanit, vagy van egy már félretéve, használaton kívül akkor engem érdekelne egy
- legalább 2 TB-os HDD-t kezelni képes,
- nem leharcolt (pl. ventillátort tekintve), hanem teljesen működőképes
- 1 GB-es LAN csatlakozóval ellátott
- Synology, QNAP vagy Zyxel
NAS.Az sem gond ha nem mai darab, csak tényleg működjön hibátlanul, és a tápegysége is az eredeti legyen.
Ha van a házon eSATA csatlakozó, akkor az egy nagyon nagy "+" pont lenne.
Üdv': _Zsolesz_
-
__Zs__
tag
válasz MADcat #21051 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Sajnos szombaton nem értem őket, így máshol próbálkoztam, és végül a kádártai Lang tüzépen kötöttem ki: 1/4 m3 a minimum kiírható mennyiség, de ugyanannyiért adják, ha vödrösen hozom is el (éppen nem is volt jó a rakodó-gépük, tehát nem is tudtak volna kanalassal egyben pakolni.
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Veszprémben vagy környékén hol lehet nem m3-es tételben, hanem vödrösleg homokot, kavicsot vásárolni.
Egyedül a Sebestyén és Társa Kft-t ismerem a Tüzér utcában, de 3x annyiért adják a cuccot, ha odamegyek vödörrel, mintha m3-re venném. Nem 2 vödör kellene (persze nem is köbméterek), és magam oldanám meg a fuvart nem kelljen azért is külön fizetni (ezért a vödrök).
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Ha esetleg valakit érdekelhet egy tényleg nagyon jó állapotú, alig használt (egyetlen szezon és akkor is csak egy kis előkert + kocsibehajtó) elektromos fűnyíró - 1500 W, központi magasságállítás, azt hiszem 37 cm kés, nagy fűgyűjtő - akkor dobjon egy p.ü-t!
Szívesen küldök képeket is!
Az árban szerintem meg meg fogunk tudni egyezni.
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Nincs esetleg valakinek egy ilyen PS/2-USB átalakítója kölcsönbe?
Vane egy nem mai PS/2-es Compaq billentyűzetem, a gépen viszont már nincs PS/2-es aljzat csak USB.
Drága pénzen+szállítási díjon viszont nem vennék meg egy ilyen kütyüt, ha nem biztos, hogy működik vele a billentyűzet (ahogy a neten utána jártam, sajnos nincs rá garancia, hogy fog; nem sikerült találnom semmi infót magáról a billentyűzetről, hogy az USB szabvány szerinti kommunikációt is támogatja-e).Előre is köszönöm: _Zsolesz_
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
válasz MADcat #20413 üzenetére
Toborzó utca: A munkálatok kezdési időpontja 2016. október 3. Időtartama várhatóan három hét. A kivitelezés teljes útlezárás mellett történik, a helyijáratú autóbuszok terelőútvonalon közlekednek.
forrás: http://www.vehir.hu/cikk/35273-forgalomkorlatozasok-utfelujitas-miatt-veszpremben
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
válasz szkury #20200 üzenetére
Helló!
1. link - Aradi vértanúk útja
Évekkel ezelőtt - legalább 3-3,5 éve - több-kevesebb rendszerességgel voltam az autómosó vendége. Aztán az egyik alkalommal a tulaj igazi sudri-bun*óként viselkedett úgy, hogy megfogadtam, soha az életben nem mosatok ott többet, amíg az az ember viszi ott boltot. Klíma kapcsán nem volt tapasztalatom velük.2. link - Kádártai út
Náluk egyszer voltam egy ózonos klíma tisztításon. Amíg ott várakoztam - jó 1/2 h-t ment a ventillátor belső keringetésen - azalatt több autós-klíma kezelését volt szerencsém látni: megítélésem szerint elég profin kezelték a dolgokat, mind szakmailag, mind pedig emberileg. Igaz, ennek is már vagy 2 éve.Üdv': __Zs__
-
__Zs__
tag
válasz Sgt. Chris #20119 üzenetére
Egyszer voltam náluk klíma nyomás-ellenőrzésen, ózonos tisztításon. Hozzáértőnek tűntek, meg elég régóta is csinálják a szakmát. Persze, hogy típus-specifikus hibák tekintetében ismerik-e a járgányokat nem tudom:
http://www.autoklimaveszprem.hu/index.php
Még egy tanács: nézz be az index Renault Scenic II. fórumára, talán ők is tudnak valami hasznosat mondani.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9098903
-
__Zs__
tag
válasz _kovi_ #20089 üzenetére
Én csináltattam vele dolgokat régebben. Nem mondanám bunkónak, sőt velem mindig normális volt. Ami viszont tény: ha 1 napot mond készülj legalább 2-vel, ha azt mondja este mehetsz érte, akkor előtt mindenképpen telefonálj oda, hogy tényleg elkészül-e, nehogy meglepődj. Egyébként én is ezért hagytam ott - mondhatom, hogy végleg.
Szóval aki le tudja tenni az autót hosszabb időre, annak tudom ajánlani, mert tényleg érti a dolgát. Az alkalmazottairól (kb. 2 éve voltam ott utoljára) ezt már nem állítanám egyértelműen, de lehet, hogy inkább hozzáállásbeli gondok voltak velük.
-
__Zs__
tag
Hello!
Hát igen, ezért keresek én is ... újra. Mert már a másodiknak mondok nem túl könnyes búcsút.
Pedig annyira jó lenne egy magát nem mindig túlvállaló, ígérgető, de ugyanakkor a szakmájához tényleg értő (az elektronikához is nem csak a hagyományos indító, generátor, ablaktörlő-motor hármashoz) és az elvégzett munkájára igényes autó-villamossági szerelőre lelni.Ha találok ilyet, természetesen megosztom itt is. Remélem nem vagyok (túl) naiv!
__Zs__
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Autómba szeretnék utólagos DLR-t (nappali menetfény) szereltetni. A lámpát én vinném.
Tudtok valakit ajánlani, aki megbízható és igényes is a munkájára?Üdv': __Zs__
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Keresek 19"-os, 4:3-as, multimédiás LCD monitort, DVI bemenettel
Szép külső állapotú, hibátlan (pixelhiba mentes, minden funkciója elérhető és működőképes) LCD monitort keresek az alábbi paraméterekkel:
- 19"-os képátló, 4:3-as oldalaránnyal
- 1280x1024-es felbontás
- DVI bemenet
- multimédiás, azaz van sztereo (2db) beépített hangszóró, legalább 1 W teljesítménnyelMegköszönöm, ha valakinek van ilyen "elfekvőben" és hajlandó tőle jutányos áron megválni!
__Zs__
-
__Zs__
tag
Amikor átvették a telefont kipróbálták és az itthonról vitt töltőjvel is töltötte azt. Érintkezési hibára gyanakodtak, ezért ott hagytam a telót. Néhány nappal később úgy kaptam vissza, hogy "a töltőt cseréltük és szoftvert frissítettünk". Ez alapján nem történt fődarab csere magában a telefonban. Mikor rákérdeztem, hogy miért nem mentettek le semmit a telefonról a frissítés előtt (hiszen mi itthon nem tudtunk, mivel nem lehetett bekapcsolni és tölteni sem), azt a választ kaptam, hogy nekik sem sikerült bekapcsolni a készüléket, csak a szoftverfrissítést követően; magához a szoftverfrissítéshez pedig nem kell tudni bekapcsolni a telefont. Nem értek hozzá, így nem tudom megítélni, hogy ez mennyiben állja meg így a helyét, ettől függetlenül szerintem ha sw-t tudtak rátölteni a teló bekapcsolása (az oprendszer elindítása) nélkül egy speckó tool-lal, akkor szerintem a teljes memória tartalmát is le tudták volna menteni egyfajta dumpként. Sajnos nem tudom, hogy valóban mire van lehetősége, ill, hogy milyen eszközökkel rendelkezik egy hivatalos márkaszervíz. Ahogy azt sem, hogy ilyen, ill. hasonló esetben kötelesek-e a tulajdonost előzetesen tájékoztatni.
A képek sajnos nem memóriakártyán voltak, hanem a telefon belső memóriájában.
-
__Zs__
tag
Nem, sajnos a telefon belső memóriájában.
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy mobil telefonok témában tud-e valaki segíteni.
Garanciális, Android-os telefonunkat a hivatalos szervíz szoftverfrissítette és ezzel törölt a teló belső memóriájából mindent. Azzal vittük be, hogy nem lehet tölteni sem a gyári töltőjével sem USB kábelről, bekapcsolni sem lehetett; tehát esélyünk sem volt itthon bármit is lementeni róla.
Az lenne a kérdés, hogy van-e esély bármilyen tool-lal legalább a képeket (ill. azok egy részét) visszaálítani? Nézelődtem már a neten és a legígérétesebbnek ez a tool tünt: Wondershare Dr.Fone for Android ([link]. Egyelőre csak a free változatával próbálkozva, talált képeket, de nem azokat, amiket kellene (valőszínűlege az SD kártya régi képeit hozta be).
Persze a biztos "felejtsd el, nem megoldható" válasz is jobb, mint a bizonytalanság, hogy egyáltalán lehetséges-e a visszaállítás.
Előre is köszönet bármilyen használható tanácsért!Üdv': __Zs__
-
__Zs__
tag
Szervusztok!
Mivel Suzuki Ignisünket (1,5 GS) eladtuk megmarad 4 db téli kerekünk:
- gyári Toyota lemezfelnik: 5,5Jx15CH ET45 (felfogatás 4 db csavarral; osztókör: 100 mm; középfurat, agyátmérő: 54 mm). Vadi újan, dobozban vettem, 2 szezont használtuk.
- Firestone Winterhawk gumik 185/60R15 84T méretben (2006 26. és 27. hetiek)
Feljelölve, leápolva.
A profilmélységük: 2 db-nak 7,5 mm, míg a másik kettőnek 5,1 mm-es. Az okát csak feltételezni tudom: az előző tulaj nem cserélgette a gumikat tengelyek között.Jelenleg felninél fogva rögzítve, lógatva tárolva.
Szétszerelve (felnik külön, gumik külön) is eladó.
-
__Zs__
tag
Kösz szépen a linket!
A video-lejátszó képességei (USB-ről) milyenek lehetnek? Nem nagyon találtam erre vonatkozóan utalást a német listában. A "Mediaplayer für Bilder und Musik" azt sejteti, hogy csak képek és zene, video nem igazán.
Jól okoskodom?Üdv': __Zs__
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
Hello!
Az az igazság, hogy egy úgymond vendég-szobába menne, a max. nézési táv 1,5-2m lenne, ezért nagyon nem mennék felfele a méretben.
Ugyanakkor "vonzó" a beépített DVD is (nem kell külön készülék).
Nem akkut a dolog, csak megláttam a hirdetést, ezért kezdtem el nézegetni. Ettől függetlenül tényleg kösz' a visszajelzést: a plusz szempontok mindenképpen hasznosak!Üdv': __Zs__
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Most láttam meg ezt az Aldinál: [DVB-T-s TV]
Két kérdésem lenne, hátha tudtok segíteni:
- számomra nem derül ki, hogy hagyományos (analóg) tuner is van-e benne?
- úgy összességében jó vételnek számít (ár, tudás, várható megbízhatóság), vagy úgy általában hanyagolandóak az Aldi/Lidl/Penny-s elektronikai készülékek?Előre is köszönöm: __Zs__
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
Szervusztok!
Ha valakit érdekel korrekt áron (olcsóbban mint a DVDrendelesen árulják) megszabadulnék 1-1 cake (25 db) Verbatim DVD lemeztől. Az egyik -R a másik +R, mindkettő bontatlan gyári csomagolásban. továbbá van egy 160 lemezes DVD/CD táskám is (kifogástalan cipzárral, szinte sosem használt zsebekkel). Külön-külön is mehetnek.
-
__Zs__
tag
Szia!
A cégtörténetet tekintve a GeneralTire History
link elegendő infót tartalmaz.
Ami engem igazán érdekelne az a valós használat tapasztalatai. Ettől függetlenül köszönöm az érdemi visszajelzést, véleményt.
Időközben találtam egy elég jó kis USA tesztet is: TireRack_Test
Ez alapján kvázi 4-évszakosnak írja, és az összehasonlított hasonlóan 4-évszakosokhoz képest igen jól teljesített, tehát nem egy gagyi gumi. Itthon viszont nyáriként árulják.
Kiszámoltam a nedves úton 100km/h-ról állóra lassítás fékútját (a tesztben az 50 mérföldről lassítás adatai vannak meg) --> kb. 52 m. A ContiPremContact2-ről valahol 49,5 m-t olvastam régebben (ha jól emlékszem), míg a régebbi Conti (sima) Premium Contact-ról találtam egy tesztet, az 59 m-t adott meg. Szóval összességében nem tűnik egy abszolút gáz guminak.Üdv': __Zs__
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
Szervusztok!
Két autó abroncs témájú kérdés:
- tudtok ajánlani gumist Balatonfűzfőn, vagy a Fűfző Veszpérm vonalon valahol? Egy eladófélben lévő 17" gyári Renault kf felni vevő általi megnézéséhez kellene majd valamikor a hétvégén, vagy jövő hét elején.
- van bárkinek tapasztalata (jó vagy rossz) a GeneralTire márkájú gumikkal? Gyakorlatilag Continental termék; Észak-Amerikában nagyon megy, nálunk nem elterjedt. Az ára viszont nagyon baráti.Üdv': __Zs__
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
Szervusztok!
Xerox 3117-es kis fekete-fehér nyomtatónk még gyári induló tonere sajnos a végét járja. 1353 oldalnál járunk és egyre gyakrabban kerül kivételre, átmozgatásra, rázogatásra.
Veszprémben egy boltra emlékszem még nagyon régről, hogy foglalkozott tonerek utántöltésével, ill. utángyárottak forgalmazásával, de nem tudom, hogy még léteznek-e egyáltalán: a belvárosi Billa mellett voltak a Lovasi felé leforduló előtt.
Ismeritek őket, vagy mást ajánlanátok inkább?
A neten ezt találtam pl.: [Tonerdiscount - X3117 - 3000 oldal utángy.]
Sajna az eredeti egy "kicsit" drágább: [Toner X3117 - gyári -3000 oldal]
Megbízhatóak az utángyártottak. Értem ez alatt, hogy nem kezdik el "folyatni " a port, maszatolni a nyomatot? Ténlyeg tudják az adott oldalszámot?
Másik kérdés: az utántöltött tonerral érdemes foglalkozni (nem én állnék neki, hanem ha ilyet találnék)?
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
Ja és még valami: keresek 4 db azonos (kor és gyártó/típus) nyári gumit, minimum 5 mm-es futófelülettel 195/65 R15 méretben. Ha valakinek van ilyen, és csak ez a kis lökés kellett, hogy újabbra, jobbra cseréje, ne habozzon dobni egy privát üzentet: emberi áron megszabadítom a megunt gumi tárolásának/leadásánk gondjától. Előre is kösz'!
-
__Zs__
tag
Szervusztok!
Köszönöm az ajánlásokat!
A csatári elágazónál nem rég nyílt Run-R-rel van bárkinek tapasztalat? Ott jövök el minden nap: "kézre" esne, de csak ha tényleg jól dolgoznak!A pláza mellett - természetesen az ajánláson túl - az mindenképpen szól, hogy ott tényleg el tudja ütni az ember az időt, amíg elkészül + kiszárad a kocsi.
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
válasz helkis #15931 üzenetére
Szervusztok!
Tudok ajánlani valóban jó autókozmetikai céget Veszprémebn vagy környéken? Külső, belső komplett takarítás, lehet egy kis polír is lenne (ez még kérdéses), ami viszont tutira kellene: kárpit tisztítása, belső műanyag elemek alapos tisztítása, kezelése.
Előre is köszönöm!
__Zs__
[ Szerkesztve ]
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Mé egy - lehet, hogy extrémnek tűnő - kérdés: láttatok/tudtok valahol olyan terasz korlát kialakítást, hogy fa és fém van összedolgozva, együtt alkalmazva?
Talán érthetőbben: terasz fölé ácsolt fél-előtető fa oszlopokon (3 db) nyugszik. Az oszlopok közti teret korláttal kell kitölteni, különben lepotyoghatnak a gyerkőcök, meg hát jó is oda támaszkodni. A lényeg: ezt a kitöltést gondoltam nem a klasszikus fa korláttal megoldani, hanem fémmel (vas). Nem szeretném a rohadó, UV-ette fát évente, 2 évente kezelgetni.Bármilyen hely, ami nincs a világ végén, és megtekinthető egy a fentiekkel összecsengő megoldás, igen komoly érdeklődésre tartana számot a részemről egy látogatás, szemrevételezés és esetleg néhány kérdés erejéig.
Előre is köszönet: __Zs__
-
__Zs__
tag
válasz [HUN]Zolee #15660 üzenetére
Köszönöm már fel is hívtam őket. Ígérték, hogy visszahívnak, amikor ki tudnak jönni. Remélem tartják is!
Egy kérdés: honnan ismered őket? Rokonok, vagy dolgoztak nálad, ismerősnél?
__Zs__
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy kérdésem nem tartozik majd az itt zajló eszmecserék fő sodrába, de hát mégis csak "Veszprém és környéke..." ennek is a témája.
Szóval, tervezett tavaszi, nyári fűtéskorszerűsítése előkészítéséhez - részletek átbeszélése, aztán megtervezés, készülékkiválasztás, stb. - keresek profi szakembert. Tehát nem csak sima épületgépész, hanem aki tényleg otthonosan mozog és akár gyakorlata is van a családi házas hibrid - gáz, vegyes/pellet/stb. - fűtésrendszerek megtervezésében. Az sem hátrány ha a modern(ebb) technológiákat, rendszereket is ismeri. Környék beliek előnyben, de az internet korában természetesen a távolság részemről nem kizáró ok.
Minden valóban hasznos tippért ajándék! Hogy az mi lesz, majd megegyezünk!
Előre is köszönet!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Új alkalmazás erősíti az Apple-ökoszisztémát
- Nintendo Switch 2
- Internet fejlesztés országosan!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- Latitude 7320 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjolv gar
- Dell Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i7-10G I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 7591 2in1: i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG monitorok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest