Új hozzászólás Aktív témák

  • Anfänger

    őstag

    válasz Miklós315 #23664 üzenetére

    "
    Nem nevetek ezen,a smiley azért került oda,mert Attila 2011 szövegéből másoltam be.
    Hol mondja a biblia,hogy katolikus egyházról beszélt Jézus? Hol említi a biblia a katolikus egyházat?
    Nem tudtam,hogy a katolikus egyház apostolinak hívják magukat.
    "
    Ezek, az Általad fent említettek is ugyanígy "jobban tudják". Akkor is, ha ellentmondanak a krisztusi tanoknak."
    Hát én ezeknél soha nem hallottam volna,hogy ellentmondóak volna Isten Igéjének! Inkább a katolikus egyház ferdít,ahogy én tapasztaltam. Emlékszem fiatal koromból, és látom napjainkban is a prédikációikat,ami nagyon nem tűnik olyannak,mintha élő hitük lenne,és mintha visszatartják a teljes igazságot a hívektől. Ők sokmindenről nem beszélnek ,azokról ami a bibliában vannak,és fontosak lennének a hitetlenekk számára a szemük felnyitására.

    A katolikus egyházon belül nem tehetik,mert:
    1 .Az egyház nem szereti másnak adni a hatalmat,mint 2000 évvel ezelőtt a papok. Ezért feszítették még Jézust.

    2 .az egyház nem engedi be őket,mert az egyházban vannak kötelességek,kötelező dolgokat el KELL hinni és meg kell vallani. Ezt Attila2011 is írta. Jézusban nincs ilyen. Jézusban szabadság van. És szabadítás.

    3. A katolikus egyháznak más a hite. Bálványimádás van,Jézus testét az ostyának titulálják,ezek nem férnek össze azzal amit és ahogy Jézus hirdetett. Szenteket avatnak és imádnak és azokhoz imádkoznak.

    "Az Ószövetség idején voltak egyéni próféták, akik Isten küldetését végezték, általában akkor, amikor eltévelyedett a kiválasztott nép és vissza kellett őket terelni az igaz útra.
    Az Újszövetség, Krisztus eljövetelével, már nem igényli ezeket az egyéni prófétákat: immáron a katolikus egyház (tehát szűken az intézmény, tágabban a krisztushívők) közösségén belül lesznek megtalálhatók a krisztusi tanok hirdetői (egységben, nem elkülönülten, szakadásban)."
    Így van,és ezek a tanítványok akik kilépnek,ezeknek saját tanítványaik lesznek. Ezeket látjuk napjainkban.Pál erre mondja azt,hogy nem az a lényeg,hogy én Kéfáséi vagyok,én Pálé vagyok...a lényeg az, mindenek én legyen a Krisztus!
    Ami nem sok helyen van még az egyházban.
    Fogok válaszolni a többire később,most sajna ennyire volt időm.

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

Új hozzászólás Aktív témák