Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz MageRG #22582 üzenetére

    Ebből látszik, hogy értelmetlen a vita. Te tényként állítod be az elfogult, negatív érzelmektől sem mentes véleményed

    Tudod az a baj, hogy a Biblia konkrétan egy oltári (már bocsánat) kifacsart értékrendet közvetít, aminek semmi helye a mi világunkban.

    Az, hogy szerinted milyen értékrendet közvetít, nem tény, hanem vélekedés. A te értékrended nem biztos, hogy etalon. Másrészt nem veszed figyelembe, hogy a Bibliában nem csak az Isten törvényei vannak, hanem jó és rossz történetek, események, kultuszi és ókori társadalmat szabályozó rendelkezések. Nem veszel tudomást az apostoli döntésről, ami a Bibliában van leírva, nem veszel tudomást Jézus példáiról, csak olyan részt ragadsz ki, ami téged (úgy gondolod, hogy) alátámaszt, arra pedig nem reagálsz, amit közvetve utána mond, mert az már cáfol téged.
    A két idézett bibliai igére válaszoltam, reagáltam, cáfoltam, te elengedted, nem reagáltál rá, és kerestél újabb mozaik darabot.
    Tehát a mondat első fele egy állítás csupán, amit te gondosan óvsz minden elhangzott érv ellenére. A védelmezésed még nem teszi ténnyé, de jelzi nekem, hogy felesleges erről (is) vitáznom veled.
    A másik része a mondatodnak erre épülő szubjektív ítélethirdetés, amit egy kicsit úgy határozol meg, mint anno talán Rákosi elvtárs is, mikor a roppant etikai érzékét bántotta a kereszténység és megjegyezte minden magyar ember számára, hogy ennek nincs helye a mi (kommunista) világunkban. Ez van, ezt kell (nem) szeretni. Megcáfolhatatlan igazság, amivel nem lehet vitázni, mert már ítélet. Mint ahogy Rákosi elvtársat is csak az eszme érdekelte, a mögötte lévő ember nem, ezét látom rajtad is. Nem érdekel téged, hogy sok embernek ez nagyon fontos, ez alapvetően meghatározza az életét, egyszerűen kimondod: nincs helye a világunkban. Nekem olyan "Tanús" érzésem van, nem akarom elhinni abszurditását, nevetnék rajta, de belém szorul a nevetés, mert ez valóság..
    Ezt olvasva kezdtem vitatkozni veled.

    [ Szerkesztve ]

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák