Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    válasz borg25 #22159 üzenetére

    Nem gyűlölök senkit, csak szenvedélyesen magyarázok. Másrészt Istent csak akkor gyűlölhetném, ha létezne. Így csak a hite ellen foglalok állást és csak a hite ellen érvelek. Szándékosan az érzelem és nem a tudás segítségével, mert a hit alapja az érzelem és nem a tudás.

    A kérdéseidre nem tudok válaszolni. Az angyalokban sem hiszek, ezért értelmetlen lenne részemről az angyalok szárnyáról, a szárnyuk színéről beszélgetni.

    Mindig csak ugyanazt ismételgeted. Miért nem válaszolsz arra amit már vagy hússzor feltettem:

    "A szeretetről pedig ne beszéljünk akkor, amikor egy mindenható nem lép közbe akkor, amikor 100%-ig(!) bűntelen emberek 100 milliói hallnak meg a legkegyetlenebb, legszörnyűbb kínok között. Ha ez neked szeretet, akkor erre nem tudok mit válaszolni. A vallásos emberek ezen vaksága rendkívül irritál."

    Ráadásul ez a tervében állt. Mert ezt tudta akkor is amikor megteremtette a világot, és tudott is volna változtatni rajta, de akarta a 100%-ig bűntelen emberek millióinak a halálát is mégpedig a legkegyetlenebb kínok között. Ezt már nem lehet lesöpörni azzal, hogy Isten akarata kifürkészhetetlen. Ez az indok már kevés ehhez, mert tudjuk, hogy akarta, legfeljebb a miértet nem tudjuk pontosan. De az a dolog lényege szempontjából nem is fontos.

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák