Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    válasz Kékes525 #22157 üzenetére

    Az ártatlan fiát hagyta keresztre feszíteni.
    Sok-sok követőjét hagyta mártírhalált halni.

    Mondok valamit, bár szentháromság, de nem rendelkeznek egyenlő tudással, az időt csak az atya Ismeri. Szerintem ez azt jelenti, hogy a jövőt is. Szóval Jézusra nem áll fent, hogy ő is tudta, hogy mi lesz, nem látta előre, hogy az emberek embert ölnek. Őt is gyűlölöd?
    A teremtés könyve azt írja, hogy Isten teremtette a világot. Azt nem, hogy ezt az atya, fiú, vagy a szentlélek. Esetleg kooperáltak? Mindhárman? Mi van, ha az atya aki láthatta a jövőt nem vett részt benne?
    Mondom, te azt látod, hogy milliók szenvednek itt a földön, de azt nem, hogy mi lesz velük.
    Egyszer sem tetted fel a kérdést, hogy Isten miért hagyja, hogy itt a földön egyesek bűnbe essenek, s bár itt jólétben fognak élni, odaát az örök szenvedés vár majd rájuk. Az nem rosszabb, mint itt a szenvedés?

    Az ember nagy fokú szabadsággal rendelkezik, bizonyos értelemben ő is teremt. Sőt, elérhetnénk, hogy technológiánkkal mi alakítsuk a földet. Isten hagyja, hogy azt tegyük amit akarunk. Nem öli meg azokat a milliókat, hagyja, hogy mi ne mentsük meg őket. Közben persze kiabál, hogy nem kéne, segítsetek, de hallgatunk rá?

Új hozzászólás Aktív témák