Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mate
nagyúr
Rosszul írtam, feltöltésre akartalak kérni. Mondjuk 6-os feltöltéssel nehéz lenne 20%-os terhelés mellet megfektetni a modemet.
Nálam 20 a feltöltés és 2,5-3-as feltöltés már megfektette.
Viszont mint modem egész jól bírja a szélsőséges jelszinteket. Nálam Cisco 51,5-nél már dobálózott.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz Intruder2k5 #22037 üzenetére
Megszüntetheti, előre nem látható okokra hivatkozva. Viszont valóban érdekes lenne, ha már most teljesen megszűntetné, közbe meg hagyja előfizetni az embereket.
Legtöbb helyen silver és start került és kerül kivezetésre.
-
-
Mate
nagyúr
válasz kungzi #21890 üzenetére
Az oldalak betöltési sebessége lassú sokaknál. A letöltési/feltöltési sebességgel nincs gond. Már bele is törődtem a dologba, nem foglalkozom vele.
A szerelő meg hetente jön már, de semmit nem tud csinálni. A hiba nem itt van, így cseszheti a dolgot. Valami nagyon nem kóser a környéken vagy a központban, ezt jelezte is, de nem történik semmi.
Múltkor például mindenáron 9. kernek vette a lakásunkat. Újraindította vagy 25x a modemet, mire nagy nehezen belőtte a helyet.
-
Mate
nagyúr
Elvileg simán kicserélhető. Én anno cserélgettem, mikor volt tartalék modem. Sima regisztráció és ment.
Nálam lassú az oldalak betöltése már lassan fél éve. Azóta volt 2 cisco modem, 2 technicolor és most ubee. Volt google, upc és egyéb DNS is használva. Egyik sem segített.
1-1,5 hete hívtak, hogy megtalálták a hibát, házunknál az egyik kábel sérült volt. Ez azért érdekes, mert nem csak itt volt gond vele, másfelől nem kábelezési hibára utalt a dolog, harmadrészt pedig nem járt erre fele UPC-s.
Mindenesetre lezárták a hibajegyet.
-
Mate
nagyúr
Sok emberen nem fog segíteni, de sok emberen igen. Viszont ha nem lépné meg és simán kiiktatja az analóg csomagokat, iszonyat anyázás lesz.
Pl. Rengeteg ismerősömnél van konyhában tv és bőven elég pár csatorna főzés stb. közben. Mindnél analóg csomag van bekötve, az ingyenes. Ha simán csak lelőnék és mondanák, hogy hahó mostantól +800 Ft, na akkor lenne csak igazán nagy anyázás. Így legalább hagynak lehetőséget az "ingyenes" tv nézésre.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
Már hogyne lenne megoldás. A legnagyobb sírás most az analóg miatt megy, azon belül is leginkább amiatt, hogy kártya kell minden tv-hez. Így nem kéne, mert az analóg csomagban lévő csatornák elérhetőek lennének ugyan úgy kártya nélkül.
Külföldön ezt csinálja UPC és bejött neki. Szerintem Edenyke ugyan erről beszélt, mint én.
-
Mate
nagyúr
Megpróbálom agyon egyszerűsíteni a dolgot, hogy tényleg megértse mindenki.
Most kódolatlan az m2. Vagyis digitális tv előfizetés esetén bármilyen dvb-c készülékkel fogni tudod + eszköz nélkül.
Képzeld el, hogy nem csak m2 fogható így, hanem további 10-15 csatorna.
Ez az alapcsomag. Digitális tv előfizetés esetén ez bármilyen eszközön elérhető.
Amennyiben valaki mostani bronz, gold csomagot akarja megnézni ugyan úgy, ahogy eddig bedugja a tv-be a kis kártyáját vagy ráköti a boxot.
Eddig azt hiszem elég egyértelmű a dolog.
Menjünk tovább és tegyük fel, hogy bronze csomagom van. 2 tv-n kártyával élvezem is, többi tv-n pedig alap (digitális) csomagot nézem. Megtetszik a gold csomag, így hát előfizetek rá. Miként fogja ezt megcsinálni UPC? Ugyan úgy ahogy most, arra két kártyára küld egy frissítést és kész. Szerelő nem fog kelleni a művelethez.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
Csak nálam *ar a net a remek jelszintek miatt vagy másnál is?
-
Mate
nagyúr
Az álomvilág, hogy legnagyobb csomagot lehessen nézni külön eszköz nélkül, így nem igazán értem miről beszéltek.
Legkisebb csomag kódolatlan, többihez meg eszköz kell majd ugyan úgy, ahogy most. Minek ehhez oszlopra mászni? Hol van itt a vissza vagy előre lépés?
-
-
Mate
nagyúr
C verzió, amiről mi is beszéltünk. Digitális előfizetés esetén alap csomag kódolatlan és csak többihez kell kártya box stb. Így csomagváltáskor ügyintéző kattint egyet az egérrel és kész.
Kártya max. úgy lenne ingyen, hogy neked kel hozzá modult venned, ami miatt szintén rengetegen siránkoznának.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz Intruder2k5 #21783 üzenetére
Digi hálózata a jövő. Egyszeri kiépítés után olcsó a fenntartása, kapacitás meg van dögivel. Bőven mehet az 1000-es net mellet a digitális tv és még az analóg is. 6-7 év múlva meg már ott is le lehet kapcsolni az analógot, mert legtöbb helyen elérhető lesz a dvb-c.
-
Mate
nagyúr
válasz Intruder2k5 #21781 üzenetére
Még jó, hogy nincs MO-n. 3.1-es modemek majd valamikor 2016-ban lesznek, leghamarabb, mire eljut hozzánk 2017.
Már csak ki kell várni Kábelmánia optimista, engem valahogy nem hoz lázba, hogy talán 3 év múlva lesz egy optickánál továbbra is elmaradottabb megoldás.
-
Mate
nagyúr
válasz Đobostorta #21778 üzenetére
Kaptok majd levelet róla. Már elkezdték a cseréket, de még jövőre is folytatják. Ha egyáltalán cserélik nálatok, akkor is lehet ,hogy csak tavasszal.
-
Mate
nagyúr
Nálam jó, simán be tudtam jelentkezni.
(#21775) F_Zolee: Akit kiértesítenek erről, annak igen. A régieknek nem.
Az alacsonyabb sebességgel stabilabb részt nem értem. Nyilván egy 30-as net többnyire megvan, míg 240-es net előfordulhat, hogy terület terheltsége miatt nem jön maxon.
-
Mate
nagyúr
Modem elszállt, sokszori újraindítás után életre kelt és remek jelszintek lettek....
Felfele 47.75-50.5 dBmV
Lefele 12.16-13.11 dBmV[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz Zirowe #21751 üzenetére
Ingyenes alatt én is ezt értettem.
Digitális előfizetés esetén kódolatlan lenne a legkisebb csomag.
"A kulfoldi peldakat, amiket latok, ott mindenhol ingyenes az elso alap box" Ez UPC-nél is így van. Első eszköz ingyen van.
"Es mint lattuk a wifis modemek eseteben, siman be tudja nyelni ezt."
Nem tudta benyelni, nyilván ezért is tért át egy sokkal olcsóbb, gagyibb modemre.
"Upcnek is penzbe kerul, persze, de ez neki befektetes, mert joval tobbet huz le a usereken."
Ezt úgy értettem, hogy havi +790 elengedésével bár csökken a havonta befolyó pénz, de az eszköz árát megspórolja. Így nem havi -790 lesz a veszteség. Ehhez ha hozzájön, hogy így megtud tartani előfizetőt, akár elenyésző is lehet az összeg.
UPC-nek 2 nagy konkurense van. Digivel nem tud versenyezni, ezt szerintem ők is tudják jól. Így marad a T, akivel harcba kell szállnia. T-nél technológiailag nehezen kivitelezhető, hogy +eszközdíj nélkül lehessen több tv-t nézni, így ezzel vonzóbbá tehetné magát UPC.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
-
Mate
nagyúr
válasz Zirowe #21736 üzenetére
Van rá esély, sőt szerintem be fogják vezetni, de csak később. Egyelőre maradni fognak az eszközök szerintem.
Azért azt ne felejtsük el, hogy az eszközök UPC-nek is pénzbe kerülnek, így ha előfizetőt tudnak megtartani az elhagyásával, még pozitív is lehet a mérleg.
Ami logikus lenne a részükről, hogy 3 csomagot alakítsanak ki. A legkisebbet pedig kódolatlanná tenni.
Ez lehetne az alap közszolgálati+rtl+tv2 csomag is. Ami miatt ezt nehezen fogják tudni meglépni, hogy míg régen az rtl és a tv2 ingyen volt, most komolyan a zsebbe kell nyúlniuk miatta. Ráadásul a két cég nem is biztos, hogy belemenne.
Az, hogy a digital bronze csomag kódolatlan legye... Hát, az erősen mínuszos lenne szerintem.
-
Mate
nagyúr
Új ÁSZF módosítások vannak kirakva. Tovább csökkentik az analóg kínálatot, akit érdekel, az nézze majd meg.
-
Mate
nagyúr
válasz patrik1994 #21722 üzenetére
Ha másik gépen jó, akkor a netnek nincs baja. Innentől kezdve gép probléma. Kérdezz rá azonnali kérdések topicban, vagy esetleg géped topicjában.
-
Mate
nagyúr
válasz patrik1994 #21719 üzenetére
Linkelj be légyszíves egy speedtest képet.
-
Mate
nagyúr
válasz adrian94 #21707 üzenetére
Nem. Modemet kell cserélni, amit amúgy is meglépnének lassan. Felesleges jelszinteket nézegetned és egyéb dolgokkal szenvedni.
Simán jelzed UPC-nek, másnap kimennek, kicserélik és jó lesz. Jelszintekre szintén rámér és beállítja, ha szükséges.
(#21706) kabelmania27: Mi a fenének nézzen jelszinteket?
Ártani nem árt, csak teljesen felesleges. Origon is megnézheti a híreket, csak nem megoldás a problémájára.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz rappit4 #21643 üzenetére
Jelenleg 43.000 Ft a kártérítési díj.
+Ha nem adtad le, de kérték akkor még visszamenőleg ki is számlázhatják neked, amiért elmulasztottad.
Sokszor visszanyal az életben az ügyeskedés.
Az eladod a vinyót és veszel egy másik boxot szintén ne csináld. Egyfelől tudni fogják, hogy nem ugyan az a box. Másodszor mivel az a box nem a ti tulajdonotok, így eladni sincs jogotok.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz Intruder2k5 #21616 üzenetére
A lényeg, hogy nem árt átállni normális kábelre. Sima, kétszer árnyékolt kábelt még az energiatakarékos izzók is ki tudják csinálni.
-
Mate
nagyúr
válasz Neil Watts #21606 üzenetére
Kipróbáltad már közvetlenül modemre csatlakozva?
-
Mate
nagyúr
válasz Neil Watts #21602 üzenetére
Igen
-
Mate
nagyúr
válasz Gubek-Einste #21562 üzenetére
Ha jól tudom csak TC-n marad bekapcsolva a wifi, Ubee automatikusan kikapcsolja. Legalábbis nálam.
Nem is lehet visszakapcsolni.
-
Mate
nagyúr
válasz Neil Watts #21549 üzenetére
Kérheted a wifi opciót, de ne tedd. Vegyél egy saját routert, mert Ubee modem amit adnak, nem sikerült valami jól. TC szintén, de azt se adnak már. Kérni meg amúgy se lehet, azt kapsz ami van.
-
Mate
nagyúr
válasz kabelmania27 #21534 üzenetére
Még nem emelték meg neki, de meg fogják.
7500-ért gyanítom, hogy nincs neki HD csomag előfizetve.
Mondjuk lényegtelen is. Elvi kérdés csinált a dologból és rosszabbul járt. Azért elment digitől, mert csak lemondás után ajánlottak neki akciót, ami upc-nél ugyan így lesz. Már, ha upc-nél fog kapni, mert ez a csomagos baromsággal elmehetnek a *icsába.
-
Mate
nagyúr
válasz kabelmania27 #21531 üzenetére
Tehát ha jól értem a 200/50-es net+legnagyobb tv csomag+digifilm+telefonért fizetett 8823 Ft-ot.
Erre átment UPC-hez, ahol 120/10-es netért, hd csomagot igénybe véve, 1 tv-re fizet havi 9500 körül, 2 év hűséggel.Mindezt úgy, hogy leírja digi nettel soha nem volt gondja, míg utal rá, hogy upc netjével volt.
Hát, ő tudja, hogy jobban járt vagy sem....
A másik, hogy szidja digit, amiért csak akkor akartak olcsóbb ajánlatot adni, amikor megemlítette a lemondást. Még jó, hogy UPC-nél nem így van. Ja, vagy várjunk csak....
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz kabelmania27 #21528 üzenetére
Ennek így 0 információ tartalma van.
Bárhonnan, bárhova átmegyek úgy, hogy kevesebbet fizessek. Ami nem mindegy, hogy mire fizetek. Ez pedig nem derül ki.
(#21529) juliabrilke: Maximum +8 napot kell kifizetned. Ennyit szerintem bőven megér a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz juliabrilke #21525 üzenetére
Igen, napra fizetsz. Lemondáskor rendezitek a dolgot. Ha neked van túlfizetésed, akkor ők adnak pénzt, ha te tartozol, akkor te adsz pénzt.
-
Mate
nagyúr
válasz juliabrilke #21522 üzenetére
Rendeld meg most a digit. Amint bekötötték, lemondod a UPC-t. Probléma megoldva.
Onnantól kezdve jó pár 1000-et spórolsz havonta.
-
Mate
nagyúr
válasz blakey #21467 üzenetére
Kb. 4-5 hónapja *ar a net. Letöltés eddig ment 240-el, most már az sem.
Volt már, hogy bizonyos napszakban nem ment, vagy 1-2 napig nem ment. Benne van a pakliban.
Viszont most már jó pár napja nem megy és a nagyon max. a 170-en. vagyis letöltésben közelebb van a 120-as nethez, mint a 240-eshez.
A korlátozást se véletlen vetettem fel. 1 éve van 240-es net és jó párszor volt 120-126 a net letöltésben. Érdekes mód, a fölé nem ment. Írtam nekik, azt mondták nincs hiba és hopp, hirtelen jó lett. Egyszer lehet véletlen, 2x lehet véletlen, de 4-5 ilyen alkalom után már nem hiszek benne.
Nincs hűségem a +120-as netre, ezért is érdekel a dolog, hogy mi van.
-
Mate
nagyúr
válasz HofiZoli #21453 üzenetére
Ráadásul whitebox mér naponta vagy 10x.
A csomagok megjelenéséig 10-ból 7x kimérte, 3x mért kevesebbet.
Megjelenés után 10-ből egyetlen egyszer se mért 170-175 fölött.(#21454) mlinus: Igen, volt már terhelt, de akkor mérés közben néha megszalad. Itt viszont egyenes vágás 170-nél.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
-
Mate
nagyúr
válasz kabelmania27 #21409 üzenetére
"nem mindig lesznek ilyen olcsók..."
Istenem, ezt hagyjuk már.... 8 éve, mindig, mindenki ezt mondja. Igen, lehet drágább lesz, lehet, hogy nem. És? Ha most aláírok 2 évre, akkor 2 évig azon az áron kapom, utána még mindig vissza lehet jönni UPC-hez.
Csak 2 év alatt (3 tv-vel számolva) spórol az ember 170.400 Ft-ot, és 4x-es sebességű netje volt.
A jelen számít. Igen, ha majd docsis 3.1, meg piros hó és ha diginél megháromszorozzák az árakat, akkor jobb lesz UPC, de jelenleg nem.
-
Mate
nagyúr
válasz juliabrilke #21407 üzenetére
Digi: 180+2790+3995=6965 Ft.
1 év hűséggelCserébe 2,5x-es feltöltési sebesség, több tv készülék
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz juliabrilke #21372 üzenetére
Neked kell döntened. Én gondolkozás nélkül váltanék digire
-
Mate
nagyúr
válasz juliabrilke #21360 üzenetére
Azért ne légy telhetetlen 7K 2 év hűséggel.
-
Mate
nagyúr
válasz juliabrilke #21358 üzenetére
Diginél a legnagyobb csomag (1000-es net, legnagyobb tv+telefon) 7000 Huf
-
Mate
nagyúr
válasz kungzi #21355 üzenetére
Nekem még sok van a hűségből, de berendelem mellé amint lehet a digit
Múltkor tudtam beszélni a közös képviselővel a dologról. Mondta, hogy már felvette velük a kapcsolatot, mert többen váltani akarnak
Mint megtudtam, jelenleg a 60 lakásból ahol csak UPC érhető el 35 azonnal váltana, további 10-15 amint lejár a hűsége
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz Đobostorta #21351 üzenetére
Meg kell próbálni. Mondjuk előbb mobilneteznék 3 hónapot, mint fizessek egy drága csomagot úgy, hogy nem is használom.
-
Mate
nagyúr
válasz juliabrilke #21349 üzenetére
Nekem is azt ajánlották. Mondtam, hogy nincs szükségem netre és telefonra. Mondta, hogy ok. Akkor +2K-ért egy az egyben ugyan azt a szolgáltatást igénybe vehetem mint most.... Azt hittem viccel, de nem...
Mire lenne szükséged? Ha nincs hűséged, simán le kellene tudnod mondani és előfizetni másikra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest