Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• D-LAN|FuRioN

aktív tag

válasz zst89 #2168 üzenetére

A sima 3389-es portot tényleg ne nyisd ki neki ha jót akarsz. Viszont úgy oké, ha átpakolod a 3389-ről valami más portra. Két megoldás is létezik rá, az egyik, hogy hagyod békében a windowsban az rmd portot 3389-en és a routeren forwardolsz portot x külső portról 3389-es belsőre, pl rmd-nél úgy nézne ki, hogy external_ip_cím:7000 routeren pedig van egy portforward a 7000-es portot a belső .230-as végű ip-re tolja a 3389-es belső portra. Másik megoldás, ha tényleg az egész szolgáltatást átpakolod az alap portról pl 7000-re (csak egy példa a 7000) Ezt úgy teheted meg, hogy a "windows/system32/drivers/etc mappában a Services file-ban átírod a 3389-et másra. sok egyebet is tudsz itt állítani egyébként. (nézd végig, hogy a kiválasztott port ne ütközzön egyéb ms szolgáltatással vagy más általad használt cuccal) Ezután restart és innentől az általad választott porton lesz az rmd nem a defaulton és erre kell portforwardot csinálnod a routeren. Administrator usert töröld és a vendég fiókot is tiltsd. Csinálj saját admin usert erős jelszóval. Kb ennyi, így is lehet "B*szogatni" a géped, de lényegesen csökkenni fog a próbálkozók száma, ha meg valaki okvetlen a te adataidra pályázik az így is úgy is bemegy valahol. :))

Apropo ha már portforward kérdés, használt már valaki load balance-olt dual wan setupnál úgy port forwardot, hogy a két külső pppoe-n kapott fix ip-n szabályozta, hogy xy szolgáltatás melyik wan-on érhető el kintről befelé? Ahogy én néztem megadhatom a wan interface-t, de csak az összes pfw szabályra érvényesen nem egyenként. :( Valakinek ötlet? (EdgeRouter Lite3)

\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'

• MasterMark

titán

válasz zst89 #2168 üzenetére

Én ki nem nyitnám az RDP-t a net felé.

VPN-ez be, majd RDP a belső IP-re.

Switch Tax

Új hozzászólás Aktív témák