Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coyot
őstag
válasz lacafaca #49181 üzenetére
Ne kelljen megint felhívni a figyelmed arra, hogy 100ból 2 nek nem ennyi, és 100ból 10nek kurvára gáz lesz a következő fél éve.
A baráti körömben van 37 éves egészséges arc akit fél évre taccsravágott. Meg 1 hónapig nem jött ki a tüdőgyusziból sem amit az a szar okozott. Anyós pl 1 éve nem érzi a szagokat rendesen...
Szóval ne kezd kérlek előről, hiába mantrázz a szerencsés hogy szerencséje volt, nem mindenki jár így.De ez továbbra sem covid volt minálunk, az a helyzet.
[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
Coyot
őstag
válasz Ringman #49155 üzenetére
Azt már buktam hogy az ünnepekre meglegyen a harmadik ez a bajom csak, család meg tele van
idiótákkalmegfejtésben levőkkel, nyilván 1 éve is így fertőzték szarrá a család egyik felét...Láz nem volt, bár nekem sosincs lázam, a piciknek volt, asszony meg modernát kapott, meg amugy is szuperanyu szóval neki kicsit folyik az orra és ennyi. De mostmár lord omicronra felkészülve várok legalább egy hetet míg minden fasza aztán megyek érte.
Laca
5 gyorsteszt volt eddig random a családban, azok szerint - vagy minden teszt szar. Bár ha ennyi a covid akkor azzal kiegyezünk.Má' nem
-
Coyot
őstag
válasz Ringman #49150 üzenetére
Mennék én már de egy hete megy a takonykór szar közérzettel átfele az egész családon, ami hányós fosóssal kezdett.
Mennyi érdemes ez után várni az oltásal?kw3v865
Ha átjárt az osztrákokhoz, akkor ugye kellett hogy legyen valamilye, bár a folyamatos PCR-ezés sem kizárt, van aki bevállalja.[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
Coyot
őstag
válasz bigdady #46912 üzenetére
Nézd meg gödényfélék oldalait. A nagyon necces videókat, anyagokat törlik is, de addigra eljutnak több 100ezer emberhez.
A saját kis buborékomban akik kórházba kerültek mind függtek a normális életért csoportokban, sosem írtak bele, de amit a szerzők beírtak az szentírás volt. Vélemény ütköztetésre pedig a "bigfarma" volt a menő válasz egy ideig.
Elképesztően felbasz az is, hogy ezekután egy gödény mondjuk ítélettel a nyakában éppen pártot alapít..[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
Coyot
őstag
-
Coyot
őstag
válasz szabi__memo #46123 üzenetére
Nekem ő anno valamiféle példakép volt. Hát elnézve a facebook profilját, ő is megfejtésben volt már...
Az a baj ez engem mocsok módon felbasz.
[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
Coyot
őstag
válasz Sir Pocok #43408 üzenetére
új: 11 871 (heti átlag: 10 057)
elhunyt: 162 (heti átlag: 155)
kórházban: 6 913 (+55 tegnap óta)
gépen: 695 (+15 tegnap óta)
teszt: 49 296
új pozitívak aránya: 24.0%
oltottak száma: 6 087 474 (+15 282 tegnap óta)
a másodikat is: 5 823 818 (+7 768 tegnap óta)
a harmadikat is: 2 269 551 (+116 434 tegnap óta)
összes oltás tegnap óta: 139 484 (heti átlag: 87 037)AMD Power
Én tényleg szeretnék egy normális karácsonyt, de ebből megint nem lesz semmi.
Bár sejtem az okot miért nincs semmi, de az már erősen politika.[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
Coyot
őstag
válasz Sir Pocok #37952 üzenetére
Az van hogy fingunk sincs milyen gyorsan terjed valójában a járvány, lehet hogy már 4 hete így terjed csak politikai haszonmaximalizálás van - insert összes politikai célt és eseményt ide.
Közben persze nyár óta nem tudom pontosan, de talán 400 ezer új embert sem sikerült rávenni az oltásra.
Számomra azért egészen félelmetes ez.erahurka:
Más topicban már egyszer ki lett számolva, de hasraütésre: 2millio még kb oltható lehet. Majd valaki korrigál ha van pontos szám.[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
Coyot
őstag
Voltam megmérték az antianyag szintemet.
86x BAU/ml 5 hónappal a 2. fájzer után. A lelet szerint kiemelkedően magas titer (vagy mi).
Ezzel gondolom nem kell annyira sietni a boosterért.[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
Coyot
őstag
Tegnap elhangzott az ovi gyűlésén, hogy hamraosan várhatóan be fogják az ovit zárni. A városban már több óvóda bezárt, mert a dadák óvónők is kiesnek.
Szép ősz lesz ez :\Má' nem
-
Coyot
őstag
Félreérthetően fogalmaztam a szülő már nem volt ott akkor. Épp akkor mért lázat neki az óvónő, mert elég forró volt a gyerkőc.
Nekem csak az nem fér a fejembe hogy semmit nem sikerül tanulni a kurva covidból. Sosem értettem miért szarnak egymás fejére az emberek nyilvánvalóan. Mért jó az neki ha most még 5 másik gyermek is elkapja -> kiszúr ezekkel a családokkal, csak azért a halovány lehetőségért hogy hátha kihúzza a gyerek azt a napot, pedig 99% hogy nem fog sikerülni.
Én amúgy ilyenkor szoktam tervezni hogy vonulok el a világ elől valami kanadai hegységbe , ezzel redukálva az idióta emberek számát körülöttem. Avagy ahogy tanult kollegám mondogatja folyamatosan: "megérettünk a kipusztulásra"
Má' nem
-
Coyot
őstag
-
-
-
Coyot
őstag
válasz syberia #26843 üzenetére
Már a cáfolatát annak amit mondani szeretnél, amivel nem tudsz mit kezdeni
Ha hatásos lenne a d vitamin a koronával szemben nem lenne járvány. Az hogy az átlag ember jobban bírja ha nominális vitamin szinteken van a szervezete az nem egyenlő azzal, hogy hatásos ellene, mivel ez így kijelenthető bármilyen vitaminról és ásványi anyagról, sőt a mákus gubáról is.
Má' nem
-
Coyot
őstag
Tegnap kormányablakban voltunk, meglepően sokan voltak maszkban az ügyintézők között is. Én meg dupla fájzer után szarok a farmra, nem 3. oltást, hanem egy kv-t kérek
Má' nem
-
Coyot
őstag
válasz radi8tor #26149 üzenetére
Szerinted nem más szerint meg lehetséges, valaki szerint meg a vírus biológiai fegyver, valaki szerint meg nem...
Nem is értem miért kell egymást baszogatni - ez nem csak neked szól - hogy fél vesével próbálja magát megvédeni. A helyében én is így tennék azt hiszem. Rohadtul nem fáj az a fél óra egy rendes félálarcban.
[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
Coyot
őstag
válasz koncsik #25443 üzenetére
Most miért, politika helyett ide megjött laca meg a kutyafejű, a laza topicban meg a macska egyetlen hozzászólása van hogy micsoda forgalma van a topicnak mert ezt bezárták.
Szerintem megbicsaklott valami a rencerben
ui.: és nem aludtam jól az éjjel nem gondoltam volna hogy ez mindenkivel így van aki idejár. lehet a ph a gócpont
[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
Coyot
őstag
Nálam családtagok 2 hetes köhögéssel jártak a nagyszülőkhöz heti 2x. Puszi-puszi nincs vírus, minden oltott meghal felkiáltással.
Eredmény: nagyapa elhunyt (tüdőrákos volt eléldegélt volna még jó ideig az állapota alapján, de a kettőt együtt nem tudta már leküzedni), nagyanyámnak már hatott az első pfizer, neki kapart a torka és ennyi.
A két máshogy gondolkodó meg addig nyomta a mindennapot meg a munkát - kis nátha miatt nem állunk meg - hogy egyik 3 hétig kórház és csak többszöri vérplazma segített elkerülni a lélegeztetőt, már felállni nem tudott maxra tekert oxigánmaszkkal sem - másik meg 1 hét kórházzal megúszta. Mindketten 50-es éveik első 1-2 évében vannak alapbetegségek nélkül.
Jellemzően az egész szorosabb rokonságuk szerint a vírus nem létezik és az oltással csak az embereknek akarnak rosszat.
A kórházból hazakerülve pedig ugyan azt a nótát fújják, csak agressszívebben. Van akin nem lehet segíteni..[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
-
Coyot
őstag
Ugye ahhoz, hogy ezeket a mellékhatásokat lássuk, nem ártana beadni abból is egy pár 100 millió adagot.
Amúgy arra van infó, hogy miért lenne olcsóbb a hagyományosabb vakcina előállítása mint az mrns-é? Holott ugye pont az volt egy nagy előnye, hogy nem kell keltető hozzá, meg semilyen egyéb vírus sem.
Má' nem
-
Coyot
őstag
Hát az van hogy aki még mindig erről beszél neagyisten érdekli az elmúlt 40-50 év legnagyobb fertőzése/biológiai fegyvere/akármije - az ugye retteg és saját magát teszi tönkre, bezzeg aki a picsákat bámulja a balcsin a tömegben annak király az élete.
Laza fordítás tőlem, neked.
[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
Coyot
őstag
Hát nem tudni, de ez legalább biztos.
A pici nálunk márciusig 6x volt beteg konkrétan. 1 hetet ment aztán 1 hetet nem, mi is csak lestünk melyik lesz a covid, de az oviba egész ügyesen csinálták ezt az azonnali hazaküldést, meg talán kicsit felelősebben viselkedtek a szülők is.
Má' nem
-
Coyot
őstag
Jól van hát hagyjuk.. nekem mindegy. Esetleg a többire is reagálhattál volna, nem csodálom hogy nem akarsz.
Amúgy régebben az nem házszabály volt, hogy ha tudod szerkeszteni az előző hsz-t akkor legalább csináld meg, hogy ne a csodás avataroddal basszad tele a topicot?
emvy
Ez az unkown az ott van az elölt verzióban is.[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
Coyot
őstag
A többi vakcinálval szemben mondják itt hogy szarabb, ez meg igaz is mivel kb nem tudunk róla semmit. És az átláthatóság szempont akkor is ha neked nem az.
A szeretett sinopharmod phase 3 majd szeptemberben ér véget míg az utált pfizeredé befejeződött tavaly novemberben: 1 pont a sino ellen.
Magyarországon olyan korosztályt oltottak sinoval akire asse tudják mennyire jó a vakcina mivel senki meg sem nézte: 1 pont a sino ellen. Akkor is így van ha neked nem tetszik hogy az emberek kételkednek a hatásosságában, mivel arra a megkövetelt bizonyítékok nem állnak rendelkezésre.
Nagyságrendekkel többet adtak be az utált fájzerből és azokról van további információ is: 1 pont a sino ellen.Miért akarna bárki egy 3 as fázis részese lenni, ha részese lehet a 4esé is. Senki nem önmaga ellensége bármilyen meglepő. Innentől fogva az egész áltlalad ide rendezett szarhullám és hsz gyűjtés teljesen felesleges. De ezt neked nem értem miért kell minden héten leírnia valakinek.
Aztán persze vegyszerekhez hasonlítod a vakcinákat, gratulálás ahhoz is fontos a tudományos pontosság, ugye?
Szerintem ez nevetséges már.
[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
Coyot
őstag
Tegnap beszélgettem az egyik nővérrel, poénkodtam hogy lehet bejövök egy oroszért is, erre válaszolta, hogy van külön orvosi bizottság kérésére olyan hogy 3 adag pfizert kap a beteg - azt mondta tipikusan komoly műtétek elő vagy utóhasa miatt és hogy volt is rá példa már nem is egy. Ilyenek vannak.
A sor vége a kórház előtt állt, mindenki jött fájzerért, nem csak másodikért.
Jutszembe fájzeresek: 2. után kéne valamit érezni, mert fáj a vállam lassan 1 napja, sokkkal jobban mint az elsőnél (de hát ez is nudli) de ezen kívül semmi.
[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
Coyot
őstag
Nem teljesen értem én amiket írsz. Azt megérteném ha azt mondanád félsz az mrns-től mert minden uj dologtól fél a zember fia. De erre miféle tudományos konszenzus van hogy fiatalabbaknak csak elöltet kéne adni? Holott épp az van hogy csak ők kapják az mrns-t mivel a többit nem is sikerült tesztelni még.
Már a meglevő előzetes adatok szerint sem volt semilyen 5 hónapon túl felmenő gond egyik mrns vakcinával sem. Csóri AZ sem akkora rizikófaktor mint a média ahogy szétcincálta.
[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
Coyot
őstag
ugye?!
amugy meg mi raertunk, picivel itthon vannak ugyis, masik picinek meg 5 hetet hosszabbitottunk a szuneten - ez volt az ara hogy varjunk egy kicsit, de vartunk volna vakcina nelkul is mig csillapodik egy kicsit, mivel nem jart nagy aldozattal a temetes utan meg nem lattuk ezt gondnak...
mi az elso shot + 3 hetet vartunk az ovival. Most kapjuk a masodikat majd nemsokara.
[ Szerkesztve ]
Má' nem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest