Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Z.É.T.

őstag

válasz Parci #16721 üzenetére

Én sem tartok már a harmadik hullámhoz hasonlótól, de:
    - gyerekek, akiket életkor, betegség miatt nem lehet oltani + alusapkás szülei vannak
    - felnőttek, akiket nem lehet valamiért oltani
    - olyanok, akiknél pl autoimmun betegség miatt nem alakult ki megfelelő védettség az oltás után sem

Elsősorban őket sajnálom. Mindegyik "kategóriában" van ismerősöm.
    És ha szabad egy csoportot a többi elé helyeznem a fentiek közül: gyerekek! Három long-covidos 12 év alattit ismerek, hasonló tünetekkel, mint ami nekem van bő 10 éve.
    Ha így maradnak, akkor az életminőségük alapján leszázalékolhatóak lennének, sosem élhetnek teljes életet.

Tudom, előfordul másként, baleset miatt, más betegség okán, de na!
    Ha a társadalom öket nem hajlandó megvédeni korlátozásokkal és/vagy átoltottsággal, akkor nagyon nagy baj van a társadalommal.
    És természetesen most jöhet bárki azzal, hogy "de az én gyerekem/ismerősöm gyereke meg sem érezte a covidot", csak próbálja picit a szituba képzelni magát, amikor kiderül, hogy a gyereke életminőségének és esélyesen az élethosszának felét lehúzta a WC-n ez a lepkefing vírus.

Nos, mivel ez nem az a társadalom, amelyben a polgárok többsége szolidáris lenne, kizárólag a közegészségügyi szakemberek javaslataira a politikai vezetőktől várhatnak ők védelmet. Ezért nem/sem érdemes szerecsenmosdatásba kezdeni, velük szemben. Ha mindent a lehető legtökéletesebben is abszolvált a kormányunk a ciklusai alatt, a majdnem Bolsonaro-szintű "eresszük a népre, majd lesz valami" módszer miatt vagy tökéletesen alkalmatlanok, vagy még rosszabb.
    Hangsúlyoznám, nem politikai, hanem közegészségügyi oldalról közelítettem a kérdéskört.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés