Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
F-ECT$
titán
A 7l üzemanyag kb 4000-4500 Ft manapság, ha egy átlag 20 kwh/100 km-es fogyasztást hozol az M3-mal, akkor az otthon töltve 1500 Ft. Évi 40k km esetén ez már 1.2M Ft előny az M3-nak.
De persze kérdés hogy végig tudsz-e otthon tölteni, mert a nyilvános töltők sokkal drágábbak.
Én ültem m3-ban és y-ban is, előbbi azért lehet pici lesz a Superb után.
Akkut nyugodtan lehet nagy út előtt 100-ra tölteni.
-
F-ECT$
titán
Tök jókat kérdezel, de ezekre a kérdésekre szánni kell pár napot, mire tisztába jössz a dolgokkal. Az tuti, hogy először olvasni kell (vagy videókat nézni), aztán ha kb megvan, hogy pontosan mit is szeretnél, akkor lehet nézegetni a hirdetéseket és ha megtetszik valami, akkor szakértővel elmenni megnézni.
Egyébként 10M körül már szép, garanciás M3-ak közül lehet válogatni. -
F-ECT$
titán
Mondjuk úgy, hogy a konkurencia már felzárkózott: Ioniq 5-ben ott a 84 kWh akku, és 800V-os technológia, tehát töltési sebességben már jobb. Az meg, hogy 4.8 vagy 5.3 sec a 0-100 tök mindegy. És a régebbi gyártók összeszerelési minőségben, szervizháttérben, stb meg előrébb jártak mindig is, illetve jelenleg az önvezetés is jobb már néhányban.
HA lesz 90-100 kWh akkus Y és HA lesz FSD, akkor lesz egy kis előnye ismét a Teslának ezen a téren, de más téren meg (pl belső kialakítás, összeszerelési minőség, szerviz) meg továbbra is le lesz maradva.
Musk meg azért érdekes kérdéskör, mert ha épp elmennek neki otthonról, akkor egyrészt szoftveresen meg tudják szivatni az összes Tesla tulajt, másrészt valahogy a több gyártó autóit nem köpködik, karcolják annyian, mint a Teslákat. És ha külföldön ez megy most, akkor Mo-ra is megérkezhet előbb-utóbb ez a trend.
Szóval amekkora királyság volt a Model Y 2020-ban, ahhoz képest a Juniper sokkal kisebbet durrant. Ettől még persze jó autó, csak már mindenki a nyakában lohol.
-
F-ECT$
titán
válasz
kraftxld #1563 üzenetére
Az EAP is, nem csak az FSD?
madgie: ha nem is engednek: a Tesla sem enged, szóval tényleg minimális árban a különbség köztük, nem ez fog dönteni szerintem.
Btw ajánlott lízing céget tudtok mondani? Teljesen vak vagyok a témában, de valószínűleg cégként venném, nem magánszemélyként.
-
F-ECT$
titán
Egy Ioniq 5 a legnagyobb motorral, 84 kWh-s akksival, Executive + napfénytető, egyedi szín: 23M-ra hozza a konfigurátor, nem tudom, hogy ebből még mennyit lehet alkudni.
Az EV6 meg szintén a legnagyobb motorral, GT-Line, napfénytető, Premium vision, egyedi szín: 24M a konfigurátorban.
Ami nálam ellenfele lenne az az Model Y LR AWD, Enhanced autopilot, egyedi szín: 24M.
Szóval árban kb ugyanaz mind.
-
F-ECT$
titán
Tudom, láttam a videói 70-80%-át az elmúlt pár évben. Sokszor megkapja, hogy gazdag az apple store-os múlt miatt, ami nem igaz, ekkor szokta ezt a pénzügyi vonalat előhúzni. De ha megnézed a cuccait: iszonyat drága volt a fürdő szaniterezése, a lapozás, az ágya, a tv-je, a fa bútorai és ajtói (egyedi készítés), a konyhája, a világítása, a napelemes rendszer, a szaunája, az összes cucca mindig high tech (épített magának egy szimulátort, ránézésre 1M+ Ft csak hogy GT7-tel játszhasson), stb.
Nem keres milliókat havonta, de ha akarna, akkor egy használt M3 simán befigyelhetne nála, de egy csomószor elmondta, hogy simán a teszt autókkal elvan, ha meg hosszú tesztre kap valamit, akkor meg pláne.
A Tesla "fikázás" is olyan, hogy amikor még vállalható volt a cég és Musk, akkor tolta ő is a szekerüket, mert alapvetően szeretné ha elterjedne az elektromos autózás. Volt erről is egy videója, hogy nem az ő értékrendje változott meg, hanem Muské, és neki ez már nem fér bele, ezért farolt ki a cég mögül. Ez szerintem korrekt, de persze lehet úgy is tekinteni, hogy köpönyegforgató. -
F-ECT$
titán
Nincs pénze autóra, és éppen azt fikázza, akitől nem kapott. Amíg tartós használaton volt nála egy Model 3, addig nagyon szuper autó volt. Most meg naponta ekézi Teslat a közösségi médiában. Nálam kezdi hitelességét veszíteni..
Hogy Neked hiteles-e vagy nem, azon nem akarok vitatkozni, mert fölösleges. De amit Danex is írt, azt azért tedd hozzá. Amikor az M3 nála volt, akkor az egy top EV volt, Musk se őrült meg, óriási növekedést tudott a cég, és az önvezetést is csak pár éve hazudták mindig fél évvel előre.
Lenne pénze autóra, nézd meg a házas videóit, azért nem a legolcsóbb 4000 Ft-os burkolatokat rakta bele.
Mindenesetre én most az MY mellett elkezdtem nézegetni az Ioniq 5 és Kia EV6 videókat is, hogy azért kicsit körbejárjam a témát a vásárlás előtt. -
F-ECT$
titán
Ha tömegesen adnák el az emberek a Teslájukat, akkor beesne az áruk. Ez nincs így. Új autó lehet hogy kevesebb fogy, meg a részvény ár is sokat esett, de nem fogsz 5M Ft-ért 3 éves 30e km-es M3-at kapni, max ha törött.
-
F-ECT$
titán
Hát pont bevételtől eshet így el, szóval ez nem álszentség. Van erről egy videója, ott kifejti bővebben a dolgot. (De nem akarom védeni, az apple fan időszakban nekem is irritáló volt a stílusa.)
Az új Y teszt alapján egyébként jó, csak most meg az a kérdés hogy tényleg jön -e nemsokára nagyobb akkuval, mert arra lehet érdemes lesz várni.
-
F-ECT$
titán
Handrásnak nem tetszik Musk politikai szereplése, és mondta hogy nem nagyon fogja a Teslákat tesztelni a jövőben.
-
F-ECT$
titán
válasz
Zsírkrétamen #1486 üzenetére
Mindent le kell menteni, és lehetőleg bele kell írni a szerződésbe. Utólag ez persze nem sokat segít, de a jövőben fog.
-
F-ECT$
titán
válasz
Kapanyél #1406 üzenetére
A biztosítás arra kell, ha nagy kár ér. A kisebb károkat simán ki kell tudni fizetni, ha ilyen autót veszel. Hogy mi a nagy kár, az persze kérdéses. Fél milliós önrész már szerintem is sok, de 200-250e még beleférhet, ha cserébe sokkal olcsóbb a biztosítás, mint 100e önrész mellett. A legjobb persze az lenne, ha nem lenne önrész
-
F-ECT$
titán
válasz
kraftxld #1391 üzenetére
Az jó ár. Én csak becsléseket láttam, nincs még konkrét kiszemelt kocsi. Persze lehet, hogy a nagyobb önerővel jobbá lehet tenni, a casco úgyis a lopásra és a nagyobb károkra jó, nem a kis parkolási karcokra. (Nekem is 20+ évnyi balesetmentes vezetés van a hátam mögött, de Bp, és az is lehet, hogy cégre lesz véve.)
-
F-ECT$
titán
válasz
aleister #1385 üzenetére
Engem pl a Casco riaszt egy picit. Egy 15M körüli kocsit (én 2-3 éves Y-ban gondolkozok) nem használnék nélküle, arra meg 7-800e Ft az éves Casco és még az önrész is combos. (Jelenleg 100e Ft-os önrésszel fizetek 120e Ft Cascot.)
Szóval hiába olcsóbb a "tankolás" és a szerviz, önmagában a Casco elviszi a különbözetet. A felni / gumi meg a másik, a jelenlegi 16-os téli + nyári szettem kb 220-250e összesen (25-30e kerekenként), ez 19-esben (pláne 20-asban) legalább a duplája, de inkább több, és a csere is drágább.
Ha meg valahol otthagyna az autó, az azért eléggé fájna, eddig ilyenben nem volt részem a ~20 évnyi benzines autóval szaladgálás során. Gondolom ilyenkor is zsebbe nyúlós, ha gyorsan kellene a javítás és esetleg nem érsz rá megvárni a központi szervizt. -
-
F-ECT$
titán
Nem elektromos autóhoz van a közelemben tök jó, gyors és megfizethető szerviz.
Teslából olyat keresnék, amire van még ~1 év teljes körű és ~5 év limitált gari, amihez viszont a hivatalos szerviz kell.
Ahogy olvasgatom a fórumokat (nem csak ezt), az is kirajzolódik, hogy az EV-k (Teslák) nagyobb eséllyel lesznek mozgásképtelenek egy kisebb hiba miatt is, és ezeket jellemzően tovább is tart megjavítani, mint egy nem elektromos autó esetén. Családdal ez mondjuk nem túl jó poén se hétköznap, se mondjuk egy nyaralás közepén...
-
F-ECT$
titán
Olvasgatom itt a topicot egyelőre Tesla nélkül, de egyre inkább elbizonytalanodok, hogy kell-e ez nekem. Tudom hogy nincs minden kocsival gond, de iszonyat sok Teslát hoznak be, és már most kevés a szerviz.
-
F-ECT$
titán
Én egymás után próbáltam a 3-at (HL) és az Y-t. Autóként sokkal jobban tetszett a 3, de ha a családot is be kell rakni és/vagy sok csomagot kell vinni (vagy akár csak valami nagyobbat), akkor nem kérdés, hogy az Y a nyerő.
Az új kék nekem is tetszik, de a régi sem volt rossz.
-
F-ECT$
titán
Az USA szabályozás szinte minden téren megengedőbb. Lehet, hogy arra lő a Tesla, csak akkor az EU-ban lesz ez kevés. Szóval az EU szabályokat kellene alapul venni, főleg mivel az 5-ös szinthez ígyis-úgyis olyan üzembiztosnak kell lennie a megoldásnak, hogy akár kormány nélküli autók is jöhetnek majd akkor.
Nekem alapvetően tetszik a Tesla hozzáállása, hogy csináljuk és folyamatosan javítgatjuk (btw a SpaceX-nél látszik, hogy ez mekkora előnyt jelent nekik pl a Boeing-gel szemben), csak az a kamutenger unszimpatikus, ami körülötte van. 7-8 éve ígérik az 5-ös szintet, és a 3-at se tudják megugrani. Lehet találgatni, hogy miért, de szerintem az olcsósítás itt nem jött be, és csak arcvesztéssel lehet visszakozni a kamera only rendszerből. Ha tudná az L3-at a Tesla az EU-ban, akkor tuti engedélyeztetné, és menne is rá a marketing kampány, de valószínűleg a jelenlegi formában nem tudja.
A legutóbbi taxis bemutatóról is kiderült utólag pár turpisság, szóval nehéz megítélni, hogy valóban hol is áll a Tesla a versenytársakhoz képest.
-
F-ECT$
titán
Ez jól hangzik. Én attól tartok (és ezt próbáltam korábban is megfogalmazni), hogy FSD-t nem lehet majd csak kamerával létrehozni, bármilyen jó is lesz a szoftver. Azaz hiába javul hónapról hónapra, egyszer csak eljön az a pont, amit nem lehet megoldani, és kelleni fog a továbblépéshez hardveres fejlesztés is.
És amíg a Tesla a "zsákutca" fejlesztésbe öl időt, addig a Lidaros megoldáson dolgozó cégek szép lassan majd lehagyják a Teslát.Az meg csak hab a tortán, hogy az EU szabályozás miatt még a szoftveres szinttel elérhető szint se lesz itt bekapcsolható.
-
F-ECT$
titán
Ahogy Shadowbull is írja, az a 2 emberi "kamera" sok esetben többet tud, mint bármilyen elektronikus kamera, illetve vannak egyéb érzékszerveid, no meg az agyad sok tíz év tapasztalattal, hogy hogyan kell az adott képet értelmezni.
Ezért kellenek a szenzorok, hogy pl az egyes tárgyak távolságát is jól tudja érzékelni a szoftver, és az alapján tudjon dönteni.Szóval sajnos én is azt látom, hogy ezen a téren marad le a Tesla, miközben egyéb téren meg szépen fejlődnek az autói.
Egyébként ahol vannak valóban önműködő taxik, ott ha jól tudom minden esetben van Lidar is a kamerák mellett / helyett.
-
F-ECT$
titán
FSD-ről olvasgatva egyébként totál tévút a csak a kamerákra támaszkodó megoldás. Szóval szerintem egyik jelenlegi Tesla sem fogja ezt jól tudni. Valamilyen szintre persze el tudnak majd vele érni, de kellenének a szenzorok is. Amilyen úttörő volt ebben ez a cég, most úgy veszti el az előnyét néhány év alatt.
-
F-ECT$
titán
Köszi! Azt lehet tudni hogy melyik cég a szolgáltató?
Illetve akkor sincs retorzió ha egész hónapban megy a Netflix? Ja ez közben megvan. Sávszélesség csökkentés.
-
F-ECT$
titán
A Teslákban hogy van megoldva a folyamatos adatkapcsolat? Van benne SIM kártya, és azon keresztül? Van ennek valami havidíja, külföldön is működik?
-
-
F-ECT$
titán
No megvolt a tesztvezetés. Az M3 is tök jó autó, de az MY egy nagyságrenddel jobbnak tűnik családdal és/vagy ha pakolni kell bele.
Ahogy nézem, akkor nekem 2022 vagy utáni, max 70k km-es LR kellene, ami HAHU alapján 14-15M körül mozog. (A többség AWD itt.) Persze kérdés, hogy érdemes-e most ilyet venni, vagy a Juniper egy kicsit lenyomja majd ezeknek az árát.
És akkor a kérdés, amire nem feltétlenül itt kapok majd választ, hogy ennyiért nincs-e "jobb" választás.
-
F-ECT$
titán
Holnap elmegyek tesztvezetni egy M3-ast és egy MY-t is, aztán utána elkezdem leszűkíteni a keresési feltételeket. A 2-300k körüli casco még belefér.
A ryzen procit a tulaj tudja megmondani, vagy ez kikövetkeztethető egyéb adatokból?
-
F-ECT$
titán
Köszi! Most hogy olvasgatok, látom hogy az összkerék jár a nagyobb akkuhoz, nem külön opció.
A 3-mal szerintem elég lehet az 55/60-as akku, az Y-nal a 60-as már kicsit kevés. De persze a nagyobb akku mindig jobb, pár év degradáció után a téli autópályás hatótáv még mindig elfogadható marad vele.
A casco viszont meglepett. 800k évente? 5-6 év alatt kifizethetek rá 5M Ft-ot? Szeretnék elektromos autót venni, de azért lehet hogy nem ennyire
-
F-ECT$
titán
4 fős család, egyelőre Magyarországon belüli használat főleg, de idővel biztos járnánk külföldre is. A fél házat bepakoljuk egy laza nyaralásra is, ezért jött szóba az Y, de a mindennapokban praktikusabb (és olcsóbb) lenne a 3.
10-14M között nézelődnék elsősorban, 2020 utáni, 100e km alatti. (Tudom, állapotot veszünk, nem km futást, de azért nagyjából ez a határ.)
Model 3-ból a Highland sehogy sem fér bele, de azt tudom, hogy sok hibát javított, szóval még az is lehet, hogy meggyőzhető vagyok a keret kiterjesztéséről.
A Model Y frissítése majd csak most jön, nem tudom, hogy mennyi kínja van a jelenleg elérhető variánsoknak.
Teljesítményből elég a legkisebb is, nem versenyezni akarok vele.
Összkerék hajtás nem kell.
Full önvezetés nem kell.
A nagy zajra allergiás vagyok, szóval egy utólagos zajszigetelésben erősen gondolkozok, ha tényleg Teslát vennénk.
A hatótáv természetesen jó ha minél nagyobb, azért nem árt ha autópályán megvan a 250 km télen is, de ezt szinte az alap akkuval is tudják már a Teslák.Model 3 példa HAHU-ról, másik, és egy Model Y, ami így egy gyors keresés után szembe jött.
-
F-ECT$
titán
Használt Tesla Model 3 / Y vásárlással kapcsolatban van valahol valami jó összefoglaló, esetleg topic, ahol tudnak segíteni?
Egy 8 éves Golf VII kombi utódját keresem, és a feleségem kitalálta, hogy meg kellene lesni a Teslákat is. Nem vagyok teljesen fogalmatlan a témában, de azért jó pár verzió, ráncfelvarrás, akku típus volt az évek alatt, ebben kellene egy kis tisztánlátás.
Új hozzászólás Aktív témák
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Xiaomi Vacuum S20 bontatlan új fekete
- ÚJ! COUGAR TERMINATOR professzionális gamer szék
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Kamerás bébiőr új 6hó jótállással!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- HÚSVÉTI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest