Hirdetés
- Last Epoch
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Xbox Series X|S
- Gran Turismo
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Clair Obscur: Expedition 33 - Máris túl az 1 millión
- DOOM: The Dark Ages - Bemutatkozott a Cosmic Realm
- EA Sports WRC '23
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Assassin’s Creed Shadows teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
tranceplanet
addikt
-
Alusky
senior tag
Volt már olyan állapota akármelyik ellenzékinek amiben nem utálattal, meg autoriter szociopata 6 éves gyerekként hivatkozott a másik oldalon lévőre? Vagy amikor nem a világvégét meg országok összedőlését javasolták meg? És ebből mennyiszer jött be, mennyiszer nem? Nálunk hányszor akart minden ellenzéki meghalni meg elköltözni külföldre 2014 óta, mert mostaztántuti Albánia szintje lesz? És mit is tudnak felmutatni az ellenzékiek amikor épp ők voltak kormányon? Milyen hibákat meg agymenéseket vittek végig? Ja bocs.
Imádom amikor baloldaliak mutogatnak mindig a másikra, de közben önnönmagukra is ugyanúgy érvényes lenne.Ugyanez a másik oldalon is.
-
kilua
senior tag
A BYD esetén egy gond van. Jó, megvesz az ember ultimea soundbart TVhez 50 ezerért, 8bitdo ultimate gampadot 20 ezerért mert jókat mondanak róluk youtubeon. Még Xiaomi Poco is 150ért és tényleg jó mind.
Viszont egy új kínai autó márka 10 milliós nagyságrendű pénzért? Hát... szerviz hogyan van? Hosszú távon is megbízható? Ilyen kérdések merülnek fel. Ezen a piacon nehezebb feljönni új márkának akkor is ha tényleg jó.
-
-
Héraklész
tag
-
Aprósólyom
addikt
~15 éve olvastam egy cikket, amiben a nyugati elemzők szerint a Kínai termelékenységi versenyelőnnyel szemben robotizálással kellene felvenni a versenyt.
Ez a cikk a jelenkori verseny kiéleződésével jutott eszembe. Kíváncsiságból rákerestem, hogy akkor mi van az európai "márkánkkal" a KUKA-val. Jah, majd' 10 éve felvásárolták a Kínaiak...No comment.
-
tranceplanet
addikt
+1
Mindenben egyetértek. Én is végignéztem ezt a nem rövid videót. Ránk mint végfelhasználókra és fogyasztókra sötét idők várnak. Helyesbítenék nem fogyasztók, mert nem fogunk fogyasztani. Már amúgy is a béka segge alatt lévő vásárlási kedv még tovább fog csökkenni. Ez a kiszámíthatatlan állapot nem sarkallja az embereket vásárlásra, mindenki megtakarít, mert nem látja a biztató jövőt. Kezdődött a koviddal aztán háború, most pedig ez a vámháború... Ez az őrült vörös jenki igazán nagy károkat fog okozni, úgy kb. mindenkinek. Ha nincs vásárlási kedv, akkor az egy dominó effekt, ha beindul egyszer és nem áll be pozitív változás, akkor húzza magával az egész piacot. Az a szomorú, hogy az egész Uniót is pont egy ilyen dilettáns banda irányítja. Szépen meg lehet nézni, hol tart most az Unió autóipara. De nem számít, mert a jelenlegi legfontosabb dolog, hogy most pikk-pakk felvegyük tagnak az Ukránokat. Tényleg megértünk a pusztulásra, kelleni fog egy nagy "reset" , mert ez hosszú távon így nem fog működni, ahogyan most mennek a dolgok. Egy kicsit most ez ilyen pesszimista szösszenet volt a részemről, nézzétek el nekem. Az a baj nem nagyon látok olyan vezetőket, aki kikormányozna minket ebből a sz*rból. -
Alusky
senior tag
Menjen csak, az EU is úgy hülye ahogy van, rohadjon be az egész autóipara és legyen 1000-ből 999 eladott kocsi kínai meg koreai. Majd akkor nem hoznak balfasz törvényeket.
Persze, hogy kritikus piac lett nekik mikor a sajátját az EU lábon lőtte kétszer és még bele akar lőni újra és újra a vadbarom törvényekkel. -
Olvastam már több elemzést is, hogy mit is akarhat trump, igazából teljesen mindegy, ezt így nem lehet csinálni. Remélem jól beszopják a hívei. Kína már vissza is mondta a teljes amerikai szójabab importot(braziloktól vesznek inkább) és 2 új Boeing repülőt is visszaküldtek, nem fizetik ki plusz ezen kívül még 50 repülőt rendeltek korábban azokat is lemondták.
Persze, igen, minket is érint de valószínűleg nem annyira mint az amerikaiakat, akár egy szorosabb szövetség is létrejöhet az országok között az USA kihagyásával. Ez még persze nagyon a távoli jövő kérdése, az elkövetkező 1-2 év kritikus lesz bár szerintem háborúig nem fajul a dolog.
-
nubreed
veterán
Az lenne a normális és mindenki (szó szerint az egész világ) által várt lépés, hogy elengedik ezt a dolgot és nem kúrják tönkre a világgazdaságot. De Trump semmilyen értelemben nem normális ember, egy autoriter szociopata, aki egy 6 éves gyerek szintjén van szellemileg. Ha tényleg beindul úgy igazán a vámháború, az akár még valós háborúkhoz is vezethet. A MAGA így biztos nem fog működni, Amerika minden lesz csak nem "great". Az amerikai átlag Joe már így is szenved a legtöbb államban, nem, hogy az amerikai álom nincs már sehol de az egyszerű létfenntartást is egyre nehezebben tudják finanszírozni. Brutális az infláció, minden rohadt drága.
Láttam azt is amit írsz, követek 1-2 YT csatornát akik pont ezekről számolnak be napi szinten. A félidős választáson szerintem brutál nagyot fognak bukni a repubik, de meg is érdemlik.
Amúgy ha már infotech oldalon vagyunk, meg lehet nézni, hogy mit okoz az amerikai pc/tech iparnak Trump vámjai és a teljesen kiszámíthatatlan gazdaság politika. (Amúgy véletlenül nem került Nagy Márton ott is pozícióba? Gyanúsan olyan ostoba ott is a gazdasági irányítás, mint itthon...) Itt van egy nagyon részletes és nagyon jó anyag a Gamer Nexustól:
[The Death of Affordable Computing | Tariffs Impact & Investigation]A videoban megszólal többek között a ,Cooler Master, Thermal Grizzly és a Corsair embere is.
Ja és senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy ez nem csak Amerikának fáj, hanem az EU -nak is fog, de nagyon.
-
Szerintem előbb vagy utóbb elengedik ezt a dolgot trumpék, persze majd valami megegyezésnek fogják hazudni mint ahogy a napokban is azt hazudta a narancsmajom, hogy tárgyalnak, erre Kína kiadott egy közleményt, hogy ők nem tudnak semmilyen tárgyalásról.
Aztán mikor szembesítették trump-ot az újságírók, jobban mondva egy és kérdezte, hogy név szerint ki tárgyal Kínával akkor csak hebegett-habogott, nem tudott egy egyenes választ adni.
-
nubreed
veterán
"...mivel Európát kritikus exportpiacnak tekintik"
Főleg most, hogy Trump éppen nagy vámágyúval lő a kínai termékekre.
Új hozzászólás Aktív témák
it Gyakorlatilag újraindították az európai működést a stratégiai nehézségek után.
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest