Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lakatosturbo
aktív tag
Emberek a pirellis router az 10/100-as vagy 1000-et is támogatja?
Origin: viktorvill Steam: viktorvill
-
petne
őstag
válasz 19870820 #4198 üzenetére
Olyan nincs, hogy félig csinálják meg. A dsl technológiának az a hátránya, hogy a sebesség függ a központtól való távolságtól, az itt látható ábra ezt jól mutatja.
A vonalad át van állítva 8 megás profilra, viszont nagy valószínűséggel, hogy a távolság miatt a modemed csak ilyen sebességen tud szinkronizálni a központtal. Egyébként milyen modemed van?Tesztszerveres mérést csinálj, mert az a hivatalos és pontos. [link]
[ Szerkesztve ]
-
19870820
senior tag
kb ugyanannyi mint volt,szóval lehet hogy csak félig csinálták meg? amugy néha eléri az 500k-t.De viszont azt észrevettem hogy most megy egy csomó oldal,megy youtube meg netrádió és igy is tartja a 450et letöltésbe.
speedtest szerint le: 4200kbit
fel: 500kbit körül. ez az 500 eddig 200körül volt amugy a 4megással.[ Szerkesztve ]
-
petne
őstag
válasz Barthezz2 #4194 üzenetére
Sajnos a jelenlegi időjárási körülmények nem könnyítik meg a szerelők sorsát, ezért lassabban haladnak, ezáltal csúszások sajnos előfordulhatnak. Ezt el kell fogadni... hidd el nem kávézgatnak otthon, ha erre gondoltok.
Mindenki sorra fog kerülni, tehát ezért nem kell aggódni.[ Szerkesztve ]
-
19870820
senior tag
hali tudna nekem segiteni valaki? elméletbe netgyorsitásom lesz 4röl 8mbitre. Most azt vettem észre hogy a feltöltési sebesség megvan már(ami 8mibtnél megfelelö),de viszont a letöltés lassabb lett mint volt.Szoval nem tudom mi lehet most.
-
Eagl3
veterán
Üdv.!
Írtam korábban, hogy minden nap 5 kör elmegy a TV, internet, telefon.
A TV néha visszajön magától, néha nem. Az internet nem jön vissza csak a modem kikapcs\bekapcs hozza vissza.Jelentettem a hibát, ki is jöttek kicserélték a modemet, de még mindig fenn áll a hiba. Jelentettem megint, majd jönnek, de hogy mit fognak csinálni azt nem tudom...
Van ötletetek?
Minden nap 5 kor megy ell. Gondolom a szolgáltató ilyenkor bontja a kapcsolatot és valamiért nem áll vissza. A netem automatikusan fent van a hálózaton, ahogy bekapcsolom a gépet. Valami IP keveredés lehet? -
juliesko
csendes tag
Sziasztok
Ma telik le a 30 napos hat.idő a SAT TVre de még fel sem hívtak. Ki tudja mi az oka?
Utána érdeklődtem a rózsaszinéknél és azt mondták hogy kötbér igényt nyújthatok be Havi előfizetési díj 1/3 per késedelmi nap.Hát én ezzel élni fogok -
Kapor_Ur
csendes tag
megosztom veletek a tortúrámat, hátha tudtok valami okosat:
volt egy - korábbi munkáltatómtól kapott - t-s internet előfizetésem tavaly dec 31ig.
még a két ünnep között bementem egy t-pontba, hogy akkor kötnék egy újat saját névre jan 1-től. elhajtottak, hogy van még asdl a vonalon, újat nem tudok kötni rá. Átírni se lehet a meglévő céges előfizetést saját névre. Janban menjek megint.
Jan elején befáradtam megint, elhajtottak, hogy számlázásból már kikerült az előfizetés, de a leszerelés meg nincs meg...
köv. hét.-en ugyanez, persze nagy ígéretek, hogy gyorsan meglesz, írt emailt az ügyfélszolgálatos az illetékeseknek, stb.
ma megint mentem, más ügyintéző, aki rácsodálkozik a dologra, dehát itt van adsl, minek akarok új előfizetést a vonalra, majd fél óra után kideríti hogy ugyanott áll a dolog, központban nem szerelték még le cuccot - bármit is jelentsen ez. Újabb email a műszaki csapatnak...
Szóval nem sietik el.
Elég viccesnek érzem, hogy nekem kell kuncsorognom náluk, hogy ugyan már hozzák rendbe a dolgaikat, hogy előfizethessek náluk. Mondanom sem kell, hogy magát a hozzáférést jan első munkanapján leszedték a vonalról, tehát azóta nincs net.
Egyébként csak azért akarok ennél a szolgáltatónál maradni, hogy a t-online végződésű emailcímeimet meg tudjam tartani. Meg az elején az az illúzióm is volt, hogy gyorsabban megy majd, mintha más szolgáltatóhoz megyek, nem fognak egymásra mutogatni. De most is mutogatnak, csak cégen belül.... -
MODERÁTOR
ááá gyerekek, a 35. napnál járunk satTV rendeléssel, és a világon semmi nem történt, semmi jelzés, semmi, mintha nem lenne semmi Azért ez már sok egy szolgáltatótól nem igy kellene kezdeni egy szolgáltatást
Everybody lies.
-
Sanyix
őstag
Ha korlátoznának, pont hogy nappal tennék, mert akkor van a csúcsidő, éjszaka éppen hogy nem korlátoznak azok se akik szoktak (upc).
Nappal egyébként többen neteznek, akkor terhelődik túl minden, mert a munka dolgok kb annyi sávszélt foglalnak mint az otthoni torrentezések. Nem beszélve arról, hogy a pistikék délután 1 kor hazaérnek a suliból, és betolják az új nfs letöltését.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
vivce
csendes tag
"ha nincs leecher akkor nem tudsz kinek seedelni, de az nem korlátozás."
Már bocs, de nem furcsa egy kicsit, h. mindig este 10 fele történik ez, addig teljesen normálisan megy minden...??!!! Egyébiránt kb. 8 éve netezek rendszeresen, (6 éve torrent) de eddig most fordult elő először ilyen. Bár lehet, h. neked van igazad, és nincs korlát, csak túlterhelődik estére...de nekem az a furcsa, h. mindig 10 körül, és másnap reggel 9-10 ig..
Egy kicsi rendszert vélek felfedezni ebben: nappal kevesebben neteznek, estefelé meg már annyira túlterhelődik a vonal (torrent, ftp, letöltés...stb), h. egy kicsi visszavesznek a sebességből...nem tudom hogy, talán a többszálú feltöltést huzzák visszább... mert sima feltöltés maxon megy, de egy újonnan leszedett torrent már nem megy maxal vissza, és nem is futtatok több száz torrent fájlt egyszerre (max. 5-6)... -
phallos
tag
Hali!
Gondolkodom a t-com dsl solo happy szolgáltatáson, ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem: kb. egy éve visszamondtuk a vezetékes telefont, de a vezetékei itt maradtak.
Lehetséges, hogy a nethez is ezeket használjam, vagy újra kell kábelezni az egészet?
Köszi!
-
Sanyix
őstag
én is 110-el töltök fel kábelen, csúcsidőben is...
ha nincs leecher akkor nem tudsz kinek seedelni, de az nem korlátozás.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
-
wagi
senior tag
Azt lehet tudni,hogy a T-Home oldalán található My T-Home menü mikor lesz működőképes?
-
-
vivce
csendes tag
Na tudod kinek meséljétek, h. nincs korlátozás!!!
Ha valaki veszi a fáradtságot, és visszáb olvas, láthatja mi az én problémám...
Egyszerűen a p2p feltöltés este fél 10 - 10 körül leesik mostmár 22-27 k-ra.
De most már csak p2p-n...ha simán, 1 szálon töltesz fel, megvan a sávszél, de torrenten már egyáltalán nincs...
Na mindegy, húztam nekik a szám tegnap, de ők mindent rendben találtak ott náluk...többet nem tehetnek...na ennyi, hűségidő után szeva tréé... -
Ebit
addikt
2+ azonos vonalon nagyobb sávszélt, és stabilabb kapcsolatot tud, ennyi. Semmi ok nincs arra hogy ne állítsák át, csak a nemtörődömség. Meg talán az hogy nem tudják kinél van adsl2+ modem. Bár van egy olyan érzésem, hogy ha beállítanák a 2+-t akkor a sima adsl-es modemmel is adsl modemmel is összeszinkronizálna a dslam, csak adsl módban. Ahol meg mind2 fél tud 2+-ot 2+-ban.
Nyilván ez is egy lehetőség, de inkább valami más oknak, kell ,lennie,mert az alacsonyabb üzemeltetési költségek, értelemszerüen nagyobb profitot hoznának, és sok helyen a 2006-óta beszerzett eszközök már biztosan alkalmasak rá.
Talán, majd ha mi üzemeltetjük a T-t átállitjuk.
-
cliath
csendes tag
Üdv!
Megrendeltem ma a t-home féle IP tv-8 megás net-DSL telefon csomagot, ha stimmelnek a dolgok, szerintetek mikorra lesz bekötve? -
Sanyix
őstag
"Na most, ez nincs, a korlátlan valóban még ÁSZF szerint is korlátlan, viszont a kábelneten van még mindig (és ennek kemény műszaki okai vannak) egy 250 gigás Fair Use Policy."
hát igen és ez a kemény műszaki ok az, hogy pénzt beszedni jó, de fejleszteni már büdös
-
Sanyix
őstag
a t azért nem állítja át, mert egyszerűen leszarja... ha rugdosod őket, akkor átállíthatják. Ennyi az oka.
2+ azonos vonalon nagyobb sávszélt, és stabilabb kapcsolatot tud, ennyi. Semmi ok nincs arra hogy ne állítsák át, csak a nemtörődömség. Meg talán az hogy nem tudják kinél van adsl2+ modem. Bár van egy olyan érzésem, hogy ha beállítanák a 2+-t akkor a sima adsl-es modemmel is adsl modemmel is összeszinkronizálna a dslam, csak adsl módban. Ahol meg mind2 fél tud 2+-ot 2+-ban.
-
kew
senior tag
Az nem p2p korlátozás, és csak kábelnet esetében alkalmazzák - ott is csak néha. Fair Use Policy-ként van jelent a csomagban egyébként.
Hivatalos válasz:
"Az ADSL (kivéve az Easy) valóban korlátlan. Mint tudjátok, volt rajta egy 150 Gb-s Fair Use Policy... még 2005-ből, amit azonban sosem érvényesítettünk, sőt, nem is nagyon figyeltük, készült tóla egy havi riport, szörnyülködtünk, hogy tudott az abszolút rekorder 976,4 Gb forgalmat csinálni egy hónap alatt, mi a bánatos lófülét tudott ennyit letölteni, és ha igen akkor mikor nézi meg őket, de semmi nem történt. Egyedül annyi, hogy örökös probléma volt, hogy nem tudtuk korlátlanként hirdetni a csomagokat, és ezt kihasználták a versenytársak, és a fórumokban is rendszeresen az orrunk alá dörgölték.Na most, ez nincs, a korlátlan valóban még ÁSZF szerint is korlátlan, viszont a kábelneten van még mindig (és ennek kemény műszaki okai vannak) egy 250 gigás Fair Use Policy."
-
cliath
csendes tag
Petne!
Azt mondtad múltkor,hogy a t-nél nincs p2p korlátozás,de az ügyfélszolgálat szerint bizonyos adatforgalom felett (250 gb/hó) van!
Akkor most mi az igazság? -
kew
senior tag
A postafiókhoz kapott jelszó kell, és a fiók userneve, ami nem feltétlen azonos a mailcímed @ előtti részével.
SMS-ben asszem csak a csatlakozáshoz szükséges jelszót kapod meg, a mailhez nem, bár lehet tévedek Szvsz 1412-n egyeztesd az adatokat, mert a jelszavad rossz, amit használni szeretnél - a hibaüzenetből ítélve. ÜGyfélszolgálaton megadják ezeket, és használhatod is.
[ Szerkesztve ]
-
Ebit
addikt
Az ADSL2+ ra jellemző a dinamikusabb zajkezelése, valamint a hatákonyabb kódolásának köszönhetően jelentős mértékben lehetne csökkenteni a jelerősséget , ami a szolgáltatás minőségének javulásával járhatna,de azt a T tudja, miért nem állitja, át, amikor 2006 óta beszerzett eszközök, képesek lennének rá, feltehetően, valahol van egy szúk keresztmetszet.
Tekintettel arra, hogy a vezetékek jelentős része, gyenge minőségú, eltérő keresztmetszetből épülnek fel, és a mechanikus, elektromos kőtések, is rossz állapotban vannak.
A kapcsolat jellemzően, egy vizsgált vonalon a jel/zaj viszony alacsony /beállitott statikus/értéke miatt bontodik, amihez elég a mellette, lévő érpáron, egy állandó IPTV kapcsolat, vagy pl néhány folyamatosan többszálon, töltögetö előfizető, ami felboritja rendszert.
Fentiek miatt állitották, át ahol lehetséges, az ADSL2-re az IPTV-seket, de behatárolták a sávszélüket max.8 megában.
A modemek érzékenysége, szinkronizálóképessége/kapcsolatban maradása/ különböző,ezt az ADSL modem tesztek, és saját tapasztalataim is alátámasztják.A kérdést, az, hogy miért nem állitja át T a hálózatát, egy alcsonyabb költséggel, biztonságosabban üzemeltethető , nagyobb adatátvitelt biztosithatóra , nem tudjuk, csak folyamatosan találgatunk .
-
P.O.C.
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy már volt szó az smtp problémákról itt is, rákerestem. Azonban még nem sikerült választ találnom. Modemet most üzemeltem be, kb. 4 órája.
vipmailes fiókot használok, befelé ugyebár oké minden.
Kifelé:
- mail.t-online.hu
- felhasználónév@t-online.hu (próbáltam csak simán felhasználónévvel is)
- jelszó: amit kaptam, még sms-ben.25-ös, 465-ös, 587-es port nyitva a routeren. (mert laptopon próbálkoznék wifin keresztül.)
és mindig azt kapom, hogy password rejected. Most akkor milyen jelszó kell? Vagy mivanmár? Mit rontok megint el?
Köszönöm a segítséget előre is!
üdv
-
cliath
csendes tag
Üdv!
Megrendeltem ma a t-home féle IP tv-8 megás net-DSL telefon csomagot, ha stimmelnek a dolgok, szerintetek mikorra lesz bekötve? -
TeeJay
félisten
erősebb (alacsonyabban van) a műhold, minőségi cuccokkal szerelik mint például jó minőségű tányér+Hirschmann LNB+normális HD-s beltéri egységek
szóval már ezzel is bőven megvan az előnya másik hogy az időjárási tartalék nagyon jó
szakadó hóban és esőben sem igen fog elmenni annyira jó a vétel
meg hát mpeg4 tömörítés amivel jobb minőséget és több csatornát lehet elérni.ha meg van telód akkor máris 2500pénzért kapod ezt
ha netán meg internet is van akkor 2000pénz a SAT TV (ha 1 számlára van íratva mindhárom szolgáltatás természetesen)Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
pont azért írtam a DSL2+-t mert az a jelenlegi rézkábel hálózaton is többet elbírna mint a sima ADSL!!! semmit se kellene tenniük csak a 8megásakat átrakni DSL2+-ra és kész
máris kevesebb baj lenne a 2megások meg vígan elvannak sima ADSL-en mert 2megát 4km-re is lehet akár szolgáltatni és ott nem is kell maxra csavarni az értékeket ehhez.ha jól emlékszem a sima ADSL csak 1,1MHz-ig megy, míg a DSL2+ ezt 2,2MHz-re terjeszti ki tehát már ezzel is lehetne nyerni valamit a 8megásoknak hogy 1,1-2,2MHz között csak nekik van frekvencia és nem zavar bele a sima ADSL
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Pilács
senior tag
SAT tv-nek mi az előnye a DIGI tv-vel szemben? Mert a diginél 2700 ft elég olcsónak tűnik...
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
Sanyix
őstag
de a szabványtól függ, adsl1-nél nincs lehetőség az átviteli sávok menet közbeni változtatására.
a bírásról meg annyit, hogy bírja az adsl2+ jobban mint az 1-et... konkrétan éppen azért kéne bekapcsolni, mert azonos vonal mellett nagyobb sávszélt lehet vele elérni, mint adsl-en. meg miazhogy nem bírja a vonal? inkább a kapcsolat szokta nem bírni a vonalat. Nem fog kigyulladni a telefonkábel
-
petne
őstag
-
lakatosturbo
aktív tag
Emberek a wifikarim csak wep-et tud még mielőtt azt dobná rá hogy miért nem használok wpa-t szal a kérdésem az lenne hogy tud a bekarikázott részről valaki nekem mondani valamit?[link]
Origin: viktorvill Steam: viktorvill
-
Ebit
addikt
Ez nem a szabványtól, hanem a DSLAM-tól függ, hogy melyik milyen rendszer / progi-automatika/ szerint szabályoz.
Jelenleg a régebbi Siemens jó, ha 19.5 db-t elbir, az Ericson többet is bir/ de ezek, modernebbek/
már sok helyen leírták hogy kevesebb baj lenne a DSL2+-al szóval nem értik T-com miért nem áll át országosan arra...
Szerintem, azért mert a vonali hálózat, csak helyenként birja, és azt viszont a jelenlegi koncepció alapján, nem akarják fejleszteni, már a VDSL-t sem,hanem az új szlogen az FTHH.
-
-
ancsa18
csendes tag
Sziasztok. Először is nem tudom jó helyre írok és azt is hogy a probléma nem nálam fordult elő így csak nagy vonalakba tudom leírni de mivel ismerősöm megkért nézzek utána gondoltam ide írom le. A helyzet a következő kb.: nem tud netezni mikor megnyitja a böngészőt a t-home oldal jön be neki ilyen szöveggel hogy gratulálunk ha most regisztrál ingyen használhatja x honapig az ilyen olyan netet. Pontosan nem tudom leirni mit ir ki. Hallott már valaki ilyenről és ha igen akkor mi a teendő ilyenkor.Válaszotokat előre is köszi.
-
TeeJay
félisten
DSL2+-on automatikusan állítódna...
nem úgy mint most hogy nekem van 15fölötti margin meg 12 transmit power amikor bőven kevesebbel is elmenne.
meg ugye akiknek szar a vonal azoknak 19dB-re tolják a TP-t ami szépen bezavar másokat, pedig ha DSL2+ lenne lehet elég lenne kevesebb TP mert nem szakadna ha éppen 8096kbit-ből kicsit visszavesz a modem.már sok helyen leírták hogy kevesebb baj lenne a DSL2+-al szóval nem értik T-com miért nem áll át országosan arra...
-
TeeJay
félisten
ha a 8megás ügyfeleket ADSL2+-ra tennék akkor ott lehetne nagyobb profilt is
azért 8096kbit most mert sima ADSL-en nem tudnak nagyobbat benyomni szerintem
2 megás profil 2560kbit
4megás profil 4480kbit
8megás meg 8096kbit...
DSl2+-on ezt is fölé lehetne lőni 9000kbit-re vagy 9500-ra és máris meg lenne nettóban a 8megabit
no de mindegy 1x majd csak lesz valamiMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Ebit
addikt
Transmit Power-t
A szűk keresztmetszet a DSLAM-ba befutó vonalaknak, összeségében, kell összhangba hozni a paramétereket, egy kapcsolat maximalizálása felborithatja az egész rendszert,mert a többi vonal átviteli jellemzői, is változnak.
Nagyobb erosités=nagyobb zaj
Ezenkivül, a nagyobb teljesitmény a szolgáltató, oldaláról többlet energiát is jelent/kisebb haszon /, valamint egyik eszköz sem szereti, ha a maximális teljesitményén tartősan használják.
-
TeeJay
félisten
úgy tudom ott már csak 2-3% a veszteség
csak PPPoE maradt ha minden igaz bár erről a hozzáértőket kell kérdezniADSL2+-nál még az is előny lenne hogy ugyanakkora távolságnál is többet el tud érni mint a sima ADSL, plusz ott még a Transmit Power-t is fentebb lehet csavarni...
és tényleg semmibe se kerülne átállítani a 8megásokat szóval nem tudom miért nem teszik...
de a legjobb előny a szakadás mentes vonalhoz igazodás lenne és akkor megszűnne a sok jajjgató hogy elmegy a net sokszor
benyomnák mindenkinek ADSL2+-on 9500kbit-re a linksebességet aztán akinek elbírja a vonala annak lesz 8mega akinek meg nem annak kevesebb lesz de legalább nem fog szakadni.[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
miért lenne kevesebb a veszteség vdsl-en? kihagyták az atm-et?
0(nulla) forintba kerülne a többieket adsl2+-ra állítani, ugyanis a dslamokban csak 2+-os eszközök vannak, innen már csak a júzer modemétől függ, de ott is tulnyomó részt 2+-osok vannak, egyébként meg 2k ft egy dlink 360r ami tudja.
Az én adsl-emet mikor átraktak(átrakattam magam) közelebbi dslamra, át is konfigolták adsl2+-ra, pedig csak 4 megás volt, úgy hogy ott már nem is lett volna szükség rá, mert csak 4 mega, és 200 méterre voltam a dslamtól, 20-30-as snr-ekkel meg 6db-s csillapítással
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
erre írtam hogy úgy látszik VDSL2-vel már nagy legény T-com és bőven fölé lövik a csomagokat. ha a srác 9000kbit fölött mért speedtest-en akkor bár VDSL-nél nincs akkora veszteség mint ADSL-en de kb 9500kbit-re lehet lőve neki a 8megabites csomag
vagy lehet még többre mert azt írta ha megy mindkét tévé akkor is megvan a 8mega netre.sima ADSL-en meg csak a 2 és 4megás csomagokat lövik fölé
a 8megásat meg alá lövik bőven...
nem tudom mennyibe fájna az ha a 8megásakat átraknák ADSL2+-ra picit nagyobb linksebességgel, és akkor meglenne nettóban is annyi, plusz az ADSL2+ egyik előnye hogy újraszinkronizálás nélkül is tudja magát állítani a vonal minőség romláshoz, ami az egyik legnagyobb szívás sima ADSL-nél 8megásoknál...ja és ugye a feltöltés is barátságosabb lenne, ami pl DSL teló esetén eléggé fontos
mert ha töltögetünk le valamit vagy netán torrent megy akkor akad a DSL teló mivel kevés a felfelé sáv sajnos...[ Szerkesztve ]
-
rob2174
tag
Na ja dec 08 ai telefonos rendelésem thomenál:meglévő favorit telo mellé adsl classic medium + Sat tv kértem hogy 01.07 vagy 08 legyen a bekötés ill. modemátvétel napja
azóta egy kuma hang se a 30 napos törvényi előírás rég lejárt a kiváló telekomos szolgáltatásokat kínáló t-csoport se 1 telefonhívásra se 1 e-mailre nem méltat(gondolom nincs sávszél )
telefonos üszit sokszor 40/50perc után feladtm írtam 1 mailt (tudom nem tekintik hivatalosnak-talán már törölték is) még hétfőn hát hír azóta sem természetesen.
Közben inkább a UPCnél lejárt 5/1et 10/2 kettőre cseréltem hűség nélkül hasít is rendesen.
talán 1x a T betű is jelentkezik, hogy is gondolják ezt mint eljárást...
hát így -
vivce
csendes tag
Na most én nagyot csalódtam a t-ben...Váltottunk mi is Sat tv-re, és mellé megemeltettük a netet 4-ről 8 megásra...Másnapra át is volt állítva a net, (mivel kicsit messzebb vagyunk a központtól) jött is úgy 680-710 kb között a le, és 46-48 a fel...mostanáig. Múlt vasárnap este fél kilenc körül észrevehetően belassult, a le és feltöltés is...Értem itt a belassulást: le 560-580, fel 27-34k... és ez tart egészen másnap reggel negyed 9- fél 10 ig... utána megy a "normál" sebességen. Mindig is sokat használtam a netet, de ilyennel még nem volt dolgom (torrentnél is ez van) a T nél... Még régebben olvasgattam fórumokon, h. ilyen kaki a T-s net, olyan kaki, de nem értettem, akkor nekem miért nem...De most már értem, és érzem, h. milyen is az, amikor nem megy minden úgy, ahogy kéne, nem azt kapod a pénzedért, ami megilletne. Most kezdjek el reklamálni nekik? Mert a Sat TV bekötést is húzzák ám rendesen (dec. 19-én rendeltük), van még 5 napjuk, de olvastam valahol (lehet, h. itt), h. akik dec 20 előtt rendelték, azoknak január végéig kell bekötniük, akik utána, azoknak februárban fogják csak kötni... Ennek talán nem így kellene működnie. Mindegy, ma vagy holnap megejtek egy beszélgetést a kedves T-sekkel, h. ugyan hogy gondolják már ezt?!
Más is tapasztalt ilyet mostanság? -
lesaux
veterán
Ha a bátyám váltani akar T-Home ADSL-re, pontosabban DSL Classic Medium díjcsomagra, akkor előbb le kell mondania a régit, szolgáltatóváltás megjelöléssel, majd x napon belül megrendelnie az újat? Ilyenkor x értéke mennyi? Illetve hallottam olyat is, de lehet, hogy csak legenda, hogy a régit le se kell mondani, majd magentáék elintézik. Ahogy az a kötelező biztosításnál is gyakorlat. Ez igaz?
-
Sanyix
őstag
ugyan az a szar rendszer van neked is, neked is igazából nagyobb linksebességen megy mint amivel max letöltesz egyszerre.
Egyébként lehetne adsl-el is több, csak aktiválni kéne az adsl2+ módot, és akkor lehetne 8192-nél nagyobb linksebességet adni, hogy a 8 mega tényleg 8 legyen.
-
Raga
senior tag
Srácok bocs a sok kérdésért, de ugye a Sat Tv-n lévő Eurosport 2 a magyar igez?
Vagyis az amin megy az angol bajnokság ugye?
Az van írva csak biztos ami biztos megkérdezem. -
TeeJay
félisten
ez elég furcsa mivel leföltésben egész jó értéket ér el a modem szóval a feltöltésnek simán 512kbit-re be kellene állni akkor.
ezt szerintem be köll majd jelenteni hátha tá tudnak rakni másik sávra ahol maximumon lesz majd a feltöltésedMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
na ugye mondtam én hogy ADSL-en 9000kbit körüli letöltést nem mérhet sehogysem
a kis mázlista VDSL-t kapott 8megabitre is ráadásul fölélőve bőven...
úgy látszik csak ADSL-el spórolós T-com, VDSL-en már lazán merik adni a bónusz sávotMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Digger
senior tag
Sziasztok!
4 G-s kabelnetem hűsége most járt le. Az ajánlatokat nézve a Kábelnet Medium jobbnak tünt, főleg a feltöltési sebesség miatt. Ma aláírtam a szerződést. Izgatottan mérem a sebességet, és rosszabb mint volt!!!
3528 kbps fel, és 237 kbps le!
Nagyon remélem, hogy ez nem a végleges állapot!
Körülbelül a régi is ilyen adatokat produkált!
A My T-Home oldalon már a Medium csomag van feltüntetve.
Lehet, hogy még a sávszélességet nem állították be? -
Phoboss
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Gondolom tudjátok, hogy T-mobilnál van ez az internet+laptop előrendelés
Fujitsu Siemens V5505
15,4" WXGA kijelző
Intel Core2 Duo T5850 (2,16 GHz) processzor
2x1024 MB DDR2 667 MHz RAM
160 GB HDD
DVD Supermulti optikai meghajtó
Integrált, Intel GMA X3100 VGA vezérlő
WLAN
Portok: 4xUSB, 1x S-videó, 1xEthernet, 1xSD-kártya olvasó, 1xPCMCIA Express kártya csatlakozó
Magyar nyelvű Microsoft® Windows® Vista Home Basic operációs rendszer
Akkumulátor Li-Ion 4800 mAh
Garancia 2 év
Tudnátok mondani róla pár dolgot? Negatívum illetve pozitiv dolgokat? Meg azt szeretném kérdezni, hogy elfutna e rajta egy két játék(lineage 2, World of Warcraft)? + Mennyi idő mire megérkezik? Mert lassan egy hete, hogy előfizettem rá ott aztmondták pár napon belül hozza a futár, de azóta semmi..
Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét -
Clard
csendes tag
Sziasztok. A sat tv-n jelentkezett kb két napja, hogy reggel, és este sokszor szaggat be az adás. akad, továbbmegy. Vajon mitől lehet? Másnál is van ilyen? Anyósoméknál alattunk pl. ilyen gond nincs. Akkor hol a hiba? Előre is kösz a választ!
-
m.lala
aktív tag
sziasztok
írtam pár napja 4 megáról készültem váltani 1k ráfizetéssel 8megára
az itt kapott jóslatok beváltak félig meddig
6681/211 -re nőtt a netem sebessége már ami a letöltési oldalt jelenti merthogy felben semmi nem változottszerintetek lehet ezzel valamit kezdeni a letöltéssél igy már elégedett lennék még nem volt hely ahonnan ennyivel is tudtam volna tölteni 650-680k volt a maximum de a feltöltésem vicces létezne hogy nem engedték rá a vonalra felt vagy várjak még mig beáll a vonal ?
modem restart volt(modem huawei adatok 3951es hszben)
[ Szerkesztve ]
Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?
-
petne
őstag
-
Eagl3
veterán
Nah, megint elment pontban 5-kor.
Modem kikapcs\bekapcs és megint jó. Holnap bejelntem. -
Eagl3
veterán
Értem, világos.
Közben utánnanéztem és valóban vdsl. Nem is tudtam, azthittem ilyen fasza 8megás netem van.Amúgy arra nincs ötleted, hogy miért szakad minden nap pontban 5 kör az egész kóceráj (TV, telefon)? Kíváncsi leszek ma is eldobja e magát. Egy modem kikapcs\bekapcs meg is oldja a dolgot általában. Amúgy csak 3 napja lakok itt szóval ezért nem igazán vágom, ezelőtt egy 1megabites DSL em volt, gondolhatod mekkora előrelépés, 1,5 óra egy DVD.
-
kew
senior tag
vdsl-nél egy a lakásodhoz közeli kis dslam-ig optikán megy a net, onnan pedig csak néhány száz méteres rézérpár fut a modemedig. Így megy 20-30 Mbit le, és kb 5Mbit upload is akár.
Adsl-nél egy nagyközponttól tart a rézérpár a lakásodig, ami lehet akár 2 km-es is, így annak maximális kapacitása 8mbit kb.
-
cliath
csendes tag
Tudnátok abban segíteni, hogy miképp méressem be, hogy a t-home létesítéséhez szükséges feltételek fennállnak-e, illetve milyen messze vagyok a központtól?
-
kew
senior tag
Akkor az VDSL QoS beállításoknak nem szabadna hagynia, hogy akadjon a video stream, szerintem érdemes bejelenteni, átkonfolják kicsit maximum a routert.
a http://192.168.1.254-en próbáld elérni a routert, login/pass: 3play/3play
Bár nem használtam még olyan eszközt, de szerintem azt is erre a címre állították.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
8/1megabit nem lehet
vagy a speedtest mér neked félre rendesen
8096kbit linksebességből még kábelnetnél is van egy kevés veszteség
ADSL-nél meg 6800-6900kbit körül marad nettóban...nálad legalább 10megabitre lehet lőve a téma
de modem adatokat bemásolsz és egyből kiderül mi a helyzet náladMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest