Hirdetés
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- Diablo IV
- EA Sports WRC '23
-
GAMEPOD
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Davee.
tag
válasz
Obyboy #148145 üzenetére
Nem hibátlan szerintük se, a műszakisok és a szerelők is mondták, hogy sok a hibabejelentés rá, míg a Technicolorra kb. nincs is. Ez a legújabb eszközük, a leggyorsabb wifivel és azt mondják olcsóbb mint a Technicolor.
Ebből vásároltak be, van akinél működik, van akinél nem, az okát senki nem tudja.
-
emre33
addikt
5670V2 Amúgy több letilott mező állítható, csak disabled értéket kell törölni F12 után, minimális html ismerettel..
-
csiki52
tag
válasz
tuto558 #148146 üzenetére
nekem két és fél hete kötötték be a telekomot addig digis voltam.
5670v2 sagemcom van és semmi gond vele azota is megállás nélkül megy, folyamatos a NAS is
a saját routert meg is szünetettem mert ez jobb, 1000/1000 netnél 2.5 g portban a valós sebesség 1013/948 vezetékes a wifin a telefonok 580-600/525 el mennek wifi6 on,
2.4 ghz kikapcsolva csak 5 ghz wifi megy, tv android eszköz tökéletesen megy tű éles a kép viszi a kodi-t a youtube ot... -
emre33
addikt
válasz
Obyboy #148125 üzenetére
Nekem atomstabil az 5670V2 PPPoe Passthrough-al.
Alján v3 van, szóval tuti a legújabb.Asus routert használok, 5670 is feltárcsáz.
Asusmerlin-be van egy funkcíó, hogy a router feltárcsáz, de kér dhcp címet, nekem ekkor fagyott az 5670-n.
Mert akkor az asus-nak kettő wlan cimet volt, egy 192,168.0.x és egy külső PPOE5670-ben a wifi ki van kapcsolva, mást nem állítottam át (meg persze a PPOE Paaatrough- t)
-
tuto558
aktív tag
válasz
Obyboy #148145 üzenetére
Jó pár éve olvasgatom ezt a fórumot, és én úgy emlékszek, hogy az 5670-nek elég jó hírneve volt mindig, nem volt vele probléma. Csak az utóbbi kb fél évben jönnek rá a panaszok, szoftveresen rontottak el valamit, de ha már egyszer tudott jó lenni, remélhetőleg sikerül javítani a hibát a közeljövőben.
-
l1k3_1t
tag
Itt vagyok valaki másnál és panaszkodtak felém néha azt (amit én is tapasztaltam), hogy lassú a vezeték nélkűli netkapcsolat:
Telekom optikai 1000/1000
Wifi 6 (ax)
Sagemcom f@st 5670 modem(ont)-router-iptv home gatewayLegutóbbi mérés wirelessen:
46.9 mbps le / 73.1 mbps fel (13 ms ping)
Volt rosszabb is (volt olyan hogy akadozott)Beállítások nem ismertek (mert nincs hozzáférés, nem ismert a user password páros - nem admin/admin)
Egyszer tapasztalni lehetett a csak ipv6 meglétét (ipv4 helyi hálózat nem volt kapható, kifogyott a DHCP-s címek - most erre nem tudok megoldást - kérd a Telekomot hogy szélesítse a kiosztható helyi ipv4 címek tartományát és csökkentse mondjuk egy napra a "kölcsönzési időt" (leasing time) hogy az eszközökhöz mennyi ideig legyen a kiosztott ipv4 cím, mivel nekik van hozzáférésűk minden beállításokhoz)
Vezetékessel kapcsolattal nincs probléma - az 10/10Megoldás lenne hasonló helyzetben lévőknek: (wireless sebességben és stabilitásban): vegyetek egy másik routert ami tud ax wifit (pl. Asus Gaming AX5400 és egyéb minőségi router access point (hozzáférési pont) móddal) és azt konfigurálják be sima hozzáférési pontként (iptv settopboxokat ne oda kössétek be az icmp miatt - mivel tud switchként is funkcionálni, ezért pl. személyi számitógépet is ráköthetjűk vezetékesen), csak a LAN portok legyenek használva meg legyen beállítva fixen egy ip(v4) cím:
Ha 192.168.1.1 a fő routernek a címe, akkor (ha a DHCP-s tartományba nem lóg bele, akkor) a 192.168.1.3-as legyen.
WAN bemenet, sem DHCP semmiképpen NE azon az AP módos routeren.
Az AP-nek az SSID ("wifi neve") teljesen más és lehetőleg legyen erős jelszó, lehetőleg a legerősebb titkosítással.
Állítsd át a csatornát arra, ami nem (vagy kevésbé) foglaltNekem Digi 1000/300 van, wifi 6 (ax)-nál (az Asus Gaming AX5400 router - mindezt lépcsőháznál) - elértem a 386 mbps letöltést és 297 mbps fel sebességet (9 ms pinngel)
Sebesség tesztelve Galaxy S10-esel, wifi 6 támogatással
Szolgáltatók szerverei voltak használva -
code1005
senior tag
-
patrikcoc
senior tag
válasz
tuto558 #148138 üzenetére
"le lehet tiltani valahogy a betárcsázást?"
A sima 5670-en volt erre külön beállítási lehetőség, de a v2-n kicsit más a GUI, nem engedi módosítani. Viszont ki tudod törölni a PPPoE adatokat, és akkor nem fog tudni betárcsázni az ONT.
T optikával szerintem jobban járnál, mint a Digivel, a jobb a külföldi sávszél és a feltöltés miatt. Előbb-utóbb csak javítják a v2 hibáit, a többi ONT-al nincs probléma. -
tuto558
aktív tag
válasz
patrikcoc #148133 üzenetére
Otthon a szüleimnél 5670v2 mikor legutóbb ott voltam, 18 napos üzemidőmél járt, Wifi be van kapcsolva, router nincs mögötte, TV és vezetékes telefon is megy róla. 2,5 Gbps port nincs használva.
Egyébként ennél a típusnál ha sajár routert szeretnék használni PPPoE-n, az 5670-en le lehet tiltani valahogy a betárcsázást? Tudom hogy elvileg nem gond a 2 session, de mintha korábban lett volna szó arról, hogy ehhez is köze lehet az újraindulásnak, mert van hogy megszakad a pppoe kapcsolat és olyankor egy 3. sessiont próbálna létrehozni újracsatlakozásnál, és akkor jön a szakadás.
Ja és az ONT konfig felületét bekapcsolt PPPoE esetén valahogy el lehet érni a router mögül? (Ez a kérdés technicolorra is fennáll.)
A közeljövőben költözünk majd és az új helyen telekom optika (is) van, úgyhogy pont aktuális lesz ez a kérdés, bár ha ennyire instabil az ONT, lehet hogy másik szolgáltatót kellene választani, mert Digi optika is van az utcában.
A mostani lakásban a Telekom koax-nak a feltöltési sebessége ugyan nem a legcombosabb, viszont nagyon stabil évek óta, és az új lakásban is ez lenne majd az elsődleges szempont, mert otthonról dolgozunk mindketten feleségemmel, folyamatosan kell a net... -
-
patrikcoc
senior tag
válasz
PedroPascal #148134 üzenetére
Pontosan mi a probléma nálad, újraindulgat az ONT (uptime resetelődik)? Hardver verziónál 3.0-t ír a v2-nek.
-
Davee.
tag
válasz
PedroPascal #148134 üzenetére
Nem, ez sima 5670.
-
patrikcoc
senior tag
válasz
PedroPascal #148124 üzenetére
Nálam az 5670v2-n le volt tiltva a Wi-Fi, DHCP szerver és dupla tárcsázás volt (androidos boxokat az ONT szolgálta ki, minden mást a saját router), de így is naponta újraindult. Kíváncsi lennék én is az okára, van akinél pl. "csak" heti 1x indul újra.
-
Davee.
tag
válasz
PedroPascal #148131 üzenetére
Igen, 1db 2,5Gbps-os és 3db 1Gbps-os (1-el kevesebb mint az 5670-en).
-
Davee.
tag
válasz
PedroPascal #148128 üzenetére
Ahogy látom itt a fórumon és tapasztaltam is, hiány van a Technicolorból, a Sagemcomot nyomatják most, de ha van még a szerelőnél arra cseréli, kérdezz rá (ha szerelőt küldenek akkor nála is külön, amikor hív időpontegyeztetés miatt)
Technicolor FGA2233
Obyboy #148117 az jó, nálam is talált a Vanda és a műszakis kolléga vonalhibát, amikor a 2. Sagemcomnál is jeleztem, hogy kifagy, (nyilván ott nem az általuk talált hiba volt a gond). Mondta is a műszakis, hogy látja a hibát, mondom én is, itt van a polcon, cseréljék Technicolorra.
-
Davee.
tag
válasz
PedroPascal #148124 üzenetére
Technicolor HGW-vel, ha visszaolvasod a hozzászólásaim itt a topicban látod mennyit szenvedtem én is ezzel.
Mióta Technicolor van hibátlan minden.
-
Obyboy
addikt
válasz
PedroPascal #148122 üzenetére
Jól értettem a kérdésed de sajnos nem tudom a választ. Talán van itt valaki a topikban aki az 5670-en használja a PPPoePassthrough-t és tud neked infót adni.
-
Davee.
tag
válasz
PedroPascal #148122 üzenetére
Mivel a Sagemcom indulgat újra, így a mögötte lévő eszköz PPPoE kapcsolata is megszakadna.
-
Obyboy
addikt
válasz
PedroPascal #148118 üzenetére
Mármint azt kérdezed, hogy ha a komolyabb router kezelné a pppoe kapcsolatot nem az 5670 akkor is lehalna időnként? Ez jó kérdés szerintem attól függ mi től áll földbe.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Bogyi007 #148116 üzenetére
Bár nincs mélyebb rálátásom, de szerintem ezek alapján bíztató a helyzet, valószínű bírná (1-2 TV és Netflix). Rendeld neten, akkor van 14 napod lemondani, ha mégsem működik jól.
Nekünk full Telekomra sikerült átállni, mikor a helyi kis céget is bekebelezték a Digibe (és külön pirospont, hogy végül az értékesítő is volt annyira rugalmas, hogy olcsóbb legyen a korábbiak összegénél a havidíj). Bár már a mobil tornyokat is megveszik, szóval teljesen nehéz elkerülni. Az az előfizu amúgy flottás, 25GB nettel is csak 2000 környéke, de alapvetően wifin lóg az a telefon, mindenesetre el nem nagyon fogy. Csak arra gondoltam, hátha egy korlátlan mobilnetes csomag felára olcsóbb, mint a vezetékes volna, hátha - egy számolást megér. -
Davee.
tag
válasz
PedroPascal #148118 üzenetére
Nem oldaná meg sajnos.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Obyboy #148117 üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet. 3. éve van 2000/1000 net 5670-el. Más címen ahol voltam ott kértem kaon mesh-t, itt coax kábeles net volt 1000/25, nem tudom milyen modem ruter volt de talán kaon az is. Egy évig használtam nem volt gond. Már nem lakom ott, így a kaon mesh jött velem haza az 5670-hez. Eleinte több alkalommal mindent újra tettem, mindig eldobta a netet. Most már tudom miért, mivel mások is ezzel szenvednek itt úgy látom. Ha az 5670-et csak modemnek használom és egy komolyabb rutert kötnék utána akkor is szarakodna?
-
Obyboy
addikt
-
Bogyi007
veterán
válasz
molnarpeter #148115 üzenetére
Ha maradna jövőre is a Digi mobilnet akkor talán, de NERteleníteni szeretnék.
Némi stabil netkapcsolat azért nem árt ha maradna. A net maga stabil, közel is van a település Telekomos szervere - párszáz méterre van csak és a gerinchálzaton is vagyunk.
Anno az 50 megás netnél 52-53 megát mértem sebességre. -
molnarpeter
nagyúr
-
Bogyi007
veterán
Kelebián IPTV M díjcsomag + Vezetékes Alap díjcsomagom van, korábban volt már Internetem is tőlük akkor 50 megát tudott a rendszer, most 30-at ajánlott fel a Telekom oldala.
Jelenleg a Digitől az 1000 megás optikai net van ami 1 év alatt 3900 forintról még némi kedvezménnyel is alig megy 6500 forint alá.
Én már csak hétvégente vagyok a családi házban szüleim meg csak egy tabletet használnak wifiről netrádióra meg némi online mobilos játékra. Én meg hétvégente esetleg a streaming szolgáltatók kínálatát nézem.
A Telekom 30 megás nete is elég lenne például a Disney+ és a Prime Video 4K tartalmaihoz? Vagy ez inkább csak a Full HD tartalmakhoz lenne elég?
Faternál az IPTV szinte egész nap megy mutter jóval kevesebbet tévézik esetleg esténként egy keveset.
Telekomos kalkulátor szerint olyan 8500 forintot fizetnék a három szolgáltatásért. míg a Diginél a kihasználatlan netért a fentebb már említett összeget.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest