Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz tknof1871 #20780 üzenetére

    Üdv, volt már erről is szó, hogy két probléma lehet a UPS-ekkel ami gondot okoz:
    1. az átkapcsolási idő tehát amikor elmegy az áram (Line-interaktív vagy offline esetén) ezt érzékeli a UPS és átvált akkus táplálásra ez ugye idő na van olyan fogyasztó aminek ez a rövid idő is beteszi a kaput - egy masszívabb tápegység pl. PC vagy akár kockatáp van annyi kondi van benne hogy ez a rövid idő nem feltétlen zavarja - de van amit igen.
    2. a "kvázi" vagy négyszögjeles színusz (Line interaktív egyes típusa (van szinuszos) vagy minden offline) ugye ezeket érzékelheti zavarnak valamelyik beépített védelem, ezek ugye a kapcsoló üzemű eszközök.

    Ez utóbbi esetet a villanymotorok sem szeretik klasszikus példa a fűtéskeringető szivattyú motorja.
    Visszatérve egy routerre: azoknak jellemzően kockatápjuk van nagyon egyszerű a felépítésük ezért általában bírni fogják

    A lapolvasót kevésbé ismerem de egy nyomtató pillanatnyi áramfelvételi tüskéje lehet nagy, de mivel ez is kapcsoló üzemű tehát ha ÉPP NEM nyomtatás közben jön az áramszünet akkor ugye simán átvészeli (nem veszíti el a memóriáját a programot stb.)
    DE hogy egy nyomtatás közben ért áramszünet esetén mi történik azt csak tesztekkel lehet megtudni de volt már erről is szó, hogy extrém módon felülméretezett UPS kell, hogy a nyomtató extrém áramfelvételi tüskéivel is elbírjon.

    Továbbra is azt mondom egy nyomtatót fölösleges szünetmentesíteni. Amíg áramszünet van addig nem nyomtatsz, és kész. HA ez az áramszünet pillanatnyi akkor ugye ez jelentéktelen időveszteség ha tartós akkor pedig iszonyat nagy akkupakkal bíró rendszer kell, hogy te ez idő alatt nyomtatgass.

    A legutólsó bezekdésre reagálva: leáll a nyomtató mert jön az áramszünet majd ha visszajött onnan folytatod ahol abbahagytad és ha lesz egy olyan oldal ami urambocsá csak félig lett kinyomtatva hát újra kinyomtatód hibátlanra.

Új hozzászólás Aktív témák