Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz ricsip #19306 üzenetére

    plömplöm nagyon jól leírta. Pont ezért is nem kell változtatni. A feszültségre vonatkozó tűréshatár jó gyári értéken a védendő eszközök 10-20%-os feszültségingadozást elviselnek. Tehát pl. 180V felett és 270V alatt ez az első kép, itt érzékenyebb értékeke vannak, de ez is maradhat.

    Az APC PowerChutePersonal Editon-ből én ezeket a beállításokat ismerem:


    Ez pedig az érzékenységre:
    Ha a falból érkező áram frekvenciája nem megfelelő, Úgy emlékszem, hogy nem LOW hanem a MEDIUM volt az alap érték de már nem emlékszem pontosan (a fenti képen lévő feszültségértékek tekintetében is más értékekre emlékszem gyári értékekként) a LOW alacsony érték akkor lehet jó ha pl. generátorról jön az áram és ugye a minősége ilyenkor nem megfelelő.
    1. ha túl feszesre "érzékenyre" állítjuk mindkét beállítási lehetőségnél az értékeket akkor túl sokszor fog az AVR beavatkozni és gyakran fog ki-be kapcsolni a UPS ami miatt hamarabb tönkre is mehet (zavaró is lehet mert amikor bekapcsol akkor jelentős hangja van, főleg ha egy ventilátoros modellről van szó)
    2. ha valaki ilyen magas szintű védelmet akar az eszközeinek inkább vásároljon ONLINE (dupla konverziós ) UPS-t ott ezen két probléma fel sem merül a technológia miatt.

    3. a gyári beállítások is - a magyar elektromos hálózat mellett - is biztosítja a UPS-re kötött eszközök védelmét.

    Bocs, hogy nem fejtettem ki tegnap jobban, de bíztam benne, hogy lesz aki aktivizálja magát és pontosít, és plömplöm jött, látott és győzött! :R

Új hozzászólás Aktív témák