- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- Tőzsdére lépés miatt egyezkedik az OpenAI és a Microsoft
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz
fagyalllo #278267 üzenetére
Hmm... Rákerestem, október végén jelent meg... Az gondoltam volna, hogy hipp-hopp elkapkodják, nem olyan sok az a 200 db. Furcsa. Vagy nekünk van furcsa ízlésünk, és a többségnek nem jön be.
És egy kis móka, illetve szerviz ajánló. Nagyon szimpatikus emberke...
[link] (tik-tok videó)
-
driv4r
aktív tag
válasz
Polarstar #278262 üzenetére
Kérlek. Bár biztosan akarod te ezt?
Illő tisztelettel, de szerintem az a hülyeség, hogy először teszel egy nyilvánvalóan abszurd tényállítást ('In-house kaliberrel jelentkezik hamarosan.'), majd felteszel egy, a tömegeket biztosan megmozgató költői kérdést ('Mit találtak ki vajon?').
Az, hogy ezt az unalom motiválta, egyáltalán nem biztos, csak találgattam, azért is volt kérdés formájában feltéve, a mondat végén egy kérdőjellel. Lehetséges, hogy csak a topikban uralkodó másfél napos síri csendet kívántad megtörni így a hétvégén ezzel a könnyedén bedobott témával.
De mielőtt belemennék abba, miért is gondolom hülyeségnek az állítást és a kérdésfeltevést, tegyünk egy lépést hátra, és nézzük meg a tágabb kontextust.
Egyfelől előszeretettel fejezed ki általában a megvetésedet a kínai óraipar irányában, ha alkalom adódik rá, boldogan kincsizel és senzsen-alsózól. Semmi gond, szíved joga.
Másfelől előszeretettel és gyakorta emlegetsz itt off mainstream, gyakran teljesen marginális vagy kifejezetten obskúrus óramárkákat. Semmi gond, ez is szíved joga.
Baj csak olyankor van, amikor ez a két alapvető érdeklődési köröd érintkezésbe kerül, mi több, átfedésbe. Az elmúlt években nem egy ilyen alkalom volt, Landerontól a bocs, már nem emlékszem a nevükre, nyugdíjaskorú német óra-ékszer kereskedő házaspárig, akik általában először valamiféle horológiai kuriózumként kerülnek prezentálásra, csak aztán két perc alatt kiderül, bizony ők is csak Senzsen-alsóról származó katalógus-modelleket forgalmaznak a saját nevük alatt.
A mostani eset sem különbözik ettől, de most még vékonyabb jégre tévedtél.
Kb. egy kattintás, hogy kiderüljön, a méltán híres Hera Watches 2024-ben látta meg a szikrázó szicíliai égbolt alatti napvilágot. Kb. két kattintás megtekinteni a portfóliójukat, mert konkrétan két (2) darab modelljük van, ezek származási helyét tanult kollégáim a kínai topikból biztosan könnyebben beazonosítják, mint én.
De az már nekem sem okozott nehézséget, hogy további pár kattintással megtaláljam az alapító atyát és a vállalkozását. Előtte azonban még szerettem volna megnézni, mit is mondanak a vásárlók az órákról, mert ez a lényeg, a fogyasztói tapasztalat és visszajelzés, a 4.8 csillagos értékelés például kifejezetten jó eredmény az összesen négy (4) igazolt felhasználótól, de aztán a részletekbe már nem mentem bele, mert kicsit megijedtem az első helyen kiemelt óraszakértő úriembertől.
Röviden még az óragyártó vállalkozásról, hiszen ez a fontos, ha az in-house szerkezet kifejlesztésének kérdése merül fel, cégvezetők ugye jönnek-mennek, de a felhalmozott tudás, tapasztalat, szakembergárda megmarad. A kreatív módon az alapító atya, bizonyos Gabriele Nisi Fultrato nevének kezdőbetűiről elnevezett GNF Group egy tavaly megalakult betéti társaság (Srls), törzstőkéje 500 euró, alkalmazottai száma 0, lezárt üzleti évek száma 0, leadott mérlegek száma 0, árbevétele ismeretlen, főtevékenysége pedig az olasz TEÁOR szerint 'internetes kiskereskedelem, tetszőleges árucsoportban'.
Ezek után pedig én is felteszek egy költői kérdést.
In-house szerkezet? Really?
-
Hera Atlantico Sziciliai brand. In-house kaliberrel jelentkezik hamarosan.
Mit találtak ki vajon? -
melbourne
csendes tag
Sziasztok!
Longines Conquest 41mm quartz órája van -e esetleg valakinek? Érdeklődnék hogy mennyire látható sötétben a pontos idő?
Képek alapján az ezüst és a kék hátterű változatnál mintha lemaradt a mutatókról a sötétben láthatóságot biztosító festékcsík, ugyanakkor ez a fekete háttérrel készülő változatnál megvan. Engem leginkább vagy a kék vagy az ezüst érdekel.
L3.75.94.9.66 kék
L3.759.4.76.6 ezüst
L3.759.4.58.6 fekete
Köszi -
driv4r
aktív tag
válasz
Churpik #278254 üzenetére
Volt egy nagyon hasonló Swatch órája is, charity aukción ment el, pap+dob+certi full-full szett, 56K USD.
-
-
-
lenox
veterán
válasz
energy4ever #278236 üzenetére
20 eve egy 16234 datejust kb. 4000 euro volt, ma kb. 6000-et er. Az kicsivel az inflacio alatt van. Ha 4000 euroert aranyat vettel volna 2005-ben, akkor az ma 30000-et erne. Ha reszvenyt, akkor kb. 20000-et. Szoval ennyire jo befektetes az ora.
-
rbalint88
addikt
válasz
Ne forintban alljon a penzem.
akkor valtsd at valami rendes penzbeerre ne vegyel OP-t
-
Churpik
tag
válasz
Ha értéktartó órát keresel akkor talán a 85. BÁV árverés lehet a neked való, május 20-21-én lesz.
-
andrew01
tag
válasz
SOAD19 #278238 üzenetére
Gondolkodtam, hogy én is posztolom, mert nekem is megtetszett, csak még nem jutottam odáig, legalább nem kell képeket keresnem
.
Arányos, szép óra, ráadásul 8mm vékony - sokat dob rajta a szolid rakott logo is.
Az egész átgondolt, pl. ne egy kiharapott '6'os legyen alul, a mutatók ha már azonos alakúak, akkor legyen rendesen méret különbség.
A perc indexelés leköveti a számlap színt, a számok rajta kifinomultan aprók. Kellemes 50 óra járástartalék. 1350€, féláron elgondolkodnék rajta. -
SOAD19
addikt
Ez az új Farer is bejövős. Úgy látszik sokakat megihletett, ez a full mume-os óra indexek. Talán a CW kezdte el. [link]
Amúgy, nagyon szép nap a mai... De ne politizáljak! -
válasz
Egy óra nem befektetés! Egy szekrény óra annál inkább. No persze nem mindegy mi.
-
rbalint88
addikt
válasz
energy4ever #278233 üzenetére
Na irtam egy jo hosszut es elvitte a halozati cica
szvsz menj el probalni, ha mar ugyis ott jarsz az aranyharomszogben, akkor menj be wdlbe, breitlingbe, omegaba es mivel elegansabb fazont nezegetsz, a grand seikokat se hagyd ki!
ja es legeloszor azt dontsd el, hogy magadnak veszel orat vagy a piacnak - mennyire szamit az ertektartas, konnyu eladhatosag, netan velt/valos presztizs vagy “csak” az a fontos, hogy neked a leheto legjobban tetszenha utobbi iranyban mozogsz, akkor szvsz van sok jobb ajanlat egy OPnal
-
válasz
RetroAnalóg #278232 üzenetére
Én itt hallottam erről tőled. Nem nagyon vettem eddig sem a Buszesz-től.
-
energy4ever
addikt
válasz
rbalint88 #278231 üzenetére
oyster perpetual 36 sotetket esetleg fekete vagy zold szamlapos. Ha probanal tul kicsi, akkor 41es.(mar ha van proba, vagy minta vagy barmi) Ha fugg a szintol mikor erkezik, akkor mindegy a harom opciobol a szin.
Pl ha a sotetkek 10 ev, a zold 1 akkor a zold, de ha masfel ev a kek es a zold 1 akkor marad a kek...
-
RetroAnalóg
kezdő
Mi a véleményetek a Buser Frères gyártóról? [link]
-
rbalint88
addikt
válasz
energy4ever #278225 üzenetére
Nekem anno a 41-esre 1+ evet mondtak, de mivel amugy se lett szerelem, igy vegul Omega lett.
Mit neztel ki? -
lenox
veterán
válasz
energy4ever #278228 üzenetére
Watchcharts-on a felarbol lehet ra kovetkeztetni, hogy mennyien akarjak.
-
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet, hogy egy Bulova Marine Star 98B203 magyarországon több mint a duplája mint pl. a Chrono24-en? -
lenox
veterán
válasz
energy4ever #278225 üzenetére
Nyilvan a 36/41 OP-kat akarja mindenki olcson megvenni, szoval tippem szerint azt sokara adnak.
-
energy4ever
addikt
válasz
lenox #278224 üzenetére
Vajon itthon egy full alap modelre 36os oyster perpetual-ra is ennyit kell varni? Tobben mondtak, hogy van ami egy ev alatt atveheto lesz. Itthoni bolttal nrm vagyok tisztaban mi hogy megy...
Az arakat igy mar ertem. Ezekszerint a hasznalt fiatal orak azert dragabbak mint az uj, mert nem kell ra varni. -
lenox
veterán
válasz
energy4ever #278218 üzenetére
Euroban is lehet fizetni, pont annyit kell, amennyi a siteon van. Nyilvan abban az idoben, amikor oda akarjak adni, tehat 10 ev mulva.
-
rbalint88
addikt
válasz
A honlapos arat forintositjak neked az atvetel napjan aktualis arfolyamon. De sztem Becsben elobb kapsz Rolexet
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
Az összes fel van vásárolva előre 🙃
Azért lehet A PIACon kicsit drágábban megkapni -
energy4ever
addikt
Sziasztok!
Tudja valaki esetleg, hogy a rolex hivatalos oldalan feltuntetett arakat hogyan kell ertelmezni? Azokhoz kepest ha bemegyek az itthoni boltjukba, akkor mire szamithatok?
A varakozasi ido nem erdekell. Megvarom. De ciki lenne ha akkora osszeget mondananak amire nincsen keret.
-
tboldi
nagyúr
válasz
ricsik #278209 üzenetére
Láttam már ezeket, nem rosszak, főleg a sárga tetszik, de nincs meg az instant get érzés. Lehet, hogy azért, mert a Baby Tunám mindegyiknél jobban tetszik.
-
ricsik
őstag
Ezekről mi a véleményetek? Szerintem az idei év eddig legjobb kiadása lesz a Seiko-tól.
SRPL83K1, SRPL85K1, SRPL87K1, SRPL89K1 -
Snoop27
őstag
válasz
5-ös kezelő #278203 üzenetére
óccó másik topikos mindenes field lett a kedvenc elárulod mi az?
-
fagyalllo
őstag
válasz
5-ös kezelő #278203 üzenetére
Miért nem javasolt az integrált szíj? Ez annyira egyéni ízlésen múlik, inkább csak fel kell rá hívni a figyelmet, rengetegen nem cserélgetik a szíjakat.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Snoop27 #278201 üzenetére
Én a titánt engedtem el, miután vettem egyet. Nagy óránál persze sokkal kényelmesebb, elismerem. Javítani nehezebb és drágább. Integrált tokfül-szíj kombó sem javasolt (Djeperto ajánlata), nehéz csereberélni másra. Nekem egy egyszerű 3 mutatós acél Eco-Drive Citim van, de alig hordom - óccó másik topikos mindenes field lett a kedvenc.
-
Szolgálati közlemény:
Van itt valakinek jó ismerőse Kanadában? Kellene egy microbrand, de vadkeletre nem tudnak címezni a csomagon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPad topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Horgász topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest