-
GAMEPOD.hu
Mindenképp SSDre rakd fel, HDDt nem támogat és szörnyen fog egyébként futni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VikMorroHun
őstag
válasz r4zer0919 #5155 üzenetére
"Meg kell tanulni a korral haladni, más fejlesztőktől, programokból ötltet meríteni."
Megtették, átvették a Witcher 3-ból a 0 interaktivitással rendelkező NPC-ket. Sajnos.
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
válasz r4zer0919 #5106 üzenetére
Nézd meg a vram használatot. Tippre még az lesz a gond. Van egy olyan limitáció hogy 8-9Gb vram használatot tartja akár mennyi vramod van. 4K ultra meg többet igényelne és ott is oda vissza dobálja az adatokat.
Több gond is van, a motor elavult az tény és már messze kihozták amit csak lehetett. Aztán most ezt ráoptimalizálták konzol hardverre ez miatt duplán szívás az egész.
4K ultra a motor miatt nem lehetséges nálad, ezek szerint modokkal sem.A motorcserével az a baj hogy a komplett fejlesztőgárda szerintem nehezen állna át egy már bevállt ismert motorról. A Bethesda játékoknál az az alap hogy modderek javítják meg és sajnos az is hogy nem nagyon tanulnak a hibáikból.
Starfield nagyon új téma, sokkal nehezebb új világot alkotni. Elder scrolls alapjai meg már 30+ évesek.
Hozzáteszem Skyrim is botrányos volt kiadáskor, grafika kifejezetten ocsmány, tengernyi bug meg persze döglődött a scriptmotor is rendesen, aztán fallout4 64bites motorját megkapva már jobb lett a helyzet.
Creation Engine ennyit tud, így is szerintem vért izzadtak hogy ezt összehozzák.
Ennek ellenére én nem temetem a játékot, lásd fallout 76 talán a legrosszabb játék volt ami kijött aztán sok sok év után kiforrta magát és egy poénos könnyed játék lett belőle igen jó játékosbázissal. Monduk a fallout tv sorozat rásegített most év elején hogy megdobja a játékosszámot átmenetileg többszörösére. Kiemelendő hogy falout76 multis játék mivolta ellenére nincs balanszolva és pont ez a rohadt jó benne, hogy lehet beteg módon overpowered karaktert csinálni benne, ezt azért kevés multis játék tudja. (számomra ez pozitívum)
Starfieldből nehezen tudom elképzelni hogy akkora lesz mint a fallout vagy elder scrolls széria ugyanakkor nem lehetetlen elfogadhatóra rendbetenni de több év kell hozzá.[ Szerkesztve ]
-
válasz r4zer0919 #5104 üzenetére
tud generálni egy konzolt logként ha egy üres DiskCacheEnabler.txt file-t beraksz a játék könyvtárába. Nem abba ír bele hanem egy külön ablak indul a játék mellett.
Ha nem csinálja akkor nem megy. (ASI verzió nem működik ha ki van kapcsolva az intro videó moddal vagy valamiért ki van szedve)Ez esetben az https://www.nexusmods.com/starfield/mods/2245?tab=files
DiskCacheEnabler-SFSE-1.2.1.0 verziót használd. (script extendered gondolom van ha moddolsz, ha nincs akkor azt is játék mappájába kell rakni és sfse_loader.exe-el indítani a játékot. )A fent ablakban látható majd hogy melyik filet gyorsítótárazza be.
[ Szerkesztve ]
-
válasz r4zer0919 #5102 üzenetére
Az ott engine limit lesz, fog valamit javítani a mod de lassulások ott lesznek továbbra is.
3080-asom van 1600p ultrán játszom és nincs meg mindenhol a fix 60fps.
Ha nagyon gáz akkor van rá mod de ez gyenge kártyákon segít. [link]
Esetleg van még ilyesmi ultra grafhoz is (vesz vissza grafikából) [link][ Szerkesztve ]
-
válasz r4zer0919 #5100 üzenetére
https://www.nexusmods.com/starfield/mods/2245
Rename bink2w64.dll in your Starfield Game folder to bink2w64Hooked.dll
Download bink2w64.dll from the Ultimate ASI loader pageUnzip, and copy the dll file into your Starfield Game folder
In this mod's FILES tab above, hit MANUAL DOWNLOAD under "DiskCacheEnabler-ASI-1.2.1.0"
Unzip, and copy the Plugins folder into your Starfield Game folderEz azt javítja hogy a játék filejait windows gyorsítótárazhatja.
A játék alapból kevés ramot használ (konzol port) és úgy takarékoskodik hogy nem tart a ramban csak azt ami mininálisan szükséges. Ez azzal jár hogy rohadt sok olvasást csinál az SSD-n azaz oda vissza olvasgat és zabálja a ramsávszélt, ha ekkor vannak mikrolagok a sok művelet miatt. Ez a mod meg engedi hogy a már beolvasott adatokat ne dobálja ki a ramból hanem tartsa bent.Másik pedig valamelyik textúra pakk. Ha megírod milyen videkártyád van akkor tudok rá ajánlani valamit.
[ Szerkesztve ]
-
VikMorroHun
őstag
válasz r4zer0919 #5091 üzenetére
Szerintem ezt a játékot már semmi nem fogja megmenteni (mondjuk a hajóépítés az egyik legjobb része).
Átlagosan 5-10 ezer játékosa van Steamen; a 100 legtöbbet játszott játékban nincs benne (bezzeg a két éve megjelent Elden Ring az 5. helyen van); a hivatalos mod támogatás pedig kb. 6 hónapot késett.- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
válasz r4zer0919 #5091 üzenetére
Én modjuk pont élvezem a hajóépítgetést (de nem a gridszerű fejlődést ami ehhez kell). A bázisépítés azt konkrétan sem a fallout4-ben, sem starfieldben nem élveztem de a fallout76-ban meg jól el tudok vele lenni.
Annyi biztos hogy én a helyükbe alternate startokat is lehetővé tennék mert ilyen játékoknál pont nem akarok lenne az űber főhős a bányából hanem inkább mindíg más ami éppen tetszik. Ugyanígy skyrimben sem akartam dragonborn lenni, ott hála a jó égnek már van totál kiforrott alternate start mod.
Úgy ahogy van kihajítanám a fenébe a komplett főszálat, nem akarok bethesda jedi lenni.Rá kell gyúrni még egy rendes random generátorra, legyenek generált komplex pályák, ne csak random lerakott unalmas prefabok.
Úgy képzelném el hogy full open minden, mobok a szintedhez igazodnak mint a fo76ban. Kezdessz startban meghatározott karakterrel aztán frakciókban torászod fel magad ha akarod. Cél annyi lenne ami a frakciód célja. Balansz semmilyen szinten nem kell, ha op akarok lenni amúgy is op leszek, ha roleplayt akarok akkor azt csinálom.
[ Szerkesztve ]
-
VikMorroHun
őstag
válasz r4zer0919 #5082 üzenetére
Kipróbáltam, és valóban vannak mikroakadások a 3 torony környékén. 2K felbontás, Ultra részletességnél valamivel gyengébb (árnyékok pl. közepes szinten), DLSS. Egyszer esett 50 FPS alá.
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
-
ericdrawen74
senior tag
válasz r4zer0919 #5031 üzenetére
Ha 30xx nvidia kàrtyàd van, töltsd le az nvidia profile insprector 2.4.0.4-t és kapcsold be a rebar opciót a jàtéknàl, hàtha....
[ Szerkesztve ]
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
Új hozzászólás Aktív témák
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- 3D nyomtatás
- Megérkezett a Noctua ventilátorok új, 140 mm-es zászlóshajója
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- BestBuy topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Apple notebookok
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest