- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
-
PROHARDVER!
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VágniValó #82153 üzenetére
Köszönöm, értem, örülök, hogy megírtad. A topikokban nem feltétlenül mindig moderátori véleményt írunk, bár tényleg szerepel a nick alatt, sokszor szubjektív magánvéleményt fogalmazunk meg, lehet az egy MOD-nak is
Sőt még a MOD-ok is szoktak keményen vitatkozni egymást között 1-1 kérdésben.
U.i.: Ha mindig MOD-ként járnék el, lehet kevésbé pofátlanok lennének a gyerekeim... muhahaha. -
Tasunkó
őstag
válasz
gyuromoj #82138 üzenetére
A New Vegas lesz, álltólag. A játékban valami zseniális meglátás volt, az atomcsapás után újjáéledő emberiség még a romokat sem képes maga körül nagyjából elrendezni, de már az összes előállítható értékéből újra felépíti Las Vegast. Ezt nem lehetett megunni mennyire igaz.
-
válasz
koncsik #82147 üzenetére
Nem konkrét, általános meg hogy 1X lehet rossz véleményt írni valamiről 2025-ben...
Én ezt Reddit és itt PH kommenteket olvasva elneveztem magamban: intézményesített gázlángolásnak (angolul legyen institutional gaslighting).
A lényege az hogy létezik egy képregény, vagy könyv, vagy videojáték, amit közel egy kultusz ölel majd amikor vászonra viszik, akkor a woke-ok beleviszik a woke-ságukat, sőt természetesen túltolják (szándékos gázlángolás, mert képben vannak valamennyire az eredeti művel) de ha bárki is ezt szóváteszi, hogy MIÉRT és/vagy kritikával illeti az adott kommentelőt cenzúrázni kell, mert ő a bigott meg XY gyűlölő meg ő a probléma.
Saját kis fejemben kitalált fogalom ez az elmúlt (jó) pár év film-sorozat produktumaira, az arra jött reakciókra és arra hogy bármelyik fórum moderátori oldala arra hogy reagált, de méginkább: hogy várja el a modern kor tőlük hogy a kritikára reagáljanak moderációval.
Na ezt hívom intézményesített gázlángolásnak.Köszönöm a figyelmet! :')
-
válasz
kisharsany #82150 üzenetére
Szerintem eléggé komor lett a 8. rész, ami előtte volt az meg a felvezetés, az egész sorozat egy felvezetés a Rogue One-hoz elsősorban, ha konkrétan az egész lázadás felépítését szeretnénk látni ahhoz nem elég 2 évad 10 epizóddal, de nem baj ha nem tetszik, remélhetőleg lesz még valami ilyen hangulatú SW sorozat.
-
kisharsany
aktív tag
válasz
Narxis #82149 üzenetére
Pedig szerintem az Andor 2. évada elég össze-vissza lett, főleg ezzel az 1 évvel később ugrással. Egy csomó kérdés maradt válasz nélkül, mintha leforgattak volna pár részt amit később kivágtak. Az első évad nekem sokkal izgalmasabb és jobban felépített volt, bár olyan komor hangulatú lenne minden Star Wars a bugyutatág helyett.
-
-FreaK-
veterán
válasz
Janaboy #82142 üzenetére
Egymás után forgatják az S2-S3-at. Walter Goggins rakott ki nemrég egy videót, hogy befejezték az S2 forgatást és leveszi a maszkot.
+van már teaser is: A Fallout 2. évada kedvcsináló előzetest kapott, amiben Walton Goggins kólát reklámoz és felbukkan egy ismerős város
Video direkt link Lezso-nak, hogy ne kelljen az IGN-t megnyitni
: [link]
-
negyven2
veterán
válasz
Janaboy #82142 üzenetére
Május 8-án, ért véget a forgatása, és a tegnapi Amazon event jelentetek be, hogy decemberben érkezik is (gondolom most már hetiben).
Illetve kiadtak kettő kicsi teaser-t is belőle (részlet):
Fallout Season 2 TeaserIlletve a Nicolas Cage-es Spider-Noir-ből is jött ki teaser (ez 2026-ban jön valamikor):
SPIDER-NOIR | Teaser Trailer | Prime Video 2026 | Nicolas Cage -
arcitec
addikt
Akinek nem jött be az Andor session első, gondolom annak a másodikat sem nagyon érdemes piszkálni ...
-
Andor nagyon jó volt, meg Last of is izgalmas volt.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Farkassacred #82124 üzenetére
Én is a napokban fejeztem be a pc-s remastered változatot a part2-nek, és én is elégedett voltam vele, ahhoz képest amiket annak idején olvastam róla, messze felülmúlta a várakozásaimat. Valamivel gyengébb volt, mint az első, de azért a part2 is elég erős volt sztoriban. Mindkét főszereplőt szerettem, talán Abby-t picit jobban is miután az ő és a csapata sztoriját is kibontották. Persze voltak benne hülyeségek is, de nagyon nem értem a sok károgót, már már túlzás amit egyesek letoltak.
-
Janaboy
Topikgazda
Kérlek figyeljetek a spoilerekre, mind1 hogy játék vagy korábbi évad!
Nem biztos hogy mindenki látta őket! -
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt #82127 üzenetére
A Kingdomot vagy a második végén, vagy a harmadiknál hagytam abba, be kéne fejezni, de amikor megjelenik az ázsiaiaknál ez a nép érdekében cselekvő főnemes, meg az őt övező nép csodálata, erre sok percet elpazarolnak, és elkezdem unni. De az olyan volt mint a WD első két évada, főleg ez a menekülés, tényleg jó volt, ki is keresem hogy befejezzem. Voltak benne nagyon jó húzások. Nálam a WD a rohanás után lett mégjobb, azt hittem olyan irányba mennek el, hogy megjelenik az őskor, és esetleg lesz valami koncepció hogyan építené fel magát a civilizáció kicsit másképp, és el is engedik a fókuszból a főszereplőket, de aztán nem vágták ekkora dologba a fejszéjüket.
-
válasz
S e t h #82120 üzenetére
Szerintem az volt a cél, hogy ne csak azok nézzék akik játszottak a játékkal, tehát, hogy egy szélesebb közönséghez jusson el akik hetente leülnek és 45 percet szánnak az idejükből arra, hogy megnézik. Ezen lehet vitatkozni, hogy mennyire sikerült, nem ismerem a nézettségi adatokat, imdb/rottentomatoes pontszámoknak meg nem sok köze van a nézettséghez szvsz.
-
Tasunkó
őstag
válasz
S e t h #82120 üzenetére
A Walking Dead olyan magasra tette a lécet a társadalmi analógiájával, hogy nem képesek megismételni, de a zombi posztapokaliptikus nincs kimerítve, mert csak egyetlen 1 van, és az Út, de az film. Meg talán a Brad Pittes film. Van persze több zombihentelős sorozat, de azok nem számítanak, meg sem értették a lényeget. Minden új próbálkozás eléggé követett is, tehát van egy ilyen várakozás a Walking Dead mészárló új sorozatra, de mindig csalódás. A Telltale Walking Deadet nyugodtan megcsinálhatnák, világmegváltó nem lenne, de siker szempontjából az eddigi próbálkozásoknál garantáltan jobb. Már ha az 5 éves kislányt lecserélik valami másra, meg nem így csinálják meg mint a Druckmann.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Imilenni #82123 üzenetére
Nem tudom, engem megvett kilóra a folytatás is még pár éve. Azon ritka játékaim közé tartozik amit 1 hónapon belül ki is játszottam, mert annyira érdekelt.
Én a rendezőt hibáztatom itt egyedül a sorinál, jobban is beleáshatta volna magát a dolgokba, több odafigyelés stb..
Mi lesz vajon a Harry Potter sorozatnál, kezdjünk félni? -
Imilenni
addikt
válasz
Bad Pritt #82119 üzenetére
Örülök neki hogy valakit nem zavar az ha egy karakter tőle teljesen idegen módon viselkedik, ahogy az sem hogy több plot armor volt Ellie-n mint akárkin valaha
Arról ne is beszéljünk mennyire próbálta csúnyának beállítani az előző rész főszereplőjét előre meghozott idióta helyzetekkel.
Persze az arcunkba van tolva hogy szegény Abby apukáját lemészárolták. Szóval ő a lYó és Ellie a rósz.
Ez aztán forgatókönyvi bravúr, oszkàrt nekiHa ez szerinted az egyik legjobban megírt és összerakott sztori, akkor szerintem neked a sorozat is top 1.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
S e t h
nagyúr
válasz
Narxis #82114 üzenetére
Itt nem az volt a lényeg, hogy ki mit lát bele a sorozatba, hanem mit csináltak az egyik legjobb játék evörből.
Ha nem játszottam volna a játékokkal akkor sem lenne időm 6-7 pontos alkotásokra, viszont a játék miatt nézem és szimplán csak nem értem, mi volt a változtatás célja? Hogy nem a régi rajongókat célozták meg az biztos, de vannak egyáltalán új rajongói a sorozatnak?
Egy 6-7 pontos alkotás sorozatban már az a kategória amire nem sok figyelmet fordítok, azt sem hiszem, hogy ma már akkora potenciál lenne egy kvázi zombis posztapokaliptikus szériában, de azt gondolom ez a game többet érdemelt volna, nem ezt.
-
Imilenni
addikt
-
The Last of Us S02E05
na ez már döfi gyerekek, itt beindultak a dolgok. Amúgy lezso fórumtársammal értek egyet ez egy 6-7 pontos sorozat. Engem szórakoztat és nem ragadok le azon az 5 percen amiben éppen woke-osabb kicsit. El kéne már ezt fogadni, hogy ez van és kész. Az első évad kapcsán olvastam olyat, hogy kár, hogy nem az AppleTV-re készült, annyiból kár, hogy lehet, hogy több pénz lett volna de az tuti, hogy nem lett volna kevésbé woke. Eleve maga a játék is woke amit adaptálnak szóval nem tudom mire megy itt a hiszti már 5 epizód óta. Nem kell nézni, nekem is van jó pár sorozatom amit valamiért félbehagytam, bár a többség időhiány miatt de van 1-2 ami már annyira nem tetszett, hogy majd akkor nézem tovább ha minden mást megnéztem(valószínűleg sose). -
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak #82111 üzenetére
Remélem nem lesz csalódás a most befejezett Fallout második sorozat, de ott nagyon vették a lapot, az ott található szellemiséget/humort részben átvették, máskor kiegészítették a szerintük megfelelővel, hogy valami működőképes legyen filmen. Ez alapján csináltak egy történetet, ami szerintük lehetne onnan, és akár tesznek bele a játékból is story-t. Közben a főszereplő cowboy kicsit az is, akit a játékos próbál magából kifaragni. A Lous-nál látni, hogy nincs rá recept, hiába veszik át a játék külsőségeit, ha nem próbálják átvenni azt amit a játékos megél alatta, akkor az olyan művi megoldás marad, ami kiütközik aztán. Kb. úgy kéne ismerni a játékot, mint Jacksonnak a Gyűrűk Urát, és az egy jó kiindulópont. Ráadásul ilyenekkel futtatják pluszban, hogy a Belláról a forgatás közben kiderült hogy autista. Menetrendszerűen kiderül róla valami. Már tényleg a mai trend marketingből az összeset lefuttatják a Bellán.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Pro Koryak #82111 üzenetére
Ugye itt az a problémás, hogy a játék is sokszor "filmszerű", ezért duplán nehéz elvonatkoztatni bizonyos jelenetektől és dolgoktól.
-
Pro Koryak
addikt
Én nem a játékhoz hasonlítom, mivel nem játszottam vele, persze YT-n láttam gameplay vidiket, de úgy magában is egy irritáló sorozat ilyen béna főszereplővel.
A készítőknek azt kellett volna eldönteni, paródiát akarnak vagy egy komoly sorozatot. Mert ha filmre viszek egy játékot, akkor nem szabad a vásár alapon döntök, hanem megpróbálom a lehető legjobban hozni a játékot.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Farkassacred #82109 üzenetére
Hát igen, itt a "nagyobb" probléma, hogy van viszonyítási alap: a játék
így nehéz jónak ítélni a sorozatot annak fényében...
-
Lajmund
őstag
válasz
Juhaszatti #82106 üzenetére
Oké ezt értem. Akkor kelljen előtte pár kérdésre válaszolni vagy mittudom én találják ki hogy ki szavazhat. De ez így ahogy most van csalás és nem a valóságot tükrözi.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Lajmund #82103 üzenetére
Az hogy az 1-et nem veszi annyira figyelembe az lehet statisztikailag megalapozott. Leginkább a túl jóba való eltolódás a probléma, tehát ami elviselhető az már 7 pontot kap, ami tetszik az meg 9-et 10-et. Az újkeletű leosztásban a 10-től 14-ig lenne az érdekes, de 10-nél levágják
.Így arról nem tudunk semmit. Cenzúra.
-
Lajmund
őstag
válasz
Major Lion #82102 üzenetére
Nem a kommentek a tuti hanem ahogy az internet népe reagál rá. Nem egy kép alatti komment hanem ezer meg ezer meme alatti reakció és komment. Ahogy előtted is írták az imd se tuti mert korrekciozva van ami amúgy szerintem nevetséges. Igy értelmét veszti az egész.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Lajmund #82100 üzenetére
főleg hogy egy ideje bevezették a súlyozást, ami miatt a töménytelen 1-est nem veszik rendesen számításba... így lehetnek 3 pont környékére pontozott filmek jóval magasabban
pár éve szerettem nézegetni 1-1 filmnél az értékeléseket, hogy életkor és nem szerinti megoszlásban milyen képet mutatnak, de elrontották ezt a játékomat is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen autót vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Napelem
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- További aktív témák...
- Latitude 9430 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS kihajt érintő i5-1245U 16GB 512GB ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Lenovo X13 Gen 5 garanciális laptop
- PlayStation 5 30th Anniversary Limited Edition (bontatlan)
- iPhone 13 Pro 128 GB grafitszürke - kártyafüggetlen
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest