Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Mégsem
[ Szerkesztve ]
-
Orionk
senior tag
Hello !
Ebben a videóban : https://www.youtube.com/watch?v=Eo4e3WFEKD0
a 44ik másodpercnél kezdődik egy gyorsított felvétel.
Ugyanakkor 08:04 perckor is kezdődik egy ilyen részlet.Szerintetek ezeket mennyi ideig kamerázhatta ?
Tehát milyen hosszú felvételből csinálhatta ezt a pár másodperc gyorsítottat és milyen sebességre gyorsíthatta Vegasban ? -
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Az eggyel lentebbi kommentem már nem aktuális.
---Egy Sony Vegas effekt megvalósításában kérnék szépen segítséget.
Nem találtam rá példa, vagy minta videót YouTube-on, vagy máshol, hogy meg tudjam mutatni, hogy mire gondolok.Olyat kellene megvalósítanom, hogy megy a videó és közben a jobb felső sarokba, vagy bárhova, de kicsiben egy másik videó jön be úgy mintha egy fényképet úgymond oda dobtak volna az asztalra.
Tehát arra gondolok, hogy megy a teljes képernyős videó és kicsiben úgy úszik be egy másik videó, mintha oda rádobták volna a nagy képernyős videóra és egy darabig párhuzamosan fut a teljes képernyős videó és rajta kicsiben a másik videó.
Próbáltam rákeresni YouTube on, hogy kép a képben funkció, de nem találtam ilyet.
Tudnátok segíteni valami tutoriallal, vagy bemutatóval, vagy valamivel, aminek segítségével megvalósíthatok egy ilyet ?
Előre is köszönöm.
üdv.,
-
xsnodex
csendes tag
Üdvözlet! Nagy segitségre lenne szükségem, adott egy Sony kamera, amivel készitettem egy videot. Ez Avchd 1440x1080as Mts kiterjesztésű. Ezt szeretném megvágni, majd renderelni olyan formátumba, hogy youtubera tölthető legyen, minimális minőség veszteséggel... Van erre valami megoldás? Köszi
-
Orionk
senior tag
válasz xsnodex #5706 üzenetére
MTS fájlokat kezel a Sony Vegas.
Beviszed a fájlt Vegasba, megvágod, szerkeszted, rendereled és kész.
Általában 1080p-s HD-t szoktak már manapság feltölteni a legtöbben.Projektben beállítod, hogy 1920x1080p-s felbontásban dolgozol és szerintem ennyi.
Én mp4 konténerbe szoktam renderelni. -
Orionk
senior tag
válasz xsnodex #5708 üzenetére
Csíkos ? Mármint fésűs a kép ?
Ha igen, akkor erről beszéltünk lentebb bonfire-el. A projekt beállításainál szerintem a Deinterlance method beállításait (3 van) kell változtatnod és egyikkel jó kellene, hogy legyen.Én amatőr tudással rendelkezem. Ha valaki jobban ért hozzá, akkor javítson ki.
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Hogyan tudom megvalósítani Sony Vegasban, hogy a hangsáv néhol halkabb legyen, néhol meg hangosabb ?
Olyasmire gondoltam, hogy több helyen meg kellene vágni a hangot, de egy külön kis résznek sem találom azt a beállítását, hogy ott akkor halkabb legyen. Csak az egész hang rétegen tudom állítani a hangerőt, de akkor az azon a rétegen levő összes hang klip ugyanakkora hangerejű lesz.
köszi
[ Szerkesztve ]
-
Out
addikt
Jól gondolod, hogy szét kell vágni a hangsávot és akkor minden egyes részletnek lesz felül középen egy füle, amivel állítani lehet külön-külön az erősítést. Ha nem látható a kis fül, mert rövid a hangrészlet, akkor az egér görgővel lehet nagyítani/kicsinyíteni a hangsávot.
[ Szerkesztve ]
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
-
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok!
Vettem egy hangkártyát a gépbe, eddig egy usb-s headset-et használtam sztereo módban. Most az új hangkártya 7.1 módban adja a hangot. Na most, felvettem játékot, de mikor berakom Vegasba akkor nem mutat hangsávot, és mikor lerenderelem akkor sincs hang, pedig a nyers felvételen van.
Mit állítsak át hogy tudjak hanggal renderelni?
Előre is köszönöm! -
-
Nxn908xxx
őstag
Átnéztem a program beállításait de nem tudom állítani külön az audio formátumot, csak a videó formátumot. Ezt AVI-ról MP4-re állítva mutatja mind a 4 hangsávot Vegasban is. Viszont így nem tudok 60 fps-be felvenni, ha MP4-be veszi.
Nem lehetne valahogy átkonvertálni az AVI hangját hogy a Vegas is kezelje? Egyébként SVPro 12.De érdekes hogy semmit sem állítottam a programban, és így is jó volt a hang a kártya előtt. Csak miután beraktam azóta ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Out
addikt
válasz Nxn908xxx #5718 üzenetére
Ez a program amivel játékot veszed fel, nem az Action! véletlenül? Ha jól emlékszem abban volt ilyen, csak 60 fps-t csak avi-ban tudtam felvenni, de nekem azzal is volt hang a Sony Vegasban. Esetleg próbáld ki a Loilo Game Recorder-t, ingyenes.
-
Nxn908xxx
őstag
Igen, Actionnal veszem fel. Nem akarom lecserélni mert nagyon jó program, mindent tud és gyönyörű képminőségben rögzít. Nem olyan fontos az a 60fps, általában lekonvertálom 30-ra. Csak valahogy jó lenne kinyerni a hangot abból amit eddig felvettem. Ha lejátszom van hang, csak a Vegas nem akarja az igazat. Szerintem a multichannel hangot nem kedveli AVI-ban.
[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
Üdv mindenkinek!
Valaki tudna tippet adni, hogy mkv filmet hogyan lehetne beolvastatni Sony Vegas 13-al? Az még oké hogy nem sikerült megoldani az avi-t de hogy az mkv-val is baja legyen az elég furcsa.
Előre is köszi.
-
-
Genius007
őstag
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e de azért hátha.
Csináltam / rendszeresen csinálni is fogok mixeket, minden héten, és szeretném őket feltölteni YouTube-ra, viszont nem akarok neki egyszerű, sima hátteret adni, mert az "unalmas, lapos, nem modern, stb ... "
Nézegettem, hogy sok mix alatt, megvan csinálva az, hogy van egy fix háttér, és előtte a spectrum analyzer.
Aki esetleg nem tudná, hogy mire gondolok, annak itt egy példa: [link]
A kérdésem az lenne, hogy s milyen programmal lehet megoldani? Sony Vegas?
És azon belül mit, és hogy kellene csinálnom?
A segítségeteket nagyon szépen megköszönöm.
(Ha esetleg privátban is leírná valaki, nem csak itt, azt hamarabb észre veszem)Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
bluyoo
nagyúr
Hi!
Majd egy éve már írtam, hogy egy ismerősnek segítenék, aki Sony Vegas programot használ (az akkori nagyon lassú renderelés gondja megoldódott dVGA nélkül). Jelenleg is egy I5-3750 -el és 8Gb RAM-al dogozik, de szeretne még egy kicsit gyorsítani a renderelésen.
Illetve ha jól emlékszem a videoablakban akadásai vannak az IGPU használata mellett amit elég zavarónak érez. Ezért is akarja mégis meglépni a dolgot, már emelt 30K-s kerettel.
Semmi játék, csak munka!
Lehetőleg újonnan, de már a használttól sem zárkózik el annyira (főleg ha ugye kiskergaris).
Anno kaptam ezt az infót is: "Vegashoz AMD, azon belül is GCN-es kártya kell."
Ahogy én tudom általában Nvidia VGA-kat szoktak hasonló felhasználásra használni.
Szóval a Vegashoz valóban jobb egy AMD VGA?
A vRAM mennyit számít a programnál?
Esetleg valaki tudna javasolni 30K-s kerettel?Bazinga!
-
kriszwells
aktív tag
Üdv! Azt hogy tudom megoldani, hogy ha állóképeket importálok a vegasba, akkor alapértelmezetten 5mp lva vált a következő képre, de azt szeretném, hogy sokkal rövidebb idő legyen egy kép (timelapsehez) de nem akarom egyesével az összes képet áthuzogatni, hanem mindet kijelölve, vagy valahol ahol ezt be lehet állítani?
Core i5 10400F, Lenovo T32h-20, Nikon Z Fc, Pocketbook Sense 630, GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 , https://www.youtube.com/channel/UC9JycGJu4WSrta7RomJtinA
-
asthma
tag
válasz kriszwells #5733 üzenetére
Szia!
Options - Preferences - Editing - New still image length-hez beírod a kívánt értéket másodpercben.
https://www.youtube.com/user/asthmajt0
-
Hulioboy
tag
Sziasztok! Következő a kérdésem és egyben problémám:
Találtam egy nekem tetsző betűtípust amit font szerkesztővel megcsináltam ékezetesre. Nagyon klassz lett, Photoshopban kiválóan működik, De igazából a vegasban szeretném használni, és ott nem adja be az ékezetes betűket normálisan, csak a többit. ami ékezetes azt hagyja más (arial) vagy nem tudom milyen típuson. Hogy lehet ezt ki küszöbölni, hogy használja rendesen. Köszi előre is a választ -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Van egy készülőben, pontosabban már nagyon is befejezett videó, ami egy zeneszám kíséretében játszódik.
Egy egyszerű nyaralós videó. Viszont van még kb 10-15 mp-nyi képanyag amit feltétlenül szeretnék beiktatni valahova, de fogalmam sincs hova, mert már mindent kitöltöttem, ritmusra amennyire lehet, és nem találok helyet nekik.
Nincs valami ötletetek hogy hogyan lehetne ezt valami effekttel megoldani? Olyasmire gondoltam mint pl a képben kép.
Nagyon megcsüntem vele, már 1 hete, és bosszant a dolog, de nem akarok már kivágni semmit belőle amit eddig beletettem.Előre is köszönöm.
-
Out
addikt
válasz z123456789 #5736 üzenetére
Ha a kép a képben megoldást szeretnéd, akkor az Overlay a kulcsszó a dologra.
-
MrChris
nagyúr
válasz z123456789 #5736 üzenetére
Vagy a zenét is megvághatod vagyis egy megfelelő részt megismételhetsz benne.
-
-
z123456789
addikt
Kép a képben lett végül...jóvanazúgy'!
Más:
folyamatban van egy nagyobb projektem is. Egy kb 30-40 perces videó, mely remekül felosztható 8/10 fejezetre. Mármint nincs elszeparálva mint mondjuk a HELP című Beatles film, de megvannak a jelenetek különbségei.
Mit tanácsoltok? Egyben rendereljem az egész filmet (ehhez valószínű kell új PC ) vagy a fejezeteket külön, és a végén valami más programmal illesszem össze? Esetleg utólag rendereljem egybe a 8/10 fejezetet egy nagyba? Azt szeretném hogy lejátszásnál egy sima VLC mondjuk folyamatosan játssza, ne kelljen mindig kiválasztani a következő file-t.
Előre is köszi a tippeket. -
Out
addikt
válasz z123456789 #5740 üzenetére
Szerintem egyben rendereld le, mert ugye ha külön-külön csinálod, akkor a végső összefésülésnél lehetnek problémák a videóminőségével, de gondolom ezzel Te is tisztában vagy. Disable Resample és akkor nem tart sokáig a renderelés, csak az effektek számától és milyenségétől fog függni az időtartam
-
MrChris
nagyúr
válasz z123456789 #5740 üzenetére
Ehhez miért kéne nagyobb gép? Reggel elindítod, hazaérsz este, készen van. Persze érdemes egy kis darabon kipróbálni hogy minden beállítás ok.
Nemtom milyen jellegűek a részek, de vannak video merge/cutter progik amikkel veszteségmentesen lehet illeszteni/darabolni, persze nincs átmenet a részek között. -
Aslan
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Volna egy kérdésem a Vegas renderelési idejével kapcsolatban.
Először is a tények és a tudnivalók:
Adott egy 45 perces videó, amit ShadowPlay programmal rögzítettem (gameplay részlet). Ezt a videót szeretném Sony Vegas 12-vel renderelni.
A gép: Intel Core i7 4770, 2x4GB CORSAIR DDR3 RAM 1600Mhz, Nvidia GeForce GTX 660 2GB VGA kártya.
Nos a renderelési beállítások, amiket használok a következők:
MainConcept AVC/AAC ... ezen belül készítettem egy saját template-et YouTube 1080p60 névvel, mely a következőképpen van beállítva:
Encode mode-nál azért van a CPU only kiválasztva, mert igazából tök felesleges, hogy melyiket választom, mindig ugyan olyan lassú a renderelési idő.
Nos a renderelési idő ennél a 45 perces videónál ezen beállítások mellett 2 óra 48 perc volt, ami véleményem szerint iszonyú sok. Régebben, mikor ATI Radeon HD 5770-es VGA (1GB RAM-al) kártyám volt a renderelés jóval hamarabb véget ért. Ez azért van, mert a Vegas voltaképpen semennyire nem támogatja az Nvidia kártyákat, hiába választhatom a CUDA lehetőséget az 'Encode mode'-nál? Vagy már ötletem sincs, mi lehet az oka.
Ha renderelek más szoftverrel (pl Premiere Pro) hamarabb végez a művelettel, most hirtelen nem tudok pontos adatot mondani, de közel sem tart ilyen sok ideig azzal a programmal, mint Vegassal. De sajnos a Vegast sokkal jobban szeretem, hiába professzionálisabb program a Premiere Pro, a Vegas jobban kézre áll + tanultam is anno ennek a szoftvernek a kezelését.
Nincs valami mód mégis, amivel csökkenteni lehetne ezt az iszonyat renderelési időt?
Előre is köszönöm a választ!
SAMSUNG GALAXY S22 Plus - azé me jóóó!
-
z123456789
addikt
Egy újabb kérdés. Credit rollban hogyan tudom beállítani hogy ne csak a 3 betűtípust használja, amit hozzárendel a típusokhoz?
Úgy értem van ez a 3 típusú szöveg megjelenítés. Header, SIngle item, dual item. Ha az egyiket beállítom valamely betűtípusra, és több sorban is használom ezt, akkor mindegyiknek ugyan azt a betűtípust állítja be. Nem lehet ezt valahogyan szeparálni? Vagy új track sort kell hozzáadnom?[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz z123456789 #5745 üzenetére
Elég ha csak a felét utalod
A gépem talán 2 óra alatt csinál meg 10 percet de lehet hogy még lassabb. Ha beleteszem egy új hűtőgép árát lehet hogy csak 30 perc lesz. Nehéz lenne elkönyvelni a családi kasszánál -
z123456789
addikt
válasz z123456789 #5746 üzenetére
Elnézést a kép lemaradt, erre gondoltam:
-
TommyX_
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest