Új hozzászólás Aktív témák

• Vistaboy

veterán

Sziasztok.

TV csere előtt állok. Jelenleg egy Samsung LE40B530P7W van (40" FullHD), amit lassan 10 éve vettem és mindmáig semmi hibája nincs. Épp ezért ismét Samsungot akarok, ami szintén kitart majd legalább 10 évig.

Sajnos anyagilag nem vagyok túlságosan eleresztve, viszont mindenképp QLED-et akarok, mivel főleg 2160p HDR10 HEVC Remux kódolású 4K-s filmeket szeretnék majd rajta nézni, így a jó képminőség alap. Sok választásom nincs, így valószínűleg a Samsung QE55Q6FN mellett döntök majd.

300K a maximálisan rászánható összeg, így más nem nagyon fér bele.

Viszont ami érdekel, és főleg emiatt írok most, hogy egyik munkatársammal beszélgettem ma, és elmondta, hogy egyik haverjának nemrég áramingadozás miatt elszállt a frissen vásárolt 65"-os Samsung QLED TV-je (sajnos a pontos típusát nem tudta megmondani). A szervízben azt mondták neki, hogy a jótállás nem vonatkozik hasonló meghibásodásra, oda kellett volna rá figyelnie, hogy a modern TV-k érzékenyek az ilyesmire, az utóbbi időben sok készüléket hoztak vissza hasonló problémákkal.

Az volt a szerencséje, hogy tehetősebb lévén drágább lakásbiztosítása van, így abba az elektromos áram okozta kár is beletartozik, azaz a biztosító kifizette neki a kárt. Két hetes TV-ről van szó!!! Azóta vett egy újat, viszont valami 100K környékén vett mellé egy szünetmentes tápot is, így már nincs baja a készülékének.

Bocs a hosszú monológért, de én őszintén szólva nem tudom, mitévő legyek ezzel kapcsolatban. A számítógép nekem is olyan elosztóra van kötve, ami valamelyest védve van az áramingadozás és a túlfeszültség ellen, viszont az csak 10K volt, nem 100. Arról nem tudok, hogy nálunk mekkora az áramingadozás mértéke (panelben lakunk, elég régi már az épület, a vezetékek nem a legkorszerűbbek), viszont eddig még emiatt nem károsodott egy eszközünk sem. Mint említettem, a fentebb írt TV is már 10 éve megy minden gond nélkül, de nem tudom, ezek a modern csodák mennyire toleránsak az efféle dolgokra.

Na most már tényleg rátérek, mit akarok kérdezni: Akinek QLED TV-je van, és ne adj' isten, tapasztalt hasonlókat, az mit csinált? Vagy mit tudtok, mennyire súlyos ez a probléma? Mert nekem nagyon nem mindegy, hogy vennem kell hozzá valami extra védelmet, vagy sem. 100K pluszban pedig pláne nem lesz, azaz egy komolyabb elosztó még talán belefér mittomén, max 20K-ig, de például szünetmentes táp vagy hasonló már nem...

Bocsi a lámaságért, de még nincs tapasztalatom QLED-del, a gépem viszonylag naprakész, de TV-t csak 10 évente egyszer akarok venni... Köszi előre is a választ. :R

Új hozzászólás Aktív témák