Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Viomi SE-vel lépett fel némi probléma: Az app nem enged be a felhasználói fiókba, egyikünket sem. Hiába helyes a jelszó, azt írja, nem az. Új jelszó kérésnél ugyanaz, telefonos sms azonosításánál szintén. MI a tökömet lehet csinálni?
-
Dorian
félisten
Viomi SE nem talál hálózatot. Villog mindkét kék gomb. Ha egyszerre megnyomom, keres, de továbbra sem talál. Amúgy pont az a hálózat van itthon, mint ami 1-2-3-stb hónapja. Mi a teendő?
-
Dorian
félisten
válasz
tranceplanet #19272 üzenetére
Na, ez tök jó, csak öntudatra ne ébredjen
-
Dorian
félisten
Viomi SE-nek nálam a ferde belmagasságok jelentenek problémát, pl. egyik kanapénk és 2 fotelünk is olyan, hogy hátrafelé alacsonyabb az alja, sokszor próbál úgy közlekedni, hogy a lidar egyik felén még épp átférne alatta, de a másik fele már beszorul.
Ugyanakkor utóbbi időben nem vettem észre ezt a problémát, lehet, hogy képes folyamatos tanulásra, mert pl. a térkép is kicsit változott, pontosodott a hetek folyamán. -
Dorian
félisten
Visszajelzés, Viomi SE:
A kezdeti bénázások, beállítások, és a szintkülönbségek kezelése után kifogástalanul végzi a dolgát. Kicsit kacifántos a bejárandó terület, így kb 100 perc alatt végez, éppen elég az aksija a teljes területre. Végre nincs por meg kutyaszőr a padlón.
Valamikor majd felviszem az emeletre is, megnézem hogy boldogul a vastag padlószőnyeggel. -
Dorian
félisten
Nagyon csekély tapasztalatom, de én is ezt vettem észre Viomi SE-nél. Korábbi térképezésnél ahová nem ment be (hiába látott be kívülről, a térképen is jelölve) oda be tudom küldeni, ki is takarít, de amint kijön, elfelejti azt a részt.
Épp ezért voltam a nyomában a mai térképezésnél, és amikor odaért a küszöbükhöz, nem vártam, h vajon bemegy-e magától, hanem "besegítettem" -
Dorian
félisten
Naa, végzett. Azt hittem, már sosem fog, 1,5 óráig térképezett, 100% aksiból harmada maradt. Közben meg folyton figyeltem, a küszöbökön inkább átsegítettem, nehogy ne akarjon bemenni valahová.
A nappali kényes részét ez időre lehatároltam, azt jobb híján majd hagyományos porszívóval kitakarítjuk. Amit így (paddal, kanapé-hátszivaccsal, kismotorral) lehatároltam, az számára nem létezik? Tehát remélem oda (szőnyeg, hangfalak, stb.) majd nem is akar bemenni.Feleslegesen csinált ennyi helyiséget, sztem összevonok ebből párat.
Ja és a m2 számítást nemtom hogyan végezte, de a 61-nél sokkal nagyobb ez a terület. -
Dorian
félisten
válasz
Dorian #19045 üzenetére
A dörzsicsík bevált a burkolatváltón, így már simán mássza.
Viszont a nappali takarítását elfelejthetem vele:
A 2-2,5cm magas, sűrű szövésű szőnyegre van hogy felmegy, de inkább elakad, error. A kanapé alja bőr borítású, az mentén meg ha fordulni akar és hozzáér akkor "odatapad" és error. A hangfalaim lábára megpróbál felmászni, persze megakad, error.
Amikor ilyenkor odébb tettem meg teljesen összekutyulta az addig elkészített térképet, kezdhetem előröl. Persze csak majd ha feltöltődött,. mert a nappaliban annyit elvacakolt hogy már félig lemerült miközben még a fele szintet fel se térképezte. -
Dorian
félisten
Ha térképezés alatt vmelyik helyiségbe elfelejt bemenni, akkor ha ezalatt arra jár meg lehet "ösztökélni" vagy addig kell újra előröl kezdeni a térképezést amíg egyszercsak be nem megy?
Pl. múltkor két helyiségbe nem ment be térképkészítéskor. Manuálisan be tudtam küldeni, ki is takarított, de ahogy kijött el is felejtette a helyiséget.
Most indítok egy új térképezést, mert a szintkülönbséges-lejtős burkolatváltóim leragasztottam dörzsis szalaggal, ha korábban az volt a baj, h csúszik, akkor most már át kell tudni mennie azokon is. -
Dorian
félisten
válasz
Dorian #19028 üzenetére
Így néz ki a magasságilag 2 cm-es szintkülönbség és a lejtős burkolatváltó
De hogy valami jót is mondjak, ahová eljutott, ott kifogástalan tisztaságot csinált. Még az étkező székei között is, pedig azoknak ilyen genyó lábaik vannak. Kívül-belül végigment minden egyes U alakon.
A szintkülönbség problémára viszont megoldás kell. Kell csinálnom a nem-megmászható helyiségekre külön térképet és letenni oda, h takarítson ott?
Ja és az egyikbe a térképezés során elfelejtett bemenni (meg se próbálta) pedig ott csak 1,5 cm sima szögletes szintkülönbség van. Ezzel mi a teendő, teljesen újra kell térképeznem, és imádkozni, h bemenjen mindenhová ahová tud?
-
Dorian
félisten
válasz
Silent77 #19027 üzenetére
Ok, hát akkor felszedem. Csak gondoltam azt sem ártana ha kiporszívózná.
Egyébként először ráment és alaposan kiporszívózta, aztán amikor visszament abba a szobába a szoba többi részét felmérni, akkor kezdte mindenhogy felgyűrni.
Mondjuk régen volt már takarítva, lehet, hogy poros volt a gumiréteg, és/vagy alatta a parketta így nem tapadt annyira mint lehetne. Kipróbálom majd h letisztítom az alját és úgy engedem rá."Küszön váltó a megoldás ha nehezen birkózik meg vele."
Ezt nem értem. A magasabb helyiségek burkolatváltóval vannak elválasztva, ráadásul olyannal, ami az alacsonyabb helyiség felé "lejtőt képez" nem függőlegesen ugrik fel. -
Dorian
félisten
Nna, megvolt az első lépés, a térképezés. Egyelőre kevés sikerrel (Viomi SE)
Sajnos a szintkülönbségekkel problémája van, a kicsivel 2 cm alatti(!) burkolatkülönbségen megakad, így két szobába nem tud bemenni.
Egyik helyen pedig csak 1,5 cm a különbség, a másikon 1,9. Ilyenkor kénytelen leszek 3 külön térképet csinálni és áthelyezgetni a gépet?
A gumis aljú és vékony gyerekszőnyeget felgyűri. Ez sem nyert.
Elvileg mielőtt lemerül, visszamegy a helyére. Nem ment vissza.
A térképezést majd újra kell kezdenem, mert elsőre megcsinálta a 80%-ban, aztán megakadt, és utána előröl újra kezdte az egészet, de akkor meg kihagyott egy helyiséget.
-
Dorian
félisten
válasz
frenk74 #19013 üzenetére
Mondjuk onnan indultam ki, mint igény, hogy az étkezőt - konyhát magától, rendszeresen porszívózza fel és már boldog vagyok. (Nagy kétszárnyú ajtó a terasz, kert felé, gyerekek, kutya ki-be, így nagyon gyorsan porosodik). Ehhez képest minden csak extra és örülök, h nagyobb a tudása
-
Dorian
félisten
Egyébként ezeknél van valós értelme a felmosás funkciónak? Ilyen kis víztartállyal ami ezekbe fér nem csak szétkenik a koszt?
A Viomi SE nem tud szőnyegfelismerést. Ha nem akarom, hogy felmossa a szőnyeget is, akkor célszerű a szőnyeges részt valahogy külön helységként meghatározni a térképen és arra külön beállítást (csak porszívózást) alkalmazni?
Holnap próbálkozom még tegnap egyelőre vmiért az eszközt párosítása nem sikerült az appban. (Itt az irodában ma egy légtisztítóhoz sikerült csatlakoznom)
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
szkorhetz #18981 üzenetére
"elé állni"
Arra gondoltam, hogy feltérképezés közben ha nem szeretnénk, h bizonyos helyekre menjen, pl. nekem a hifi cuccaim körül tekeregnek a földön mindenféle kábelek, meg ilyesmi.
Tehát akkor ideiglenesen el kell torlaszolni azt a részt.Érdemes vmi külön mailcímet létrehozni emiatt? Gondolok itt esetleg vmi adathalászat elkerülésére, stb? Egyáltalán minek neki emailcím?
-
Dorian
félisten
Megérkezett a Viomi SE. Még bekapcsolni nem mertük, csak összeszereltem.
Vigyázat, mostantól kérdezek
Hogyan működik ez a térkép-készítés? Szabadon eresztem és felméri a terepet? Mi van, ha mondjuk nem akarom, hogy bizonyos területekre bemenjen? Mialatt felmér elé kell állni?
Ha egy területen van parketta és szőnyeg, akkor automatikusan tudja, hogy a szőnyeges részt nem kell felmosnia vagy valahogy be kell állítani. -
Dorian
félisten
válasz
kirk.quantum #18952 üzenetére
Alzától a reklámja miatt nem vagyok hajlandó semmit venni. Akkor sem ha ingyen adná.
-
Dorian
félisten
Feleségem kinézte ezt a típust:
Mi Robot Vacuum Mop Pro, 90ezerbe kerül.
- Ez ugye szisztematikus verzió, nem a random mozgású?
- Mennyire bonyolult beállítani, betanítani egy nőnek? (Én nem szeretnék vele foglalkozni)
- Ennyiért ez jó vétel? Van esetleg hasonló áron ajánlottabb? -
Dorian
félisten
Feleségem meg van őrülve a robotporszívóért. Mi a véleményetek? 2 centis szintkülönbségekkel mit tud kezdeni? Étkezőasztal körüli 6 székkel mit tud kezdeni? Vastag szőnyeggel mit tud kezdeni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Deame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Windows 11
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Házi hangfal építés
- Külpolitika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- További aktív témák...
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Hatalmas szerszámcsomag Új!!!!!!!! Továbbértékesítésre is!+néhány ajándék CSERE IS!
- Kona Hei Hei 26"-os szuperkönnyű versenykategóriás összteleszkópos mountain bike eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest