Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrzed
senior tag
válasz DonThomasino #21368 üzenetére
Igen, ddr4, 2666 cl13.
Először neki voltam indulva egy 8600K-nak, de ahhoz meg kell egy 50e-res Z-s alaplap. Nem igazán akarok tuninggal foglalkozni, vízhűtéssel, vagy sivító ventilátorokkal bajlódni. Gondoltam egyet, és a Z-s lapból lett egy H-s, az árkülönbözetet inkább rádobtam egy nagyobb procira. A jelenlegi videókártyám még mindig nem számít túl gyengének, ha ennél érezhetőbben gyorsabbat szeretnék, az a gtx 1070, az meg még használtan is 80-85-nél kezdődik. Az 1060-as nem igazán lenne előrelépés, max kevesebbet fogyasztana. -
mrzed
senior tag
válasz DonThomasino #21366 üzenetére
Én úgy egy hónapja váltottam I5-4590-ről I7-8700-ra, hasonló megfontolásból, mint Te. Kaptam egy baráti ajánlatot a proci+lap+ram -ra, nem hezitáltam sokat. Viszont igazából nem érezni a gyorsulást, továbbra is az R9 290 a szűk keresztmetszet.
-
pet007
aktív tag
válasz DonThomasino #21364 üzenetére
Max ha lesz +mag vagy HT, ha nrm akkor erdemes egy hasznalt i7ben elgondolkodni.
-
pet007
aktív tag
válasz DonThomasino #18572 üzenetére
Kolteni erre mar sajnos nem erdemes, ha van valami kis fogyasztasu vga-d bele akkor azokra amit irtal egy light linuxszal meg jo lehet, de csodat nem erdemes tole varni.
-
CirrMee
addikt
Hosszabb távra nem célszerű, túl pocsék a fogyasztás/érte kapott teljesítmény mutatója. Inkább egy htpc jellegű vassal építenék ilyet. Ha retró vasat akarsz építeni win9x/2k/xp alá, akkor még szóba jöhet.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
veterán
Nem merek állást foglalni, várj más véleményre is, akinek van frissebb tapasztalata velük.
solfilo
-
veterán
válasz DonThomasino #18570 üzenetére
Hát, ha csak azt tudja, ami a linken van, akkor nem nagyon érdemes foglalkozni vele sztem.
"Processor . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Intel® 945G chipset, Intel Pentium® D processor with Dual Core architecture, Intel Pentium 4 processor with the option of implementing Hyper-Threading Technology or Celeron D® processor"Intel Pentium D 800MHz FSB socket T with Dual Core technology XD, EM64T, 2x2MB L2 cache and EIST
Intel Pentium 4 800MHz FSB socket T with HT, XD, EM64T, 2MB L2 cache and EIST
Intel Pentium 4 800MHz FSB socket T with HT, XD, EM64T and 1MB L2 cache
Intel Celeron D 533 MHz FSB Socket T with XD & EM64T and 256KB L2 cacheEzek mind gyengék már netezéshez is szerintem. Mondjuk Youtube 480p még elvileg megy nekik. De tényleg jóval gyengébbek, mint egy C2D.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
pet007
aktív tag
válasz DonThomasino #18566 üzenetére
Maga a foglalat megegyezik, de a tamogatas az alaplapodon mulik. Tudsz irni pontos tipust?
-
veterán
válasz DonThomasino #18566 üzenetére
Megerősíteni nem tudom, várj mások tapasztalatára.
Alaplapod cpu support listáját megtaláltad?solfilo
-
veterán
válasz DonThomasino #18561 üzenetére
Alaplap típusa micsoda?
Amúgy ha jól tudom, PLGA775 fogadja az LGA775 procikat, de erre nem esküszöm meg.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
SP4C3
veterán
válasz DonThomasino #18555 üzenetére
Inkább egy C2D.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
veterán
válasz DonThomasino #18555 üzenetére
Szerintem nem elég. Kéne a rendes két mag (nem ilyen összedrótozott akármi), meg valami modernebb architektúra. Ez a proci már 11 éves kb.
Egy E2160 földbe döngöli sokkal kisebb órajelen, pedig ma már azt is kevésnek érezni netezéskor, ha nincs tuningolva.Inkább valami újabbat keresnék. Vagy akár egy AM1 rendszer is ezerszer jobb lehet. Pl lap + APU 22k. De persze nem tudom mennyi a keret, vagy mik a lehetőségek.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
BK87
senior tag
válasz DonThomasino #12790 üzenetére
Szia.
Itt van egy összehasonlítás (bár ezek csak játékok): [link] -
veterán
válasz DonThomasino #12781 üzenetére
Nem tudom, hogy mit jelentenek. De ez az összehasonlítás jó kiinduló alap lehet. Órajel és TDP különbségek legfőképp.
solfilo
-
Radnix
senior tag
válasz DonThomasino #8207 üzenetére
Sajnos az én gépemben más foglalat van, így erre nincsen lehetőség
-
veterán
válasz DonThomasino #8203 üzenetére
Jövőre valamikor. Haswellről ezt találtam hirtelen: katt! Egy kis infó róla: katt!
Kaveri:
De amíg a programok nem használják az igp részt, addig túl nagy ugrásokra már nem érdemes számítani. Drágábban persze lehet többletteljesítményt venni, de azt meg szvsz kevés helyen lehet kihasználni.
solfilo
-
veterán
válasz DonThomasino #8201 üzenetére
Nincs értelme. Erről már csak APU-ra, ha eljön az APU-k ideje. Haswell vagy Kaveri, de ez sem biztos. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Thrawn
félisten
válasz DonThomasino #6027 üzenetére
Ha mindenképpen kell az kb. plusz 10% teljesítménytöbblet akkor igen.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
mitkov77
aktív tag
válasz DonThomasino #4548 üzenetére
Ha memória csere sem jön be, akkor több ötletem nincs. Flash hw gyorsítós, tehát ott a VGA driver lehet a gáz, vagy a víruskereső/tűzfal?...
De semmiképpen nem cpu hiba, mert ha a proci a gáz, akkor fagyás van a köbön, akár boot alatt is. Meg nem 8 óra után írta volna ki azt az egy hibát a 3. magra..Szűz winfossal is ezt a hibát csinálja?
CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
mitkov77
aktív tag
válasz DonThomasino #4546 üzenetére
Sok külföldi forumot olvastam, és ott is csak AMD phenom II x4 prociknál jött elő a hiba. Tehát ez akkor igazából nem hiba.. Talán még egy alaplapi driver frissítés, vga, hangkártya driver amit még frissíteni kellene. Ha ezek nem jönnek be, akkor ram csere.
CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
mitkov77
aktív tag
válasz DonThomasino #4544 üzenetére
Hűtés? Elég forró fejű a proci... Nem lehet, h nem megfelelő a hűtése?
-
mitkov77
aktív tag
válasz DonThomasino #4542 üzenetére
Kékhalál legtöbb esetben memória hibából ered. Ha 8 óra cpu terhelés után kiírja az egyik magra, h rosszul számol attól még nem biztos, h a procinak van baja.
Flash is memória zabáló alkalmazás, tehát ugyan csak erre gondolok.
Milyen FSB-n mennek a rammok?CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
agemate
addikt
válasz DonThomasino #2104 üzenetére
Nem. Az i5-2500K egy jó P67-es alaplappal legtöbb helyen gyorsabb, mint az állatgyors i7-8xx, szerintem ezzel megadtam a választ. Jelenleg nem nagyon van olyan számítási feladat, ahol az 1155-ös i5-ök kevésnek bizonyulnának.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz DonThomasino #2072 üzenetére
Llano beépített vga terén biztosan, de az cpu telejsítmlényileg nem lesz nagy durranás.
prociteljesítmény majd a bullnál lesz, de ott meg nincs vga. és igen. elképzelhető, h lenyomja.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz DonThomasino #2070 üzenetére
várj, ha nem sürgős
-
darál0w
Jómunkásember
válasz DonThomasino #2068 üzenetére
uj.
mint 1156 és 1366.
most lesz 1155 és 2011.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz DonThomasino #2064 üzenetére
nemhiszem...
drágulás viszont lesz, mert jön majd a csucskategoriás foglalat.
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz DonThomasino #2060 üzenetére
nyár. julius környéke.
nincs még teszt.
-
Воланд
titán
válasz DonThomasino #1826 üzenetére
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
válasz DonThomasino #1824 üzenetére
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
válasz DonThomasino #1822 üzenetére
Tuning. Na kb ennyire lehet húzni őket, persze függ attól is, hogy milyen példányt fogsz ki. Alapfeszen 4Ghz-ig el lehet menni.
Igen a sima és a k között csak a tuning a különbség. A zárójelben lévő szám az igp típusa.Intel® Trusted Execution Technology (Intel® TXT)
Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d)"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
válasz DonThomasino #1820 üzenetére
Akkor egy h-s alaplap bőven megteszi, mivel tuningolni sem akarsz.
Ha fontos a fogyasztás akkor igen, amúgy meg itt van, hogy mekkora a különbség órajelben és fogyasztásban az egyes processzorok között.
Én amúgy a sima változatot venném, szvsz nem sok az a 95W és magasabb az alapórajele, mint egy ugyan olyan, de S végződésű processzornak.Nem az s drágább, mint a sima.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz DonThomasino #1818 üzenetére
Nem, az S végű processzorokat nem lehet tuningolni, csak a K (szorzózár mentes) végűeket lehet. Ezen kívül még ennyi a különbség a kettő között, hogy az S alapórajele kisebb, mint a K végződésűeké, ezáltal kisebb a fogyasztása.
Várni? Mire?
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz DonThomasino #1816 üzenetére
Második negyedév.
-
DonThomasino
veterán
-
Воланд
titán
válasz DonThomasino #1814 üzenetére
Nincs értelme. Annyiban jó az igp, hogy irodai gépbe bőven elég a leggyengébb sandy. Meg még talán htpc-knél is elég lehet fhd tartalmak lejátszására.
Ha minden igaz, akkor Q2.
-
Воланд
titán
válasz DonThomasino #1812 üzenetére
Erősebb igp van benne, de annak meg csak h-s alaplapban van értelme, ugyanis csak ott tudod használni. Aztán ha majd jön a z68-as chipkészlet akkor lehet majd az igp-t is használni és tuningolni is.
-
Воланд
titán
válasz DonThomasino #1810 üzenetére
Amire nem adhatott választ:
p-s alaplapba k-s proci, h-s alaplapba a többi.
T végződésűt még én sem láttam boltban."Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
válasz DonThomasino #1807 üzenetére
-
Z86
őstag
válasz DonThomasino #979 üzenetére
Ez pl. mindenfélére jó.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz DonThomasino #979 üzenetére
van olyan, amihez létezik mindkettő lefogato.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz DonThomasino #977 üzenetére
muszáj lesz...már csak a teljesítménye miatt is, ha tuningholni akarsz.
-
Lenry
félisten
válasz DonThomasino #975 üzenetére
igen. a proci sokkal nagyobb, egy 775-ös hűtő be se takarná rendesen.
egyébként meg miért akarsz egy 775-öst ráerőltetni? vettél min 50k-ért procit, és nem maradt még pár ezer egy hűtőre
vagy egyedi a hűtőd?
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest