Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
alevan
őstag
Szóval én vagyok itt az egyedüli, aki a Far Cry 3mat, a GTA V-öt és az Assassins Creet 1,2, 2.1, 2.2, 3-mat egy XBOX360-al és egy régi CRT TV-vel játszotta végig (SD felbontás), és leszarta a grafikát mert élvezte a játékokat?
[ Szerkesztve ]
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
Slade92
aktív tag
Véletlen kikerült egy olyan gépigény ahol mindenki felkapja a fejét a játékkal illetően, csupa véletlenek
-
BlackSoft
addikt
Ha nincs egy alap, tehát a legkisebb lehetőség, akkor nagyon csúnyák a szélek, főleg mozgó objektumoknál.
Ha bírja a gép, akkor felteszem max-ra...azért van... Csak pl Crysis 3-nál ha maxra teszem, akkor 30fps-em van csak Szóval ott marad a legkisebb, úgy nagyon kevés helyen látszik, és 60+ megvan.---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
PiTM0N
tag
válasz BlackSoft #39 üzenetére
Ha már élsimítás: Még azt hiszem a 8-as GeForce szériával jött be valami extra 64x AA Ha nem is erőforrás igényes, számháborúzni még lehet vele . SLI-ben ment csak, és csak azoknál a játékoknál, amelyek támogatták az SLI-t is, úgy rémlik.
Remélem nem mondtam hülyeséget, ha valaki jobban tudja javítson ki -
Jhonny06
veterán
Tuti vinni fogja, meg se forduljon a fejedben, hogy nem.. minden nagy játék megjelenése előtt körbefutnak ezek a rémhírek. Simán elég lesz neki az a proci, meg valami középkategóriás VGA (60k körül). Oké, nem a 200X-os AA-hoz, de high-hoz simán, még az én gépem is..
[ Szerkesztve ]
-
[CsuCsu]
őstag
Úgy látszik a lényeg nem jött le
Tudom, hogy HT-t nem támogatja. Úgy vettem, hogy az 30k-t nem ér meg. Viszont ha procilimites lesz ezzel az egyébként tényleg erős (3570k 4,6 ghz) CPU-val egy 100k+ VGA mellett, akkor inkább meg sem veszem azt a VGA-t és az árából veszek egy konzolt.
És nem azért vettem ilyen gépet, hogy majd mediumon vigye a játékokat. Ez nem a játék hibája, ha ki is használja az erőt, de pénzügyileg a konzolt kell majd válasszam, ha ugyanannyiból viszi közel maxon, mint egy új VGA.
[ Szerkesztve ]
-
KisDre
senior tag
válasz Plazmacucci #5 üzenetére
Végül is én már futtattam lagg mentesen 1280x1024-ben GTA4-et integrált HD4250-n S nem is volt csúnya
valami ilyesmi: Youtube linkÍgy vagy úgy, Watch Dogs már mindenképp jó kártyával várós
[ Szerkesztve ]
KisDre.artstation.com
-
Jhonny06
veterán
Már nem azért, de az a proci nem is támogatja a Hyper-threading-et, ha egyáltalán erre gondolsz. Ettől még mai viszonylatban erős és lazán fogja vinni, még az én 2500K-m is bőven.. be is baszna, ha nem vinné.. ezeknek a játékoknak inkább normális VGA kall, a 6870 csekély lesz alá..
-
BlackSoft
addikt
Nem, nem az a mániám, csak ha fel kell hozni valami hasonló dolgot, akkor ez elég hosszú, főleg ha nem a rövidítését vesszük És csak rá akartam világítani arra, ahogyan azt is ki lehet kapcsolni, úgy más dolgokat is kilehetne ha nem bírná valakinek a gépe. Az ajánlott rendszerkövetelményen nem változtat az, hogy mi kell ahhoz, hogy minden feltegyél annyira amennyire csak lehet.
De ha már ssaa meg qcsaa akkor szerintem bőven elég egy FXAA is mindenhova.
[ Szerkesztve ]
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
Lomha 8V
addikt
Na, akkor mégsem tévedtem akkorát, mikor a tegnapi cikk alá beírtam, hogy olyan szép nem lehet a játék, hogy ekkora legyen a gépigénye.
-
BlackSoft
addikt
Akkor lehet félreérthető voltam Csak az ultra beállításokra gondoltam, hogy az jó volt, amit ott írtak először, mert egy olyan proci szerepelt, ami 6 magos, ami azt jelentette volna, hogy nem véletlen 6 magost raktak be Amúgy szerintem egy 3770k/4770k és egy GTX680/HD7970 simán vinni fogja maxon a játékot, még ha nem is stabil 60fps-el...
-
syler123
veterán
válasz BlackSoft #30 üzenetére
Nem ezt írtad korábban
Az ellen nem vagyok, hogy kihasználjon 6 magot, tehát hogy minden szálat használjon, csak te a gépigényre írtad, hogy de kár, hogy nem nagyobb Ennek ellenére biztosan ismeri a program a több szálat, használni fogja az összes magot a procidban De nyugodtan maradhatunk a szép és optimalizált játékoknál, mert nem az a lényeg, hogy másoknak ne fusson, hanem, hogy jó legyen.
-
BlackSoft
addikt
De én arra gondoltam, amit már írtak fentebb mások is. Akinek van egy GTX 670-e mondjuk meg egy i5-ös proci, az tenni fog a játékban 16xQCSAA-t? Nem. Be fogja kapcsolni az Extreme Tesselation-t? Nem.
Ugyan így be lehetne tenni olyan dolgokat, amik kihasználnák (nem kell 100-on) a 6 magot is. És csak az kapcsolja be nyilván, aki bírja. Valószínű egy 4magos HT-s i7 is elvinné azokat, csak a 4 magra nagyobb terhelés jutna, mint 6 magra...Tehát neked nem lenne nehezebb futtatni medium-high-on attól, hogy vannak olyan beállítások az ultránál, amik kihasználnak extrém hardvereket is.
-
PiTM0N
tag
válasz BlackSoft #25 üzenetére
Volt már hasonló próbálkozás AAA címnél. Azt hiszem Crysis 2-ben renderelt óceánt minden pálya alatt, meg extra nagy tesszellálást a járdaküszöb szintű részletekre (bár ez inkább GPU-s nem CPU-s). Az neked/nekünk jó?
Inkább legyen a játék optimalizált és ha emiatt kevesebb pénz jut másra akkor picit csúnyább is. A fejlesztő is jól jár, mert több ember tudja futtatni, és a fogyasztók is. Amíg nüansznyi potenciális játékosnak van ilyen erős számítógépe, addig nem fognak foglalkozni vele.
Játéktól meg ne nagyon várd el, hogy 12 szálat fog közel 100%-ra terhelni, ezekben nem szokott egyenletes lenni a terhelés, pláne nem multiplayerben, főleg ha az sandbox szerű. Extrém példát véve, pl. a Source-on futó Garry's Mod is megfektetheti lazán nekem az i5-2500K-t. Csak teleszemetelem mindenféle ragdollokkal a pályát. Kész a nagy gép igény, fejlesztőknek sem nagy kunszt ugyan ezt csinálni, csak kérdés, hardware gyártókon kívül kiknek éri meg?[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
Fentebb írtam, hogy kitudom használni, és ki is használom bőven. Lehetne erősebb is nyugodtan. Csak érdekes lenne, ha egy játék is ki tudná használni, mert olyan játék egyelőre nem létezik.
Tegnap tettem fel egy videót arról, hogy a videókárytámmal mennyire jobban megy egy-két dolog. De ha elindítok egy rendert Maya-ban, akkor a proci képes órákig is renderelni, szóval van amire mégsem olyan erős, persze jobb, mint egy 4770K...(#27) syler123: Egy bizonyos szint alatt úgysem fog menni ultrán, tehát akinek nincs hozzá alapból elég erős gépe, annak mindegy, hogy mi kellene az ultrához, nem változtatnak a helyzeten. Attól, hogy kitudna használni 6 magot is, nem menne rosszabbul 4maggal, csak egy plusz előny lenne.
Kihasználtságra pedig ott van, hogy grafikus vagyok, és sokat dolgozok 3D dolgokkal is, amire elviselnék egy pár xeon-t is néhány Tesla-val ha már arról van szó...
-
[CsuCsu]
őstag
Miután kijönnek az új konzolok, simán el tudok képzelni olyan effekteket és mechanizmusokat, amik leterhelnek 6 magot, mivel a konzolra ígyis-úgyis megírják őket. Ha benn hagyják őket opcióként azoknak, akiknek izmos gépe van, teljesen rendben van. Miért kéne kivágni?
Úgyis a konzol határoz meg mindent, az meg egyébként valószínűtlen, hogy újraírnák a fél programot a PC miatt. Kiadják azoknak, akiknek van gépe, a többiek vegyenek konzolt. Ahogy nagy valószínűséggel én is tenni fogom: nekem sincs felesleges 300+ ezrem ahhoz, hogy a konzol szintjére hozzam a most sem gyenge gépem. Pont nem a PC-exklúzív játékoknak kell majd ekkora gép.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz BlackSoft #25 üzenetére
Azt írtad, hogy nem örülsz, hogy kisebb lesz a gépigénye, ne várjál már tőlünk e miatt szimpátiát... Attól mert te 150k-t költöttél csak procira, attól még a többségnek a procid ára a teljes gépét fedezte. Neked attól nagyobb az e péniszed, hogy másnál akadozik a játék, míg nálad simán fut? Ne legyünk már gyerekesek
ui: futtassál prime 95-őt a gépen éjjel nappal, majd az kihasználja a procidat...
[ Szerkesztve ]
-
SRII
őstag
Láttalak már ostobaságokat leírni, de minden napra jut valami új na ez az ? ez sok volt nem?
BlackSoft :ne harizz kocka de ez olyan volt hogy milyen nagy van nekem be be,és nem tudom kihasználni, mi is legyen most!
majd lesz olyan is, örülj hogy 3 évig nem kell procit venned.
persze ne bántani szerettelek volna, megértelek együtt érzek veled!
(nekem egy pentium 4-esm van! )
remélem lesz újabb videód![ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
BlackSoft
addikt
Én csak azt mondtam, hogy örülnék ha kitudná használni végre egy játék is ezeket a procikat, és ez senkinek nem ártana, de neked látom bele kell kötni mindenáron, csak hogy mondj rá valamit, aminek semmi értelme.
-
-
-
Diopapa
addikt
válasz BlackSoft #21 üzenetére
Láttalak már ostobaságokat leírni, de minden napra jut valami új Az nem jobb neked, ha gyönyörű a játék és közben nem zabálja a szét a gépedet? Vagy szerinted ha "jobban kihasználja" (ami egyébként egyenlő azzal legtöbbször, hogy sz*rul van megírva) akkor az automatikusan szebb/jobb/okosabb? Mert ha a válasz igen, akkor szvsz nem ebben a világban élsz... (No offense!)
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
BlackSoft
addikt
Oké, de mondjuk attól hogy kihasználná a 6magosat, attól mehetne gyengébben is. Nem kell, hogy 100% terheljen 12 szálat, azt majd a Crysis 5 fogja...
De mondjuk 2db 100% terhelt mag helyett lehetne terhelhetne nálam minden magot 10-20%-al. Ultrán meg erősebben is eloszlathatná a terhet.
4 magos procinál pedig azon a 4magon oszlana el a teher, tehát nem kell mindenkinek high-end pc.---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
-
BlackSoft
addikt
-
Diopapa
addikt
-
BlackSoft
addikt
Én szvsz nem örülök, hogy kissebb a gépigénye Azt hittem végre egy játék, ami terhelni tud 6magos processzort, akár 12szálon is. De ezek szerint még mindig nem tartunk ott.
-
Diopapa
addikt
Ajánlom figyelmedbe a Steam HW survey-t. gyakorlatilag az emberek 50-50%-nak van 2 illetve 4 magos procija mondjuk, 8 magos 0.3%. Nyilván mindenki költsön egy f*s játék miatt 160k-t egy ajánlott core i7-re. Reális
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
csaba951
veterán
Ha megint az ukrán csapat készíti a pc portot, akkor úgyis csak 1 magon fog futni!
-
-
Peterson_
addikt
"Elmondása szerint a végleges követelményeket hamarosan be fogják jelenteni, ami a kikerültnél alacsonyabb lesz. Vagyis elképzelhető, hogy nem kell majd nyolcmagos processzor, 8 GB RAM és 2 GB VRAM-mal rendelkező DirectX 11-képes VGA kártya az optimális beállításokhoz..."
-Azért elég mókás lenne, ha tényleg szükség lenne rá
A VGA még oké, de az a két nyolcas kicsit túlzás.Apu mi ez?-Ez? Feketeribizli...-Akkor miért piros?-Mert még zöld...
-
MortalVenoM
tag
rájöttek, h el kéne kezdeni optimalizálni... nem mondom h p4en is fusson, de örülnék ha a 4magosom nem csak minimumra lenne elég.
-
[CsuCsu]
őstag
VGA-ból új Radeont tervezek (terveztem?) venni, most egy HD 6870-em van az előző konfigomból. Direkt kivártam az új VGA-kat.
A minimumot nyilván megüti, de ha veszek egy 100k körüli VGA-t és nem képes legalább maximum közeli beállításokkal futtatni procilimit miatt akkor részemről ennyit a PC-gamingről. Nem fogok 150 ezer forintos processzort venni 70 ezres alaplappal, hogy hozza a konzol szintjét.
Teszteket nyilván kivárom vásárlás előtt.
[ Szerkesztve ]
-
[CsuCsu]
őstag
Azért én is elborzadtam,pedig izmos gépem van.Februárban vettem i5-3570K procival, mivel mindenkitől azt hallottam, hogy a HT-t játék nem fogja lényegesen kihasználni és 30 ezret nem akartam kidobni.
Ha ez a CPU 4,6GHz-re hajtva nem lesz elég ennek a cuccnak akkor eladom az egészet a francba és veszek egy konzolt. -
alevan
őstag
Mibdig mindenki lehúzza a konzolokat, hogy miattuk szar a PC játékok graffja.most a Wach Dogs egy 2013ban reális gépigényt kért (nem esett át a ló túloldalára) ês mégis megint lehúzzák.
Most komolyan. Szerintem vegyen konzolt az a "PC gamer", akinek a tegnapi gépigény nincs meg. Mert a végén a next gen crossplatform játékokat a PC fogja visszahúzni...
[ Szerkesztve ]
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
félisten
Akár hivatalos, akár nem, a gépigény ajánló mindig egy humbug.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
enonlui
tag
Hát....ennek igazán örülök, mivel nincs pénzem venni egy brutálisabb laptopot. Remélem egy 4x1,5 proci 4G ram és egy amd 7670M 1G videokari elég lesz egy normális élményhez.....
-
Diopapa
addikt
Gondolom látták a neten az emo-rage-et, ezért módosítottak a szövegen Nem tenne jót az eladásoknak ez a gépigény. De mivel a UPlayen jelent meg, nehéz lenne nem hivatalosnak tekinteni az előzőt is.
-
wolfman
veterán
Bár megvan a nemhivatalos ajánlott erőforrásom, de ennek azért örülök.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest