Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
válasz SunMount3r #16 üzenetére
PC-n nekem pl. alapból csak a 60 Hz-et kínálja fel a monitoromhoz (Dell U2412M). De nVidia Vezérlőpulban, saját felelőségre, meg lehet adni saját "felbontásokat", és ahhoz frissítési frekvenciát. Úgy simán ment az 50 Hz natív felbontással... Tehát mégis csak tudja a monitor, de nem teszik bele a Windows "driverébe", így ilyen hákolás nélkül nem választható. Nem tudom Intel meg AMD féle megoldásoknál is lehet-e ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Na igen, az 50 Hz az állandó gond emulációnál. De talán azt csinálták itt is, mint C64-en NTSC régóban (USA, Japán): miden fel van gyorsítva 20%-al (60 / 50 = 1,2). Persze így kicsit nehezebb a játék. (Persze ma már FreeSync/G-Sync monitorok esetén megoldható lenne az 50 is.)
-
VIC20
őstag
Apropó, PC-n nincs valami hasonló antológia?
-
VIC20
őstag
-
arty
veterán
elolvastad a cikket? van crt emuláció, nem is rossz (+eléggé testreszabható)
c64en talán a kedvenc játékom volt a t1/t2, sokszor végigjátszottam (örökélettel, persze ) és bár anno kimaradt az amiga, ma "átélhetem" milyen "lett volna, ha" a konzolos verziókat is nagyon szeretem, örülök, hogy ennyi változat közt csemegézhetek (jó lett volna, ha egy lemezre kerül minden, ez így macerásabb)
terv, hogy egyszer meglegyen eredetiben a super turrican 2 és a mega turrican, de az árakat elnézve erre kicsi az esélyem (turrican 1 és super turrican 1 már megvannak, de azok az "olcsók" ).
aki pedig "új" turricanra vágyna: Gunlord X
ebből fizikai kiadás talán csak dreamcastra, neogeora és switchre készült"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
VIC20
őstag
CRT-emuláció nincs? Ha nincs, akkor egyáltalán nem tökéletes az emuláció.
-
bitmad
aktív tag
Emlékszem, hogy legelőször az 1990/11-es Commodore újságban láttam róla egy képet és a hírt hogy megjelent a játék.
-
Atilla001
senior tag
Ma is hallgatom a zenéjét eredeti mod vagy remixben. A fülemben cseng a High Score vagy a Boss zene. De bármikor betolhatom a floppy-t az A500-ba. Feledhetetlen gyöngyszeme az Amigának és a kornak. Szerencsés vagyok, hogy akkor éltem amikor megjelent és olyan élményt adott amit ma már nagyon semmilyen játék(ok). Amiga foreva!
Meg is keresem a T2 open zenét.Védd a természetet!
-
ddekany
veterán
válasz SunMount3r #5 üzenetére
Az még semmi, de még tekerhettél is vissza kézileg, ha elfogytak az életek, hogy vissza töltse a címképernyőt, meg aztán a kezdő pályát. Bár bevallom én az elkényeztetett gyerekek közt voltan ilyen vonatkozásban, akinek volt floppy meghajtója. De elkerülhetetlennek tűnik.
-
Grath
HÁZIGAZDA
válasz SunMount3r #5 üzenetére
A stílus egyik elengedhetetlen követelménye a hatalmas, egybefüggő, a játék végén szabadon bejárható térkép, amelyben a megszerzett tárgyak vagy képességek teszik elérhetővé az újabb és újabb területeket.
A Turrican fejlesztőit a Metroid a golyóvá alakulás terén ihlette, a tényleges játékdesign terén ahogy írtam is, a Psycho-Nics Oscar volt a minta. Érdemes megnézni egy videót arról, azonnal látszódni fog.
-
ddekany
veterán
válasz SunMount3r #1 üzenetére
Amúgy 2004-ben kijött egy freeware Turrican III C64-re: [link]
Az Amiga 3-hoz nincs köze, teljesen más pályák stb. -
SunMount3r
nagyúr
Ok, ezt konkrétan nem tudtam, eddig az alapján következtettem, hogy az összes játék amire láttam, hogy ezt írták, 2D-s, oldalra scrollozó, platformer-lövöldözős játék volt. Ezt tűnt kézenfekvőnek.
#4 icemad: Jesszus, kazettán? A töltési idő a pályák között mai szemmel még floppy-n is épp elég volt.
[ Szerkesztve ]
-
Nekem az első 2 rész még megvan eredeti c64 kazettán. Emlékszem, 1000 forint volt darabja. Akkoriban az irdatlan sok pénznek számított egy gyereknek (is).
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
drivan
csendes tag
Csakhogy a metroidvania kifejezés, nem 2D-s platformer/lövöldözős zsánert jelent, hanem egy játéktervezési struktúra, amely viszont egyáltalán nem sajátja a Turrican szériának. Írom ezt nosztalgikus Turrican, szenvedélyes Chris Hülsbeck és valódi metroidvania rajongóként.
-
aktív tag
köszönöm, hogy leírtad helyettem!
Peace is a lie, there is only passion...
-
SunMount3r
nagyúr
Ami másoknak a Metroid volt a Nintendo-n, az nekünk a Turrican volt (nekem éppen C64-en, mert az első két eredeti rész arra is megjelent). A Turrican 3 sajnos már nem, többek között ezért a játékért (is) akartam venni egy Amiga 500-ast, de ez sajnos anno elmaradt. De a C64-ből is eléggé a maximumot hozták ki grafikailag és zeneileg egyaránt, egyáltalán nem voltak rosszak azon se. Szóval, ha manapság valaki "Metroidvania-t" emleget egy új 2D-s platformer/lövöldözős játék kapcsán az nekem inkább "Turricanvania".
Új hozzászólás Aktív témák
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Karcmentes, lemezes Playstation 5 eladó
- X-Box Series X új eladó karácsonykor is! 1 TB, beszámítás + garancia
- Playstation 4 játékok,akár 1000ft-tól(a többi a leírásban)
- PS3 Games - Nagy választékban - Fiók kisöprés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest