Új hozzászólás Aktív témák
-
wednesday
őstag
válasz gubacsino #16 üzenetére
Igen, de több parancs van a mozgás és a támadáson kívül. Formációk, alakzatok, forgatás, védekezés, támadás, roham, visszavonulás, speciális képességek. Jól el kell helyezni a csapattesteket egymáshoz képest is, bekerítéshez, hátbatámadáshoz stb. Közbe kamera forgatása. Biztos meg lehet csinálni gamepadra is, de szerintem többet kell vele melózni, mint egérrel.
De az is lehet, hogy más lesz mint a PC-s, ahogy mondod és könnyebben megoldható az egész.Persze egyáltalán nem vagyok ellenére, ha megjelenne konzolra. Végül is ha jó játék lesz akkor élvezzék mások is, legalább többen fognak stratégiázni.
Mert jó móka nagy csatákat levezényelni. [link]
Tudom a videó inkább hangulatfokozó, de jól van összevágva az egész. -
gubacsino
aktív tag
válasz wednesday #15 üzenetére
Anno játszottam TWvel mikor még bírta a PCm
De ha jól emlékszem "kasztok" szerint volt ott is az irányítás. (íjászok,lovasok,katapult stb)
Tehát ha egy kaszt = egy ember, azért mert a létszámuk több, az irányítás szempontjából mellékes. Onnatól már "csak" hardware kérdése.
A RUSE mint példát azért említettem, mert hasonló koncepcióval simán megvalósítható lenne a Total Wars konzolokra is.
(Persze igen, nem ugyan olyan lenne, na és? de legalább lenne -
wednesday
őstag
válasz gubacsino #14 üzenetére
Meg lehet próbálni persze, de a RUSE-ba is csak pár egységet kell terelgetni 2-3 paranccsal.
Ennél jóval összetettebb játékmenetet kéne megoldani nagy létszámok mellett. Bár ha a készítők azt nyilatkozzák, hogy megoldható akkor elhiszem nekik. Ami inkább fura nekem, hogy iPhone-ra is terveznének ilyen játékot? -
gubacsino
aktív tag
Mostanában volt egy R.U.S.E. nevű "játékocska" Aki találkozott vele konzolon, elmondhatja irányítható, és játszható a stílus X360, PS3 érában is. Csak egy kicsit a konzervatív, beidegződött, rendszerektől el kell tudni vonatkoztatni. Bátran és kreatívan használni azt ami adott (gamepad) Pl: PSX Dark Omen, X360 Halo wars, és akkor lehet frusztráló RTS helyet, szórakoztató RTSt kiadni konzolokra is. Persze ha csak igénytelen átiratról, és pénzlehúzásról szól az egész projekt, akkor erre esély sem lesz.
Kíváncsian várom, mi lesz ebből -
wednesday
őstag
Mondjuk ebben igazad van. Nálam is előfordulnak a 2000-2500 fős csaták (pedig nem is a legnagyobbra van téve az egységlétszám) aztán még jöhetnek az erősítések. Ráadásul minden részben kicsit finomítanak a különbségen, hogy a katonák ne csak egymás klónjai legyenek.
Azt kéne tudni a konzolos Sup Com2-be mekkora egységlétszámmal dolgoztak. Persze látványba erősen van különbség a TW javára.
-
Pickle Rick
senior tag
Egyik olyan játék ami miatt visszatérnék PC-re. Örülnék ha kiadnának egy Total War játékot konzolra. Bár erre az irányíthatóság dologra kíváncsi lennék, nem nagyon tudom elképzelni a működését.
• XBL: Uborka Rick • PSN: Uborka_Rick • Steam: Pickle Rick • Battle.net: UborkaRick
-
Paarthurnax
senior tag
Az is jo lenne, ha OS X-re is megjelennenek az ujabb Total War jatekok. Elegge hianyzik.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
addikt
viszont ha már grafikáról beszélünk, akkor a mostani konzoloknak elég kevés memóriájuk van mint RAMként, mint VGAként, és ha például 1500 embert lát az xbox-os ember egyszerre, azt nehezen fogják a készítők belezsúfolni 256 MB-be.
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
wednesday
őstag
Mondjuk max grafikához már kell izmosabb gép, de ez CSAK a grafika miatt, amit egy mozdulat lejjebb csavarni és madártávlatból nincs különbség medium és ultra között. A látványba szinte csak replay-nél lehet gyönyörködni, hiszen játék közbe felülről kell terelgetni a "hangyákat", különben bukta a csata.
Abban is egyetértek, hogy a megfelelő játékot a megfelelő platformon kell játszani, vagy ahol kényelmesebb
Nyilván ha több konzolos cím érdekelne mint PC-s, akkor konzolom lenne. -
Morden24
nagyúr
Ez igaz.
Mondjuk azt megemlíteném, hogy a HW-t sem az adta el, hogy mekkora hűdestratégia, hanem az, hogy 1. Halo, ami egy használt vécépapírt is elad, ez tény 2. frenetikus hangulata van, és remek a single player mód, szuper átvezetőkkel, remek történetvezetéssel.Amúgy egyetértek, klasszikus RTS az PC. Szerencsére ilyen téren nincsenek úgy meghülyülve, mint az FPS-ek esetében, és egy manapság normális géppel még jó sokáig ki tudod húzni, ha a stratégiák érdekelnek.
Én is ezt az irányvonalat követem, minden más meg boxonSectumsempra - For Enemies
-
wednesday
őstag
Az Supreme Commander 2 az egyhez képest egy hulladék.
Mondjuk a Halo Wars (amit videón láttam belőle) meg az Endwar is elég messze áll a Total War-tól. Nagyon egyszerű, nagyon gyors akcióra, és pergése van kihegyezve kevés egységgel, akik a mész, lősz, meghalsz tevékenységen kívül nem sok mindent csinálnak. A TW ehhez képest sokkal szöszölősebb. Mondjuk én ezért szeretem.
Végül is egy Total War is TBS, a csatákat lehet megvívni RTS formában, de lehet gépre is bízni egy kattintás, de akkor rosszabbul jársz az esetek többségében. Szerintem aki szereti ezt a stílust az PC-n játszik vele. Az a szubjektív véleményem, hogy ez a játékmód kényelmesebb itt az asztalnál egy székbe, monitor előtt, mint fotelbe. Inkább hasonlít az egész egy "irodai munkára".
Menük, ablakok ikonok, végignézzük a jelentéseket, egységek állapota, kiképzése, fejlesztések, diplomácia stb. Csak itt a "munka"= a szórakozással és a játékkal.Megnéztem az RTS-ek adatait eladások terén:
Endwar: 870 ezer (Xbox360), 510 ezer (PS3),
Halo Wars 2 millió (Xbox360), Read Alert3 400 ezer (Xbox360), 170 ezer (PS3)A Halo Wars-t leszámítva tényleg nem magasak az eladási adatok konzol viszonylatban.
-
Morden24
nagyúr
Halo Wars. Az mondjuk jó is. Meg állítólag az Endwar sem teljesen szar.
A C&C, a Red Alert PC-n is színvonaltalan, a Supreme Commander 2-őt nem tudom, de amit PC-n láttam belőle, nem is akarom tudni.Egyébként én úgy vagyok vele, hogy a stratégia abban a formában, ami ma PC-n van, nem konzolra való. Lehet jó stratégiát csinálni konzolra (főleg, ha a Kinect képességeit is ide vennénk), de azok nem közvetlen PC-portok lesznek, ez tuti.
Ellenben mivel ezzel sokat kéne foglalkozni, kétlem, hogy sokan neki akarnának feszülni, mert a legjobb minőség esetén is csak egy korlátozott szegmens venné a játékot.Kérdésedre válasz: nem, kétlem, hogy nagyon nagy igény lenne rá.
Részemről inkább a TBS-eket "erőltetném". Kézenfekvő lehetőség lenne ráadásul jó kis cross-platform multihoz is.
Sectumsempra - For Enemies
-
Zandal
tag
Érdekes a felvetés, nagyon le kellene "butítani" az irányítást, mondjuk egy Move-al már lehet nem lenne akkora probléma.
-
Tituka
senior tag
semmi értelme...
Skizofrén vagyok, és én is...
-
Gude
senior tag
Elég furcsa az ötlet
Ha leöltétek az utólsó vadat,ha kivágtátok az utólsó fát,ha megmérgeztétek az utolsó folyót,majd rájöttök,hogy a pénzt nem lehet megenni. -indián mondás-
-
wednesday
őstag
Elég nehéz elképzelni.
Meg nem is tudom lenne -e konzolon nagyobb igény ilyen stílusú játékra. Egyáltalán van sikeres stratégia konzolra?
Ez nem az a kategória, hogy beülni a fotelbe gyorsan tolni valamit (most minden negatív visszhang nélkül). -
kapeti07
senior tag
Nem tudom jó ötlet e. Egy próbát talán megér.
Xbox: kapeti
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VoLTE/VoWiFi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen autót vegyek?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest