Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
A világ legnagyobb találmánya a Steam és az ehhez hasonló dolgok. Egy Online polc, ahol fent van minden játék...MINDEN. És épp ez a baj, hogy a rendszerek egymástól elhatárolódnak. Ennek igazából akkor lenne értelme, ha minden játék megvásárolható lenne. Friss rendszertelepítés, STEAM feltelepít, és kiválasztod mivel akarsz játszani...sajna viszont fele dobozos, fele nem. Ott van még ugye a LIVE is. Nekem mondjuk nagyon tetszenek az Achievement-ek. De ott is az a baj, hogy 10-15 játékban van. Az is akkor lenne jó, ha mindegyikben lenne...
Szóval ha minden játék elérhető lenne (ráadásul olcsóbban) online a STEAM-en, akkor nagy durranás lehetne, és biztos, hogy váltanék. Így sajna csak egy fölösleges plusz macera az egész. Mondom ezt én. Én aki gyűjtöm a különleges kiadású fémdobozos játékokat. Mert szép, jól néz ki. De akkor még én is váltanék. Jelenleg 6 vagy 7 steames játékom van, ott regisztrálva vagyok egyszer. Van mellette 8 LIVE-os játékom, ott regisztrálva vagyok mégegyszer. Mellette van GTA4-m, Sacred 2-m szintén külön regisztrációval, és még ki tudja hány helyen. És mellette ott a sok dobozos verzsön. Na ez így baromság...
Monduk az utóbbi időben pont a dobozos játékokkal szívok a securom rendszeresen visszadobja a lemezt, hogy nem eredeti. Pedig a gép felismeri, ott van, de van, hogy csak 3. vagy 4. alkalommal sikerül elindítani az SF4-et vagy a RE5-öt...ez viszont gáz.
-
válasz Depression #38 üzenetére
Dobozosnál is csak használati jogot vásárolunk.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Depression
veterán
Én azért nem szeretem a steamet, mert rengeteget cserélgetek/kérek kölcsön játékot. Ami boltos, de mégis regisztrálni kell, az nálam már nem futthat. Gyűlölöm ezt a személyhez kötöttséget, mert azt bizonyítja, hogy a játék nem a vásárlóé, csak a használati joga, amit nem adhat tovább.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
félisten
-
-
aktív tag
Amúgy csak mellékesen megjegyzem, nem csak itt szívatják/szívatták a vásárlókat. Nem is kell visszamenni annyira az időben, elég csak 2 hetet.
A Borderlands megjelenésénél is megszívatták a vásárlók nagy részét ugyan is elég sok helyen (Észak-Amerikán kívüli területeket értek ezalatt) azt jelezte a Steam, hogy a megjelenés (és az előtöltött tartalom feloldása értelemszerűen) október 26-án lesz. A megjelenés előtti utolsó órában módosították, hogy bocsi, Észak-Amerikában jelenik meg 26-án a világ többi részén 30-án. Én speciel a megjelenés előtt pontosan 2 órával vettem meg, abban a hitben, hogy mire lejön addigra épp idő lesz, erre bamm: hátralévő idő 3 nap 6 óra. Gondolhatjátok, hogy hogyan érezték magukat az így "átvert" emberek (sokan pl. four-pack-ot vettek amit észak-amerikai ismerősökkel osztott meg, hogy majd a megjelenés napján játszhassanak négyesben). Nem sokon múlott nálam sem, hogy visszamondjam az így még mindig előrendelésnek számító rendelésem.
Ez a régiós baromság igazából nem a Steam sara, hanem az idióta kiadóké akik szerintem nem értik, hogy ezzel csak a warez-t erősítik (a felhasználók egy részének úgy sem létfontosságú a lokalizált verzió) hiszen hergelik a usereket a jobbnál jobb screenshotokkal, interjúkkal, ingame videókkal majd közlik, hogy bocs, de neked kell várnod x napot, hetet, hónapot míg a világ egy tekintélyes része már rég játszhat vele. -
Morden24
nagyúr
Én meglepve tapasztaltam, hogy a legtöbb játékom fut lemez nélkül, gyárilag.
A Civ4 is ilyen, a 3.19-es patch óta nem kell lemez. A Gothic3-hoz már a fenetudja melyik community patch megoldotta ez a gondot, az X3 - Terran Conflict meg nem is olyan régen kapta meg a 2.5-öst, amivel szintén byebye dvd.
Sectumsempra - For Enemies
-
Morden24
nagyúr
Jah, csak ha egyszer elfelejted a bank kártyád kódját, akkor nagyjából cseszehted is, mindennel ami rajta van.
Ja, te úgy gondolod, hogy ha elfelejted a pinkódot, akkor a számládon lévő pénzt benyúlja a bank?
Azt konkrétan nem tudom, hogy ilyenkor csak új kártyát lehet-e kérni, vagy lazán megváltoztatják a régi pint (soha nem volt ilyen gondom), de természetesen addig is hozzáférsz a pénzedhez, csak be kell csattogni egy bankfiókba.Ugyebár a kártya az csak az ATM-ekhez kell, a folyószámládról a bankfiókban akkor veszel ki pénzt, amikor csak akarsz.
-
marcusek
csendes tag
Jah, csak ha egyszer elfelejted a bank kártyád kódját, akkor nagyjából cseszehted is, mindennel ami rajta van. Amúgy meg, ha a steam leoszt egy VAC-bant mondjuk cs-be, akkor lehet hogy az összes többi gamet is buktad, mivel ezt még mindig nem oldottam meg a Valve. Mondjuk az is igaz, hogy aki ilyen gyökér vessen magára, de én azért mégis inkább a régi DvD/CD mellett teszem le a voksom.
A másik dolog pedig az( és ez leginkább mindenki másnak szól), hogy a Steam rendszerében kapható játékok ugyan néha drágábbak, de vannak néha olyan akciók amikor kapsz 4-5 faja játékot, pár ezer forintért, és ha megnézed a boltban, akkor a boltok 90% nem kapod meg azokat egy 20as alatt. (mellesleg azokat a játékokat is kérheted dobozban, és akkor 2-300ft kiküldik).
Lehet a csillagok közt az fps, lehet a válon a fegyver, de akkor is a SKILL győz.
-
-
fpeter07
veterán
Nekem csak dobozos játék van. Amúgy nagyon nagy előny hogy nem kell otthonról kimozdulni..
-
Kraptor
őstag
Tuti, hogy EA van mögötte. Nekik is van egy hasonló rendszerük és gondolom Japánba Steam nincs annyira elterjedve mint máshol és ott a saját rendszerüket nyomják.
-
Morden24
nagyúr
válasz TazLeacher #16 üzenetére
A termék itt is az enyém.
Az, hogy valakinek azt jelenti az "enyém", hogy megfoghatja, megnyalhatja, porosodhat a polcon, annak ajánlom, hogy sose legyen bankban a pénze, az összeset a párnájában tartsa
Arról ne is beszéljünk, hogy évekig hallgattuk a "hangosan pörög a cédé" meg "karcos lesz a korong" remek érveket (nem csak a warezosok műsírását, hanem a tényleges problémát is).
Ha a fizikai amortizációt nézed, akkor a fizikai adathordozó egy sérülékeny, kényelmetlen valami, ami ha tönkremegy, cseszheted a termékedet. Itt, ha kiköltözöl Japánba, még a pénzedet is visszakapod.A másik meg az, hogy aki a doboz utány nyavalyog, az állítom, a 90%-ában warezol (nem rád értem, rólad tudom, hogy nem így van). Hogy miért gondolom ezt? Egyszerű: régebben volt értelme a doboznak, kaptam valami szép dolgot, néhány tényleg egyenesen művészi volt - nekem is van még ilyen itthon. Manapság mindegyik "doboz" egyendvd-tok, egy kis szar műanyagdarab, benne valami teljesen felesleges papírhalommal és egy vagy több dvd-vel. Semmit nem érnek, semmi hatalmas "plusz élményt" nem okoz a birtoklásuk.
Ez alól kivételt jelentenek a díszdobozok, de ott nem "a doboz" miatt veszem meg a terméket, hanem az extra csicsa miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Tomcat
őstag
Pont most tervezgettem hogy megveszek pár régi nagy címet a Steam-ről felújítva, Vista-ra felkészítve, de ez a cikk elgondolkoztatott hogy lelet nem kellene mert bármikor dönthetnek ők arról hogy hiába vásároltam meg valamit megsem futtathatom akkor, ott, és amikor csak akarom.
Ezért inkább maradok továbbra is a dobozos kiszerelésnél.Tomcat
-
-
törölt tag
Én inkább úgy mondanám, hogy biztosan nem a Valve hibája. Ez olyan, mintha a Japánbeli hozzáférhetetlenségért az ottani kereskedőket hibáztatnád nem a kiadót.
Egyébként voltak ilyenek már korábban is. Pl a Dark Messiah of Might and Magic sem érhető el Steam-en nálunk.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Ez mind értem, kvázi költői kérdés volt.
Az ebben a szép, hogy ha én fognám a dobozos változatot, és azzal a kezemben megyek át Japánba, akkor azzal simán játszhatnék, még ha az adott országban nem is forgalmazzák - akármilyen okokból. Ezért fura a szitu. - gondolom a korlátozás csak a terjesztésre vonatkozik.
(Mert a Valve hiába nem forgalmazza/terjeszti ott, én már megvettem, csak a Valve tárolja az accountomon. Ezért fura, hogy az ott történő letöltés ilyen értelmezés esetén is terjesztésnek számít.)[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
Ez a Steam úgy ahogy van faszság..
-
Morden24
nagyúr
válasz LackoMester #8 üzenetére
Ööö, te az áramszolgáltatást a villanyórától érzed a sajátodnak?
-
-
LackoMester
addikt
utálom a Steam-et,pedig van pár gamem ami csak ezen keresztül indul(HL sorozat,L4D és a MW2-is ilyen lesz)egyébként pofátlanul drága is...
ja,és dobozos verzió az a igazi ha már veszek játékotakkor doboz is legyen hozzá meg lemez is[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
Televan74
nagyúr
Nemrég még azt terveztem,hogy kipróbálom a Steam -et. De ez a hír valahogy nem a megbízhatóságot erősíti meg bennem.
Maradok a dobozos verzióknál.Az legalább tényleg az enyém.
Bár van olyan játék ami csak a steam -en keresztül elérhető(ha jól tudom).Mindenbe beleugatok!!!
-
Morden24
nagyúr
Ha én egyszer otthon fizettem a játékért, akkor miért nem játszhatok vele máshol, ahol történetesen vaskalaposabbak a törvényhozók vagy erősebben védik a fiatalokat a nem kívánt, számukra esetlegesen károsabb tartalomtól ?
Amikor beteszed a lábad egy országba (legyen az édesanyád méhéből vagy a saját lábadon a határokon át), akkor elfogadod annak törvényeit, és kénytelen vagy azok szerint élni.
Sajnos ez a dolog nem a Steam hibája ebben a kontextusban. Ugyebár a globálisan elérhető digitális terjesztéssel az a legnagyobb gond, hogy viszont a feltételek és megkötések nem egyformák ugyanezen globális szinten.
Ettől függetlenül a Steam-nek rengeteg baromsága van, de erről (pechükre) nem igazán ők tehetnek. Nekik is el kell fogadniuk a piac törvényeit, amin működnek, ha a szoftver kiadója erre kötelezi őket (és ugyebár őket is kötelezik).
[ Szerkesztve ]
-
félisten
"Szeretek" "b" kategóriás állampolgár lenni.
Nemcsak, hogy drágábban kapod, mint pl. ha az USA-ban élsz, de olykor meg sem veheted.
(ezen számomra az a különösen felháborító, hogy pontosan ugyanazt a szolgáltatást kapod, mint egy amerikai, de mégis drágábban. MIÉRT?)"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Azt hozzátenném, hogy ezt nem feltétlen a Valve találta ki, valószínűleg az EA van a Dragon Age balhé mögött.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
BiP
nagyúr
Szerintem ezeknek a korlátozásoknak a jogi hercehurcán kívül semmi értelme. Ez már majdhogynem kimeríti a szabadságjogok megsértését. Ha én egyszer otthon fizettem a játékért, akkor miért nem játszhatok vele máshol, ahol történetesen vaskalaposabbak a törvényhozók vagy erősebben védik a fiatalokat a nem kívánt, számukra esetlegesen károsabb tartalomtól ?
Az eltérő árazás nem szép dolog, de teljesen érhető piaci magatartás. (én speciel rühellem) De ha valahol többet is hajlandóak fizetni, akkor miért ne kérne többet ugyanazért?
#4: elég valószínű. Nyilván ő sem szeretné megsérteni a Japán törvényeket, csak elég kiakasztó, hogy ilyen esetben is érvényes.
[ Szerkesztve ]
-
Az istenit. Kezd elszállni a ló a Valve rendszerével. Az árazás felháborító, hogy sokszor többezer forintos eltérések vannak az ő áraik javára a dobozos változatokhoz képest és akkor most még ez is... Nekem TF2-m van még akkor vettem amikor Orange box megjelent és külön csak így lehetett beszerezni. Akkor még nem játszottak a valutákkal csak rádobtak valamiféle plusz költséget az alap árra, de már nem emlékszem mi volt pontosan.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
hommeros
őstag
Hát igen, a digitális kiadással olcsóbban lehetne adni a játékokat, ehelyett a steam pofátlanul magas árakon kínálja a játékokat sok esetben. Sőt, egyszer már az is feltűnt, mikor sunyiba emelt a játék árán. Igaz, csak 2$-árt.
Azért ennek a digitális dolognak úgy látom, meglesz a hátránya is, mindenki kénye kedve szerint állítgatja az árakat.
Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nikon DSLR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Ukrajnai háború
- Politika
- LG LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest