Új hozzászólás Aktív témák
-
novinyul
veterán
válasz thedivision2 #2698 üzenetére
Abból kiindulva hogy, a főpanel és a kamera modulon kívül cserélnek mindent gariba(a belső kijelző egybe van a kerettel, az akkumulátorok is ott vannak, na meg a külső kijelző is). Sajnos sok jóra ne számíts [link] Ez konkrétan a telefon ára
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 - Xiaomi 12 - Retro telefonok
-
Decske
senior tag
válasz thedivision2 #2694 üzenetére
Azon már nincs fólia, az utg kezd repedezni nálad.
Samsung Galaxy Z Fold 3, Asus Zephyrus G14 (2020)
-
novinyul
veterán
válasz thedivision2 #2694 üzenetére
Van rá garancia, akkor vidd be szervizbe. Valószínűleg cserélni fogják.
-
thedivision2
aktív tag
Sziasztok! Viszonylag új vagyok a Fold felhasználók között. A belső kijelzőn akkor most van valami fólia, ami cserélhető? Szabad szemmel nem látni, viszont a hajlatban megjelent egy vékony csík, ami napfényben látszik leginkább, illetve fehér háttérnél. Körmöt finoman végig húzva érezhető, hogy megakad picit. Ez orvosolható, vagy ez már a kijelző elhasználódása a hajlításnál? Fold 3.
-
DrBubo77
veterán
válasz Something_ #2691 üzenetére
Nekem szerencsére 1 év után még nincs semmi baja. A belső fólián sem látszik semmi.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
novinyul
veterán
válasz Something_ #2689 üzenetére
Nem is tudják másképp cserélni Max az alaplap és a kamera modul marad egy kijelző csere után.
-
DrBubo77
veterán
válasz Something_ #2689 üzenetére
És mennyibe fájt az egész?
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Something_
őstag
válasz Something_ #2418 üzenetére
Na 9 hónap után elvittem garanciális javításra. Eddig húztam az adatmentés miatt, inkább 2 hónapja vettem egy S24 Ultrát 512GB tárhellyel.
Szóval 9 hónap beszart belső kijelző után elvittem az Oktogon szervizbe, 1 hét alatt elkészült.
Hiba belső kijelző fólia feljött (kb 15 hónapja), 9 hónapja pedig fekete csík, nem érzékelt a kijelző, és redvás fólia alatt lehetett látni egy kis karcolást, ami valszeg repedés volt.
Cserélték kb az egész telefont, belső kijelző, külső kijelző, két akku, zsanér, teljes váz, USB port. Szóval kb úgy kaptam vissza a telefont, mint amikor a dobozból kivettem.Respekt a szerviznek, nem számítottam ilyen korrekt javításra ilyen rövid időn belül.
-
iFriend77
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy a telekomnál vásárolt kártyafüggetlen, augusztus végéig még garis Samsung Fold 3 -at amin sehogyan sem tudom behozni a Yettel mobilnetet. Kártyafüggő nem lehet mivel Yettel hálózatra feláll és hívást indítani/fogadni lehet róla, ez kizárja hogy mégis függő lenne.
Szoftveresen minden le van frissítve, azaz naprakész Android 14, One UI 6.0 van a készüléken.
Hozzáadtam új Yettel Online hozzáférési pontot a megfelelő paraméterekkel de továbbra sincs mobilnet.
Néha a térerő mellett megjelenik a Vo)LTE de ettől függetlenül sincs net.Mit lehet még beállítani hogy működésre bírjam a mobilnetet?
-
nyipp
csendes tag
Őszintén szólva fogalmam sincs, azért nem mechanikai hibára gyanakodom, mert időszakos, és akkor is előjönm, amikor nyitott képernyőnél kapcsolom fel, tehát nem történik semmilyen mozgás, ráadásul elég változatos formákat ölt. Néha csak villan egyet bekapcsolás előtt, néha meg komplett showt ad elő mindenféle lilás árnyalatokkal, meg inverz színekkel. A belső kijelző repedt és feljött nekem is középen, és az cserélve is volt nem oly rég, de ez a jelenség előtte is meg-megjelent, viszont most egyértelműen romló tendenciát mutat. A fura csak az, hogy nem lineárisan romlik, hanem hetekig semmi, utána meg folytonos, majd megint semmi.
-
nyipp
csendes tag
Sziasztok,
Nem tudom, más is tapasztalta-e, nekem mostanában teljesen elszabadult a belső kijelző abban az értelemben, hogy kinyitáskor villog, maximális fényerő mellett invertálja a színeket, és ezt kb. minden nyitáskor előadja, aztán vagy visszaáll a "normál" állapot, vagy nem. Van erre valami gyógyír? Egészen döbbenetesnek tartom, hogy ezt nem képesek valamelyik frissítésnél kikalapálni végre
-
surda96
csendes tag
Találkozott valaki olyannal, hogy nem tudja bekapcsolni a Wifit? Tegnap óta folyamatosan kikapcsol, már gyári visszaállítást is csináltam, de valamiért nem engedi bekapcsolni. Ötlet?
-
novinyul
veterán
Kevesebb mint egy hét és megérkezett a szervizből a telefon. Kicserélték a belső kijelzőt, akkumulátort keretet, usb csatlakozót. De a kamera keretre már nem maradt a büdzséből Most meg is oldottam magam egy kis kozmetikával.
-
n0is3es
aktív tag
Sziasztok
Hozzám kerülta a mai nap folyamán egy Z Fold 3 5g ami semmilyen magyar kártyát nem fogad el de imei alapján független és blacklist szerint clean. Hogy vagy miből tudom meg hogy milyen hálózatra van zárva? CSC kód vagy van rá valami lehetőség? Még azon gondolkodtam hogy van olyan magyar szolgáltató ami a Sim2 foglalatot is lockolja(Vodkafone) de ha tiltva is lenne a Sim2-t nem szokták tiltani, ott hálózatot kellene találnia! Futottam már bele tiltott dual simes Samsungba de a Sim2 foglalat mindig működött. Válaszotok előre is köszönömMoto Razr 40 & Alfa Romeo 147 1.6 Twin 120 LE 2006 ;)
-
novinyul
veterán
Na ma leadtam a telefont, lesz vagy 2 hét mire visszajön. De a belső fólia középen feljött, még jó hogy van rá garancia. Na meg még írtam rá pár dolgot ha már bement.
-
Beantech
aktív tag
válasz DrBubo77 #2664 üzenetére
Kiváncsi leszek, bár lehet én kivétel vagyok de pont nem örülnék ha benne lenne a toll.
Megköti a telefon vastagságát, elvesz az akksiból.
Aktivan használom a tollat jegyzetelésre, de egyrészt szerintem kényelmes a külön toll. Nincs limit ezért lehet normális ceruza méret, másrészt amikor nekem szükségem van rá akkor szinte tuti hogy az munka miatt van amikor meg ott a laptop táskám is, abban meg elfér. Persze megértem hogy egyszerűbb ha benne van, majd meglátjuk. -
DrBubo77
veterán
Állítólag a Galaxy Z Fold 6 beépített S Pen támogatást kap.
.
.
.
Ééés készülnek egy pénztárcabarát verzióval, ami nem támogatja az S Pen funkciókat.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
-
Decske
senior tag
válasz novinyul #2661 üzenetére
Igen. Remélem a Fold 6 is megkapja majd a 7 éves terméktámogatást és lesz értelme arra váltani Fold 3-ról.
Csak a külső kijelző ne legyen annyival szélesebb. Sokkal kényelmesebb fogni a keskeny kijelzős Fold 3-at, mint bármilyen hagyományos kialakítású nagykijelzős telefont.
-
novinyul
veterán
Sziasztok,
A Fold 3 meddig kap támogatást? Nem biztos hogy jól emlékszem, de mint ha 4 főverzió és +1 év security patch lenne megadva.Xiaomi 14 - Xiaomi 12 - Retro telefonok
-
Beantech
aktív tag
Én cseréltettem még garanciában az oktogonon fóliát fold 3-on, kb. 2 nap volt és az első ingyenes volt. Sajnos kevesebb mint 1 év múlva fel is jött szokásosan középen felugrott. Akkor megkérdeztem mennyi lenne, akkor volt 18 ezer ft ez volt kb. 2023 június körül.
Akkor nem csináltattam meg megint hanem leszedtem a fóliát és használtam simán 1-2 hónapot, nem lett baja de mivel én a tollat is használom nem akartam kockáztatni ezért inkább raktam fel fóliát, mivel felraktam már pár tucat fóliát életemben úgy voltam megpróbálom ezt is, szerintem alig nehezebb felrakni mint egy sima fóliát. Én a whitestone fóliáját raktam rá kb. szeptemberben és még mindig olyan mintha most raktam volna fel, még a hajlításnál se kezdett el kicsit se feljönni. A mini buborékok is 1-2 nap után maguktól eltüntek, számomra ez a fólia még jobban vizsgázott mint a gyári. Sokat spóroltam a fóliával mert már éppen új telót akartam venni (fold 5 vagy magic v2) de annyira jól sikerült mintha új telóm lenne ezért elnapoltam a fold 6-ig a váltást.
Csináltam róla képet (most hogy nézem úgy néz ki mint bubi lenne bal alul de az nem bubi)Használat közben a hajlítást szerintem kb. ugyanúgy látni mint az eredeti fóliával, de ha sérült az eredeti akkor sokkal kevésbé.
Ha 15+ a fólia csere akkor én azt mondom megéri megpróbálni otthon ha nem ez lesz életed első fólia felrakása. (A whitestone csomagban 3db van (előlap, hátlap, belső kijelző), ne a belső kijelzővel kezd és akkor gyakorolhatsz is előtte.))
Egy érdekes infó, ha felrakod a fóliát akkor az elején a hajlításnál (pontosan ahol a két "védő fólia" vége volt) használat közben láthatsz egy vékony csíkot ahol más a fénytörés ezért olyan mintha "megrepedt" volna, de nem repedt meg NE szedjétek le ez miatt, 4-5 nap és az a csík eltünik teljesen.
[ Szerkesztve ]
-
Decske
senior tag
Az csak az első Foldra volt igaz. Fold 2-től kezdve az ultravékony üvegre egy sima polikarbonát fólia van ragasztva. Óvatosan leszedhető, sőt, ha a hajtásnál elkezd feljönni le is kell szedni, mert a hajtásnál ilyenkor károsodhat a kijelző.
-
vilmose33
őstag
Nálam is így kezdődött, majd egy héten belül keletkezett egy fekete csík középen, majd a jobb oldal be is folyt. Szerencsére ingyen cserélték.
Csak az elsőnél volt a kijelző része, most már le lehet szedni,de persze nem véletlen van fent, biztos, hogy sérülékenyebb a belső kijelző érdemes minél hamarább fóliát tenni rá. Nekem is elkezdett a felső részén picit feljönni ,figyelem is ha jobban lejön ,biztos,hogy azonnal leveszem.
Fóliát úgye lehet az Oktogóni szervizben.
Voltam az Etele plázában ott is raknak fel fóliát,a szervízes azt mondta kb. "10" perc és 10-en valahány ezret mondott.
Úgy emlékszem itt is volt aki rakatott fel velük, mindjárt megnézem a pontos nevüket. LCDFix és máshol is van üzletük, minőségről nincs tapasztalatom, de hátha olvassa aki anno cseréltetett náluk és megírja a tapasztalatát.
Illetve rendelsz külföldről, csak a felrakása gondolom nem egyszerű.
Nekem ennyi a tapasztalatom ,várd meg a többiek véleményét illetve tapasztalatát is.[ Szerkesztve ]
A jövő most van
-
TheMiller
tag
Szia,
Tudomásom szerint az első éven belül ingyenes ha az Oktogonon (Bp) leadod kb 2-3 hétre, pénzért is cserélik itt ugyan így. Más megoldást én is kerestem, illetve kérdeztem itt de választ nem kaptam. Én közben felraktam magam egyet egyelőre még jó, de pl. A párom Flip3-járól lejött..
Ha valaki "többet" tud ne tartsa magában[ Szerkesztve ]
The World is Yours
-
ESP23
senior tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy a belső kijelzőn lévő vékony fólia kezdi megadni magát. Ezt kicserélik nekem ingyen vagy mennyibe kerül? Nagyon csúnya és hangja is van. -
-
-
-
-
szalai112
senior tag
Sziasztok
A Fold3 android 14 után màrcsak 1 évig biztonsági upgrade kap? -
Decske
senior tag
Karácsonyi előajándékként tölthető a OneUI6/Android14.
-
Adamul
tag
Köszönöm a válaszokat! Igen, a korábbi telefonokon jól megvoltam toll nélkül, valszeg akkor valóban nem fogom most se hiányát érezni.
Még a másik kérdésem viszont állna; hogy aki használ Onedriveot is, annak sikerült beállítania esetleg a "normál" működésre, hogy csak felfelé synceljen?
-
helixP
nagyúr
válasz DrBubo77 #2626 üzenetére
A kolléga azt kérdezte, hogy egyáltalán kellhet-e neki ilyen jellegű kütyü. Erre ugyanezt mondom: sokat jegyzetelsz / rajzolsz stb.? Ha erre az a válasz, hogy igen, utána jön az, hogy melyik is lehet jó.
Amúgy elég kicsi a tudás-beli különbség, ehhez képest elég nagy az ár-beli különbség. A emberek 90%-nak elég a fold edition.
-
helixP
nagyúr
-
Decske
senior tag
Hát. Leginkább a kézírás a belső kijelzőn. Ennek minden változata. Illetve a precíz rajzolás és irányítás. Amikor túl bumszli lenne az emberi ujj. Emellett az S Pen Pronak van ilyen "varázspálca" funkciója, de azt még én sem próbáltam, pedig vagy szeptember óta megvan.
Szerintem max ha teljesen kikapcsolod és a letöltött drive-ot használod helyette hozzá, mert ez eredendően nem a biztonsági mentést szolgálja, hanem a Windows photosba való "integrációt". Ennél jobban nem mentem jobban utána, mert az én igényeimet ez is kielégíti. Évente egyszer szoktam áthelyezni más mappába az adott év képeit OneDrive-on, ahhoz meg m1, hogy a Camera Roll vagy Samsung Gallery mappában tárolja a képeket. Telefonról nem szoktam semmit sem törölni, fél terrán elég sok minden elfér. Talán a többiek többet tudnak mondani.
-
Adamul
tag
Köszönöm! Elsősorban az érdekelne a tollal kapcsolatban, h mi az amit meg tudok vele csinálni de nélküle nem? Tehát van-e valami olyan előnye, amit akkor is tudnék használni amikor letelt az újdonság varázsa?
Van lehetőség ezt a szinkronizációt visszaállítani a "normál" metódusba, hogy biztonságimentéshez méltó módon kizárólag egy irányba synceljen?
-
Decske
senior tag
Üdv a klubban. Nekem van aktív és volt a tokhoz kapott passzív is. Eredendően minden eszközömre szeretek tollal írni, jól működik itt is. Mire lennél kíváncsi vele kapcsolatban?
A OneDrive-os mentés úgy van, hogy létrehoz drive-ban egy Samsung Gallery mappát és mindent oda dob fel. Ha összekötötted a Samu és a Microsoft fiókot akkor ott tudod ezeket állítgatni.
-
Adamul
tag
Sziasztok újra!
Viszonylag friss Fold3 tulajként 2 kérdés merült fel bennem az eddigi használat során:
1. Ez a modell támogatja a (z elvileg speciális) stylust. Használ vki ilyet, érdemes? Én még nem próbáltam, így látatlanba azt gondolom, hogy biztos jó móka, viszont nem tudom hogy mihez és mennyit tudna hozzáadni produktivitásban... Mert kicsit attól félek, hogy mivel nincs helye a telefonban, így vagy elhagyom előbb-utóbb, vagy ezt megelőzendő inkább alapból otthon hagyom preventív jelleggel... csak akkor meg pont ugyanígy nem tudnám használni mint most Érdekelnének ezzel kapcsolatban a tapasztalatok, vélemények.
2. A korábbi telefonjaimon mindig a Onedriveot használtam a képek és videók biztonsági mentéséhez. Ezt tök jó be lehetett konfigurálni, h pl csak wifin csinálja automatikusan, de itt valamiért nem találom a releváns opciókat az alkalmazásban... Ráadásul olyan fura, mintha mélyebben lenne összedrótozva a galériával, ugyanis ha a telóról törlök vmit, akkor onedriveos felhőmből is törlődik, tehát olyan mintha össze lennének kötve, csaképpen így az eredeti célját nem látja el és opciót se láttam a megváltoztatásáraBocsi ha hosszú lett, de remélem érthetően írtam le mindkettőt előre is köszönöm a válaszokat!
-
Decske
senior tag
A feljövő fólia és a belső kijelző fekete csíkos meghibásodás/elhalása a között lehet összefüggés.
A mikrorepedést meg most úgy néz ki, hogy a fólia hiánya okozhatja.
Ezekhez ugye jó lenne, ha lenne hivatalos Samsung statisztika, addig max próbálunk valamit okoskodni.
-
helixP
nagyúr
Pulsar + Decske: Tuti van összefüggés a két dolog között? Eddig az volt a mondás, hogy ha elkezd feljönni a fólia, azonnal kapjuk le, mert van összefüggés a repedés és a feljövő fólia között.
amúgy én kb. Júniusban szedtem le és elég jól megélt mikrokarcok nélkül. Most ősszel vettem észre egyelőre 3 db pár mm-es repedést a hajtás mentén. Úgyhogy akár összefüggés is lehet
-
Decske
senior tag
válasz vilmose33 #2612 üzenetére
Használtam, nagyjából egy 3/4 évig, mielőtt teljes szervízre beadtam augusztus végén. Szerintem érdemes cseréltetni és nem érdemes nélküle használni. Miután leszedtem, utána nagyon gyorsan elkezdett megtörni az utg üveg a hajtásnál.
-
őstag
Ha gyári visszaállítását csinálok és indonéz csc van a telefono, vissza áll magyarra, vagy marad indonéz ?
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
vilmose33
őstag
Sziasztok
A belső kijelzőt használja valaki fólia nélkül? Megint kezd feljönni a tetején.A jövő most van
-
DrBubo77
veterán
A hétvégén próbáltam egy új tokot. Ekkor fedeztem fel, hogy a külső kijelzőn van egy fólia, mert egy helyen egy kicsit felnyomta. De visszasimítottam, és nem is látszik.
Meglepett maga a fólia is, de az is, hogy ilyen tartós.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Sziasztok. Lehet nem ide való a kérdésem. Fold 3-on használom a Bing keresőt. Na ez dobál fel az értesítési sávba cikkeket, időjárás előrejelzést, ilyesmiket. Legtöbbje érdekelne is, de mindent spanyolul tol az arcomba. Az igaz, hogy nyáron voltunk Spanyolországban nyaralni, de mikor volt az már? Beállítások között nem találtam semmi olyat, ami erre hatással lenne. Legalább angol vagy holland lenne. Valaki tud erre megoldást?
Ezzel van problémám:
[ Szerkesztve ]
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Adamul
tag
Friss Föld tulajkent lenne mégegy kerdesem; hogy hol tudnám kizárólag az ertesitesekrol i aktiválni a rezgést? Mert az fontos h jelezze, hogy de hülyét kapok attól h mindig rezeg is mellé én meg azt hiszem vmi fontos, hogy de itt nem láttam opciót mellé
Köszönöm előre is!
-
Decske
senior tag
A novemberi biztonsági megjött ma délután.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Exkluzív órák
- Asztalos klub
- Okos Otthon / Smart Home
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- További aktív témák...