Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
Itt mekkora zoomolás volt? A samu nagyon fél a 10x kamerát használni ha nincs rengeteg fény. Érdemes camera assistnatban erőltetni, hogy ha 10x-re zoomolsz, akkor 10x kamerát használja és kész. Tippre ez a 3x kamera rommápüfölve digitálisan soksokX-re ; ezért kérdezem.... vagy nem tudom hogy jött ki ennyire horrorisztiksuan rossz kép. (zoomokban eléggé ott van a szeren a 22U)
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Értelme nincs rajta hagyni, de rontani nem fog rajta, hisz miért is rontana (OFFolják a töltést, nincs csepptöltés, csak managelik azt, hogy bizonyos merülés után visszaküldi fullra)? Ez szerintem egy elég régi ökölszabály, akkorról, amikor még lényegesen ostobábbak voltak a töltést managelő HW/SW-ek. Nehéz egy topic ez, mert kb 25 éve mainstream az akkus mobil eszközök megfelelő használata, és folyamatosan változnak az ökölszabályok. Mostani ökölszabálynak talán az mondható, hogy az extrém hőterhelést nem szeretik, ami a teljesen lemerült, és teljesen feltöltött állapotról/ra töltés során keletkezhet. De igazából már ezt is remekül managelik a jó készülékek. Nekem az a tapasztalatom a gyorstöltés korában, ismerősi kört is beleértve, hogy aki egy fikarcnyit sem ügyel az akksijára, nonstop gyorstölti, az utolsó cseppig meriti, és éjjel tölti, annak is remekül birja az akksija. Mig aki minden létező jótanácsot betart, az is kb ugyanott tart, és ugyanúgy benne van a pakliban, hogy valamit cserélni kell, vagy egyéb nyűgje lesz az akkunak. (pl párom több mint 3 éves P30proja gyalázva is még mindig szuper üzemidőket hoz, alig rosszabb) Random példa a másik oldalról, hogy régi Note4-emet 20-80 között töltve használtam, esti töltés nem játszott, kb én voltam az akkuért és nem forditva és nem volt még 2 éves amikorra már lényegesen gyengébb volt az akkuja, mondjuk olyan 65%-ot ha tudott.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
-
Kleroo
veterán
válasz Strauss #18017 üzenetére
23U-ban nincs. Gyanus is. Flawless!
Én 22U utan azon filoztam egy sort, hogy mi a reteknek ilyen komplikalt csatahajo telo, ha nem tudja azt valosan nyujtani(komoly multitaskos pörgös hasznalatot). Miközben Egy A54 is már kb minden fontos nyalánkságot tud. Szóval vagy leváltani arra, és kész, vagy rápróbálni a 23-ra. Kipróbáltam, ledöbbentem, váltottam.De nem akarom mar ennyire ekézni szegényt, szeretheto kis masina, csak nagy elorelepest remeltem volna tole, betonstabil digitalis tarsat
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Strauss #18014 üzenetére
Játékoknak bitang ereje van, ha optimalizalnak ra...ami ritka, mert en eleg sok jatekrol olvastam hogy mikrolaggol-laggol. En sosem jatszom, igy ez csak kozvetett info, alapvetoen minden fut rajta remekul, de lehetnek meglepik.
A kamera... van sok posztom itt. Brutal dolgokat ki lehet facsarni belole neha, de hosszu tavon nekem elegem lett belole. 12mp-es default alap modban is olyanokat taknyol neha szeleken, hogy faj(nem az extrem sarkok, hanem kb a kulso 25%a a kepnek. A 108MP-es modban pedig egy orokkevalosag amig keszen lesz a kep, energiatakarekos modban plane. kb 6-10mp. Parom S21-evel vettem kb eszre, hogy az bezzeg mindenhogy, minden korulmenyek kozott hoz egy franko oké szintet, stabilan. A 22u meg osszevissza hullamzik alá-fölé. A "zoomok" viszont pompasak, azok hibatlanul mennek.Nyilvan rosszabb minosegben, de az mindegyik telonal adott.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Felhasználási szokások, ízlések, ingerküszöbök...
Nagyon gyors teló nyilván, de minden fontosabb apróságban csigább volt a "régifos" s10emnél. És nem mp-ekről beszélek, hanem mondjuk 0.1mp, vagy néha mondjuk 5 helyett 6mp. És vannak olyan felhasználási módok ahol ezek összeadódva számítanak. Vagy ha meg nem számít, akkor ott az A54, kiváló azis, minek csúcs .
Egyetlen közösségi médiás szemét sincs fent szerencsére.
És elég sok szitu van, amikor "csináldmár" "nyílj már meg", "most min malmozol", "mi a frásttól merültél ennyit" kommenteket kap. Az s22u rapszodikus tempoja es akksiideje tény. Ez valakinek vagy feltűnik/előjön, vagy nem.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Nyugis, átlagosabb, konstansabb használatban remek üzemidőket tud. A probléma akkor van ha komolyabb multitask, vagy sűrű feloldás/lezárás, vagy ki tudja mi van, kaotikusan tud néha merülni. De remélem ez nem fog utolérni. A lassúság ha kibírható, akkor jók lesztek Néhány appal pl meghökkentően nehezen boldogul.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Chrys_ #17956 üzenetére
Miben béna a 23u, ami miatt utódra kell várni?
Utóbbi években már annyira minimális a telók/generációk között a difi, hogy inkább az a kérdés, hogy adott szériában elrontanak-e valamit, amit a következőben javitanak... És inkább SW-es okosságok jönnek.
A 24u-ra semmi értelme várni, mert a 23u lényegében hibátlan.
A leakek alapján pedig habár újragondolják a zoomokat.... a szenzorméretet nézve nem biztos hogy egyáltalán jobb minőségre lesz képes. (inkább könnyebb, és olcsóbb gyártani)
Ha máshogyan reszelgették volna, akkor tudnék pár hasznos előnyt felhzoni, de igy nem nagyon. Szóval valószinűleg nem lesz előrelépés, csak pár finomság itt-ott. 20-21-22, mindegyikről el lehetett mondani, hogy volt 1-2 hiányosság-bénaság ami miatt az utódra megérte várni. Az általam magasztalt s10 is... folyamatos update-ekkel elképesztően magas szinvonalon tudták tartani, s nem csinált rossz képeket, de azért egyre inkább hiányzott az embernek egy bikább kamerarendszer, volt fejlődés. Nomeg a cerka integrálás.
22u helyett 23u-t ajánlani szerintem reális, és csak pénztárca kérdése. 22u helyett 24u-ra várni...nem látom a logikát benne(mivel a 23u-nak nincs igazán gyenge pontja)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz vectras #17939 üzenetére
S23U az egyik legjobb telójuk az elmúlt 5évben, szinte tökéletes.
Winne: Nem a felbontás, hanem a SOC@rendszer. Labilis. Van hogy mocskosul jó, van hogy max3-4óra SOT jön össze, pedig nem akad be semmi, kap restartokat, stb.
2hetes nyaraláson szinte kínos kezdett lenni h párom S21-e minimum pariban van, de inkább jobb mint a nyögvenyelős 22u-m.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Nagyon szeretem a samsungot, bő 3év s10ezés után(és azelőtt note-ozgatás) úgy gondoltam megvan a telóm vagy 5 évre. Brutál kamera, mégdurvább SOC, 10x zoom, cerka. Imádni akartam, minden problémáját elnéztem és tűrtem... nem hibás példány. Egész egyszerűen hektikus az akkuideje, a tempója, stabilitása... visszalépés volt. A kamerája egy félkarú óriás, mert a HW egész jó, de nem lehet kiaknázni. A kijelző, és a cerka zseniális...de összességében nem elég jó csomag. Az S23u... ezzel szemben mindenben egy korszakosan zseniális teló. Betonstabil minden szituban, pörög, és képtelen merülni. A kamerájában is brutál potenciál van, ami ki is aknázható.
Szóval bármennyire is szeretne akartam a gyönyörű burgundy 22u-t, egyszerüen nem állt össze. Érdemes egyből 23ra menni, az 3-4-5évig szuper társ lesz.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz pepe792 #17898 üzenetére
Sejtettem, itt van elcsúszva a dolog. Fotózás világában a nyers kép az egyfajta negatív, aminek nincs semmilyen értéke. Natív adatok a szenzorról olvasva. Ezt megnyitod egy megfelelő szoftverrel, és igazából ott lesz meg a végleges kép. Szabadon tudsz elég sok paramétert variálni, és kialakítani a végső látványvilágot ízlés szerint.
(Persze ez most full zanzásítva van, de sztem felesleges litániát írnom )
A gyári alap jpeg kép is már egy utómunka végülis. A samsungos ízlésvilágú agyonélesített, mikrokontrasztolt koktélja, előhívása a nyersnek.
A fényképezőkön is, ha jpegben lőssz, annak is van egy standard vibrance,sharpeness,contrast, stb értéke.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Kleroo #17883 üzenetére
Épp feldolgozom a ma lőtteket, de addigis itt egy nagyon látványos különbség. Bestbyteban kerestem egy kis kihívást, ablakon kívüli épületre AF mind2 telóval. nagy dinamikaátfogás, sok téma különböző távolságon. A különbség akkora, mintha user-error lenne. de nem az. mind2nél a kinti épület a borotvaéles. a 22nél pedig minden egy paca körbe, ami kicsit is a szélek közelében van. ez ilyen...
Nagyon jól látszik h 12MP-en rettenetesen küzd az algoritmus a 22n, hogy valamit összekaparjon, de hiába...látszik az enhanced180ason, hogy egy nagy paca volt a kiindulás.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Morris #17882 üzenetére
Nekem is ez volt az egyik legfájóbb, hogy csak a kép közepe igazán éles, és az széleken konkrétan pacák vannak már. A bestbyteban lőtt képeimen extrémlátványos. Azt gondoltam a DOF/nagy szenzor is hozzátesz, de nem. Ami a 23on hasznalhato, kb éles, az a 22n egy elfolyt paca. Bedobom mindjárt.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Közben egyébként próbálgattam 23ultrát, és meggyőzött. Le is vadásztam egyet. Tudja azt főszenzorban amire vágytam. Ha érdekel valakit, akkor a kis összehasonlítást feldobom ide is. Ma lövöldözöm hozzá a képeket, és többet csinálok ha valakinek ez segít valamiben. (Fő szempontom, hogy mennyire lehet a maxot kicsavarni a szenzorból fotós szemmel/igényekkel)
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Morris #17870 üzenetére
A fentebb linkelt cikk is érdekesen feszegeti; mert a dolog igazi pikantériája, hogy elég régóta már, a mai mobilok képei fake-ek.A kérdés az mennyire azok, és honnantól számit annak. (Multiepxo, több kamera képét bevetni, és AI-t ráengedni, hogy a sok paca mögött mi lehetett, és felinterpolálni a képet. Egy komolyabb digitális zoomnolásnak már elég nagy része kb AI generált tipp a paca alapján.)
Szóval a mondandóm: Nem csak a hol fake, hanem bizonyos értelemben a bármi annak tekinthető már. Emlélszem pl, talán az S10emen lepodtem meg a legjobban. raw-ban, ahol nincs semmily huncutság a kepei egyszeruen botranyosak voltak. Még mobil kperenyon nezve is gyatrák voltak...paca, életlen, mosott. A gyári default jpeg, pedig tok jo. SZoval az AI, algoritmusok izzottak a hatterben, hogy egy sima eles fotot lass. Egyik tippem, hogy csinaltak egy nagyon alapos profilt, ami pixel pontos terkep volt arrol, hogy hol milyen iranyba es mennyit torzit a kis optika. Es a fonakjat rangedtek egy scripttel, hogy interpolalja ki, mi lehetett volna az eles reszlet. Na ez akkor igy fake, vagy sem?[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz pontyos #17827 üzenetére
Elő-előfordul. Pláne ha kapja az ívet rendesen. Én nyaralás alatt eléggé megfektettem. Akkor hibázgat, ha túlságosan gyorsan háttérbe pattintod a kamerát. Pl: telóról ment a navi, és láttam vmi szépet, azonnal durr kameraapp, püfölni az expot, kész, de körforgalom ughogy kb azonnal vissza mapsbe. Szóval ha nem előtérben nyugiban szolídan kattintgatsz, akkor sűrűn lemarad az utólagos SW magic a képről. Ha megfigyeled, kb a kép elkészülte után, amikor megjeelnik a listában is, egy kcsiit még homokórázik rajta, és utána lesz kész. Túl sok ennek az ISP-nek az a sok javítás amit a 108MP lapkára ráéeresztenek. Vagy legalábbis nem lehet ennyire pikpak módon használni.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz gyuri81 #17654 üzenetére
Az alábbi életszituban: kölcsönzött autóban gps-el navi, közben adhoc checkolások neten, hogy mi a kövi úticél, aztán sétában fizefések, 108MP enhanced képek, videók, selfiek, net, bank. Na és elég sokszor beledöcög a dolgokba, amikor igazán kiélezett "azonnal kell" szituk vannak, gondolkodik pár mp-et, nem nyílik meg, aztán durr minden megnyílik. A 108as fotók elkészülte egy örökkévalóság(szánalmas...) a fotómódok között váltáskor is totálisan full random mit jegyez meg, és mit nem. Átlagos sima napi használatban ezek alig jönnek elő. De ilyen feszkósabb gyorsan pöregtős multitaskos szitukban nagyon gáz egy flagshiptől ez a random döcögés. 5napot ment így, ma már battery saverben nyomtam, mert cserébe még merül is keményen (26-30 fok van, semmi extra) battery saverrel most ment 4.30ora SOTot...sztem ez nagyon karcsú. És nincs vele semmi konkrét baj, ha nincs így gyötörve, nem egy bughalmaz, ez így kb ennyit tud. :/ cserébe az s10p azonos szitukban darálta a tőle kérteket betonbiztosan, sebesen. A másik, pedig hogy szinte minden app itt-ott többet gondolkodik. Nüanszok, de user-experienceben összeadódnak... párom full sima céges dolgokkal agyonütött S21e full azonos használatban szintén betonstabil, pattog mint az állat, és a kis akksija ellenére is full ugyanazt hozza SOTban. Én többet várnék/akarnék a top ligától.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Van aki váltott 22U-ról 23U-ra? Szeretnék pár dolgot kérdezni... kegyetlenjó a 22U, de lassan 1 év után sem bírom megszokni azt hogy sokszor csiguszabb, és fotózgatásban rengeteg probléma van, ha komolyan pörgeti az emeber a dolgokat. (Nyaralok épp, és kb földhözvágtam volna néha ) Nem kell nagyobb tudás, csak tudja ezt olyan sebesen és atombiztosan mint az S10+-om. Reményeim szerint ezt S23Unak hívják.
Zargatnék priviben pár kérdéssel.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Sun777 #17625 üzenetére
illetve ami még eszembejutott: 4K esetén közelebb lépsz annyival, hogy ugyanakkora legyen? Mert ahogy nézegettem kb 1.5x zoom kell a 4k felvételre hasonló leképzéshez, mint a 8K módban. Az hatalmas különbség. (azt nem tudom h S22U-n amikor 4Kban nagyitasz, akkor a szenzoron varial, és nativan "zoomolsz", vagy csak beleinterpolál a képbe...de szerintem utóbbi, és úgy már nyilván jelentősen rosszabb lesz a minősége(bezzeg a régi Note4-an full nativan a szenzorrol kaptal egyre több es több indot, nem interpolalas).
Adhoc csinaltam is egyet gyorsan a nappalimban, nem egysiku szikrazo napsutesben, hanem ahol vannak arnyekok, csucsfenyek. Es elso blikkre nem igazan elesebb a 8k, mint a kozelebb lepos 4k, de majd mutatok croppokat ha PC ele jutok
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Sun777 #17625 üzenetére
Jöhet 1-2 tesztfelvétel is, hogy a szubjektivitást kivegyük. Távolabi téma 8k-val aztán 4k-val.
dnelb: Ha filózol rajta mégegyet, a multiexpo csak ronthat a mozgáson, ezt az aspektust nem tudja lefedni. Ha mozgás van, oda róvid záridó kell, és kész, nincs más mágia. A multiexpo pedig statikus témára van. De még ha múködne is, akkor egy embernek lenne kb 10 lába a 10 kép alapján. Nem múködik....
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Sun777 #17620 üzenetére
Videózz többféle témát 8k-n elkezd kilógni a lóláb. Bár lehet ki is lóg, mert nem véletlenül hiányolod a HDR módot hozzá. Kiég, lágy, az optikai hibák is nagyon előjönnek, lényegesen jobb a teljes élmény 4k-n.
Illetve videózz távolra. És tesztelj-tesztelj-tesztelj. Ennek a "jól jönnek" nicns sok értelme igy önmagában. Árdemes rászáanni kb fél órát és onnantól sweetpsoton tudod használni.
Nekem a teszt általában az, hogy nagy dinamikakülönbségű táj, kb 30méterre fák, tele levéllel. na ez a codecet/bitrátát, és a felbontást is próbára teszi. erre nyomtam egy FHD-UHD-8k normalis es magas bitrátás tesztet. Bitráta nem hozott előnyt, az árnyékban mocorgó levelek mögötti árnyék artifactosodása is pont ugyanolyan volt, 0 különbség. Felbontásban, részletmegörzésben pedig a 4k nyert. a 8k lágyulgatós képe max egál volt élességben. nagyon közelre, mondjuk egyetlen arcot 50centiről videózva, ahol semmi más nem számit, oda lehet jobb a 8k, azt nem próbáltam(simán lehet hogy a kis optika képtelen távolabbra a 8k-t, mig közelre van akkora feloldóképessége hogy pici előnye tud lenni magában a vonalálesságben. Én egyébént azt gyanitom, hogy valami korlát van ISP fronton akár, hogy egyszerűen csont ugyanúgy néznek ki a videók kisebb és nagyobb bitrátával is, főleg UHD 8k-nál.(én egyébként egy 65Q82-n szoktam visszanézni, illetve egy jó QHD monitoron 200% százalákosan belzoomolva)
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz geryboro #17619 üzenetére
Nem nézegettem nagyon milyen brutalitások vannak most. A 23U-ról az rémlik h a snapi miatt sok jó dolog kihajtható belőle 3rd party cuccokkal.
De akár csak az iphonos vidit nézve, én letettem a hajam, hogy már az iphone is eljutott oda, hogy full nyers, valódi RAW képeket köp ki, és akinek van ideje, ténylegesen ki tudja aknázni a tudását, egy olyan dimenzióba jutva, ami eddig álom volt. (ne feledjük, a gugli kb 6-7éves újitása, a multi expo alapú fotózás miatt, amit mi most kattintunk, egy képet adott esetben 10es nagyságrendben készülnek a fotók, és gyúrja őket össze a SOC/ISP, emiatt van extrémjó dinamika, zajtalanság, stb(és lassu elkészülés ; és nem egyetlen kép, mint raw esetében)
Nekem a dühitő, hogy a 108es enhanced módot nézve, ez a lapka brutálisan jó. 108MP-en nyilván fos, de egy 20-24MP-en remek. Szinek jók, dinamika jó, lényegesen jobb mint a default. A default agyonmikrokontraszolt, agyontolt, agyonkompresszált rommáélesitett képe túl sok. Viszont a fentebb emlitett multiexpo miatt csak itt lehet elérni brutális dinamikaátfogást. Vagy tegyenek bele egy kis fos érzékelőt és kész (legalább hipergyors lesz a képek elkészitése), vagy lehessen ténylegesen használni. Igy most van RAW, ami vicc. Van pl 8k videó, ami belecroppolós vicc.
Nyilván nekem más igényeim vannak, máshonnan nézem, de az szerintem mindenkinek látványos, hogy pl a 108as kép, és a default kép (ha nincs gignatikus dinamikadifi a témában) akkor már belezoom nélkül is mennyire sokkal szebb, természetesebb és gazdagabb kép a 108as.
Nekem a 2db zoom miatt musthave ez a tella. (meg a 108sa mód azért király, csak....roahdt fájó hogy nem lehet kiaknázni a tudását, ás adott esetben teljesen helyettesiteni egy MILCet nyaralásokon)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Sun777 #17616 üzenetére
Igen, ott van.
Egyébként mire használod a 8k-t? A 4k jobb minőségű:Az egész szenzort használja, és marad a SOCnak kraftja képjavitó dolgokra, minimális dinamikjavitásra, stb. A 8k inkább a számháborúra jó: Full naturban, javitatlanul megkapod a szenzor közepéből croppolt borzalmat, de legalább sok pixelen van elmentve.
Illetve mint teszteltem és irtam, a nagyobb bitsebességnek nem igazán van értelme. TALÁN ha valami komoly tartalmat forgatsz, és extrém módon megtekered az utómunkák során. De oda meg eleve nem túl jó a gyári appot használni.
Csak a "tudat" miatt ne használd. öngólt rúgsz.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Urak, akit érdekel, egy gyors tesztet összeraktam:
[link] default vs 108MP enhanced vs PRO vs ExpertRAW default vs ExpertRAW 4 expo3 mappa:
ORIG_jpeg default LR alapbeállításokkal (samsung expert raw profile) export
COMPR_jpeg: Ahol a csúcsfényeket és árnyékokat is annyira visszahúztam amennyit a kép engedett.
CROP, ahol a kompresszált képekben belekroppoltam ahol van éles rész, csúcfény, és bebukott árnyék. A 108as kép leméretezve.Egy picit jobb mint a multkori tesztem (ott autót fotóztam ami árnyékban volt, és minden teljesen kiégett ami mögötte volt a napon, szánalom.) Minden esetben ISO50 volt erőltetve, és a virágládára pöttyintettem egyet bármiféle egyéb állítgatás nélkül.
Szerintem nevetséges ezt RAW képnek nevezni. Egy idősebb MILC sima jpeg képeit is jobban meg lehet tépni. Én maradok továbbra is a 108as módnál, egész szép tónusokat, gazdag színeket elő lehet szedni, és szinte fáj, hogy nincs valós RAW...kegyetlenül jó képeket lehetne lőni. ezek alapján.Már a "buta" szifon is mutatja hogy megvan a potenciál: [link]
Annak örülnék a legjobban ha kiderülne h vmi user error van nálam, mert ez kiábrándító.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Sun777 #17603 üzenetére
Van.
Értelme mondjuk nem sok, rossz minőségű.
A magas bitráta volt sztem amire gondolsz. Sajnos az sem hozott semmilyen javulást. Bár nem akarok igazságtalan lenni, igazából az erdetileg kikisérletezett bitráta egy sweetspot, a magasabbnál sincs semmivel sem több részlet, artifact,dinamika. Teljesen egál. Placebo szintű különbség van 1-2 esetben.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Próbálgata valaki egyébként a RAW képeket?
Próbáltam a RAW, illetve PRO módokban is, de nagyon gyenge.
Egy sima jpegben is több dinamika rejtőzik. CSúcsfényekben szinte 0 tartalék van. Árnyékben max 0.5-1FE..de már az is erős zajjal.
De még kifejezetten zajos is. Érthetetlen számomra. Egy közel 1 colos lapkától, 12MP-re összebinnelve hatalmas dolgokat várnék. De ez a semmit se üti meg.
Az enhanced 108MP képek hipertérugrás kategória kb.
Holnap csinálok egy tesztet, hogy dinamikában mi a szitu.
Szerintem hatalmas kihagyott ziccer, hogy csak ilyen mókolt 12MP-es "raw" van. Ez nem valós RAW, egészen biztos vagyok benne. Egy valós 108MP-es 1:1ben "negatív" az optikai hibákat leszámítva sezrintem meghökkentő dolgokat tudna, ami már már közepes DSLR/MILC-ek bajszát is pöckölgetné.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Kleroo #17461 üzenetére
Megvolt. napsütés, távoli fák garmadája, amin a legjobban tud látszani a tömörítési spórolás, nagyon lejt a pálya az emelt bitrátának.
8k: simán és emelten is egyaránt egy foshányásvicc továbbra is
4k: Nagyon 1 kutya, placebo szintű, 1-2 nüansz vehetű észre. De csak 1-1 100%os cropot egymás mellett nézve 2ercig keresgélve. Szóval igazából nincs difi.
FHD: NA itt van difi. A sima képe szmötyisebb, hangyafocisabb, gondolom a sok algoritmus, és alacsony bitrátának a házassága egy ilyen nagy felbontású szenzorral. Emelten simább a kép. viszont az ég világon semmi más, placebo környéke. De 3x--os bitrátáért ez őrület, max +20%-ért érné meg a picivel simább kép.
Abszolút teljesen értelmetlen tárhelypazarlás az emelt, sajnos nem csináltak semmit amiért megérné használni. NIncsenek jobb színek, több tónus, több részlet. Semmi. Az amúgy is szuperül lézerprecízen kikísérletezett kép@bitrátát kapod, csak immáron kb végtelen bitrátán mentveHodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Illetve dupla bitráta is ritka (azonos minoseghez az kell) Valamint szerintem nem megy annyi postprocessing mind pl FHD-nal. Cserebe nem latszik sokkal tobb reszlet.
De lehet rapborbalok, mert jopar SW verzioval korabban teszteltem ki alaposan minden kombot.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz cinikis #17455 üzenetére
Saját tesztjeim szerint a HDR10 vidi nem sok dologra jó. Pedig egy fél millás fullos QLEDen néztem vissza aminek 1100Nit fényereje van. Jobb a sima, minőségibb, és ugyanugy megvan a dinamika.
Amit probalgattam most még, az a bitráta növelt 8k, mert elvileg szuper lett. Hát, nagyon nagyon nem. Bohóckodásra való. SZenzor közepébe belekroppol, az AF lassú, semmilyen segédcucc nem aktiv, de legalább a minősége sem jó (jó fényviszonok között) Az agyon-processelt és supportolt FHD sztem a sweetspot mindenre. Ott mondjuk még nem probálgattam h mennyit hoz a plusz bitrata.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz ShadowLac #17197 üzenetére
Ez meglepő. Vagy a 23-at cseszték el, vagy... ennyit javult volna a 22?
Én akármikor vetem össze a 108as kép leméretezésétét a "gyári" 12MP-essel, mindig bucire veri. Kivéve 1-2 aspektust, mint HDR, illetve optika nyugjeinek korrigalasa....ami miatt maradok többnyire a 12MP-esnél.
Megjelenéskor még elég érdemleges difi volt köztük 12MP-ben is.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Hátha valakinek fontos info:
Korábban szidtam mint a bokrot a telót a BT hangminőség miatt. Nagyon enervált, erőtlen, vékony, dinamikátlan szegényes hangja volt sajnos. AgyonEQ-zva sem volt jó, valami komolyabb problémája volt.
A frissítések során viszont valamikor gatyába rázták. Most egész konkrétan pompás hangja van, szinte-szinte meg sem hallom már hogy BT-n jön a vacak kis SBC profillal.
(minden más, az autó, a lejátszó SW, minden más teljesen azonos, csak a telő SW-je változott)
Tehát: BT zenelejátszásra, Normal minőségő Tidal, SBC profil = Brutálisan jó! hangminőség.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz siskad #16688 üzenetére
Nameg a szervizbe vitel is.:
Elmész, sorban állsz. Jó eséllyel nem utál azonnal a felvevő.
Hülyének néznek, bizonygatni kell mi a baj, nagy nehezen átveszik, csinálnak egy gyári visszaálltást (vagy azt se), és mehetsz vissza érte 1-2nap múlva, ismét pár órát elégetve.
Hazamész, használod, megint rossz, és kezdődik minden újra. Az már vérmérséklet kérdése, hogy innentől kezdve hány kör amig történik is valami. Ha 2.ára eszeveszettül kivered a balhét, akkor talán érdemileg ránéznek. ha nem, akkor mondjuk kap egy clean installt (ami megint semmit nem ér valszeg). De nekem régebben volt hogy konkrét HW hibával/anomáliával is 2-3 kör volt mire cseréltek valamit.
Szerivzbe járkálás a kezdők, vagy időmilliomosok sprotja SW jellegű hibák esetén. (a haladók már kis hibát is kinalizálnak maguk és fix tényekkel boritják rá az asztalt a szervizesre, hogy ne kelljen megfutni az első 1-2 kört )Tényleg, létezik még samunak a premium házhozjövős garija egyáltalán?
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz drzsoo1 #16644 üzenetére
Szerinted ha a legtöbb embernek nincs vele üzemidővel kapcsolatos problémája(és azért senki se jár fórumra, hogy szóvá tegye, hogy minden rendben, szóval eleve teljesen torz merítés a fórum), akkor mindenki teljesen ostoba?
Egy pillantra sem merült fel, hogy bármi áron le kéne gariztatnod, mert baj van vele?(Nekem szombati itthoni unatkozós nyomkodásban 8 óra SOT jött össze. Előtte meg 6 óra az 1 nap alatt, amiből 4 waze volt. Van amikor 1-1frissítés picit megborítja, vagy előfordulnak glitchek, de alapvetően bitangosan jó üzemideje van. Va jobb, de teljesen jó. A korábbi érák 3-4óra SOTjához képest elég jó a mostani 5-7környéke. Mindezt úgy, hogy 5chat progi van fent, mindent innen intézek, és elég poweruser vagyok, játékokat leszámítva)
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Csak most tűnt fel, vagy tényleg újdonság, hogy speckó üzemmódoknál is van éjszakai mód?
Imádom hogy a 108MP-es módban, illetve portré módban is van. Gigalike.
Már csak 1-2 nyalánkság kéne a 108as módba, és etalonjó lenne.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
-
Kleroo
veterán
Csatlakozom az elégedettek táborához.
Vagy a korábbi 1-2frissítés volt elkefélve, vagy ez mindennél jobb, de most egy olyan telóm van, amire az elejétől (2022október) vártam volna. Így lassan 2 nap után, magabiztosan, döccenésektől mentes, nem nyekereg ha kamerából ki-be lépkedek más progikba, webszörfölés is bitanggyors; minden stimmel. Üzemidőt is érzem énis, Érdemileg jobban bírja, kapásból látszik.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz axlfsi #14900 üzenetére
Lehet hogy zavaró, de van jópár olyan momentum, ahol nem konnektorok között vagy, és fontos hogy birja.
Pl egy utazás során, ahol fosod a 4k videót, és navigálsz, tűz a nap(max fényerő), stb. És ilyenkor nem túl biztato, hogy már alig van szuflád koraestére, pedig a telon van elég sok dolog. (foglalások, kölcsönzések, belépők, stb stb) Nekem nagyon fontos szempont, hogy nyugodtan használjam, és bármilyen körülmények között végig kibirja velem a napot, aggódás nélkül. Powerbankot pedig akar a hóhér cipelgetni, csak egy plsuz hibaforrás : itthon marad, nincs feltöltve, nagyobb táskát kell miatta vinni. Persze megértem ha ez nehezen értelmezhető scenario. Otthon, irodában, tartalmat fogyasztgatni ez egy nem létező probléma.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Köszi srácok
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Kinek mi vált be USB-Jack átakalító fronton? Mindenről olvastam már hogy fos. De valami kéne.(Zenét hallgatni egy fullosabb Audio Technika fejhallgatóval).
Nem baj ha nem 500Ft-os vacak, de 10ezret se adnék érte.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz ShadowLac #14443 üzenetére
Szín alatt nem a színhőmérsékletet értem, az annyira könnyen változtatható dolog.
A tónusok, színátmenetek, mennyi különböző színt látsz. Apróság, de egy fullfull szenzor, és egy kisebb mobilos szenzor között még most is látható ksi difi. Ami főleg oké vs húha reakción látszódik
janaman01: A taknyolás teljes egyértleműen hardware-es. A 23mm-es optikával nagyon mellélőttek... Talán tudnak még valami kezdeni vele...de nem igazán lesz megoldva soha. AI segíthet még.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
[link]
első kamera összemérés.
van jó, és rossz is...
A jó: normális "lencserendszer" van ismét, nincs taknyolás a széleken.
Érdemileg több részlet, teszteken taropno tud valszeg
ISO10
A rossz: Pontosan ugyanaz az agyonmikrokontrasztolt borzalom van ráhúzva, mintha egy kis fotó upscalingje lenne egy AI által okosítva. Dinamika, színek stb tekintetében pont ugyanaz a szint így első blikkre. Ismét van egy jó szenzor, amit direkt tökön lőnek. Nem ma jött el a nap egy natutál, patent minőségű végerdmény formájábanAz üröm:Ezt a szintet a régi 108as lapkából is játszi könnyedséggel ki lehetne szedni(a képszéli életlenséget leszámítva)
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Alul tudták múlni magukat... Bár már tényleg végérvényes tény, hogy nincs különösebben hová fejlődni már.
A kamerára nagyon kíváncsi leszek. Az 50MP expert nód nagyon jól hangzik. Hátha nagyot gurítottak az új setuppal. De most is a SW-en múlik. A 20-21-22ben lévő lapka is lényegesen többet tudna, ha nem a mostani hülye trendekre reszelnék.
Meglássuk.
Amúgy egy 200as lapka mellé jöhetett volna egy 4x 12x zoom kombó (ekv 11mm 24mm 85mm ,300mm körüli gyútávok babák lennének)
Na mindegy. Ha nem Milceket gyalázo az új lapka akkor én S22 Ultra S-nek nevezném nagyon max[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
-
Kleroo
veterán
válasz Pythoncobra #12328 üzenetére
Elég erős szakmai fotós hátterem van... ezért is zavar, hogy vanak ilyen gltichek egy amúgy remek szerekezetben. állj tökéletesen szembe egy fallal, vagy plakáttal pl. A széleken furcsa lágyulás van. Mint amikor digi vázra tett az ember filmes régi nagylátót.
OTP simán lehet, hogy A13-ra még gethes.
De pl az már sokadszorra fordul elő, hogy a kamrában nem megy az elforgatás, és csak restart után megy ismét.
Nem vészes amúgy, imádom. Csak 3év S10+ után... hát az olyan sziklaszilárd stabil volt...pedig sosem volt factory resetelve, belakva nyúzva sem.
Szóval ahoz képest kis hátralépés.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz mateo91 #12316 üzenetére
Ha nincs baja a P30prodnak, én nem cserélném.
2évet volt P30pro a "közelemben". A periskópja alig-alig gyengébb.
Tempóban ma is bitang, egyedül a fő kamera sárgásba tolt , javíthatalan színei botrányosak (pl lefotózól egy zsömlét, és teljesen őrült színe lesz. Pláne ha lámpafénynél teszed), de sárgásság ide vagy oda, azért a 40MP-es módja elég jól szuperál az ultrához mérve is. Ha nem kell az SPEN, akkor én sok értelmét nem látom.
20-21-22. 3 generáció óta szinte változatlan a kamera HW. Illetve most a 22-re számomra érthetelen módon még nagyobb látószöget kapott a main camera, cserébe a széleken…hát egyre többször látom úgy, hogy konkrétan taknyol a kis optika.
A 23 új szenzora, snapdragonnal párosítva biztos érdemi előrelépés lesz. VISZONT a Samu SW-e a mikrokontrasztos agyondolgozott képekre gyúr, ami telón pompás, monitoron kaka. Amíg ez nem változik, addig a 23 Ultra sem lesz végső soron jobb. És amint változik, a korábbi telók is megkapják.
Így a napi darában hajtva a telót, egyre többször hümmögök, hogy bezony nem igazán jobb az S10+nál…sőt, ittott véleményesebb (Pl otp app csigábban indul, pár naponta ráfér egy restart, kameraapp nem tudja hogy fekvő üzemmódban van, fő kamera képszélei sokszor véleményesek, ostoba módon használja a remek szenzort, random apróbb bugok.)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
S10+ , S22U. mindkettő SBC, stock beállítások, azonos app, azonos zenék, és lényegesebben vastagabban szól az S10+. Nem loudnesses, nem agyonekert mély, full natural, ez a perfekt. Ugyanezen zenék pednriveonAAC-ben flat EQ-val ugyanígy szólnak. A 22U pedig abszolút cincogósabb, vékonyabb élettelenebb. Van mély, nagyon nagy hangerőn az is megjön.
Tipp?Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz gyuri81 #11908 üzenetére
2016os Merciben dettó. S10+ esetén epicjó hangzás BT ellenére.
Ugyanitt S22U...hát.. olyan vékonyka, mintha a mid és bass -5, treble pedig +5 állásban lenne.
Erőtlen, dinamikátlan. De utánakorrigálva a kocsiban...nem sokkal jobb. Azt hittem csak megőrültem. Telón nem állítottam még az ég világon semmit. párosítottam, Tidal, és uccu.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz nggabi #11812 üzenetére
Nem annyira rossz ez, viszont user error okozza a problémád. A teló alja kb éles, a többi pedig egyre inkább a DOF martaléka. Nagy szenzor, fényerős kis lencse mögött, úgyhogy már a mobiloknál sem éles egyszerre a világmindenség. A tárgyad síkjának minél inkább párhuzamosnak kell lennie a szenzor síkjával.
Egyébként mind3 kamera kiváló "makrot" tud, wide, normal, es 3x tele is egesz kozelre tud fokuszalni.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz nggabi #11491 üzenetére
Jelen!
A 8giga elég. Poweruser vagyok, de nem igazán volt még app újratöltésem. Mire a 8giga kevés lesz, addigra az egész teló rég kuka. Laggolás mac a kretén virtuális ram miatt lehet.
A 128g aspektus véleményesebb. Én szeretem offline is mindent tartani, visszanézni(onedrive felhőbe automatán synchel fel minden), de szerintem igazábol a 256os is ugyanígy megtelne, csak 1 évvel több "szemét" lenne. Egy komolyabb törlés után bármilyen nyaralás agyonvideózható, fotózható vele :) Szóval nem igazán kompromisszumos a kisebb. :)Persze 5-10 komoly game biztos felzabálja...de én speciel kinőttem ebből.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz geryboro #11272 üzenetére
Amilyen a formánk, a legrosszabb snapi széria lesz, amire végre samu vált. :D. S1 óta samsungozom. Talán az volt az első és utolsó odaverős exynos. Hummingbird :DD
Fura hogy szinte mindig ittott lemarad. És főleg a kamera frontján... egész látványosan kijön nappal, hogy több részletet rálegóz a 108MPről a 12es végső képre.
Pedig fullosan házon belüli HWekkel azt gondopnám, hogy frankóbbra tudják csiszolni...de hát nem.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz geryboro #11267 üzenetére
Nézek majd egy ilyet énis. De érezhető microlag alig volt, pedig én is allergiás vagyok (PCn elég keményen űzöm az ipart :D ) szintén fullos felbontás.
Bár jobban megnézve nálad sincs olyan vészes kemény beszakadásból sok.
Lehet csutkafull gamer telót kéne venned, ha ez ennyir szar számodra.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz geryboro #11256 üzenetére
Apexre kíváncsiságból rápróbáltam. Ott is ragadtam fél órára. :D
Nekem tükörsima. Default beállításokkal langyos se lett a teló. Maxolt fps-sel azért langyosodott. De sziklaszilard 60fps, összesen volt max 5x mikrolaggom, az meg kb semmi. Semmi egyéb. Extreme graf szint mellett is 40fps fölött volt. Eyecandy. Nekem egy szavam sincs, mocsokjó. :) gambooster stb-hez hozzá se értem. Nekem is legfrisebb rendszer ketyeg.
Fura.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz M_David #11228 üzenetére
A probléma inkább az, hogy ez kell a vásárlóknak. Rommá HDR-ezett, rommá mikrokontrasztolt agysonmókolt kép. Direkt ilyen. És a tesztekben így is remeknek hozzák ki. Pedig kb 5éve ez az irány. És egységesen minden modernebb telón ugyanaz van. S10 is évről évre kapott mindent, azért van partiban ma is. Ha lesz éraváltás, ide is megjön. Én azt várom nagyon, hogy a 108mp enhanced módban lehessen még trükközni. Mocskosul nagy potenicál lenne benne.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz janaman01 #11213 üzenetére
Tesztelgetem lassan 1 hónapja szintén S10+ után.
A samunak van egy idiota algortimusa, ami rogyasig mikrokontrasztolja a kepet. Az s10 hulladek szenzoran ez sokat segit. Az ultran sokat ront. Olyan mintha egy upscale 8MP kép lenne. Rawban nem tul jo, expertraw egész jó. De az enhanced 108as képei nappal brutálisan jók 24MP kornyekere lemeretezve. Csak itt meg az osszes kepjavito moka off... a kettot kene mixelni. A HW adott lenne, de valami miatt az egyen mikrokontraszttengert engedik ra. Gyilkolja a tonusokat, szinteret, elesseget, termeszetesseget, mindent.
Abban remenykedek, hogy az 23U egy uj era kezdete lesz, es ide is lecsorog egy kevesbe agyonmodosito kamera app.
Bar a mobilatena tesztet nezve igy is sokat fejlodott. Az ottqn alap default kepek szerintem konkretan botranyosak.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Mik a tapasztalatok chrome vs samu browserrel kapcsolatban? Továbbra is a samu a kevésbé éhes? Egész jó SOTokat lehet produkálni, de 5k mAh-tól kicsit többet remélnék ennél is (olyan 6óra jön össze, ha nem 2percenként oldom fel a telót, hanem 20-30p etapokban kapja. kb 1-15% közötti fényerőn. ) Szóval a samu browser takarékosabb? és ha igen, cserébe lassabb valamennyivel?
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Gabbana #10712 üzenetére
A: Hardveraprón 3x0ezerért egy bontatlant. (Én ezt tettem egy nem mohó eladó segítségével, szuper deal volt)
B: Kivárod a 23 Ultrát, és azt veszed teliáron boltban.De 22 novemberében 550ért 22U-t venni a legrosszabb kombó. Akkor már inkább majd 650ért 23U, vagy ugye 3x0ért 1 hónappal kevesebb garival a 22U
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Ahoy. Ma újabb fejezetet nyitottam a kameramódokkal.
Kezd javulni a helyzet, követekezetesen egész szép eredmény kihámozható a gyárilag felturbózott 108MP-es képekből.
Összemértem a gyári default, 108mp ehanced, pro raw, pro jpeg képeket.
Az a tendencia továbba is megvan hogy végtelenül túltolja a default a mikrokontrasztos "élesítést" Degradálódnak tőle a színek, nagyon művi. Úgy unblock a telós fotózásban a HDR is túl van tolva, nincsenek már árnyékok. Az ég, a fák árnyéka, minden ugyanolyan egysíkú, minden látszik mindenhogy.
Szóval nézzétek meg. Minden esetben a hajtókaron volt a fénymérés, fókusz.
egy állókép közepe lett kivágva. Egymás mellett nézve az eredeti állókat, az én fotósabb szememnek nagyon zavaró a hardcore műviség. A 108as egy kicsit elrontja a színeket(rákorrigáltam kicsit), de részletekben nagyon jó, dinamikában is jó. (bár felhős idóben ez elvárható) a raw... hát kicsit kapufa, de nem rossz. És akkor amiket fel is töltöttem, a részletek.
A 108as padlót töröl a gyárival 3x kb.... Viszont nagyon nagy üröm az örömben, hogy mivel itt nincs AI, azért a képszéleken jóval erősebb az optika nyűgje, a taknyolás (a francért váltottak 23mm-re.... ) Egymás után pöcögtetve zoomolgatás nélkül is annyira gagyi a default, mintha egy 800x600 lenne felnagyítva
Summa-summarum. Petíció kéne a csamcsungnak, hogy ne egy ennyire túltolt borzalmat csináljon default módban... ha ezt a néhány AI trükköt ráhúzná a 108as képre is, akkor egy atomvillanás lenne ez a kamera (olyan 20-25MP-re visszahúzva) Már már komolya fényképezős színeket virít ebben a módban (a defaulthoz képest legalábbis)
Ami viszont fejvakarós, hogy a járda miért ennyire véleményes 108as módban.(lehetne még LR-ben visszábbhúzni a csúcsfényeket, de az már nem a valóság), mert elég nagy sávban taknyos, míg a kormány fölött-környékén egész éles. Ekkorát nem taknyolhat az optika... a bal oldalon a fű bezzeg patent a sarkokat kivéve.
[link]Töltsétek le és úgy nézegessétek
Summa, hogy a szenzor továbbra is mocsokjó. A 23as optikának csak annyi értelme volt, hogy takonykodjon a széleken....amit csak a default mód AIja tud kordában tartani. Hiú remény azt várni, hogy 108as módban is megelgyen ez a korrekció. Pedig akkor én konstans abban használnám nappal. Vagy legalább a gyári szoftert gyúrnák meg jobban, hogy okosabban használja a szenzort. Ennyi erővel egy 8MP lapka is lehetne bent Bár lehet ez az ára annak, ohgy 4 szenzort is kezel, és ami mindegyikre "jó", az igazából egyikre sem. Mert az az upscale amit a zoomokra csinál...hát kb olyan feelingű a deafult alap lapka képe is.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Hát jó kérdés.
Én egy ilyen teló birtokában kivárnék akár a 24 Ultráig is. :)
A 22U pokolian jó cucc. Nagyon bejön. De a már ősréginek számító S10+ után én nem érzek különösebb ugrást. Kamerában erősebb előrelépést reméltem pl.
A 23...fene tudja, biztos jobb lesz, gyorsabb, talán az új szenzor is tényleg újabb ugrás. Viszont úgy igazából...az S10 hardvere is a mai napig pengegyors, nem kell több.
A 108as lapka sokkal nagyobb mint a régi 12es...mégsem sikerült 3. Nekifutásra sem földbedöngölni vele a többieket. Cserébe nem villám, csak gyors a működése. Minden a SWen múlik mostanság. A régi S10 is azért mocsokjó, és tartja a lépést, mert mostanáig mindent megkapott. A kamera is... ugyanazt az algoritmust reszelgetik, es lassan mindegy milyen lapka van a teloban, hulyere lesz minden mikrokontrasztolva, HDR, AI kitalálja a részleteket, stb.
A 23 képei is ugyanilyenek lesznek. Ha pedig egy naturálisabb irányba mennek, akkor a 22U is meg fogja ezt kapni, itt is javulni fognak a képek. A segédkamerák javulni nem fognak, mert nincs hely nagyobb szenzoroknak szerintem.
Árban...hát a 22t meg lehet ígyúgy csípni emészthető áron. A 23 biztos 600k fölött fog nyitni, és nem lehet egyhamar okosba megvenni. Én ennek tudatában húztam be(megtörtem sajna az s10em) most, és nem vártam tavaszig amikor már talán 500körül megcsíphető.... de akárhogy nézem, nem reális hogy megérje a 3x0ezres 22höz mérve. Az új lapka nagyon érdekes és izgi, de ugye a SW lesz itt is a lényeg.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Jaja, agree. Sztem nem rosszabb kamerában első blikkre a simánál. Többnyire. Nekem főleg a fogás miatt maradt végül ez a Plus-szal szemben. De majd meglátom...a kamera lehet dealbreaker, és akkor fallbackelek egy S22Plusra. Vagy egymaku S10plusra 4ed annyiért
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Hey urak, no végre nekem is megvan a kütyü.
Elégedett vagyok, a burgundy is elég menő (zöld a kedvenc, de ez is egálban van).
Viszont érdekes, mert az S10plusom volt az első telóm, amit nem cseréltem fél év után. 3!!! Évig szolgált, és végig az volt az érzésem, hogy nem igazán nyújtana többet az aktuális legújabb. És most, hogy "fordítva kéne" megítélen, hát nem ültem fenékre. Persze ha nem kapta volna évek óta a régi flagship is a fullos SW updateeket, akkor letaglózna. De így, hát a 120Hz kivételével nincs sok wow előrelépés. Építési minőségben talán még szimpibb is a régi. (sexy amikor egy hátlap nem kong, hanem gránit szerúen kocog). A kamerán lepődtem meg kicsit, mert az S10 12MP-es fő kamerája egy rakás fos volt(aki próbálta RAWban az tudja :D), amit a SW remekül felhúzott egy korrekt szintre Ehez képest azért egy érdemleges előrelépést vártam volna. Persze jobb…de csak kicsivel. Egy P30PRo fullres és S22U fullres képe…hát lehet a P30Pro nyerne, egyszerre nem teszteltem még őket.
Tempóban is. UFS3.1, még bikább SOC, de kb mm-re ugyanolyan tempóval megy minden. (0.5x animáció mindkettőn) Pedig nem csak a telefonykönyvet nyitogatom. :D
A Cerka viszont pokolian mocskosul jó. Note4-em volt korábban, ott szerettem, de volt egy picike "macera" faktora. Na ez viszont mocskosul jó.
Ha netán vki unja az S10plusszát, akkor ne váltson, én nem ajánlom még így 3 generáció után sem a váltást. Akinek viszont váltania kell, annak remek irány, mert ugyanolyan jó, pár plusz extra nyalánksággal.
S23 leakeket nézve megállapítható, hogy elérte a maxot a telefonipar úgy 2019 környékén, azóta "csak" SW oldalon mennek a komoly fejlődések.Az ultra mondjuk lehet kap 200MP-t, de ahoz pokolian durva SOC is kéne, mert a 108al még most is mozog a léc a többi flagshiphez mérve (shutter lag, etc)
kamerának nkeifekszek majd, hogy hogyan lehet a legtöbbet kcisikarni belőle. Az itteni MA teszt is vhogy üsszejött. Ott a 108MP mód körberöhögi azt ami eddig az enyémból kihött, akár enhanced módban….Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz WiZARD #10331 üzenetére
Nagyon köszönöm Neked is!
Így már tudok verdictet hozni. Az MA tesztelésekor valami furcsa glitch volt. Ott egész egyszerűn szárnyalt a teló 108MP módban. Míg a 12MP-es default mód eszeveszettül roncsolt színt, részletet, mindent. A képeiteket megnézvee nyomát sem látom ennek. A sima 108MP módban értelmezhetelenül nagy a részlettelenség. A másik variáns gondolom a "részletező" mód, ami rengeteget dob rajta. Ráereszti gondolom az AI-t (S10-emmel is sokat fotóztam rawban, de beláttam hogy annyira fos az otpika, hogy egyszerűen nem tudom reprodukálni a hozzá igazított AI-t ami valós plusz részleteket generál) Ezeket leméretezve, már itt-ott tud bucit nyomni a gyári 12MP-re, de csak néha, és itt-ott kap is.
Szinte értetlenül állok, hogy miféle példány lehettett anno mobilarénánál, hogy az annyira jó képeket tudott kiköpni natív felbontásban.
Summa summarum, ha valaki szintén frissen érkezik: Az itteni teszt mélységesen félrevezető. A 12MP-es mód teljesen jó, nem cseszi el a képet. 108MP-re váltva pedig csak néha lehet érdemi pluszt kicsikarni. Helyreállt a világ rendje.Végül berendeltem egy sajátot, rommá fogom tesztelni. Sőt egy D800al is összeeresztem (zoom obival, úgyhogy egy halovány esélye lesz az ultrának azért. FUnból a 85ösömmel is összenézem, hogy mennyire van partiban a műbokeh. Én már az S10ben is imádtam, itt csak mégjobb lett gondolom. Jövök majd velük pár hét múlva )
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz WiZARD #10302 üzenetére
Köszi az infokat. Az itteni mobilarenas tesztből vannak a képek. Amík kb a létező legelső SW-el készültek, ezért izgi vajon most hol tart. Igen, kb látszik hogy nincs raja sok mágia, de első blikkre nekem kb egyik mágia sem kéne amit rárak. Viszont az is tény, hogy nem kell gigászi dinamika ezekhez a témákhoz amikről készültek. Erős ellenfénynél gondolom már sokat fog érni a mágia (S10plusról jövök egyébként ami már eleve egész jó és sokszor hagytam otthona D800 szettem )
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Szeretnék kérni egy szívességet:
Készíteni jó fényben 1 képsorozatot a fő kamerával:
108MP, 12Mp, és egy RAW(108mp?) ugyanarról a témáról amin sok részlet van. Akár csak kifotózni az ablakon fákat, épületeket.
Nagyon hálás lennékHodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Sziasztok. Ultra és 22Plus között dilemmázok. A fő kamera a top prioritás számomra.
Nagyon sok komoly tesztet végignyálaztam már, és kb egálban vannak. Viszont itt a legfontosabb, és szerintem kicsit alulértékelt különbség, az a gyári 12mp vs eredeti 108mp kép közötti különbség. (és pláne a leméretezett 108as). Gigantikusan nagy a különbség. A gyéri 12mp képek ipari hulladékok a 108ashoz képest. Nem csak a nagyobb méret miatt. egyszerűen szanaszét keni, túlmikrokontrasztolja a képeket az automatika. A 12mp mód olyan mosottas mintha egy 5mp kép lenne felskálázva. Kérdésem, hogy most októberben is itt tart a SW? Illetve tudja valaki esetleg, hogy az S22+ esetén is ennyire sokkal jobb a natív kép? (amiket azzal az 50mp-el lapkával láttam...hát az nem különösebben jó, arra ráfér a SW mágia) Tényleg enyire hatalmas potenciál van ebben a lapkában ha nem az óóótomata 12MP-es pacsamgolást választom? Összevágtam gyorsba egymás mellé a natív 108(27re méretezett), a default 12mp, és ugyanakkor kb 12re lehúzva a 27es képet mégegyszer. Szerintem ordenáré gigantikus a különbség. Kb mint egy soso egész jó fényképező vs egy 10 éves Realme csájnafón. Igazából nem is értem hogy tudja ennyire borzalmasan csúnyára mosni. A színeket, tónusokat, részleteket, mindent elken és túlkontrasztol. Javult a SW azóta?
Van aki a 108as módban használja hogy utána leméretezgesse? Az Ultra felé dőlnék, ha sunyiban tényleg ennyire mocskosul jó kamera van benne. Mert 16-20MP-re lehúzva kifogástalan képe lenne. (és ez egy adu lenne a 22plus ellen, mert ott nincs ilyen rejtett tudás)[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- SAMSUNG GALAXY S22 ULTRA 5G (Dual-SIM) FEHÉR - 12gb / 512 GB GARANCIÁLIS
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Phantom White, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Fehér, Garanciális
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest