Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@niel
addikt
Az alis üvegfóliák trükkösek, nekem mindig rámegy egy fél órám, hogy jó legyen. De megéri, mert fel lehet rakni hibátlanul, ezt te is tudod. Viszont!, ha levegős lesz, és nem riadsz meg tőle, kapd le, csap alatt alaposan áztasd le a hátulját, az ujjaddal maszatold meg, hogy ne maradjon rajta szösz. Miután leráztad róla a cseppeket, fel lehet tenni újból. Érdemes úgy csinálni, hogy felülről kezded, lassan helyezed rá fokozatosan, miközben egy nem használt kemény kártyával (régi személyi igazolvány, telefonos kártya, stb.) amire rá helyeztél a kijelzőhöz kapott törlőt, fokozatosan rá dolgozod. Amint buborékos, visszább húzod, és lehet tovább haladni.
Macerás. Érdemes egyszerre többet rendelni. Nekem most fél évvel később lett olyan, hogy a tetején egy hosszabb sávban nem megy rá, levegős alatta. Rakom rá az újat. 300/db, csak legyen otthon.
@Alex123: Ha szóba jöhet az alis rendelés, akkor ezt ajánlanám. Szinte dobálni lehet benne. Amit linkeltél üvegfóliát, nem rossz, de ha úgy esik a telefon, akkor így is-úgy is törik. Érdemes inkább 4-5 alisat venni helyette.p͟o͟c͟o͟ ͟f͟4͟ - 𝕡𝕒𝕣𝕒𝕟𝕠𝕚𝕕 ᵁᵛᴵᵀᴱ14
-
C0d3r
addikt
Az nagyon tetszik, hogy tegnap este 10 óra körül vettem le 100%-on töltőről, és most áll 98%-on. Tény, hogy ma nem használom, üresjáratban áll wifi nélkül, eddig volt pár perc messenger használat és ~15 perc hívás, viszont az előző Redmi 4X újkorában simán merült éjszaka alatt repülő üzemmódba is 2-3%-ot.
-
C0d3r
addikt
Aliról rendeltem ugyanilyen teljes képernyős kijelzővédőt. Pontosan kell felhelyezni, nekem először a Landsmann által említett gyárilag kapott tok felnyomta a kijelzővédőt, emiatt le kellett szednem és újra rárakni, sajnos nem lett tökéletes, 1-2 helyen levegős maradt. Van másik is de annyira nem zavaró, majd ha csere érett lesz, jobban figyelek felrakásnál.
Tehát nagyon passzentos a tok, ami mondjuk nem is baj, talán nehezebben megy majd alá a por, ami összekaristolja a hátlapot. -
Landsmann
addikt
Füstszínű átlátszó szilikon tokot gyárilag adnak hozzá, illetve gyárilag rajta van a kijelzővédő fólia. Én is vettem, mert nem tudtam, de nem raktam fel. Ha esetleg megsérül az eredeti, akkor ráteszem amit vettem.
A tok egyébként hasonló ahhoz amit linkeltél, csak a sarkainál nincs plusz erősítés.[ Szerkesztve ]
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
A lányaimnak vásárolnék két darabot a Redmi 9 4/64 telefonból (az EMag-ot) néztem ki a 24 hó garancia és háztól-házig szállítás miatt.
Mivel gyerekek még, kellene rá valami + védelem is, szerintetek ez a kettő "megfelelő" lehet a telefonokra?
A teljes képernyős kijelzővédő "kompatibilis lehet a hát-tokkal?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Landsmann
addikt
Esetleg ha van powerbankod, az óriásit tud nyújtani a készenléti időn, azzal tuti kibírja a szükséges időt, de szerintem ha fullra töltéssel indulsz, azt is bírja. Körülbelül 40 órája töltöttem fullra. Most 78 %-on áll. MIvel még új, elég sokat tapiztam, állítgattam ezt-azt. Szóval egész jól bírja az akkuja.
-
D@niel
addikt
Szia, más jellegű, ezért teszem offba: Redmi note 9S (akksi ugyanez, cpu alacsonyabb fogyasztású kicsivel, mint a 9-ben, de kijelző nagyobb, 6,67-es) múltkor reggel 10-kor indultam 95%-al, 5 és fél órát ment a waze 80% fényerőn 4g-n, volt fél óra böngészés chrome-ban, 20 perc video calling, este 7-re értem haza, és 50%-on állt.
Szerintem a 9 is megállna egy ilyen után 35-45%-on.[ Szerkesztve ]
p͟o͟c͟o͟ ͟f͟4͟ - 𝕡𝕒𝕣𝕒𝕟𝕠𝕚𝕕 ᵁᵛᴵᵀᴱ14
-
Hi!King
őstag
Sziasztok, van valakinek tapasztalata egész napos GPS trackeléssel, hogy mennyi ideig bírja ezt a Redmi 9 (vagy valamely rokona ugyanilyen aksival)? Gondoltam, ha már rendeltem egy ilyen telefont, a 6+ órás túrákat inkább ezzel trackelem az órám helyett, ami hivatalosan 8, gyakorlatban max. 6-7 órát bír. Tudom, hogy app függő is, Polar Beatet fogok használni, de más appokkal (pl. Strava, Endomondo) szerzett tapasztalatok is érdekelnek.
-
Landsmann
addikt
válasz Meggyi001 #490 üzenetére
Lehet, hogy nem a rakosgatás oldotta meg, hanem más. Ugyanis a kárytán nem volt net előfizetés. Weben rendeltem és az ügyfélszolgálatot hívtam. Szerintük mennie kellett volna. Aztán ahogy letettem a telefont és aktív lett a net csomag, lett VoLTE. Mondjuk ez érdekes, Telenornál ne,m kell külön lennie netnek hogy használható legyen.
Hanem azért a kártya cserélgetés megszívatott. Redmi 6-ból kivettem az egyik kártyá, annak helyére tettem a Vodafoneost, hogy megnézzem, ott van-e kijelzés. Nem volt. Kártya vissza, onnantól azon a kártyán letiltották a voLTE-t. Harmadik ügyfélszolgálatossal sikerült visszakapcsoltatni. Innenntől nem lesz kártya cserélgetés tesztelésből sem.
Más. SMS jelzőhangot nem lehet külön-külön állítani a két kártyához? Eddig nem leltem rá. Csengőhangot azt sikerült, de üzenetjelző hangot nem.Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
C0d3r
addikt
válasz Meggyi001 #490 üzenetére
Próbáltam, azt írja nincs elérhető frissítés, érdekes.
Valóban, sajnos az elmúlt években eltepsisedtek a telefonok. Érdekes lenne melléjük rakni első okostelefonomat a Samsung Galaxy Ace 3-at. Na nem mintha olyan sok lett volna, Ace 3-at az Ace 4 követte, utána 4X és még csak most fogyasztom a negyediket. Döbbenet a fejlődés, kb. mint anno a PC világban. Aztán majd itt is lelassul szépen, mint a PC-knél...
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Landsmann #488 üzenetére
Na, zsír hogy megoldódott. Sokszor ez az útja a dolgoknak, hogy kirakod/berakod/átrakod/újraindítod, stb.
Helló, üdv itt nálunk neked is. Három évet sztem is ki fog bírni. Nálam Indiai rom van 11.0.4. A többiek meg majd mondják. Sztem a beállításoknál manuálisan is tudsz frissíteni. 4x után biztos nagy változás a nagyobb kijelző is....
[ Szerkesztve ]
https://gamergep.hu/
-
C0d3r
addikt
Szeretett 4X-em nyugdíjba vonulása után csatlakozok én is eme táborhoz.
Telekomtól jött ma, szeptemberi gyártás. Ár/érték aránya végett egy rossz szavam sincs, sokat tapicskoltam, szerintem jóban leszünk (*kopp-kopp*), remélhetőleg a 4X-hez hasonlóan 3 boldog évig.
Bekapcsolás után szólt, hogy MIUI 11.0.7-et frissíthetem 11.0.8-ra, nem éltem egyből a lehetőséggel, most már meg nem ajánlja fel. Végül is changelog alapján nem sok mindenről maradtam le, de azért csak megkérdem, nálatok melyik verzió a legfrissebb?[ Szerkesztve ]
-
Landsmann
addikt
Most már jó. Áttettem a SIM-et egy másik telefonba, ott sem volt 4G. Visszaraktam, most meg már van. A VoLTE működik mindkét SIM-ről. A Telenor szó nélkül aktiválta is a szolgáltatást. Pedig régebben kötötték az ebet a karóhoz. Tudomásom szerint a nyilvános készülék támogatott listán nem szerepel a 9-es.
-
Landsmann
addikt
Egyelőre ott tartok, hogy a Vodafoneos kártyát nem tudom rávenni a 4G hálózatra. Be van állítva a preferált hálózatba, a mobilhálélózatok között látja is, de H+ jelenik meg a térerő ikonnál. Mindegy meklyik foglalatban van a SIM. A Telenoros simán megy a 4G-re.
-
Topikgazda
válasz Landsmann #485 üzenetére
A torlódásos opció sajnos azért nem jutott eszembe, mert olyan helyeken használom, ahol ilyen nincs, pl Szekszárd-Pécs, Szekszárd- Dunaújváros. De aki máshol használja, ott kellhet, igen.
A ledkamera alatti kis színes hullám tényleg led noti, rakhattak volna a miénkbe is, kibírtuk volna azt a plusz 2000 ft-ot.
-
Landsmann
addikt
válasz Meggyi001 #484 üzenetére
Navigáció: Igen, így szoktam használni. Internetet azért adok neki, mert akkor tudja mutatni a forgalmi adatokat. Ha valahol torlódás van, akkor az látszik. 10 km-enként szűk 1 mb adatforgalommal beéri. (330 km-re 28 mb adatfelhasználás volt)
Youtube videókon láttam, de szerintem nem pontos volt a megfogalmazás, mert valóban nem led világított, hanem például a szelfi kamera alatti kis hullámvonal, az is szivárvány színben mozgott. De a kijelzőn körbe futó jelzés is volt, szóval sokféle. Mivel indiaiak voltak a videók, szerintem nem pontosan fordították angolra. De mindjárt megpróbálok keresni egy videót.
https://youtu.be/BhB7riWhIdo
Igaz, ez 9i. Ott ledet emleget, de akkor ez tévesztett meg. Nem külön led van, hanem a kijelző szélét világítja meg. Ez így akkor felejtős, energiapazarlás.Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
Topikgazda
válasz Landsmann #483 üzenetére
Térkép, navigáció tipp: Google Maps offline, így semennyi adatot nem fog kérni/generálni. Viszont cserében egy ingyenes és friss navigáció áll a rendelkezésedre.
Allways on edge: amoled kijelzőhöz lett kitalálva, az összes ilyen app. A minénken is működik, csak megeszi az akksit. Nem ajánlott.
Elrejtett/aktiválatlan értesítési led: erről semmilyen infóm nincs. Link van?
[ Szerkesztve ]
-
Landsmann
addikt
válasz Meggyi001 #482 üzenetére
Nyilván. Filóztam rajta, hogy navigációra azt kellene használni. Egy picit nagyobb a kijelzője. Viszont az érintett kártyák közül állandóra egyiken sincs mobiladat keret. A másik telefonban lévőn van. A kártyáson meg csak szaporodna a pénz, így annak az egyenléget play vásárlásra és navigációhoz extra adatkeretre használom. Bár mivel ebben mindkettő kártyás SIM lesz, itt is csak szaporodna az egyenleg. No, majd megnézem mit kínál a Vodafone adatkeretileg, aztán lehet az lesz használva.
A youtiubeon láttam videókat. Ezeken a 9-es sorozatúakon nincs értesítési led. Illetve van, csak nincs aktiválva. Egy segédprogrammal testreszabhatóan lehet aktiválni. Always on edge az app neve. Erről van valami tapasztalat? A videók indiaiak voltak, elképzelhető, hogy az oda szánt példányok hardveresen is másak egy kicsit. A csomagolásról nem derül ki számomra milyen verziós. NFC támogatás van, a matrica rajta van. Gondolom Global verzió lehet. A Telenortól vett Redmi 6 csomagolásán rajta van a Global felirat. A szoftverből majd kiderül estére.Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
Landsmann
addikt
válasz Meggyi001 #480 üzenetére
Igazándiból másod telefonnak vettem, mert amiben a Vodafoneos SIM volt, az egy egyszerű, pár ezer Ft-os kis nyomógombos Samsung telefon volt, de már néhány gombja nem nagyon akar működni. Bele kerül majd egy Telenoros kártyás SIm még. Cellmapper kukkoláshoz és egyéb tevékenységhez jó lesz. A Redmi 6 megmarad fő telefonnak. Semmi kedvem mindent átpakolni és újra beállítgatni. Úgyis mindkettő velem lesz.
-
Landsmann
addikt
Most hozta a posta nekem is. Még csak kézbe vettem, nem vettem le róla a cuhát. Majd otthon. Legelőször a fóliát akarom rátenni, addig nem tapizom össze. 10 W-os töltő van hozzá. Kíváncsi vagyok a VoLTE hogy megy rajta. A vodafoneos kártyán már aktív, a Telenoros az érdekesebb lesz. Nem biztos hogy aktiválják rajta, bár 3 számra simán bekapcsolták. Viszont nincs ügyfélbiztonsági jelszó a SIM-hez. Azt majd üzletben tzudok intézni, de hogy oda mikor jutok el, még nem tudom. Ha nem boldogulok, majd kérdezek. Bár elég jól kitapasztaltam a Redmi 6-ot, úgyhogy azt hiszem itt sem lesz gond. Még MIUI11 van rajta. Éppen bekapcsoltam, de nem vittem végig a szokásos alap beállításokat. Majd otthon. Meg lesz az esti elfoglaltság.
-
D@niel
addikt
Megjött a gép. Mivel ajándékba vettem, így nem is bontom fel. Amit látok a dobozon, hogy 8. havi gyártás. Ebből lehet valamire következtetni? Pl. a 9S topikban az volt a gyakori, hogy érdemes várni 1-2 hónapot a vásárlással, mert a későbbi gyártások jobbak.
Volt bárkinek problémája a telefonnal mióta használja? Akár szoftveres, akár hardveres.p͟o͟c͟o͟ ͟f͟4͟ - 𝕡𝕒𝕣𝕒𝕟𝕠𝕚𝕕 ᵁᵛᴵᵀᴱ14
-
email6
tag
-
Landsmann
addikt
válasz Meggyi001 #468 üzenetére
Redmi 6 alapból ilyen:
Viszont a Redmi 8-at az istennek nem lehet rávenni hogy ilyen legyen. Ebből nekem az következik, hogy nem általános az, hogy hívásonként eldönthető legyen melyikről induljon a hívás. Ha névjegyzékből hívok, akkor ott az alapértelmezettről megy ki, nem kérdez. ha híváslistából, ott hosszan tartva a számra felkínálja a lehetőséget, hogy melyikről hívjam, sőt szerkeszetni, másolni, üzenetet küldeni stb lehet.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Landsmann #467 üzenetére
Erről nincs információm, mert szinte sosem használtam telefont két SIM kártyával. A többiek ha igen, akkor majd válaszolnak erre. De ha alapban a gyári tárcsázó mégsem tudja ezt, akkor külső tárcsázó programot kell feltenni, amelyik tudja. Mert ugye, azaz alap beállítás, hogy egy tárcsázó zöld ikon gomb van, és utána kérdezi majd meg külön hogy melyik simről indítsa...ugye?
-
Landsmann
addikt
Ha két kártya van a telefonban, megoldható, hogy a tárcsázónál ott legyen mindkét SIM-hez a hívásindító gomb? Magyarán hívásnál eldöntöm, hogy melyik kártyáról induljon a hívás.
-
Topikgazda
Mishop garancia:
A GARANCIÁRA VONATKOZÓ TUDNIVALÓK
A mishop.hu webáruház mobiltelefonra és annak tartozékaira (továbbiakban: a "Termék") a vásárlás dátumától számított az alább megjelölt határidőig jótállást vállal. Meghibásodott készüléket a mishop.hu címére kérjük eljuttatni (a magyarországi szállítási díj minden esetben a vásárlót terheli). A Xiaomi telefonokra és egyéb termékekre 2 év garancia érvényes!
MOBILTELEFONOKKAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK
A 14 munkanapon belüli pénz-visszafizetési garanciában kizárólag hiánytalan csomagot tudunk kezelni. 3 munkanapon belüli csere garanciás terméket 72 órán belül kicseréljük. Ennek fontos feltétele, hogy a készülék sérülésmentes legyen és az összes gyári csomagolása, tartozéka meglegyen. Bármelyik feltétel meghiúsulása esetén a készüléket nem áll módunkban garanciális feltételek között kezelni. A jótállási igény a vásárlási számlával érvényesíthető! A vásárlási számla tartalmazza a készülékek IMEI és SN számát. A vásárló a termék szervizelésre való beküldésével az anyaghiba, munkahiba vagy hiányosság felfedezésétől számított legkésőbb két (2) héten belül, de mindenképpen a szerződéses jótállási időn belül köteles értesíteni a mishop.hu webáruházat, ha a termék az alábbi követelményeknek nem felel meg, és köteles a terméket a mishop.hu webáruház hivatalos szerviz-átvevőhelyére javítás céljából haladéktalanul beszolgáltatni. A szerződéses jótállási idő alatt a mishop.hu webáruház külön díj felszámítása nélkül a hibás teljesítés kizárólagos jóvátételeként, saját döntése szerint, vagy megjavítja, vagy kicseréli a hibásnak bizonyult terméket. A mishop.hu webáruház által önként vállalt jótállás a szerződéses jótállási idő végével minden körülmények között lejár. Jelen szerződéses jótállás képezi a mishop.hu webáruház által a termékre vonatkozóan vállalt teljes és kizárólagos jótállást. Közvetlenül a vásárlóval szemben semmilyen más hallgatólagos vagy kifejezett jótállás nem köti a mishop.hu webáruházat. A jogszabály által előírt kivételektől eltekintve, a mishop.hu webáruház semmilyen körülmények között sem vállal felelősséget a termék meghibásodása által okozott károkért, illetve az adatvesztésért, továbbá nem vonható felelősségre a hibás termék használatából, illetve a termék használatának kieséséből eredő, előre nem látható vagy következményes károkért*.(*) Beleértve többek között, de nem kizárólagosan az elmaradt hasznot és a nem vagyoni károkat, így az esetleges a használati-, idő-, vagy adatvesztést, a kényelmetlenséget, a kereskedelmi veszteséget, a kiesett nyereséget vagy megtakarítást.a)MIRE NEM VONATKOZIK A JÓTÁLLÁS?
A szerződéses jótállás nem terjed ki azokra a károkra, amelyek a karbantartás hiányából, illetéktelen beavatkozásból, változtatásokból, nem rendeltetésszerű használatból, rongálásból vagy illetéktelenül végzett javításokból erednek.
A jótállás nem terjed ki, többek között, a további hibákra vagy károkra:
1. a Termék rendeltetésének nem megfelelő illetve nem szokásos használatából eredő meghibásodásokra és károkra;
2. a helytelen használatból, balesetből vagy hanyagságból eredő meghibásodásokra és károkra és a nem kompatibilis eszközökhöz történő rákötés esetén;
3. a helytelen kipróbálásból, használatból, karbantartásból, üzembe helyezésből, módosításból, jogosulatlan vagy módosított, illetve megváltoztatott szoftver-alkalmazásból eredő hibákra vagy károkra;
4. az antenna károsodására vagy törésére, kivéve, ha azt anyag- vagy gyártási hiba okozta;
5. azokra a Termékekre, amelyeket a teljesítményüket károsan befolyásoló módon szereltek szét és javítottak meg, illetve oly módon, amely nem teszi lehetővé a készülék megfelelő vizsgálatát és bármilyen jótállási igény igazolását, kivéve, ha javítás a Gyártó szakszervizében történt;
6. a mobiltelefon szolgáltatás terjedelmével, lefedettségével, elérhetőségével, minőségével vagy a mobil szolgáltató által üzemeltetett rendszer működéséből eredő károkra és hibákra;
7. nedvesség, folyadék vagy ráöntött élelmiszer következtében jelentkező hibákra és károkra;
8. a Termék vezérlőegységéhez tartozó vezeték megnyúlására, a letört modemfülre;
9. a rendeltetésszerű használat során bekövetkező karcolásokra vagy egyéb károsodásokra a készülék felületén,
10. a bőrtokra
11. az ideiglenes jelleggel bérelt Termékekre;
12. a rendszeres karbantartás vagy a rendeltetésszerű használat során elkopott alkatrészekre.https://gamergep.hu/
-
D@niel
addikt
Gondolom itt sem gyári garis, ugye? Én a telefoncenterből rendeltem, mert a note 9S is innen van, szintén két év garit ad, első év bolti teljes körű, második év szoftveres. Kicsit olcsóbb a mishop-os ár, viszont a centernél nincs költsége a futárnak ha küldeni kell, azt ők állják, mishop önköltséges.
p͟o͟c͟o͟ ͟f͟4͟ - 𝕡𝕒𝕣𝕒𝕟𝕠𝕚𝕕 ᵁᵛᴵᵀᴱ14
-
benzol
aktív tag
válasz temporello #455 üzenetére
Közben már megrendeltem 50k-ért a mishop.hu-ról, majd meglátjuk mit dob a gép.
///\oo/\\\
-
HUmenetke
tag
Lehet tudni arról valamit, hogy a MIUI 12 mikor lesz elérhető? Megfigyeltem, hogy bizonyos időközönként restart kell, különben nagyon belassulnak az animációk. Nem az appok, csak az animációk
-
Topikgazda
-
Baliqua76
csendes tag
Sziasztok!
Rendelnék egy 64 gigás verziót. Honnan érdemes rendelni?
Olyan webáruház érdekelne, ami megbízható és 2 év garanciát ad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni, valamint saját érdekeltségű hirdetések linkjét megosztani. Szolgáltatást/ terméket pénzért keresni szintén tilos! Erre a célra ott van a Hardverapró! Más linkjét ahol nincs érdekeltség, szabad megosztani!
Tilos a Warez!
Fájlmegosztó és egyéb "kacifántos" forrásból származó alkalmazások fellelhetőségének megbeszélését hanyagoljuk a Prohardver! lapcsalád fórumain!
Ami nem feltétlenül a telefonhoz vagy a működéséhez kapcsolódik, azt légyszíves tegyétek "off"-ba. Ez lehetőleg minél kevesebb legyen!
A szerkesztési időt figyeljétek, 5 percen belül ha eszetekbe jut még valami, az utolsó hozzászólást kell szerkeszteni! Ha több embernek szeretnél válaszolni, akkor azt megteheted egy hozzászólásban is, de ez nem kötelező. Prémium tagoknál ez az idő 15 perc.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest