- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
milu
aktív tag
Úgy tűnik, megoldódni látszik a probléma, a gépemet "átkutatva" több verzióban volt fent a gépemen, az összeset letöröltem, majd a legfrissebb verziót (Notepad++v8.1.2 (64-bit)) a hivatalos weboldalról letöltöttem és jelenleg stabilan fut, az előzőekben írt hibákkal nem találkoztam tegnap este óta! (Azért írtam le, mert talán más is hasonlóan járt és okuljon as hibámból)
-
milu
aktív tag
Nem lehet az, hogy túl sok fájl van egyszerre megnyitva, esetleg túl nagyok, és sokáig tart neki a keresés?
Az lehetséges, sokáig tart, mert sok a fájl és én türelmetlen voltam....
---------------------------------------------------------------------------
Esetleg hálózaton/felhőben vannak ezek megnyitva ?
Helyi HDD-n vannak megnyitva, de lásd a felső válaszomat (sok a fájl és én türelmetlen voltam....)
---------------------------------------------------------------------------
32 bites vagy 64 bites Notepad++ programot használsz?
64 bites -
milu
aktív tag
Meg van nyitva több 50-100 .txt kiterjesztésű fájl a programmal egyszerre.
A keresés fájlokban (CTRL+F) ablakban beírom a keresendő szót, és a Keresés a megnyitott dokumentumokban gombra kattintok, de nem történik semmi, pedig tudom, hogy az a szó, amire beírtam, valamelyik nyitott dokumentum tartalmazza. Nektek működik ez a lehetőség?
-
milu
aktív tag
Beállítások > Program beállítások > Dokumentum listázó panel > Engedélyezve
A számítógép (ezzel együtt a program) újra indulása után a Dokumentum listázó panel már nincs engedélyezve.Van ötletetek arra, hogy ne kelljen minden alkalommal engedélyezni ezt a beállítást, mit kell tennem?
---------------------------------------------------------------------------------------
Továbbá van a Beállítások menüben egy Importálás lehetőség, de exportálást nem találok!
Hogy kell/lehet exportálni? (amit majd természetesen importálok, szükség esetén) -
milu
aktív tag
-
milu
aktív tag
Win10.
Melyik menüben állítottad be a sötét módot, mert ahogy látom, nekem több helyen be lehet állítani:
1, Beállítások > Program beállítások > Dark mode
2, Beállítások > Stílusok beállításai > Téma kiválasztása > DarkModeDefault
3, Beállítások > Stílusok beállításai > Black boardA kettes és a hármas pontok további beállításai:
Színbeállítások
Szöveg színe fehér
Háttér színe fekete
✔ Globális szövegszín engedélyezése (kipipálva)
✔ Globális háttérszín engedélyezése (kipipálva) -
milu
aktív tag
-
milu
aktív tag
batagy! nagyon szuper, le is töltöttem és a leírásodnak megfelelően telepítettem a nyelvi kiegészítést!
Köszi a munkádat!
------------------------------------------------------------------------------------
Egy kérdés, tudod-e (használod-e) matematikai (alap)műveleteket melyik menüből tudom alkalmazni? (úgy emlékszem, valamikor próbáltam és működött, most nem találom) -
-
milu
aktív tag
Kérlek Benneteket, írjátok meg, hogy hol tudom kikapcsolni azt, hogy ha ENTER-t ütök a sor végén (és vannak számok vagy nyitó és záró zárójelek) akkor ne tegye be az új sorba azokat automatikusan?
[ Szerkesztve ]
-
milu
aktív tag
VevőViktor
EladóEdeKérem a támogatásotokat, regex segítségével hogy lehet szétválogatni a neveket? ( a kisbetű és a nagybetű közé kell egy space..)
-
milu
aktív tag
A Notepad++ programban a sorok számozása be van állítva a Beállítások Program beállítások menüben. Hogy lehet megoldani azt, hogy a 09 sorszámozás után ne a 0A sorszám legyen (0F-ig), hanem 10-es sorszámmal folytatódjon?
[ Szerkesztve ]
-
milu
aktív tag
Több mint 20 vagy akár 30 db dokumentum is nyitva van a Np++-ban egyidőben.
Van-e javaslatotok arra, hogy milyen billentyűkombinációval lehet a dokumentumok között váltogarni előre vagy vissza? (A böngészőmben ez a lehetőség a CTRL+TAB kombinációval működik és a CTRL+W az adott oldal bezárását jelenti)
Valami hasonlót keresek az Np++-ban is!
-
milu
aktív tag
A Notepad++-ban reguláris kifejezés mintát kell készítenem, amelyben a római számoknál megakadtam. (cserélnem kell az egységeket tabulátorral)
Ez egy minta:
C HU022222-I.0024 (Normál)
I HU011111-I.B.0025 (Bónusz)
C HU088888-VI.0026 (Normál)(C|I)(\ )(HU\d{6})(\-) és itt akadtam meg.
A teljes listámban I.-től VI.-ig római számok vannak és azok mintáját nem tudom leírni, ott akadtam meg.
Van a megoldásra javaslatotok?
-
milu
aktív tag
Van egy 99000 soros txt fájlom, amiben olyan adatok vannak, amire szükségem van. Az adatok az alábbi struktúrában vannak:
Közzétevő cég adatai:
Itt a cég teljes neve található
Nyilvántartási szám: Adószám:
KSH szám:
Székhely:Mint látható, nem pont egymás alatt vannak az adatok, de mindegyik esetében ezek az adatok vannak.
Véleményetek szerint, lehet erre regex kifejezést és ezzel keresést írni, hogy legyűjtse a számomra fontos adatokat?
-
milu
aktív tag
Van egy több száz soros anyagom, amit NP++-ban megnyitok.
Abban egy olyan szövegrész ("Jutalék összesen"), amit egy sorral feljebb kellene mozgatnom (lehetőleg ne manuálisan, esetleg regex?).Van-e erre javasolt ötletetek, megoldásotok?
Példa (ez a jelenlegi helyzet)
(itt sok space van) 2013.10.11 2736 Ft 739 Ft 3475 Ft
Jutalék összesen
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez lenne a jó (hogy a szöveg és a számok egy sorban legyenek)
Jutalék összesen 2013.10.11 2736 Ft 739 Ft 3475 Ft[ Szerkesztve ]
-
milu
aktív tag
Van egy sorozatom (ez a sorozat akár több ezer sorból is állhat) és abban vannak dupla értékek, abban az esetben a Szerkesztés>>Sor műveletek>>Remove Duolicate Line paranccsal a dupla értékeket ki tudom "gyomlálni".
A dupla értékek kiszűrésére megvan a megoldás.Mi a megoldás, ha hiányos a sorozatom?
Ha ez a sorozat hiányos. abban az esetben hogy tudom a programmal kimutatni, kiíratni, a sorozatból mely értékek hiányoznak?Itt egy minta sorozat:
HU002340-I.0003
HU002340-I.0004
HU002340-I.0008
HU002340-I.0009
HU002340-I.0010
HU002340-I.0011
HU002340-I.0012
HU002340-I.0015
HU002340-I.0016
HU002340-I.0017
HU002340-II.0002
HU002340-II.0004A listából ezek hiányoznak
HU002340-I.0001
HU002340-I.0002
HU002340-I.0005
HU002340-I.0006
HU002340-I.0007
HU002340-I.0013
HU002340-I.0014
HU002340-II.0001
HU002340-II.0003Akár úgy, hogy a kezdő értéket és az utolsó értéket beírva megviszgáltatom a programmal, a köztes sorozatból mely számok hiányoznak.
DARABTELI (Excel/Libreoffice Calc) függvényt ismerem, csak ott a sorozatot teljesen ki kell iratni, amivel összehasonlítja a függvény a meglévő sorozatot[ Szerkesztve ]
-
milu
aktív tag
Rájöttem a megoldásra, leírom, talán segítek ezzel másoknak is...
Az összes sort tabulátorokkal elválasztva egy sorrá változtattam a keresé és csere funkcióval, majd ezután a szükséges szövegrész egy sorba lett rendezve, így már a kereés és csere funkcióval a nemkívánt rész ki lehetett törölni (csere "semmire" azaz a csere mezőbe nem írtam semmit)
Azt kövertően egy logika szerint visszaalakítottam a sorvégeket és megkaptam azt az eredményt, ami miartt az eredeti kérdésben szükségers volt elvégeznem a több soros keresés-csere feladatot. (remélem érthető volt..:-)
-
milu
aktív tag
A Notepad++-ban szeretnék egy nagyobb (több ezer sorból áll) dokumentumból egylépésben egymás alatt található sorokat kitöröltetni keresés csere paranccsal. Hol és hogy lehet megtudni, mennyit szót/sort lehet a keresésbe beírni, amit még kezel a program, mert azt a 10 sort, amit kijelöltem CTRL+C és CTRL+V-vel nem engedi a keresés ablakba beilleszteni.
-
milu
aktív tag
Notepad++-ba beírom például: 7, 10, 47 és azt követően az "Enter" billentyűt lenyomom sortörés miatt akkor ez lesz az eredmény:
7, 10, 47
( 7, 10, 47 )Ezt követően ha még sortörést kezdeményezek, már nem ír általam nem szándékolt karaktereket.
Néztem a beállításokat, nem jövök rá, hogy hol lehetne kikapcsolni, hogy sortöréskor automatikusan írjon olyan karaktereket, amelyek az előző sorban vannak.
Kérem a segítségeteket, javaslatotokat!
-
milu
aktív tag
Erre van használható válaszotok?
Ma is úgy jártam, hogy ahosszabb idő utáni rendszer újraindítása után a tegnap beírt és a program szerint mentett makrókat ma már az újraindítás után nem találom a programban.
Amikor elmentettem a makrókat (a leállás és újraindulás előtt. ami a mai nap volt) a shortcuts.xml mentésének ideje 20190509
C:\Users\Én\AppData\Roaming\Notepad++ itt van a shortcuts.xml!
Mit tegyek szerintetek, mert így minden gép indításakor a makrót újra kell menteni, ez így elég macerás...
Ez egy bug a programban?
7.7.1. a verzió és 32 bit (64 bittes verzióval is ugyanez..,.:-(
[ Szerkesztve ]
-
milu
aktív tag
Ha egy olyan anyagom van (több sorban), ami tabulátorokkal van elválasztva a sorokban, azt hogy lehet úgy rendezni, hogy akár a második vagy akár a harmadik (vagy akár a negyedik) tabulátor (oszlopban) lévő adatok alapján rendezze? (,xsl-ben nem gond, de jó lenne, ha a programon belül meg tudnám oldani)
Van javaslatotok, megoldásotok?
-
milu
aktív tag
Ha leállítom a programot (mert kikapcsolom a gépet) az újraindítás után a keresőbe és a cserébe írt regex kódok eltűnnek.
Van-e ötletetek, javaslatotok, mit lehet tenni annak érdekében, hogy a keresés és a csere mezőből ne tűnjenek el a keresett regex kifejezések a program újraindulása után?
7.7.1. verzió van feltelepítve
-
milu
aktív tag
Hol és hogy kell beállítani a NP++ programban, hogy a fájlok mentésekor automatikusan mentse .txt kiterjesztéssel, ne nekem kelljen kiválasztani a legördülő menűből a kiterjesztést és a ".txt" kiterjesztést kiírni a fájl neve után.
-
milu
aktív tag
Regexben kérek segítséget, Notepad++-hoz!
2-3 oszlopban, tabulátorral elválasztva vannak számaim (1-től 7 számot tartalmazó szám), amelyekhez 3 db '0' számmal kell kiegészítenem!
Példa:
123 456789
234 1
23 1234567A keresés mezőbe le tudtam írni (\d{1,7} és a próba során meg is találja a számokat!
A csere mezőbe mit és hogyan kell leírni, hogy a felsorolt számok végéhez 3 db "0" számot írjon a program? -
milu
aktív tag
Szia!
Sajnos a leírt helyen nem találom azokat a macrokat, amelyeket előzőleg (mielőtt verziószám miatt frissítésre került sor) használtam!
Legközelebb (ha verziószám miatt frissítem a programot, a shortcuts.xml-t mentsem le?
Itt találtam meg a shortcuts.xml fájt: Helyi lemez (C > Felhasználók > én > AppData > Roaming > Notepad+ + > shortcuts.xml
-
milu
aktív tag
Notepad ++ (v.7.6.6.) megy a gépemen.
Bizonyos rutinfeladatokat bízok a programra.
Frissítések után a beírt és rögzített (Makró >>Makró rögzítése) makrókat már nem találom.
Hogy és hol lehet úgy elmenteni a makrókat, hogy azokat később - verzióváltás után is - elő lehessen hívni? -
milu
aktív tag
Kezdő regexes vagyok.
A listában, amiben dolgozom, van olyan sor, amiben telefonszámok is vannak (pl: +36200000000 és +3652000000) az első tizenkettő számot, a második tíz számot tartalmaz és tabulátor választja el egymástól a két telefonszámot.
Így írtam le a Note++ban a kereséshez: (\+[\d]{10,14})\t(\+[\d]{10,14})
Az a feladatom, hogy a két szám között ne tabulátor legyen (mert ebben az esetben külön oszlopba kerülnek a telefonszámok az Excelben, hanem "csak" egy space "\s" legyen a tabulátor helyett.
Amikor a Notepad++ programban keresem, megtalálja a regexel leírt telefonszámokat és a köztük lévő tabulátort, amikor cserélni akarom (\+[\d]{10,14})\s(\+[\d]{10,14}) erre, akkor a telefonszámokat átírja ezekre a karakterekre.
Van javaslatotok, hogy keressek rá két telefonszámra, amiket tabulátorok választanak el, a tabulátort miért nem cseréli le space-re?
-
milu
aktív tag
Engem az érdekel, hogy egy szövegben azonos sorokra hogy lehet keresni? (duplikáció)
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest