Új hozzászólás Aktív témák
-
A Mass Effekt nem tudom miért került ide. A DreamFall után az egyetlen szerepjáték, amivel játszottam, és nem véletlenül, hisz ez egy mestermű. A Hypolást meg lehet, hogy csak én kerültem ki, de kb fél évvel a megjelenés után találtam rá véletlenül a SteamStoreban, és csak úgy lerántottam, hogy "Vajon mi ez az xy űrlényes Scifi-fos ilyen értékeléssel?", aztán "Hoppá, mit találtam én!" effekt...
Én itthon sosem fogyasztok serkentőszert, de a fotelbeszegezés, és a "majd fél óra múlva megyek. Nem inkább még 20 perc múlva. Nem, majd holnap, ma még aludnom is kell." megvolt.Az Assassin' Creed is nagyon jó játék. A hypejáról én annak is lemaradtam, akkor tudtam meg hogy létezik, mikor mindenki azért sírt, hogy a crackelt verzióval nem lehet elmenni Jeruzsálembe. Aztán mondom "Megnézem már mi van Jeruzsálemben...", és megintccsak a "Hoppá, ez sokkal jobb lett, mint vártam."
Szerk: Ja nem, a DX 10.1 hype miatt előbb hallottam róla, de a crack hiba olvastával vettem meg.Azzal abszolút mértékben nem értek egyet, hogy a multiplayer hiánya miatt lehúzol egy játékot! Engem például abszolut nem érdekel a játékok multiplayer része. Ha mégis erre vágynék, vannak direkt multira kihegyezett, akár eleve csak erre készített játékok (amik így egyébként is előnnyel indulnak). Ha arra vágyik valaki, vagy Counter Strike (a sourcet én is toltam 2 évig a megjelenés után), vagy elvetemültebbeknek WoW és hasonló MMO-k...
Szerintem a történetmesélésre kihegyezett játékok mellé nem is kell multi rész. Az csak felesleges erőforrást vonna el tőlük, és ha a singlen van a hangsúly, akkor úgy is szar lesz a multi rész (főleg az eleve multinak készült cuccok mellett).
A Resindent Evil filmeket imádom, de nem játszom olyan játékkal, ami nem ismeri fel az egeret.
(Vagy az 5 már kezeli?
)
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
smkb
őstag
Ez simán csak egy rossz lista. Aki írta valószínűleg ezekkel nem is játszhatott. Mióta Hype az, hogy egy Dead Space-ről amiről soha nem állították hogy multiplayer lesz az nem multiplayer. ???
Olyan ez mintha a zsemléből hiányolnám a péknél a felvágottat, pedig az már a szendvics... ennyi erről a listáról a véleményem.
-
faragojof
őstag
Hogy lehet, hogy ebből a felsorolásból kimaradt a Daikatana??!!! Asszem annak idején vagy öt évig a csapból is az folyt. Ha nem volt miről írni egy úlyságnak, vagy kimaradt a hírekben egy hasáb, a daikatanával be lehetett tömni. Aztán nem lett belőle semmi....
Egy nagy halom játszhatatlan bughalom... Biztos én értettem félre a cikk címét, de mintha olyan játékokat keresnénk amit a sajtó évekig reklámozott mint világmegváltó játékot, aztán meg egy nagy halom f@s lett belőle megjelenéskor... Nahát a cikkben megírt játékok nem ezt mutatják.
"Formicate Under Command of the King,,
-
duree54
-
Lenry
félisten
én a STALKER-t is hiányolom belőle... évekig húzták az agyunkat, hogy RPG elemek, meg húdehajde... aztán szép lassan mindent kivettek belőle, és maradt egy sima FPS
Assassins Creed pedig nem való a listába... szerintem
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
fatal`
titán
válasz
JuliusCaesar #84 üzenetére
UT3 egyáltalán nem rossz game, és hálistennek hasonlít a GOTYra. Számomra az UT2k3 volt hatalmas csalódás, utána a 2k4en annyira nem lepődtem meg.
-
fatal`
titán
Mirror's Edge mit keres ebben a cikkben? FAIL.
Hiányolom a GTA4et a cikkből. Hatalmas hype, és egy ronda, bugos, optimalizálatlan sz*r.
-
Vekiboy
tag
Én sem értem, hogy miért kell egy jó játékot csupán amiatt elítélni mert nincs benne multi..
"The meaning of war is not to die for your country, it's to make the other bastard die for his!" - Gen. George Patton
-
TommyGun
őstag
Ez a cikk epic FAIL....Mirrors edge az utóbbi idők legeredetibb játéka...
Mass Effectről mineki tudta hogy nem izig vérig rpg csak lesz benne...sokkal inkább akció mint rpg a történet meg jó és hangulatos"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
Csabroncka
addikt
Teljes mértékben egyetértek az előttem szólók többségével. A listába NEM szabadott volna belekerülnie a Mirror's Edge-nek, de legfőképpen a Dead Space-nek...
Kismilló és egy más játék van, amik jóval kevesebbet teljesítettek az elvártnál... azokból kellett volna válogatni...
"in medias res"
-
XuChi
addikt
Számomra ami meglepett hogy a listában van:
-Mirror's Edge
-Dead Space
-Mass Effect
-Resident Evil 5Mind 4 játékot szinte egyhuzamban toltam ki anno (aszpirin és energy drink nélkül!
). Dead Space-t havernál láttam elsőre és nagyon nem tetszett. Aztán csak kölcsönkértem tőle a nagy uborka szezonban anno. És asszony látta kárát azon a hétvégén
. Nem nagyon tudtam abbahagyni.
Mirror's Edge: Szintén együltőmben végigjátszós gém volt. Hatalmas játék. Talán a nyitott játéktér ami nagyon hiányzott belőle. De semmiképpen sem való ebbe a listába.
Mass Effect: Hát nekem az a játék volt ami nagyon tetszett az elején. Amint lekerültem a kis 6 kerekűvel egy bolygó felszínére akkor jött a pofára esés. Milyen undorítóan elnagyolt és ócskák voltak azok a bolygófelszinek. A univerzum térképen a sok bolygóból szinte seholva sem lehetett leszálni. Ez is marhára nem esett jól Pedig sokkal jobb lett volna ha oda megyünk ahova akarunk. Szégyen. De a játékot kijátszottam. De valóban kicsit nagyobb volt a füst mint a láng. De remélem a 2 már sokkal kidolgozottabb lesz végre. Remélem az univerzum szabadon bejárható és felfedezhető lesz.
Resident Evil 5: A régi resiket nem szerettem. Engem idegesített a rögzített kamera. Itt viszont az elején majdnem a falnak vertem a lemezt. Mondom kapok 10 töltényt és rámtámadnak 50en. Vissza is akartam vinni a játékot a használtas boltba ahonnan hoztam. De adtam neki még 1 esélyt. És hirtelen előkerültek a ládákból, dobozokbül innen-onnan a töltények. És egyből élvezhetőbb lett a játék. Kb 2 nap alatt ki is játszottam teljesen. ÉS így utólag azt kell mondanom nagyszerűen szórakoztam vele.
A többi játékkal egyet értek. Asassin Creed hihetetlne unalmas volt, SF4 borzalom, End War rts ami engem egyáltalán nem érdekel.
Ebbe a sorozatba a Need For Speed jobban beleillett volna. Ott bizony évről évre csak szemetet kaptunk. Gta4 is jöhetett volna a rengeteg bugjával és gépzabálásával egyetemben. Vagy a Baja Edge of Control a youtube campányával. Borzalom ronda lett, fizika 0, ai 0 zene 0. Amit a dobozon írtak abból semmi sem igaz. A youtube videókhoz sincs köze a játéknak. Nem értem hogy van az hogy youtube-on olyan a grafika majd kiszakad a kép olyan részletes. Megvettem a játékot beraktam a box-ba és mintha visszamentem volna 2002-be. 2d-s növények (melyek forognak veled amerre mész
Tiszta doom1), elmosott texturák, épületeken nem is volt textura, mintha egy ovodás oda okádta volna őket. Borzalom.
[ Szerkesztve ]
-
Kanczy
veterán
Úgy gondolom, a csalódás szó óriási túlzás, legalábbis a Mass Effect, a Mirror's Edge, az Assassin's Creed esetében.Tekintve, hogy ezen játékok eredetileg sem ígértek multi élményt, nem értem, miféle negatívum a hiánya. A mmo-k rossz játékok, hiszen nincsen bennük single...? Nem biztos, hogy ez így működik.
[ Szerkesztve ]
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
JuliusCaesar
tag
UT3 is simán bekerülhetne ide. Azt is így úgy nyomták hogy a goty-ra hajaz de a grafika lenyűgöző lesz, kiadtak ilyen olyan trailereket, nekem is tetszett. Aztán a grafika unalmas volt, valahogy fakók a színek, a játékmenet is eléggé lapos. Viszont az UE3 biztos népszerű lesz (lett).
Aztán a Red Alert 3hoz sajnos csak demon keresztül volt szerencsém, de valahogy az sem győzött meg (bázisépítést nem is próbálhattam ki).
edit:
teeem: crysisnak szép a motorja meg a singlit végigtolod 2-3x, kinek mennyi jön be (hány fps-e van), multiban vannak jobbak, de ettől függetlenül én nem érzem akkora bukásnak. A warhead szinkronját például kifejezetten élveztem! Azbeszt meg[ Szerkesztve ]
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
-
Christoph
aktív tag
A RES5-nél leírja, hogy nagyon tetszett a játékos tömegeknek, előzetesen jó kritikákat kapott, és még x idő múltán is benne volt a top10-ben. Akkor miért is csalódás, miért is szar, ha a játékosoknak tetszett és vették is??????
Ezt írja: "Amíg a játék az előzetesek alapján jó kritikákat kapott, és a játékos tömegek is nagyon jónak találták, addig nem tűnt úgy, hogy bármennyivel is jobb lenne mint az előd, sőt talán még rosszabb is."
Ez a mondat vicc... Miért is kellett volna úgy tünnie??? Ha ahogy leírja a játékosoknak tetszett, akkor miért is szarabb/rossz???Nem akarok megsérteni senkit, de ok nélkül szól le játékokat, nem indokol ésszerűen semmit...számára az a hype ha egy játékot reklámoznak, a médiában nyomatnak.
Nem ez a hype.''...mert minden hazugság az igazsághoz vezet!'' by Dana Scully
-
teeem
aktív tag
Én a Dead Space helyére betettem volna a Crysist
, ugyan is Az tényleg igazi bukás, és azt jobban hypeolták mint bármelyik másik játékot. Egyébként én valahogy nem hiányoltam az Assassin's Creed-ből a multiplayert... Az egy singli játék, és jó is volt úgy, ahogy volt.
-
Nem tudom, hogy valaki említette-e, de ebbe a listába mindenképp beférne az Enter the Matrix. Annál unalmasabb, játékmenetében egyhangúbb játékkal nem nagyon találkoztam...
https://www.coreinfinity.tech
-
JanR
addikt
Nekem az Assassins Creed bejott
A GTA4-hez meg a Crysis-hoz annyit, hogy azok is tetszettek nagyon es mindegyikkel sokat jatszottam - nem erzem oket tul hypolt unalmas szarnak.MOD:
Az optimalizáció és a gép igény meg más dolog
[ Szerkesztve ]
-
Rushmachine
csendes tag
Hellóka!
Hát azé találkoztam már olyan játékkal ami túl lett hype olva,de azé én nem teljesen értek egyet a cikk írójával.A Mass effect nek olyan története van amit akármelyik sci-fi nagyágyú is megirigyelne,eszméletlen jó grafix és kiváló filmszerű játékmenet ,ami brutál mód oda ragasztja az embert a monitor elé .Meglátszik a profi Bioware munka!!!!!
A Mirror's edge meg a Dead space szintén kivenném a listádból ,mert az a 2 gém még szintén nagyon jól sikerült.Bár közelse olyan jól ,mint a Mass Effect.De ha már fikázni kéne játékot ,akkor lenne bőven ezeken kívül ,példáúl az Age of Conan nem egy mai darab ,de az a gém példáúl a legjobb példája a szét HYPE olt ,de szar gémeknek.!!!!
És egyébként azzal se értek egyet,hogy azért mert egy gémnek nincsen multi player rész le kell húzni a francba.Én nagyon szeretem az igényesen kidolgozott Single player gémeket,mivel az opció magában hordozza a kidolgozhatóságott,lásd Witcher az aztán SINGLE player gém a javából.Amikor rákattantam 1 hétig nem csináltam mást csak nyomtam , alvás - witcher (max Wc + Kaja volt) és ezt szószerint kell érteni.
Respect
R.... olyat mondok ,hogy beszarsz ... : " lekvárosméjkrémestúróvalmegbolondítottrántotthalbepanírozva" :D
-
Ari18
őstag
Dead Space és a Mass Effect mit keres itt? Nagyon nem értem miért vannak benne a második ötösben. Mass Effect-nek egyetlen baja van, hogy a mellékküldetések laposak, szinte ugyan azok.
De ezen kívül semmi hibája és megérdemelte a hype-ot. Én pl már 6x kijátszottam és még mindig találok benne újat. Dead Space-be meg minek multi?ki igére? elég hülye érv.[ Szerkesztve ]
-
Kr/\toS
senior tag
Ez a cikk teljesen felesleges; mivel olyan játékokat hoz fel amik a maguk kategóriájában kiemelkedőek. A dead space-t vagy a mass effectet felhozni hype gyanánt; hát nevetséges. De sorolhatnám még csak nincs hozzá erőm sem kedvem. Szerintem töröljétek a cikket, mert nonszensz ezekkel a cimekkel.
-
_Scythe_
aktív tag
válasz
TazLeacher #58 üzenetére
Szvsz te valamit nagyon nem vágsz, vagy a szövegértelmezés nem megy:
Agyon hypolt játékok, amik csalódást okoztak.
A GTA4 nem ilyen...? Senki nem mondtza, hogy szar, csak hogy csalódás volt.ttt1: a fejrázáshoz nagy gép kell?
[ Szerkesztve ]
-
ttt1
őstag
válasz
hejesírásó #60 üzenetére
Durva dolgok vanna benen ,nagyon alaposan meg lett csinálva .Végefelé járok GTA4-be de még mindig van olyan ujdonság amit most fedezek fel.3. városrészbe az erömü tetején pl foszerkám javitja a höerömüvet(helivel körberepülve gyönyörüen látszik söt tovább megyek ha leereszkedz helivel oda látod a höcsöveket is benne-Másik ilyen részlet elkezdtem követni egy rendörautot amibe vittek vmi csávót börtön felé) Behajtottam elé megáltak és vártak,hogy eltakarodjam az utból. Egy idö után az anyos ülésen lévö csávo elkezdett zenét hallgatni vmi reggi muzikot és elkezdte a fejét rázni ill bólogatni, közben kajalt itta az üditöt.Nem véletlen ,hogy ekkora a gépigénye bár sztem egy 2 magos 3 ghzesen szaladnia kell azért.Sorry ha hosszu lett
-
ProEvoFan
nagyúr
Resident Evil 5, Mass Effect, Street Fighter IV...nem értem mit keresnek egy "csalódás" listán
Mass Effect hatalmas rajongó táborral rendelkezik, sokan azt mondták, h töbször is érdemes végig vinni
Street Fighter IV-ről csak jókat hallottam, állítólag nagyon sokan játszák, még PCn is; max a online hardcore harcosokat kell elkerülni, mert mire kettőt számolsz már vége is a játéknak
Resident Evil 5...ez is nagy siker volt, mint a mai napig -
Nunder
őstag
Az is biztos, hogy nyelvvizsga meg az angolórák is régen voltak már, és ilyenekkel meg feliratos filmekkel igyekszem szinten tartani a tudásomat valamennyire. Igyekezni fogok minél pontosabb fogalmazásra a következőkben, és köszönöm az építő kritikát
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
laforge
csendes tag
Ezt az égtelen f***got!
Mit keres a Mass Effect egy fikalistán? És miért nincs megindokolva, hogy miért van rajta?
Miköze a ME-nek a hype-hoz? Baromi nagy rajongótábora lett azóta.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Nem értem miért baj, hogy nem tükörfordítás van teljes mértékben."
Az nem baj, ami baj, azok a zavaro forditasi hibak meg hogy olyan a szoveg, hogy messzirol latszik rola, hogy (angol) szoveg forditasa.
Dolgoztam forditokent meg olvasok eleg magyarra forditott szepirodalmat ahhoz, hogy tudjam, hogy ezek a problemak valamilyen szinten a profi forditoknal is elojonnek, de azert ettol meg torekedni kell a jobbra.DRM is theft
-
Nunder
őstag
Nem értem miért baj, hogy nem tükörfordítás van teljes mértékben. Szerintem sokkal élvezhetőbb, ha nem az általuk megfogalmazott bonyolult szókapcsolatokat próbáljuk erőltetni, de lehet bennem van a hiba. Elismerem, nem mindenhol tökéletes a fordítás, de 2 óra alatt a linkelgetéssel, egy áramszünettel meg a fordítással szerintem nem éppen megvetendő. Nem magamat akarom védeni, csak azt próbálom kifejteni, hogy nem olyan egyszerű a cikkírás fordítással.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
dabadab
titán
válasz
KilgoreTrout #65 üzenetére
"rejtély, hogy miért van a listán."
Az eredeti cikkbol tenyleg nem derul ki, hogy igazan mit is akartak, de a kommentek kozt a szerzo megjegyzi*, hogy olyan jatekok kerultek a listara, amik megjelenes elott a csapbol is folytak, amikor kijottek, akkor viszont hirtelen eltuntek a szaksajtobol.
*: "The point was to examine how the coverage of each game dies down to crickets quickly after release. At no point in this article did I mention lack of players, simply lack of talk from the game media."
DRM is theft
-
KilgoreTrout
senior tag
Hát ja, ez történik akkor, amikor a hiányzó nyelvtudást kreativitással próbálja pótolni valaki.
Végül is nem is értem mi a nehéz a fordításban. Pár szót felismerek, a köztük lévő űrt pedig kitöltöm jelzőkkel...
Mondjuk már egyszer korábban is felmerült a fordítás minősége egy szintén átvett (enyhe eufemizmus) cikknél, de úgy látszik nem lett sok foganatja.Egyébként az az érdekes, hogy a beidézett eredetiben egy negatív mondat sincs a játékról. (sőt, ha jól értem, az except succedded big time pont azt jelenti,hogy a másik játékkal ellentétben a biowarenél sikkerrel jártak), Szóval rejtély, hogy miért van a listán.
[ Szerkesztve ]
-
Apophis
őstag
Dead Space, Assasin's Creed, Mass Effect és Mirror's Edge mind simán belefér az utóbbi idő top10-ébe, nincs keresnivalójuk egy ilyen listán. SF4-el sincs semmi gond. Szerintem ezek semmilyen szempontból nem buktak, főleg, ha figyelembe vesszük, mi volt a kitűzött cél eladásban. Az egyetlen, amivel egyet tudok érteni, a Spore szerepeltetése.
All was naught but to serve the void...
-
dabadab
titán
válasz
KilgoreTrout #61 üzenetére
Jajj, a fordítás.
Eredeti (amit sikerült úgy megjelölni, hogy a cikk közepén van egy mondat róla, "ha valakit érdekel"
):
Do you remember my mention of Too Human and how it tried to be Knights of the Old Republic meets Phantasy Star Online? Yeah, Mass Effect tried to do that also except succeeded big time. I guess when the game in question was developed by the same guys who did KOTOR, it's a little easier. But don't get me wrong, "Mass Effect" and "easy" should never be used anywhere near each other. This complex action RPG is one of the most deep games you will ever play as a gamer and trying to wrap your head around everything in the game will no doubt cause some much-needed breaks involving aspirin and some form of energy drink.
Gyorsfordításban:
A Too Humanról azt írtuk, hogy a készítői a KOTOR és a Phantasy Star Online előnyeit próbálták egybekovácsolni. Nos, a Mass Effectnél is ezt próbálkozták, csak nekik sikerült is - az, hogy a KOTOR fejlesztőitől származik a játék, biztos egyszerűbbé tette ezt. Mondjuk az egyszerűséget meg a Mass Effectet egy mondatban nem nagyon lehet emlegetni, mivel ez az egyik legbonyolultabb játék amivel összefuthat az ember és ha mindent meg akar érteni a játékben, akkor idpnként kétségtelenül szünetet kell tartania, hogy magához vegyen valami fejfájáscsillapítót vagy energiaitalt.
Cikk:
Emlékeztek még arra, amikor azt írtam, hogy a Too Human próbálta egyesíteni a KotOR és a PSO előnyeit? Nos ezek az elvek a Mass Effect-re is teljes mértékben igazak. Mintha csak ugyanaz tervezte volna, a KotOR-t, végletekig egyszerűen. No persze a Mass Effect és az "egyszerű" kifejezés sosem kerülhet egy lapra. Ez egy olyannyira komplex RPG játék, hogy szinte hihetetlen. Ilyen mélyen kidolgozott és kitalált játékkal még nem játszott a világ, minden mozzanatra odakapja az ember a tekintetét. Ez a komplexség az ami szinte lehetetlenné teszi szünet beiktatását a játékba, és ezt az egységnyi sugarú júzer ilyenkor némi aszpirin, és valamilyen energia ital bevitelével próbálja meg ellensúlyozni.
Hááááát...
DRM is theft
-
Madárpók
aktív tag
Legtöbbel soha nem játszottam, így csak arról nyilatkozok amivel igen.
EndWar: teljesen jogosan van a listán,a hangvezérlést képtelen voltam megbízható működére bírni, de nem is baj mert alapból szar, ha működött volna akkor sem segített volna rajta
Assassin's Creed: éppen most vittem végig másodjára, és valóban elég monoton néha, de szerintem nem eléggé, hogy ide való legyen
Stromrise: talán az év leggagyibb játéka, és nagyon itt lenne a helye, kifejezetten csúnya grafika, pedig úgy volt beharangozva, hogy teljesen DX10/10.1, erre tessék, plusz még a nonszensz story, igazi csalódás
Stalker Clear Sky: szörnyen bugos, de 1.5.7 nél már úgy-ahogy oké, leszámítva a néhol s*gghülye máskor hihetetlenül okos AI-t, a szuperpontos gránátdobással együtt, pluszpont a széleskörű moddolhatóságért, nekem tetszett
Far Cry 2: jó lehetett volna, de sajnos nem lett az. könnyen unalmassá válik, és az állandóan respawnoló ellenőrzőpontok nagyon kellemetlenek, a listán lenne a helye.
Crysis: ezért lehet eretneknek néztek, de nekem tetszett, sőt a warhead is.
COD 5: nem nagy durranás, szódával éppen elmegy[ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
"Mintha csak ugyanaz tervezte volna, a KotOR-t, végletekig egyszerűen."
Mit akar jelenteni ez a mondat??Egyébként ugyanaz tervezte a Kotort és a Mass Effectet is. Az utána következő "ennyire összetett játék még nem készült" meg szintén hülyeség, még a kotor is bonyolultabb, nme beszélve egy-két régi hardcore rpgről. Ha meg irónia, az is hülyeség.
Sajnos csak a Mass Effecttel játszottam a listáról, de az alapján az eredeti írás is elég hülyeség volt, amire a csodás fordítás ("hát rakjál te át angol kifejezéseket, meg vicceket magyarra jobban") csak rátett egy lapáttal...
Ez az írás akár az index tech rovatában is megjelenhetett volna...
[ Szerkesztve ]
-
hejesírásó
senior tag
válasz
TazLeacher #58 üzenetére
1et értek. gta jó lett, csak hát az optimalizálás...
-
BalaNce87
addikt
Hát nemtudom de azért a cod5-nél a BIA meg az FC2 is sokkal jobb volt, tény hogy FC2 unalmas volt egy idő után, de én szarnak semmiképp nem mondanám, fényévekkel több munka volt benne mint ebbe a codba, szóval részemről a WaW egy kisebb katasztrófa volt legfőképp a single-je, bár a cod singlejei sose voltak vmi ötletesek, kivéve 4-be de ott is csak egy két küldetés volt értelmes.
-
Ant@
senior tag
válasz
hejesírásó #54 üzenetére
Azért a sz@r játék általában nem 80% fölött kezdődik, inkább alatta.
-
_Scythe_
aktív tag
Ami szerintem kimaradt:
Bármelyik NFS, Jericho, COD5, GTA4, ami hirtelen eszembe jut.
Nem értem mit keres itt a Mass Effect és hogy mért para az, ha nincs multi.
Faxom, nekem épp az a bajom, hogy nincs egy normális single játék, csak összecsapott szarok, mer a multi úgyis elviszi. Lásd COD4 és 2 kivételével a többi, bár ezeket is csak a történet és hangulat miatt érdemes végig vinni, amúgy tini fps.
Street Fighter 4 szar?!
A Street Fighter II' Chanpions Edition óta a legjobb!
Egyetlen hibája van, amiért nagyon haragszok:
Újrakeverték a régi pályák zenéit, amiket fantasztikus így 15 év távlatából újra hallani (Ryu, Ken, Chun Li pályái elsősorban) de CSAK a rival meccsek alatt hallhatók. Amúgy meg ilyen szar tört ütemű zakatolás az összes. Hogy lehetett ekkora ziccert kihagyni? Mért nem lehet zenét választani? +1 A Főcím zenéje borzalmas. Ez az Nsync koppincs valami fertelmes, de amúgy ennyi. -
volvoguy
addikt
hát attól függetlenül, hogy mi a cikk eredete, nincs benne egyetlen egy NFS....pedig ott aztán volt marketing, meg csúfos bukás, de pl. a Mass Effect-et nem értem, olyan játékoknál meg sztem nem lételem a multi, ami nem arra van kihegyezve..de pl. a Brothers In Arms 3 vagy az új PoP is kimaradt a listáról
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
hejesírásó
senior tag
válasz
TazLeacher #45 üzenetére
hát hogy is mondjam....a PC gamer UK nél még a 90% ot sem érte el pl...bár van ahol meg 100%-ot kapott.
kinek hogy jött be.
-
Slystyle
őstag
válasz
TazLeacher #51 üzenetére
Én úgy toltam ki vagy 20szor h egyszer a missziók plusz felvettem minden táskát plusz a Sprintek / Végigjátszod a játékot csak időre kell megcsinálni / meg az Időfutamokat 3csillagosra amik nem piskóták. Ha ezek megvannak akkor már elég jó szinten lehetsz magában a single-ben, hogy 3-4 óra alatt is meglehet az egész. Én 65 órát öltem bele és nem bántam meg. A DLC-jét akarom még majd megszerezni az is elég komolynak tűnik.
-
fpeter07
veterán
válasz
TazLeacher #49 üzenetére
5 óra
de utánna még ott van time trial mód vagy végigviszed még párszor
-
Gyusz
őstag
válasz
TazLeacher #49 üzenetére
Mondanám, hogy elég rövid, de a 6-8 órás játékok már tök általánosnak számítanak egy jó ideje.
-
joey04
titán
Én úgy általában csalódok már egy ideje a játékokban, szinte mindben, nem is játszok már sokat, kezdek teljesen "leállni".
De a Mirror's Edge nagyon jó játék. Vagy 15x tuti kipörgettem. És még ki is fogom szerintem párszor. -
Ant@
senior tag
válasz
TazLeacher #34 üzenetére
De ott nem is számítasz másra.
A Dead Space-t szerintem sem kellett volna belerakni a listába. Igazi hiánypótló, jó kivitelezés, barátságos gépigény. Kétszer toltam végig amit kb. a Diablo 2 váltott ki belőlem utoljára. A Sporenak viszont itt a helye.
[ Szerkesztve ]
-
Silenzio
addikt
A Clear Sky szerintem nem rossz. Ami Stalker az számomra csak jó lehet, érdekesek és jól sikerültek a fejlesztések, változtatások a Chernobyl-hoz képest. Amúgy amit felsoroltál az mind fps. Nem csak ebből áll az élet.
Azt hittem Nunder írta, a bevezetőt kihagytam. Akkor a kritika nekik szólt: tartalmilag 0, logikátlan katyvasz lett az egész.
[ Szerkesztve ]
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
hejesírásó #43 üzenetére
Hogy is mondjam...mint láthatod nem te vagy a többség ezzel a véleménnyel.
-
hejesírásó
senior tag
DeadSpace jogosan van a listán, iszonyat gyenge volt!
van aki megette, de hát, jahm
-
Syrano
tag
A Dead Space-t csak azért egyszer toltam eddig végig mert a gépem sajna nem bírja normálisan futtatni, de amint meg lesz az új gép, garantáltan az elsők között lesz újra végigjátszva, méghozzá a legnehezebb szinten
-
ttt1
őstag
Mass Effectet én is végigjátszottam annál csavarosabb sztorit ritkán találni (más kérdés ,hogy pár bolygotipus volt csak az lehetett volna változatosabb), de semmiképpen sem itélném rossz játékok kategorájába én sem.
-
marcus.fenix
aktív tag
Dead Space gyönyörűen kitöltötte azt az űrt amit a sci-fi túlélő horror játékok hiánya keltett. Szép grafika, szuper hangulat, élvezetes játékmenet, mindene megvolt, de sajnos rétegműfaj, és nem nem lehet 0-ás korhatárral zöld vérrel minden surmónak eladni. Ezért nem fog olyan eladásokat produkálni mint a Sims. Hype meg annyi volt körülötte hogy csak bőven azután hallottam róla, mikor már megjelent.
Az Assassins Creed kapott hype-ot, és szerintem hozta is amit kell. Ha valaki együltő helyében ugyanazal az egy fegyverrel és vágáskombóval végig akarta vinni, az megúnta.
De az fix hogy a PoP sorozat mellett a legélethűbb, legszebb mozgásanimációt kaptuk, látványos harcrendszerrel, és a graf. motor szépsége mellett eltörpült a gépigénye. Én egy év alatt játszottam ki, volt hogy havonta csak 1X kapcsoltam be, de életem meghatározó játéka lett.Mass Effect sem tudom hogy kinek nem felelt meg...
Akkor inkább már a szupereladásokat produkáló Fallout 3 lehetne itt, ami jól képentaposta az elődök legtöbb rajongóját. Ha az F2 hangulatának csak tizede lett volna benne, akkor már elég lett volna. De oszlopos példája lett egy olyan játéknak, aminek csak az a célja hogy minél többet lehessen eladni belőle, kockázatvállalás nélkül. Ja, és nem arra gondolok hogy miért nem lett izometrikus... arra gondolok hogy miért nem lett !Fallout!
[ Szerkesztve ]
Az összes rap-et hallgató kemény csávónak küldöm e dalt: http://www.youtube.com/watch?v=5PsnxDQvQpw - és remélem tudnak angolul, különben azt hinnék kedveskedek...
-
feka007
veterán
Hát szerintem az elmúlt 1 év szinte végig csak csalódás volt. Far Cry 2, BiA:HH tiszta égés volt, Stalker Clear Sky ritka szar lett. CoD5-öt életbe tartják az új pályák, de az se hozta a CoD színvonalat.
Én most a Modern Warfare 2-nél érzem, hogy csalódás lesz, de ne legyen igazam -
fpeter07
veterán
válasz
BloodyEddie #32 üzenetére
vhogy nemtudom elkézelni a multit
1vs1 párbaj vagy ki tud A-ból B-be előbb eljutni?
-
Slystyle
őstag
Nekem a Mirror's Edge-el nem volt semmi gondom, éppenséggel eléggé megtetszett min 20-szor kinyomtam és nem untam meg, nah meg persze ott volt a Sprint és az Időfutam benne amit eléggé kihívás volt, mivel nem nagyon hibázhattál h teljesítsd őket.
Assassin's Creed-et is kitoltam 2szer és a multit nem is tudnám nagyon elképzelni benne. A 2-ben pedig sztem ilyen MMO feelingje lesz ha lesz multi, amit persze Én nem csípek dehát a többség biztos.
A Dead Space-ről meg annyit h most akasztom, annyira nem rossz játék, a multit viszont ennél se tudnám elképzelni az érdekes külső nézet miatt. Azon kívűl csak a grafikáján néztem h mennyire új és lazán elfut. Ezeken kívűl nem volt semmi gondom vele eddig.
A topikról meg annyit h ilyenkor általánosságban beszélnek, mi tetszett és mi nem tetszett a többségnek. Minden ember más és más stílust fog képviselni akár alátudja támasztani akár nem. Szóval minden játék ember függő.
-
athomi
veterán
válasz
BloodyEddie #32 üzenetére
Igen, a játék nagy hibája a monotonná váló küldetések. A helyszín változik, de a feladat mindig ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
BloodyEddie
őstag
Assasin's Creed: "Az egyetlen végzetes hiba, az online lehetőségek hiánya volt,"
Wtf?? Az AC hibája a g*ciunalmas és monoton játékmenet volt, már elnézést a fogalmazásért
A szingli mód is lehet jó önmagában, nem kötelező mindenhol a multira hivatkozni
-
athomi
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #21 üzenetére
A Need for Speed-től Undercover-t minek ide sorolni, mikor a hype ellenére az előző részek láttán már senki semmit nem várt tőle.
-
Kedves Joystick Division!
Tisztában vagyok vele, hogy az élet nehéz, sok jó játék van, dönteni nehéz, a fű is olcsó, de azért nem kéne ennyire betépni, és f_szságokat írogatni.
Köszönettel:
Egy Rajongó"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
fpeter07
veterán
Mirrors Edge nálam simán év legjobb fps-e.
Spore Lénylaborral igazából többet játszottam mint a teljessel..
Assassins Creed tetszett. Monotonítást nem is éreztem
Mass Effect, jó játék, csak sok volt a beszéd benne így meguntam a 3. párbeszédnél -
Nunder
őstag
Biztosan végig olvastad a cikket? Kétszer is le van írva, hogy nem az én, vagy a Gamepod szülemény, de azért köszi, hogy jössz trollkodni.
Ja a gügyögősségről... Próbáld meg a csak angol nyelvkörnyezetben érthető poénokat és fordulatokat magyarba átültetni. Lehet próbálkozni.
[ Szerkesztve ]
-
Silenzio
addikt
Lássuk csak: Te valami multiplayer fan vagy, az általad felsorolt játékok legalább több mint feléből egyáltalán nem hiányolnám a multiplayert. Viszont egy meglehetősen üres és erőltetetten előrángatott indok egy játék bukását taglalandó. A következtetéseid (már ahol voltak) hiányosak, vagy egyenesen értelmetlenek, például dicséred a Mass Effect kompexitását és kidolgozottságát, aztán érvnek hozod fel ellene, hogy a képernyő elé szögez és túl intenzív? Miről szólt egyáltalán a cikk? Elméletileg arról, hogy egyes játékok a hype ellenére nem váltották be a hozzájuk fűzött, vérmes reményeket. De ha te csak példákat sorolsz fel mindenféle szisztéma és vállalható érvek nélkül, az egész cikknek semmi értelme. Pl. az Assassin's Creed: anyagilag is bőven sikeres volt, bukásról nem beszélhetünk, a közvélemény, sok-sok kritikusi vélemény alapján (és szerintem) a bukás fő oka az volt, hogy a játékos szájába rágták az interfészt és a küldetéseket, a cselekményt, nem volt benne kihívás, minden küldetés egy kaptafára épült, ezzel tökéletesen fogyaszthatóvá, egyben - az igazi játékosoknak - pehelysúlyúvá és jelentéktelenné téve a játékot. Élveztem, szép, jó, izgalmas, mégsem bírtam tovább a játékidőt az első 2-3 óránál.
Most én a hasamra csapok és azt mondom, a Diablo első része milyen jó volt. A másodikban nagyon örültem a szép effekteknek, a sok lehetőségnek és a sokféle fejleszthető karakternek, a hosszú játékmenetnek és az intelligens fejlődési rendszernek, ám a játék valahogy mégis hatalmasat bukott. Nálam. Ezen a színvonalon mozgott a cikk. A másik: persze el lehet morfondírozni itt a topikban a bukások okain, van jó sok komment, de a sok szóismétlésen és a dagályos, döcögős megfogalmazásokon ez sem segít. Kétszer-háromszor átolvashattad volna, ha már ennyit dolgoztál rajta, ne maradjanak benne azok a szöveget gügyögőssé tevő hibák.
-
qdak
addikt
tegyuk hozzá a stalker 2. részét
a need for speed undergrund 2 utáni részeket
jucied
...ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Silenzio
addikt
A Dead Space-t baromság volt beletenni. A Doom 3 annak idején egy engedményt tett a survival horror fanok előtt: a nagyobb rettegés érdekében korlátozták a játékost, nem használhatott egyszerre lámpát és fegyvert. A közvélemény eléggé lefikázta a megoldást, ami valóban buta volt, de legalább valamennyire látni lehetett mögötte a koncepciót.
Ellenben a Dead Space kifejezetten túlélő horror, nem nagyon mozdult el a dara irányába, hiszen az interfész megoldásai és a limitált mozgáskultúra és gyorsaság is a műfajba utalják. Egy survival horrortól azért nem várunk multiplayert. Engem kifejezetten idegesítene, ha a szűk folyosókon egy hozzám hasonló idióta figura "döcögne" és egymásba botlanánk állandóan.
-
ashtm
csendes tag
Hát nem tudom, nekem az Assassin's Creedből egyáltalán nem hiányzik a multi lehetősége és a Dead Space-el is nagyon jól elszórakoztam, ezzel szemben az NFS Undercover vagy a Fuel nekem sem tetszett, nem is töltött sok időt a gépemen egyik sem.
Soha ne becsüld le a hülyeség erejét...legfőképpen, ha kitartással párosul!
-
rumkola
nagyúr
A Dead Space és Mirror's Edge azok kevesek közé tartozik, amiket végignyomtam. Szerintem nagyon is jó játékok lettek.
-
Sweet Lou 6
addikt
Hiányolom a FUELT és az NFS Undercovert
Ja és igen, a Resi5-öt nem értem mért kellett ide sorolni
[ Szerkesztve ]
sweetlou6.wordpress.com
-
Nunder
őstag
válasz
TazLeacher #19 üzenetére
Én a fordítás felénél éreztem azt, mintha a cikkíró elbizonytalanodott volna. Elkezdte egy két olyan dologgal az elején, amik tényleg ráhúzhatók ezekre a játékokra, de némelyik játék úgy jött ki a kezei alól, hogy semmi rosszat nem szólt róluk, és homlok egyenest mást írt, mint amit akart. Ebben igazat adok, meg a szempont szerinti csoportosítás hiányában.
-
TazLeacher
nagyúr
A listával alapvetően egy komoly gondom van: olyan, mintha mindenáron hibát akarnánk keresni valamiben...
A cím nekem alapvetően azt sugallta, hogy arról lesz szó, ha szét volt ajnározva a játék megjelenés előtt, utána meg a többség szerint egy kalap sz@r lett. És itt a legnagyobb hiba a listában:
Ne keverjük össze a:
-szar játékot
-szar eladást
-jó játékot kis hányosságokatÚgy gondolom egy szempont alapján kellene végéigmenni. Erre legjobb pélkda a Resi 5. (Bár én még nem játszottam vele.) Széthájpoltják, megjelent, vitték mint a cukrot, minden fórum arról szól, hogy mekkora király játék, és még mindig a top10-ben. Akkor ebben mi is a bukta? Kinek bukta? A játékos örül, a kiadó örül, a szaksajtó örül!
A Spore a legjobb példa az egészre egyébként. Széthájpolták, megjelent, nem kellett senkinek, ma sem játszik már vele senki...ez tipikus, de a Mass Effect (bár nekem nagyon nem jön be, de ze az én véleményem) is fogyott, mint a cukor, és mindenki el volt tőle ájulva...
Most nem akarok végigmenni mindenen, de az, hogy valami esetleg nem tökéletes, az azért nem azt jelenti, hogy már lehúzható a WC-n, és mindenkinek nagy csalódás.
-
Wolverine
félisten
-
törölt tag
válasz
Wolverine #14 üzenetére
Egy ilyen lista csak szubjektív lehet. Persze ha valami korrekt felvezetés van, amiben fel vannak sorolva a szempontok, akkor valamilyen szinten objektívebbé tehető.
Nunder: Nyilván én is szerkeszthetem, de nem foglalkozok a játékok annyira széles spektrumával, hogy egy ilyesféle listát összeállítsak.
-
Wolverine
félisten
válasz
#65675776 #11 üzenetére
Megoldható a dolog, viszont szubjektív lesz, ahogy ennek az eredetije is az volt erősen. (mondjuk a jelen esetben teljesen egyetértek, még hírezőként is, de ez más kérdés.)
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Nunder
őstag
válasz
#65675776 #11 üzenetére
TE is szerkesztheted a Gamepodot. Mivel a Házigazdák is emberek, lehet hogy nekik sincs sok idejük ennyi írással mímelődni, így egy kicsit egyszerűbb lefordítani mint egy teljesen új cikket kreálni. Ez pl 2 óra alatt született, addig bírtam a gép elé keveredni a meleg miatt. És miért baj az, hogy más újságok véleményét is megosztjuk veletek?
Szerintem már az nagy siker, hogy néhány embert a cikk olvasása saját gondolatok megfogalmazására sarkall, így lehet hogy ők lesznek a következő cikkírók. Szóval mindenki élhet a lehetőséggel
P.S: Ja és mivel csak szegény Quik és Zsoccc látják el a mindennapi feladatokat, ezért nekik is rámegy a gatyájuk, mire olvasható, naprakész portált dobnak össze.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én igazából csak azt nem értem miért nem képesek a Gamepod szerzői összeállítani egy ilyen írást, miért kell állandóan importálni...
-
törölt tag
Meglepő, hogy az utóbbi NFS "alkotásokról" nem szólt egy betű sem...
-
Nunder
őstag
A tömegek akarata vezérelte a cikk eredeti íróját, én személy szerint szerettem ezeket a játékokat, mondjuk nem is sokat tudtam róluk míg meg nem jelentek. Nekem egyedül a Crysis volt nagy csalódás, el sem kezdem sorolni miért.
-
Nunder
őstag
De ha figyelmesen elolvasod, akkor rájössz, hogy pont a Dead Space és a Mass Effect nincsenek lehúzva, csak pár negatívum szól ellenük.
Gyusz: Itt a legkevésbé az eladások befolyásolják az írást. A játékosok várakozásának nem megfelelő játékok vannak kigyűjtve, olyan dolgok miatt, amiket pont a hype miatt vártak. Ezért is kerültek a cikkbe
[ Szerkesztve ]
-
Gyusz
őstag
Akkor most mi alapján csalódás ez a néhány játék? Mert eladások tekintetében nem hiszem, hogy az Assassin's Creed, a Mass Effect, a Resident Evil 5, vagy a Street Fighter IV bukott volna. Értékelések szempontjából is szintén jó volt legalább az utóbbi három. Csúsztatott PC-s megjelenés és DLC-k miatt szerintem a megjelenés után is a köztudatban forog/forgott néhány cím, nem is beszélve a folytatások miatt kezdődő újabb hype-ról (Assassin's Creed 2, Mass Effect 2). Szerintem nem valami jó lista ez. Az abszolút bukásnak viszont jó példája a Too Human, vagy a Haze (bár utóbbi szerintem mindig is közepes játéknak tűnt).
-
Tyrel
őstag
Hát igen, az eladásokkal sokszor baj van, de én mint átlagember nem is nagyon szoktam azt figyelni, hogy mennyit adnak el egy játékból, mivel az csak a kiadó érdeke...
Nekem csak az szúrt szemet, hogy olyan játékok vannak egy túl-hypeolt játékokról szóló felsorolásban, amik az elmúlt évek számomra legkedvesebb játékai közé tartoznak (legalább is Mass Effect és Dead Space mindenképpen, de én Mirror's Edge-t ill. a sztorijját is élveztem)... Persze, hogy vannak hibáik, minden mai játék hemzseg a hiányosságoktól, egy korábbi cikk pont erről szólt, hogy mióta a játékfejlesztést elkezdték jogosan játék-iparnak hívni, azóta egyre romlik a színvonal...
De részemről ez a felsorolás akkor is rossz, pl. Mass Effect megérte azt a nagy hype-ot amit kapott, még úgy is hogy a mellék küldetések egy kicsit laposak, mert a sztori, a karakterek, a zene, minden jó, egyben van az egész. Ennyi erővel Fallout3 is itt lehetne mert nincs benne multi és bugos, holott egy nagyon jó játék és meg is érdemli a hype-ját...
Volt egy csomó játék amit agyon reklámoztak/hypeoltak és egy nagy nulla lett, miért nem azok vannak itt?!? Pl. Mercenaries 2, NFS Undercover, meg még sorolhatnám sok-sok oldalon keresztül...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Silex
aktív tag
Talán ez inkább "réteg-jellegüknek" tudható be különben nagyszerű játék mindkettő, mostanában nem is játszottam végig rajtuk kívül nagyon mást... Kivétel talán a Trine. (már a legvégén vagyok.
)
Én például többnyire rühellem a multit, nagyon ritkán játszom online. Pont ezért látom, ahogy Tyrel is írta, hogy ezek mennyire jól kitalált single játékok - hangulat, grafika, stílus stb. Nem fraggelésre valók, annál jobbak!Ha csak az eladásokból indultok ki az a minőséget nem tükrözi, legfeljebb hogy mennyire mainstream egy játék, ha jól is sikerül. Egyediségnek, újításoknak réteg-célközönsége van.
(Aztán ezeknek a játékoknak az újításait láthatjuk utána mindenhol viszont mellesleg és akkor már sokan megveszik, mert már nem szokatlan.)
-
pilsner
aktív tag
Mirror's Edge az egyik legjobb játék, amivel játszottam. Spore viszont tényleg nagyon unalmas és elhanyagolt kidolgozású.
www.sakertour.com - The carpathian birdwatching and hide photography company
-
Tyrel
őstag
Szerintem egy kifejezetten single player-re kitalált játékot elég nagy hiba elítélni azért, mert nincs benne multi... Senki nem is ígérte hogy lesz, arra ott vannak a multiplayer játékok...
Minden tiszteletem a cikk írójáé, de a Mass Effect-nek, a Dead Space-nek és a Mirror's Edge-nek semmi keresnivalója nincs ebben a felsorolásban...Turenkarn
Új hozzászólás Aktív témák
gp Bizonyára mindenki hallott már olyan játékról, aminek nagyobb volt a füstje mint a lángja.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Windows 11
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest