Új hozzászólás Aktív témák
-
ripla
addikt
válasz Menthirist #40 üzenetére
mármint a méretre értettem a napszemüveget, de egy hegesztőszemüvegre gondoltam.
mint ez.szóval hogy így méretben ennyi, oldalt ehhez hasonlóan zártan, hogy ne zavarjon be semmi.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A fizikai korlátok legyőzését nem tartom elérhetőnek addig. Napszemüveg méretben 1: nem tudod kizárni a külső fényt->szar a vr-nak, 2: nem takarja a teljesen a látószögedet->szar a vr-nak.
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
clyvejhamma
aktív tag
Igen, de a telefonok nem véletlen fejlődnek ilyen ütemben. Iszonyatos méretű piac. Mobiltelefon 5 vagy 6 milliárd van jelenleg a világon, vr szemüveg+gép soha nem lesz ennyi. Ha a PC ipart nézed 10 évvel ezelőtt nagyjából ugyanitt tartottunk. Crysis lassan 10 éve jelent meg, igaz nem volt gép ami normálisan vigye, de azért a grafika még ma is megállná a helyét. Szerintem a 4K/szem, kicsit kisebb méretben, esetleg vezeték nélkül, szuper késleltetéssel elképzelhető 7-8 év múlva.
-
ripla
addikt
válasz Menthirist #37 üzenetére
elképzelhetetlennek gondolod a napszemüveg méretet 4k-ban? esetleg 8k-ban?
én nem. ahogy a legelső mobiltelefonokhoz is kellett egy szatyor méretű akksitáska, annál most fényévekkel jobb mobilokat hordunk a zsebünkben.
meglesz az napszemüveg méretben hidd el.
amúgy szerintem nem kell neki 10 év, 5-6 évre tippelek maximum.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Na jó, de 10-15 év baromi nagy távlat. Addigra már fiatalemberből középkorú vénember leszek
Kétségtelen hogy mindenben fejleszteniük kell, fejleszteni is fogják. De azért jó a földön maradniStar Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
ripla
addikt
válasz Menthirist #34 üzenetére
nézd, szerintem 10 éven belül valószínű, hogy ez lesz a standard, amit írtam. ha józan paraszti ésszel gondolkodunk, akkor muszáj lesz mindenben fejleszteniük a cuccost, méretben és súlyban lefelé, felbontásban és kényelemben meg felfelé.
amúgy itt a folytatás:
[link][ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Menthirist #34 üzenetére
Amúgy: naná, miért is ne? Az árát tekintve persze nincsenek illúzióim, jó lesz az 50K-ért is...
-
veterán
-
ripla
addikt
válasz Menthirist #32 üzenetére
írd meg nekik a csatornára, én csak linkeltem a videót.
engem hidegen hagy a VR, legalábbis az első generációk mindenképp. ez is, mint sok minden más, majd a harmadik, de inkább a negyedik generációtól lesz igazán érdekes, napszemüveg méretben, feleennyi bizbasszal és kábellel, feleekkora súllyal, wifin keresztül bőven 1 ms latency alatt, minimum 4k, de inkább már 8k felbontásban.[ Szerkesztve ]
-
veterán
A szokásos technikai hibákkal...
"a lighthouse szenzorok folyamatosan detektálják a kontrollerek és a szemüveg helyzetét"
HELYETT
a lighthouse szenzorok csak simán lézernyalábokat küldenek szerte szét, amit a kontroller és a szemüveg érzékel.Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
ripla
addikt
eközben magyarországon.
[link]mellesleg meddig tartana beintegrálni a PH motorjába, hogy videóablakot is meg tudjon jeleníteni, ahogy képeket is lehet, ami kb. alap kellene hogy legyen?
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Engem ugy igazan csak cockpit alapu jatekok (auto/repulo/space sim) es a nezd felulrol jatekok (stategia, jump&run) erdekel. Nem tudom elkepzelni egy FPS hogyan mukodne hasznalhatoan, ott a mozgas tul elvont a fizikai valosagtol. Egy mech jatek meg elmegy mert ott is valojaban "ulni" kell, de peldaul a PSVR demokbol is azt emeltek ki mint legproblemasat fejfajas/hanyas szemszogbol nezve.
Apropo HL2 - az volt eletem elso jateka ami allati migrent okozott nalam. A kanalisos resz amikor azt a siklot kellett vezetni. Eleg sokkolo volt. Aztan kiderult az alap FOV amit a jatek hasznal nem igazan mukodik ott. Azota talan 2-3 jatek volt meg ilyen, ott is mindenhol valami szerencsetlenul alacson konzol FOV volt a PC verzion alapbeallitaskent.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
MasterMark
titán
Vicc akik még mindig a kontroller miatt sírnak...
Attól, hogy kivennék nem kerülne fele annyiba hirtelen...
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
sheep
addikt
Igen én is attól félek hogy nem változott olyan sokat a felbontás.
Egyedüli probléma nálam az volt hogy pl. a pilótafülkében nem tudtam leolvasni a műszereket, nem láttam az értékeket, és így elég nehéz repülni. A mozgás, fejkövetés része nagyon jó volt eddig is.
A másik ami érdekel hogy pl. FPS-ben lehet-e használni a cuccot, ha jól láttam akkor a HL2 fel van rá készítve.9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Raymond
félisten
Majd ma talan megtudom pixeles-e vagy nem. A display alapjan sok elorelepest nem varnek, az a 25% plusz (960x1080 -> 1080x1200) nem hinnem hogy eltuntetne a dolgokat, de a lencsek is masok az is nyomhat rajta. Majd a kovetkezo valtaskor amikor 2160x2400 lesz per szem az mar turhetobb lesz. Meg persze a lekepzesi algoritmusokon is csiszolnak majd tobbet hogy a display es a lencse hianyossagait jobban kompenzalja.
-
sheep
addikt
Igazából a felbontásra értem, a DK2-vel semmi gondom nem volt csak nagyon pixeles volt a kép. Most viszont hardveresen ugyan azt tudja az Oculus CV meg a Vive is. Szóval ha látom mit tud a Vive akkor ugyanarra számíthatok az Oculussal kapcsolatban is.
@clyvejhamma
köszi, majd írok a tesztelés után, elmentettem a fórumot.[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
nagyúr
-
clyvejhamma
aktív tag
Van itt ilyen topic is. Valami rövid beszámolót tolhatnál.
-
sheep
addikt
A Vive rendeléssel is gondok voltak, de a kollégám tegnap végre megkapta a csomagot.
Hétvégén tesztelünk ezerrel. Kiváncsi leszek mennyit változott az Oculus DK2-höz képest.[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
SunMount3r
nagyúr
Az Xbox One controller meg mit keres a képen? Gondolom bele van kalkulálva az árba rendesen az is, hogy nagyobb legyen az árrés. Vagy csak van ilyen külön bundle verzió? De ha tévednék és ajándék, akkor nem szóltam...
-
clyvejhamma
aktív tag
Akkor én rendelek az Oculus Riftnél egy Oculus Riftet....
Az OR a termék, a cég neve pedig Oculus.Nálunk valóban nem lehet kapni. Sajna az oldalról rendelni sem lehet, mert nincs Mo. a launch országok között.
Bundle verzió van/lesz bestbuyon és amazonon. De azok csak Oculus Ready PC-vel egy csomagban.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz RyanGiggs #18 üzenetére
Jelenleg (és régen is így volt) egyetlen hivatalos forgalmazó van. Az Oculus Rift.
Nem tudom,náluk hogyan lehet ilyet előrendelni.
Amikor a világon sehol sem lehet előrendelni,csak az Oculus Rift-nél.Abszolút feltételekkel kezelném a "hirdetést".
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz RyanGiggs #16 üzenetére
Soha !
Rift-et sosem tudtál venni Mo.-i forgalmazótól.
Csak az Oculus Rift-től.
Használtan vehettél ilyen olyan kereskedő oldalakról,de egyik sem hivatalos forgalmazó volt.
Mert nem is lehetett.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
RyanGiggs
őstag
Így akkor mikor fog megérkezni a magyar forgalmazókhoz?
-
nagyúr
Lekezelő cikkre,csak lekezelő stílusban érdemes válaszolni (amilyen az adjonisten,olyan a fogadjisten).
Nincs bennem harag senki iránt,tehát mérges sem vagyok senkire.
Leírom amit gondolok a cikkről és az írójáról.
Ehhez senkire sem kell haragudni.És korrekciózom a leírtakat !
Mert úgy korrekt,hogy mindent leírunk.
Nem pedig csak ugatunk bele a levegőbe.F@szbukot pont lesz@rom,nekem azt hiába írod. Vagyis nem ismerek onnan idiótákat sem.
Rendelt a PH egy kibszott riftet ?
NEM !
És nem is fog,mert a samu gear lesz majd a legmenőbb a PH-n.Támogassuk a PH-t.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Menthirist #12 üzenetére
Feltehetően azért nem, mert érintett vagy benne.
Én kívülállóként elsőre is értettem, és ha nem is estem a székem alá tőle, azért elmosolyodtam rajta.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
veterán
Értjük mi a viccet, csak ebben hirtelen nem találtuk. Én legalábbis. Meg nem vagyunk gondolatolvasók A PSVR októberben jelenik talán meg, aki pedig már előrendelte a riftet, szerintem legkésőbb nyáron megkapja.
#13: nem igazán vagyok érintett benne. én majd akkor fogok rendelni, ha 1: nálunk is elérhető lesz, 2: ha kijött a touch is.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Beri78
őstag
válasz Menthirist #10 üzenetére
De lesznek olyanok akik már lerendelték, és kitudjamikor kapják meg (lehet később mint a ps vr-t).....erre céloztam, viccelődve, hátha a szomorú hír alatt tudok egy kis mosolyt csalni az arcokra..
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
veterán
-
nagyúr
Annyira bírom az ilyen károgó híreket.
Mi mást is várhatnánk az írótól.Abban van igazság,hogy csúsznak a szállítások. Az enyém is később jön.
Viszont folyamatosan tartják a kapcsolatot a rendelőkkel.
És ingyenes szállítás lesz.
Sűrű bocsánat kérések után a csúszás miatt.#7 Beri78 :
Miben éri be őket ?Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Beri78
őstag
a végén még a ps vr is beéri őket
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
Raymond
félisten
Nem olyan egyszeru a helyzet hogy egy ilyen rovid hirben ossze lehessen foglalani. A fo gond az Oculus katasztrofalis kommunikacioja. Persze a gyartas, logisztika es eladasi/ugyfelszolgalati olyamatok latszolag abszolut amator modon torteno lebonyolitasa nem segit, de az emberek sokat lenyelnenek es kevesebb lenne a haborgas ha nem ilyen amator modon es foleg idoben kommunikalnak a problemakat.
Sajat pelda:
Ugy tudtam meg hogy van elo megrendelesem hogy irtak egy hete hogy kesni fog a szallitas. Ra kellet kerdeznem milyen szallitas, mert anno januarban allandoan csak hibakat kaptam az oldaluktol amikor rendeltem, mire feladtam azt irta Aprilisban szallitanak ugyhogy ez stimmelt. Igy aztan megkaptam az adatokat. Aztan tegnap megjott a mail hogy majd majus kozepen lesz szallitas. Ma meg itt a mail hogy minden OK, nemsokara kuldik a cuccot es a mailt a szallitasrol amiben ott a tracking number.Az alapjan ami az Oculus es mas forumokon folyik par dolog lehetseges:
- A datumok amiket ez emberek megkaptak nem fedik a valosagot. Az hogy a kickstarter-eseknek ez igy van mar beismertek, de lehet a tobbinel is igy van.
- Sokan visszamondtak a megrendelest igy elorebb csuszott a szallitas nekem es masoknak.
- Sokan visszamondtak a megrendelest igy mindenkinek elkuldtek azt a mailt amit ma kaptam hogy azt higyjek jon a cucc es nem mondjak vissza a megrendelesuket.
Eszmeletlen hogy a 2mlrd USD-bol nem tudtak olyan embereket talani es alkalmazni akik kicsit jartasak a gyartas es logisztika teruleten. Ez mer abbol is vilagos volt hogy az Europai szallitasi koltseg 50EUR. Ez 2016-ban tobb mint kinos es total logisztikai dilettantizmusra utal.
-
mildwood
tag
Oculus Rift: Step into the Storm of Shit
P
-
veterán
Mi? Mármint kipengettek a 300 dollárt egy DK1-ért (!), amit meg is kaptak. Az ingyen CV1 ajándék az első hívőknek. Tehát még egyszer: amiért fizettek, azt már régesrég megkapták. Az ingyen ajándék meg késik, meghasad a szívem értük.
[ Szerkesztve ]
-
A Kickstarter kampányt támogatók is lemondhattak a márciusi szállításról, mivel számukra csak augusztusban érkezik meg a végleges Oculus Rift.
LoL. Azok, akik akár évekkel ezelőtt (2012 augusztusban érte el a kitűzött célt az Oculus Rift a Kickstarteren) kipengettek egy csomó pénzt előre, azok után kapják meg a Rift-üket, akik naptári dátum alapján később rendelték meg (vagy később támogatták a KS-en a Rift-et) a saját példányukat. Gondolom hogy most mennyire verik a seggüket a földhöz, és nem örömükben...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
törölt tag
Na ez az aminek se füle se farka.
Tesznek bele egy Xbox controllert, nem tudom hány embernek nincs gamepadja aki megrendeli, de hogy aki a saját kontrollerével akarja megvásárolni az nem teheti meg hanem azok is kapnak kötelezően Xbox kontrollert ez több mint fura.
Miért nem csinálnak egy kotrolleres csomagot ???
Mennyi lesz a külön a Touch kontroller van arról hír?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó kíváló Gamer PC - I5 9600KF 3.7Ghz, GTX1660 SUPER OC 6GB, 32GB DDR4 RAM, 1TB M.2 SSD, 1TB HDD
- AMD Ryzen 5 7600X - 6 mag/12 szál - Új, bontatlan- Eladó! 75.000.-
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB fekete/natur titán, független
- Apple watch series 8 GPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest