Új hozzászólás Aktív témák
-
net84
őstag
Optika bekötése otthon:
Mivel nem tudtuk megszerezni a munkalap számot, így nem tudtam ismerőst hívni előre. Az ügyfélszolgálat mondása az volt, hogy alvállalkozó fog úgyis bekötni. Meg is jött az értesítés és ütközött is a munkával. Asszony kioktat, én pedig a nyomvonalat előkészítettem a lépcsőházi szekrénytől a lakásig. Még az ajtótokot is kifúrtam, hogy dugózva átférjem az optikai kábel.
Asszony hív a meghirdetett napon: a szerelő kérdezi, hogy maradhat-e az optikán plusz, hogy ne kelljen bajlódni az újrakötéssel. Maradjon, nem zavar - gondoltam én, legalább biztosabb lesz a kötés. Nem értem rá sokat kötözködni és az asszony sem volt túl kommunikatív a ráruházott feladat miatt, így csak otthon szembesültem a dolgokkal. Szerencsétlen szerelő már az elején megjegyezte, hogy ismer. Majd szembesült a hűtőre ragasztott itineremmel (bekötés a megadott nyomvonalon, lakáson belül lengőbe hagy minden vezetéket, eszköz letesz - majd én a helyére pakolom, admin/root jelszó felír, minden más alapbeállításokon hagy). Tényleg gond nélkül beállítottam és nem kellett semmi kacifánt (nem próbált beállítani semmit a meglévő hálózathoz). Mint kiderült, nem is állítanak már nagyon a helyszínen, megoldják a központból, amikor lejelentik a kötés megvalósulását és az ügyfél valami "extrát" szeretne.
A maradék optikai kábel esetében bő 10 méter (jár a szereléshez). A kötés pedig nem dugózást jelentett, hanem egy optikai aljzatba kötést (én marha meg szellőző méretű lyukat fúrtam az ajtótokra).Read only...
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sokan találkoztunk már olyan ismerőssel, "üzletféllel", aki minden segítséget ingyen szeretne, és azt is...
- MSI Z87-G45 GAMING, I5-4570, 16GB
- Nikon Z50 váz
- Használatra kész PC (AMD Athlon II X4 640, 8 GB DDR3, 120 GB SSD, 3x200 GB HDD, DVD iró)
- PowerColor Red Devil RX 5600 XT OC 6GB GDDR6 14Gbps RGB LED Videokártya
- NORGB Black&White Intel 7600k - Z270 - 2x8 3200MHz - RX570 - 240/1000GB - 700W 80+ Gold PC eladó!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest