Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teewine
tag
válasz 19680522jani #1679 üzenetére
Azt, hogy menyi idő a telepítés, azt nem tudom. Külföldi fórumokon biztosan írnak erről is.
Emotiva
-
Teewine
tag
válasz 19680522jani #1674 üzenetére
Letöltéshez próbáld ki a Free Download Managert. Nevéből adódóan nem fizetős program és több szálon tölt. Én azzal töltöttem le kb. 15-20 perc alatt.
https://www.freedownloadmanager.org/download.htm
Emotiva
-
Teewine
tag
Először nem ártana tisztázni, hogy SYNC2-es vagy SYNC3-as fejegység van az autóban, mivel nagyon nem mindegy, mert más a hardware. Én még nem hallottam SYNC3 2.0-ról. Én biztos nem próbálnám felerőltetni egy SYNC2-es fejegységre a cyanlabs frissítést. Valahol írta is, hogy arra nem jó. Szerencsés esetben fel sem megy, illetve le sem formázza a fejegységet. Ha meg tönkrevágja a fejegységet, az nem lesz olcsó mulatság. Nem tudnál feltenni egy pár fotót a fejegységen lévő software-ről?
[ Szerkesztve ]
Emotiva
-
Teewine
tag
válasz HUTCHDB #1584 üzenetére
Ha a frissítés a hivatalos Ford oldalról lett letöltve a jármű VIN száma alapján akkor annak fel kellene mennie ha exFAT-re van formázva a pendrive. Itt jegyzem meg, hogy lehet az sem mindegy, hogy gyorsformázással, vagy mélyformázással lett az adattároló leformázva. Illetve mekkora a kapacitása az adattárolónak? A frissítést meg lehet próbálni exFAT-re formázott külső HDD-vel is, vagy külső SSD-vel. Én azt tapasztaltam, hogy külső HDD-vel, vagy SSD-vel gyorsabb a frissítés, mint pendrive-al. Hibaüzenet nincs? Továbbá az autoinstall.lst fájlban a telepítendő fájlok elnevezései megegyezik a SyncMyRide mappában lévő fájlok elnevezéseivel? Jó lenne arról is tudni valamit, hogy álló, vagy járó motorral próbáltad a frissítést? Hogy tudjunk segíteni, jó lenne ha részletesen be tudnál számolni arról, hogy hogyan próbáltad a frissítést telepíteni.
Emotiva
-
Teewine
tag
válasz cappa72 #1380 üzenetére
Meg van vásárolva a Sygic? Ha nincs, akkor nem is fog csatlakozni. Ha meg van vásárolva, akkor érdemes szétnézni a Sygic beállításain belül. Például nekem nem akart csatlakozni, amikor a Sygic-en belül be voltak kapcsolva az online szolgáltatások, de a telefonon meg nem volt bekapcsolva a mobilnet. Miután kikapcsoltam a Sygic-ben az online szolgáltatásokhoz történő hozzáférést, utána mobilnet nélkül is hajlandó volt működni, illetve a fejegységhez kapcsolódni.
Emotiva
-
Teewine
tag
válasz pocok1970 #1340 üzenetére
Én az alábbiakkal próbálkoznék.
Feltételezem, hogy a telefon BT-n kapcsolódik a fejegységhez, hiszen BT-n keresztül megy át a hang.
Ezen kívül:
Beállítások/Területi/Hang menüben TTS helyett normál hang vagy fordítva
Beállítások/Akkumulátor kezelés menüben a Futtatás a háttérben funkció bekapcsolása
Több ötletem nincs.
Emotiva
-
Teewine
tag
válasz Tomka1118 #1336 üzenetére
Ford esetében Android alatt csak a Sygic Car működik, de az is csak akkor ha meg van vásárolva. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy ha a telefonon Android 10 van, kapcsolódási problémák léphetnek fel. Nekem Android 10-es telefonnal nem hajlandó csatlakozni a Sygic Car a fejegységhez.
A másik Sygic Android alatt MirrorLinkkel kapcsolódik az autók fejegységéhez, amit a Ford Sync rendszere nem tud. Viszont ez a másik Sygic iPhone esetében kirakható a Ford fejegységére és ráadásul teljes képernyős, nem úgy mint a Sygic Car, hogy a jobb oldalon van egy fekete függőleges sáv ami által kisebb a térkép felülete.
[ Szerkesztve ]
Emotiva
-
Teewine
tag
Próbálta már valaki a valós idejű forgalmi adatok megjelenítését úgy, hogy a telefonján a mobilnetet wifin osztotta meg a fejegységgel? Akkor sem működik?
Emotiva
-
Teewine
tag
Igen. Számítana a gyári navi. Mi például azért kértük bele, hogy ne kelljen szélvédőre tapasztani autós navit. Ne legyen semmi ami korlátozhatja egy kicsit is a kilátást.
A másik dolog meg én azt tapasztalom, hogy a fejegységünkön csak Android 9-ig működik a Sygic csatlakoztatás. Illetve Apple Car Play-el. A Huawei P30-asomon Android 10 van, azzal nem jön össze a csatlakozás. Több fajta kábelt is próbáltam már, egyikkel sem jött össze. Máshol olvastam, hogy Android 10-es Samsungokkal is van ilyen probléma, tehát nem feltétlen márka függő ez a probléma.
Emotiva
-
-
Teewine
tag
Csak nem bírtam megállni, hogy ne írjak Fordéknak a Facebook-jára. Válaszoltak, hogy ha nem vagyok megelégedve a térképadatbázissal, akkor fáradjak be a legközelebbi márka kereskedésbe. Azt viszont nem írták, hogy akkor mi lesz.
Emotiva
-
Teewine
tag
Tájékoztató jelleggel a 2. 8,3 GB-os frissítéshez tartozó autoinstall.lst fájlban az alábbi bejegyzés található:
[SYNCGen3.0_3.0.19205]
Item1 = JR3T-14G422-BE
Open1 = SyncMyRide\JR3T-14G422-BE.tar.gz
Item2 = JR3T-14G423-AB
Open2 = SyncMyRide\JR3T-14G423-AB.tar.gz
Options = Delay,Include,Transaction
[SYNCGen3.0_ALL]
Item1 = GB5T-14G386-AC
Open1 = SyncMyRide\GB5T-14G386-AC.tar.gz
Options = Delay,Include,TransactionEmotiva
-
Teewine
tag
válasz Tsebacsi #1300 üzenetére
Szia Tsebcsi! Kíváncsi leszek rá, mert van egy ismerősöm Romániában, aki nemrég vett egy pár éves BMW-t gyári navigációval. Pár hónapja megkért rá, hogy nézzek már rá, hogy házilag megoldható-e a tárképadatbázis frissítése. Ekkor ellenőríztem le a BMW oldalán, hogy milyen lefedettségű Románia tekintetében a legfrisebb térkép adatbázis. Katasztrófa. A BMW-nél a hivatalos frissítésért fizetni kell, nem is keveset és Románia tekintetében csak a főutak és a nagy városok vannak benne. Ebből adódóan számára használhatatlan, mert egyrészt nem nagyvárosban él, másrészt meg nem főútvonal mellett. Úgyhogy se pénzért, se feketén nem éri meg kínlódni vele. Mondtam is neki, hogy jobban jár, ha a gyári frissítés árának töredékéért vásárol egy X985-ös vagy X995 Wayteq-t és akkor lesz naprakész térképe és magyar hangú navigációja.
[ Szerkesztve ]
Emotiva
-
Teewine
tag
válasz sparta2 #1284 üzenetére
Szia sparta2! Kérdésedre válaszolva azt tudom mondani, hogy a Ford oldaláról 2020.07.03.napon letöltöttem egy 15,4 GB-os frissítést. Ez a frissítés a térkép adatbázis. Miután lefrissítettem az autó fejegységét, utána nyomtam a fejegységen egy frissítés ellenőrzést WIFI-n keresztül. Ezt követően visszamentem a Ford oldalára leellenőrizni, hogy a fejegység elküldte-e a Fordnak, hogy le lett frissítve a fejegység. Úgy néz ki, hogy elküldte, mert most egy 8,33 GB-os frissítés letöltést ajánlott fel, amiben a JR3T-14G422-BE.TAR.GZ fájl is benne van.
Emotiva
-
Teewine
tag
válasz wong kok wah #1295 üzenetére
A mai felgyorsult világban vicc, hogy mennyi időbe telik, mire egy frissítés eljut a felhasználóhoz. Érdekes, hogy az iGO alá bemásolom a friss térképeket, amik véletlen sem 10-en 20-on gigás méretűek és működik. Mit kell egy térképadatbázison évekig tesztelni? Milyen frissítés az ami évekkel ezelőtti térképadatbázist tartalmaz? Nevetséges.
Emotiva
-
Teewine
tag
válasz wong kok wah #1291 üzenetére
Én ezt mind megértem, illetve valamilyen formában tisztában is vagyok vele, de ha valaki követte az elmúlt hetek történéseit, akkor láthatja, hogy nem egyedi igény, hogy ha már jó pénzért belerakják az autóba a navigációt, akkor az használható is legyen. Biztosan vannak olyanok is, akik a hivatalos frissítés megjelenése előtt felrakták az F9-es térképet, illetve nem is tudom milyen verzióra frissítették a szoftvert, amivel bukták a fejegység vonatkozásában a garanciát. És miért? A nagy semmiért, mert továbbra is vagy mobiltelefont kell használni navigációhoz, vagy szélvédőre tapasztható autós navigációt. Ez egy vicc. Ebből adódóan jó pénzért mi értelme a magyarításnak is? Nem mindegy hogy magyarul, vagy angolul írja ki a nagy semmit?
Annyit akartam még magamból kiadni, hogy én is úgy tudom, hogy a térképadatbázist a Navteq (HERE) szállítja. Ha megnézem a https://wego.here.com/?map=47.37038,21.90019,10,normal&x=ep oldalt. Érdekes ott naprakésznek tűnik a térkép. Ha rendelkezésükre áll egy naprakész térkép adatbázis, belehalnának, ha az alapján állítanák össze a frissítést? Na ennyit erről. Számomra egy nagy csalódás a gyári navigáció.
Emotiva
-
Teewine
tag
Gratulálok Fordéknak!
Feltettem az F9-es térképadatbázist, ami továbbra is csak korlátozottan használható. Debrecen és Berettyóújfalu között az autópálya ha jól emlékszem több mint 1 éve át van adva, de az F9-es térképadatbázisban véletlen sem szerepel.
Komolyan mondom, belehalnának az autógyártó cégek, ha naprakész lenne a térkép adatbázisuk?
Az életbe nem veszek többet olyan autót, amiben gyári navigáció van.
Tudja esetleg valaki, hogy ezt hol lehetne Fordéknak megírni? Bár gondolom le sem sz@rják az autótulajdonosok véleményét.
[ Szerkesztve ]
Emotiva
-
Teewine
tag
Köszönöm válaszodat! Egyenlőre még kivárok. Hátha valami csoda folytán kijönne egy hivatalos verzió, bár ebben már nem nagyon hiszek, mert valahol azt olvastam, hogy a 2017-es Focusokra már nem adnak ki frissítést. Ha ez így lesz, akkor a későbbiekben nem éri meg navigációval vásárolni autót.
Emotiva
-
Teewine
tag
Szia! Azt írod, hogy a Sync 3.4 felment 2017-es Focusra. Kérdezném, hogy első körben miről mire frissítettél? A mi 2017-es Focusunkon most a 3.0 19205-ös verzió van. Visszaolvastam jó pár oldalt itt a fórumon, de nem találtam gyakorlati tapasztalatot, illetve beszámolót arról, hogy a 3.0 19205-ből ki hogyan csinált akár 3.4 19101-et vagy 3.4 19200-at. Cyanlabs szerint mehet fel egyből a 3.4-es, más oldalak szerint meg legalább 3.3-asnak kellene lennie, hogy felmenjen rá 3.4-es.
Emotiva
-
Teewine
tag
Ha esetleg valakit érdekelne.
Frissítés letöltéshez alkalmazás.
Emotiva
-
Teewine
tag
Huawei telefonokon Android 10 óta gyárilag van benne az AndroidAuto, így a program nem tölhető csak a frissítése!
Emotiva
-
Teewine
tag
Igazad van. A https://mirrorlink.com/cars oldalon valóban nincs ott a Ford.
Ami biztos, hogy iPhone esetében a sima Sygic is használható a fejegységen.
Emotiva
-
Teewine
tag
Én annó írtam a fejlesztőknek, hogy át szeretném vinni a sima Sygic-ről a vásárlásomat a Sygic Car-ra és segítettek, átették. Továbbá lehet, hogy most 20.000.- Ft., de minden évben le szokták akciózni, feltételezem karácsony környékén várható, úgyhogy érdemes figyelemmel követni.
Most néztem meg, hogy már nem csak Apple termékekre érhető el a sima Sygic esetében az autóhoz való csatlakozási lehetőség, hanem Android alatt is, aminek a neve Mirrorlink Connectivity, ami jelen állás szerint 39.99 Euroba kerül. Ezt a Sygic alkalmazáson belül lehet megvásárolni.
Tehát a sima Sygic esetén is van lehetőség az autóhoz való csatlakoztatásra.
[ Szerkesztve ]
Emotiva
-
Teewine
tag
válasz fradista1899 #840 üzenetére
Nálam a Sygic csak akkor működik, ha letiltom az AndroidAuto-t a fejegységen.
Emotiva
-
Teewine
tag
-
Teewine
tag
Sziasztok! Nekem is sikerült lefrissíteni a rendszert egy 4GB-os Kingstone pendrive-al, amit előzőleg lassúformázással exfat rendszerre formáztam. A frissítés egy ilyen adathordozóval kb 15 percet vett igénybe. Frissítés után a SyncMyRide mappában található az az xml kiterjesztésű fájl, amit vissza kell tölteni Fordék honlapján a frissítés sikerességéről.
Az xml kiterjesztésű fájl feltöltését követően pár perc múlva meg is jelentek az alábbi üzenetek:
A legfrissebb szoftvert használja, így nem kell semmit telepítenie.
Örömmel értesítjük, hogy járműve a legfrissebb Térképeket használja.
A frissítés után használható maradt a navigáció F8 térképadatbázissal.
[ Szerkesztve ]
Emotiva
-
Teewine
tag
Nem tudom, hogy rajtam kívül használja-e még bárki is az androidos Sygic Car-t. Az elmúlt napok tapasztalata nálam, hogy ha még nem volt használva a Sync 3 fejegységgel, akkor az első használatkor mobilnetnek is lennie kellett, utána már működött mobilnet nélkül is. Tovább a legújabb 18.4.0-ás verzió esetén mind a mobilon, mind a fejegységen majd 30 másodpercet késik a pozíció megjelenítése a valós pozícióhoz viszonyítva. Nálam jelenleg ez így használhatatlan.
Emotiva
-
Teewine
tag
Lehetne annyi kérésem, hogy ha valaki bármilyen problémáról ír, vagy frissítésről, legyen szíves tegye már hozzá, hogy mikori évjáratú az autója és mi a szoftver verziója.
Én hiába ellenőrzöm a 2017-es évjáratú, 18261-es szoftver verziójú Focus-unkat továbbra is a 25GB-os térképfrissítést ajánlja fel annak ellenére, hogy már legalább 2 alkalommal töltöttem vissza az xml fájlt.
Emotiva
-
Teewine
tag
Biztosan igazad van, hogy jobbak, de azoknak a használatához elengedhetetlen a mobilnet, míg a Sygic működéséhez nem feltétel. Sose próbáltam még egyikkel sem navigálni, hogy mennyi adatot használ. Én navigációt általában csak több 100 km-es úton szoktam használni és nincs korlátlat mobilnetem. Ha van valakinek e téren tapasztalata, megoszthatná.
Emotiva
-
Teewine
tag
Én például ezért használok Sygic-et, mert ott szinte naprakész térképek vannak. iPhone esetében már nem csak a Sygic Car Navigation tehető ki a fejegységre, hanem a Sygic GPS Navigation & Maps is. A Sygic GPS Navigation & Maps alkalmazásban például a tavaly decemberben átadott Debrecen és Berettyóújfalu közötti M35-ös új szakasza is megvan már.
Emotiva
-
Teewine
tag
Leteszteltem a a GB5T-14G386-AB.TAR.GZ fájlt. Valóban csak az XML fájl létrehozásáért felelős, amit a Ford oldalára kell visszatölteni. Aki nem találja az XML fájlt frissítés után, nézzen szét a SyncMyRide mappában.
Emotiva
-
Teewine
tag
De lehet egy próbát megér úgy átszerkeszteni az install.lst fájlt, hogy csak a GB5T-14G386-AB.TAR.GZ fájl futtassa le az XML fájl létrehozásáért. Lehet, hogy ha ez a fájl valóban az XML fájl létrehozásáért felelős és azt visszatöltöd a Ford oldalára, akkor ezután már a térkép frissítésre is azt írja ki, hogy a legfrissebbet használod? Ez már csak feltételezés.
Emotiva
-
Teewine
tag
A SyncMyRide mappában van 2 db. CAB kiterjesztésű fájl. Az install.lst fájl tartalma szerint azok pl. nem is a 18025-ös rendszerhez valók.
A SyncMyRide mappában lévő 3. fájl, a GB5T-14G386-AB.TAR.GZ meg állítólag az XML fájl létrehozásáért felelős, amit a Ford oldalán kellene visszatölteni.
Tehát így összességében értelmetlen az egész. Amúgy is a belinkelt hivatkozáson keresztül letölthető tömörített fájl neve Map_201706_Update.zip. 2017. nem most volt már.
Én ezt a "frissítést" hagynám a francba.
[ Szerkesztve ]
Emotiva
-
Teewine
tag
A sikertelen telepítésekre 2 javaslatom van.
Nekem korábban az LST_ERR0X hiba akkor jött elő, amikor a telepítő fájlokon kívül sok más egyéb fájl is volt az adathordozón. Miután töröltem minden más egyéb fájlt és mappát, utána sikerült a frissítés.
Külföldi fórumokon javasolják még a frissítés telepítése előtt a MASTER RESET-et.
Közben belenéztem sparta2 fórumtárs által linkelt fájlokba az 556-os hozzászólásában. Persze, hogy LST_ERR04 hibát ír ki. Ha megnézitek az install.lst fájl tartalmát köszönő viszonyban sincs a SyncMyRide mappa tartalmával. Az install.lst fájl tartalmát a SyncMyRide mappa tartalmának megfelelően kellene megszerkeszteni. Az install.lst fájl számtalan olyan fájlra hivatkozik, amik nincsenek benne a SyncMyRide mappában. Persze, hogy tájékoztat a rendszer, hogy nem tudja listázni a fájlokat.
Tehát akinek problémája van a frissítéssel először is hasonlítsa már össze az install.lst fájl tartalmát a SyncMyRide mappa tartalmával.
[ Szerkesztve ]
Emotiva
-
Teewine
tag
Akiknek a frissítéssel problémájuk van leírhatnák, hogy mikori gyártású az autójuk, melyik év melyik havi, illetve mi a pontos típusa. Továbbá belinkelhetnék, hogy honnan mit töltöttek le, hogy más is meg tudja nézni, mert vakon nem lehet segíteni.
A mi Focusunk 2017. évi és ha a "https://www.ford.hu/tulajdonosoknak/hasznos/sync-es-bluetooth-ismerteto/ford-sync-3-terkep-frissites#/" oldalra megyek akkor azt írja, hogy a szoftver naprakész. Egyedül a térképfrissítést ajánlja fel, ami 25 GB méretű, amin már túl vagyok.
Tehát nem tudom, hogy ki milyen 53 MB és 100 KB méretű fájlokról beszél, így segíteni sem lehet.
A legutóbbi 18261-es szofter frissítés is 446 MB méretű.
Emotiva
-
Teewine
tag
Nekem most tűnt fel, hogy elérhető. Azért is, mert eddig senki sem tette közzé ezt az információt.
Én azért nem mondanám, hogy semmire sem jó. Legalább figyelemmel tudom követni, hogy meddig van garancia az autón, meg tudom nézni, hogy a környékemen hol mennyi az üzemanyag, ha a térképen rákeresek valamire, akkor az át tudom küldeni az autóra. Szerintem sok ember számára az sem elhanyagolandó, hogy mindenféle kezelési útmutatót meg tud nézni a programon belül. Majd meglátjuk még, hogy hová fejlődik még.
Emotiva
-
Teewine
tag
Tájékoztatom azokat, akiknek iPhone-juk van, hogy a Fordpass alkalmazás most már számunkra, magyarok számára is elérhető.
Emotiva
-
Teewine
tag
Csak írtam valamit. Nem mértem, hogy mennyi idő kellett a frissítés telepítésének az elindulásáig vinyóról. De az nagyon jó, hogy te lefotóztad az indulást, mert én is elfelejtettem. Legalább a többiek is látják, hogy milyen képernyőt kell látniuk, ha elindul a frissítés. Jó az is, hogy arról is írtál, hogy nem biztos, hogy a letöltött anyagban van a probléma. Én is azt mondom, hogy meg kell találni a megfelelő adathordozót, amiről elindul a telepítés.
Emotiva
-
Teewine
tag
Ma próbáltam én is egy HDD-vel a térképeket frissíteni, de én legalább eljutottam odáig, hogy kiírta Installation failed, Error code: LST_ERR05. Most másolom Pendrive-ra a frissítést. Megnézem, hogy azzal mi történik. Hátha csak azért írt nekem hibát a HDD-re, mert tele van más kismillió fájllal.
Emotiva
-
Teewine
tag
Én erre két dolgot tudok neked mondani.
Az egyik, hogy semmi közöm a Fordhoz, így kérdezd őket.
A másik, hogy ha figyelmesen olvastad az előző hozzászólásokat, akkor láthattad, hogy a Ford szerveréről lehet letölteni a frissítéseket. "ivsu.binaries.ford.com" Feltételezem, hogy ha ezekkel a fájlokkal problémák lennének, akkor nem lennének elérhetőek, illetve én sem tudtam volna probléma mentesen frissíteni az autónkat.
Emotiva
-
Teewine
tag
Belinkelem ide azoknak a fájloknak a helyét, amiket le kell tölteni, de ha a német oldalról nem töltitek le, amiket kell, úgy sem mentek ezekkel semmire sem.
Rendszerfrissítés 18261-re:
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G381-AN_134190.tar.gz
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G391-AD_73876.tar.gz
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G423-AA_72211.tar.gzTérkép F8-ra:
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G421-BD_1545317091000.TAR.GZ
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G422-BD.TAR.GZ
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G424-BD_1545150120000.TAR.GZGracenotes (1.1.1.1127):
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G423-AA_72211.tar.gz
Emotiva
-
Teewine
tag
Nem! Közel 30GB-nyi anyagot nem fogok sehová sem feltölteni, ha egyszer fent van a neten és tölthető.
Erről a német oldalról úgy is le kell tölteni a frissítéshez szükséges dolgokat. Azokban meg benne vannak a további hivatkozások, hogy mit honnan kell letölteni.
https://focusrsforum.de/viewtopic.php?f=22&t=19776&sid=b4915aba73b9cb03a00c4b0120221407
[ Szerkesztve ]
Emotiva
-
Teewine
tag
A német oldal szerint a fejegységet először 18261-re kell frissíteni, aztán külön kell telepíteni az F8-as térkép adatbázist és a hozzá tartozó hangot. Most már meg van oldva hogy a térképadatbázis és a hozzá tartozó hangok egymás után települnek egy Pendrive-ról, vagy HDD-ről amiknek NTFS-re kell lenniük formázva mivel az új térkép adatbázis és a hozzá tartozó hangok meghaladják a FAT32 rendszer 4GB-os fájlméret korlátozását.
Az F8-as térkép adatbázis frissítés, ami egyetlen fájl, közel 16GB, míg a hozzá tartozó hang adatbázis, ami szintén egyetlen fájl, közel 8 GB. 4GB fájlméret fölötti fájlokat nem lehet FAT32-re formázott Pendrive-ra, vagy HDD-re másolni.
A német oldalról a Pendrive-ra, vagy HDD-re másolandó üres SyncMyRide mappa, az autoinstall.lst és DONTINDX.MSA fájlokat lehet letölteni. Ezen hivatkozások a német fórum 1. oldalán találhatóak. Letöltődik továbbá egy Englis.nfo és egy German.nfo fájl is. Kinek melyik nyelv szimpatikus. Ezeket nem kell a Pendrive-ra, vagy HDD-re másolni. Ebben a két fájlban további utasítások találhatóak a telepítésre vonatkozóan, illetve a frissítéshez szükséges fájlok letöltésének a helye.
A frissítéshez szükséges fájlokat külön kell letölteni, majd a SyncMyRide mappába másolni.
Mivel az új térkép adat bázist és a hozzá tartozó hangokat még nem telepítettem, így nem tudom mennyi időt vesz igénybe. A német fórumon 40 percet írnak, de azt nem írták hozzá, hogy ez Pendrive-ról ennyi idő, vagy HDD-ről. Feltételezem Pendrive-ról.
A 18261-es rendszer frissítéshez olyan 15 percet írtak. Feltételezem Pendrive-ról, mert mint írtam nekem HDD-ről 5-6 perc volt. Ezt figyelembe véve hátha összejön 10-15 perc alatt a térkép adatbázis frissítés HDD-ről.
Ha mindezzel megvan valaki, akkor a német fórum leírása szerint akinek szüksége van rá, telepíteni kell a Gracenotes-t, mert állítólag a térkép adatbázis és hangok frissítésekor ez törlődik. Gondolom, azért mert a frissítéshez helyet kell felszabadítani a fejegységen.
A Gracenotes telepítéséhez szükséges hivatkozás, letöltési link is megtalálható a német fórum 1. oldalán.
Mindenkinek jó szórakozást kívánok hozzá!
[ Szerkesztve ]
Emotiva
-
Teewine
tag
Ezután jöhet az F8-as térkép adatbázis telepítése. ;-)
Emotiva
-
Teewine
tag
A 18093-ast én felraktam. Csak egy fájl kell a frissítéshez. 1-2 perc alatt megvan, de nem igazán vettem észre semmit sem.
[SYNCGen3.0_ALL]
Item1 = 3.0.18093
Open1 = SyncMyRide\JR3T-14G381-AM_117055.tar.gz
Options = AutoInstall,Delay,Include18261: https://drive.google.com/file/d/16obtU28DOh7-Px5U7cKs0EzuNNKGn7Sf/view
Ahogy olvastam külföldi fórumokon ez egy nem hivatalos frissítés, bár a Ford tárhelyéről is tölthető. Illetve vagy 45 percig tart a frissítés. A frissítés végén fekete képernyőről írnak, de 30 perc leállítás majd újraindítás után minden jó. Belenéztem az autoinstall.lst fájlba. Lehet, hogy a fekete képernyőt az okozza,hogy az utolsó sorban az AutoInstall,Delay parancsok fel vannak cserélve.
Az autoinstall.lst tartalma:
[SYNCGen3.0_3.0.18261_PRODUCT]
Item1 = Apps package (3.0.18261)
Open1 = SyncMyRide\JR3T-14G381-AN.tar.gzOptions = Delay,AutoInstall
Emotiva
-
Teewine
tag
Bad68 fórumtárs járt ma nálam, de sajnos nem tudtam neki segíteni. Teljesen mindegy volt, hogy milyen Androidos telefonnal vagy milyen kábellel próbálkoztunk, normális kapcsolat nem jött létre a telefon és a fejegység között. Pedig a szoftver 18025-ös.
Hozzáteszem, hogy az ő autója 2018-as évjáratú C MAX. Észrevehetően jobban pörög a rendszer, mint a mi 2017-es Focusunkon ami van, így biztosra veszem, hogy a tavalyi évtől erősebb és másabb hardveresen a fejegység. Nekem gyanús, hogy itt lehet a kutya elásva. Bár cáfoljatok rá.
Bad68 fórumtárs is megpróbálta azt, amit többen javasoltak, hogy vegyen drága kábelt, mert attól majd jó lesz, hát nem lett jó. Én a telefonhoz kapott kábelt használom. Nekem sohasem volt vele problémám. Így kétségbe vonom ezt a kábel mizériát is. De cáfoljatok rá erre is.
Van itt a fórumon valaki,akinek szintén 2018-as autója van és volt olyan problémája, hogy a telefon csatlakozásakor korábban feldobott egy hiba üzenetet, ha jól emlékszem ezt "Device not responding", illetve eddig még nem is láttam ilyen hibaüzenetet, de megoldódott?
[ Szerkesztve ]
Emotiva
-
Teewine
tag
válasz Tsebacsi #440 üzenetére
Valószínű nem jól fejezte ki magát, mert ő arra gondolhatott, hogy most már a magyar oldalon is ellenőrizheted, hogy van-e frissítés a gépjárművedhez, vagy sem. Én is ellenőriztem rajta a mienket és ott továbbra is 18025-ös verziót ír, bár arról senki sem beszél, hogy hányas évjáratú gépjárművet ellenőriz. A mienk 2017-es és lehet, hogy amiket az idén gyártottak, azokban a fejegység hardware már újabb, erősebb. Több tárhely, több ram. A Sync 3.2-es rendszer is csak az újabb, erősebb harware-rel rendelkező fejegységekre érhető el.
Emotiva
-
Teewine
tag
Tisztelt Fórumtársaim!
Mindenkinek figyelmébe ajánlom a Magic Earth nevű offline navigációs programot, ami teljesen ingyenes. Ennek a képe is kirakható a fejegység kijelzőjére. Én eddig iPhone-nal próbáltam. Ott működik ez a dolog. Továbbá be lehet állítani, hogy a forgalmi adatokat is letöltse, illetve figyelje. Térképadatbázis ügyileg nagyon frissnek tűnik. Mifelénk mutat olyan utat, ami még ezután fog elkészülni, vagy ezután fog átadásra kerülni.
[ Szerkesztve ]
Emotiva
-
Teewine
tag
Amit észrevettem a 18093-as rendszernél, hogy egy fokkal talán jobb lett az automatikus fényerő szabályozás.
Emotiva
-
Teewine
tag
Csak furdalt a kíváncsiság, így pár perc alatt lefrissítettem 18093-as verzióra a fejegységet.
Leírás a frissítéshez:
https://www.focusrs.org/forum/30-focus-rs-electronics/82042-unofficial-sync-3-3-0-update-15.html
A 142-es bejegyzés alapján csináltam. Előtte egy 2GB-os USB 2-es pendrive-ot exfat fájlrendszerre formáztam. Fontos, hogy a pendrive ne gyorsformázással legyen formázva.
Azt még nem tudom, hogy mi változott. Előre láthatóan hétvégén lesz alkalmam tesztelni.
Emotiva
-
Teewine
tag
A kísérletezgető kedvűeknek:
https://www.scribd.com/document/371094601/Sync-3-Extended-Update-Info
Ezen az oldalon megtalálható az eddig kiadott összes file.
Emotiva
-
Teewine
tag
Mivel a mostani verzióval tökéletesen működik a Sygic Car Navigation, nincs rá szükségem, hogy kísérletezgessek. Hozzáteszem, hogy iOS alatt a Sygic Car Navigation már 18.2.0-nál jár, míg ha jól tudom Androidon még csak 18.0.6-nál.
Emotiva
-
Teewine
tag
Valószínűnek tartom, hogy azért nem ajánl fel frissítést, mert a 18093-as verzió még nem hivatalos verzió, vagy csak szakaszosan, régiónként teszik elérhetővé a frissítést, bár WIFI-n még nem próbáltam, hogy akkor ajánl fel frissítést vagy sem, de minden bizonnyal nem fog ott sem, ha a hivatalos Ford oldalon a VIN kód alapján nem ajánl fel semmit sem.
Emotiva
-
Teewine
tag
Nekem a Ford oldalon 2,7GB-os csomagot ajánlott fel. Le is töltöttem, de úgy látom, hogy ez még mindig a 18025-ös verzió.
A problémád megoldására találtam egy leírást:
Végre dolgozom. 32 GB-os USB 3.0 flash meghajtót használok. Jelenleg a 10825-ös verzióban vagyok, és frissíteni szeretnék a 3 10893 verzióra. Amikor először próbáltam telepíteni, találkoztam a MEM_ERR03 hibával. A frissítéshez szükséges alapértelmezett alaphelyzetbe állítás vagy újra letöltés nem segít.
Az IVSU-verzióra való tekintettel úgy tűnik, hogy a régi Gracenote-t nem távolították el. Ezért a Ford Escape fórumról szóló tanácsok alapján először megpróbáltam futtatni a szkriptet a Gracenote eltávolításához. Ezt úgy teheti meg, ha az eredetileg letöltött autoinstall.lst fájlt módosítja
[SYNCGen3.0_3.0.18093_PRODUCT]
Item1 = GB5T-14G386-SC
Open1 = SyncMyRide \ GB5T-14G386-SC.tar.gz
Opciók = AutoInstallA frissítésnek nagyon gyorsnak kell lennie. Miután az üzenet felbukkan, mondván, hogy teljes, és eltávolíthatja az USB-t, távolítsa el az USB-t, és a fej egység újraindul. Ezután ellenőrizheti a "szinkronizálást". A Gracenote verziónak üresnek kell lennie. Ezután módosítom az autoinstall.lst fájlt, hogy csak az eredeti autoinstall.lst fájl második felét tartalmazza.
[SYNCGen3.0_ALL_PRODUCT]
Item1 = HB5T-14G387-AAB
Open1 = SyncMyRide \ HB5T-14G387-AAB.tar.gz
Tétel2 = JR3T-14G381-AM
Open2 = SyncMyRide \ JR3T-14G381-AM.tar.gz
Tétel3 = JR3T-14G423-BA
Open3 = SyncMyRide \ JR3T-14G423-BA.tar.gz
Item4 = GB5T-14G386-AA
Nyitva4 = SyncMyRide \ GB5T-14G386-AA.tar.gz
Opciók = Delay, Include, TransactionMiután behelyezte az USB-t az újonnan módosított lst fájlba, várjon kb. 5 percet. A rendszer tetején megjelenik a rendszer szoftveres üzenetének frissítése. Várja meg, amíg a frissítés befejeződik, és megjelenik a frissítés teljes üzenete. Kapcsolja ki az autót, és kapcsolja be. A frissítésnek teljesnek kell lennie. Ha ellenőrizte a szinkronizációt, akkor a 3.0 verzió 10893-as verziója látható. És a Gracenote-nak van egy verziószáma is.
A fenti két lépés után az eredeti fájlt az eredeti fájl módosítása nélkül próbáltam használni, az újraindítás nélkül elég gyorsan befejeződött. Semmi sem változik igazán. Gyanítom, hogy ez az utolsó lépés nem igazán szükséges.
Nem tudom, miért nem működött az első néhány alkalommal, amikor megpróbáltam telepíteni az egészet. Lehet, hogy a fájlok sérültek a letöltés folyamán. Nem valószínű, mivel néhányszor próbáltam letölteni. Vagy lehet, hogy a Gracenote eltávolítását végző részegység felszabadítja a belső tárhelyet a szoftver más részeinek telepítéséhez. Mindenesetre, ha ugyanazt a MEM_ERR03-t tapasztalod, tapasztalatom talán hasznos lehet.
Megjegyzés: google által fordított.
Emotiva
-
Teewine
tag
Nem értek egyet veled, mert nekem van Androidos telefonom is és iPhone is. Mindegyiket Magyarországon szolgáltatótól vásároltam és mindegyik tud kapcsolódni a fejegységhez.
Fel tudom ajánlani akár a személyes segítségemet is, de ahhoz Berettyóújfalu felé kellene egyszer járnod.
Emotiva
-
Teewine
tag
Android Auto elérhetősége:
https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/android-auto-3-7-5840-release/
Mint látható bármelyik Androidos telefonra telepíthető, amelyiken legalább Android 5.0 oprendszer fut. Az meg nem egy mai oprendszer.
Emotiva
-
Teewine
tag
Félreértettél. Csak a tapasztalatomat akartam megosztani, hogy vannak olyan beállítások, amik miatt nem tud kapcsolódni a Sygic.
Ha már szóba hoztad Szerbiát. A nyár végén mentünk görögbe nyaralni. Útközben Szerbiában megálltunk egy éjszakára pihenni. Majd másnap indultunk tovább. Az ismerősöknek másnap jött az SMS a szolgáltatójától Szerbiában, hogy vagy befizet 25.000.- Ft-ot, vagy még telefonálni sem tud. Nem tudta megoldani a befizetést, így egész nyaralás alatt nem tudott még telefonálni sem. Amikor hazaérkeztünk, akkor derült ki, hogy amit Szerbiában mobil netezett útközben a szállásig az 64.000.- Forintjába került. Erre értem a heroin árat.
Emotiva
-
Teewine
tag
Mai napi tapasztalat:
Az istennek sem akarta a Sygic-nek a képét kirakni a fejegységre. Kíváncsiságból bekapcsoltam a mobilnetet. Hirtelen minden helyreállt. Aztán elgondolkodtatott, hogy ha Szerbiában és Macedóniában van szükségem rá, az nem lesz jó, hogy mobilnet kell a működéséhez, mert ezekben az országokban heroin árban van a mobilnet használat. Gondolkodóba ejtett, hogy miért kell a működéséhez mobilnet, ha offline is tud navigálni. Aztán eszembe jutott, hogy kipróbálom úgy, hogy a Sygic-en belül a Beállítások/Térkép/Közlekedési információ mellől kiszedem a pipát, tehát kikapcsolom. És láss csodát, mobilnet nélkül is kitette a fejegységre a Sygic Car Navigation képét. Tehát mobilnet nélkül is működik minden ahogy kell.
Hátha ez sok embernek segít, hogy működésre bírja a Sygic Car Navigation-t.
Emotiva
-
Teewine
tag
Nekem is felajánlott 2.557 GB-nyi frissítést.
https://www.ford.co.uk/owner/resources-and-support/sync-bluetooth/update#/
Emotiva
-
-
Teewine
tag
Kérdésedre a választ megtalálod a 94-es bejegyzésben, de azért újra belinkelem.
A térképet innen töltöttem le: http://ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G421-BC.tar.gz
A NAV_VOICE Pack-ot meg innen: http://ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G422-BC.tar.gz
Mint láthatod ezek hivatalos Ford oldalak.
Emotiva
-
Teewine
tag
Már nem emlékszem, hogy mekkora a térkép frissítés, de ha jól emlékszem olyan 12-13 GB körül van. Ha ráfér akkor jó a 16 GB-os is. A nyelvi frissítés meg kevesebb mint a térkép frissítés. Meg amúgy is külön kell frissíteni a térkép adatbázist és a nyelvi fájlokat.
[ Szerkesztve ]
Emotiva
-
Teewine
tag
A 94-es és a 214-es bejegyzés alapján csináltam. Nálam azért volt szükség a 214-es bejegyzésben írtakra, mert összecseréltem a pendrive-okat. Elsőnek nem a térképeket, hanem a hangot telepítettem fel.
Nem mértem az időt, de általában 2 X 30 perc körül van az idő. Én pl. Akkor frissítettem le, amikor hosszabb útra mentem mint 30 perc és menet közben.
A frissítéshez szükséges állományokat olyan pendrive-ra kell rakni, ami mély formázással, tehát nem gyors formázással exFAT-re lett formázva. (93-as bejegyzés) Legalább 16GB-os pendrive ajánlott, de inkább legyen 32GB-os.
Emotiva
-
Teewine
tag
-
Teewine
tag
Szia!
Nekem működik.
Bár Berettyóújfalu-Sarti útvonalat nem tudja megtervezni. Berettyóújfalu és Belgrád útvonalat viszont meg tudta tervezni. Azt nem tudom, hogy a távolsággal, vagy azzal van baja a Waze-nek, hogy több országon keresztül kellene terveznie. Amit Waze-ről olvastam, hogy az útvonalakat a szerver tervezi meg, nem a telefon, mivel nincs offline térkép hozzá.
Azt meg gondolom meg sem kell említeni, hogy az AndroidAuto-hoz kábellel kell összekötni a telefont az autóval. Nekem pl. ahogy összekötöm a telefont az autóval azonnal aktiválja a BT kapcsolatot is. Ezt csak azért írom, hogy hátha a tökéletes működéshez előzőleg BT-n is párosítani kell a telefont.
Emotiva
-
Teewine
tag
-
Teewine
tag
válasz smallshark #246 üzenetére
Én az ország keleti részén, Berettyóújfaluban lakok. Nem tudok esetleg személyesen segíteni? Az ország melyik részén laksz?
Emotiva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest