Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én is ebben bízom amúgy, hogy egy plusz aspektust kap csupán a főhős és egy plusz érzelmi fordulatot visznek bele. Pedig nekem tetszett az első részből az az ártatlan kis hétköznapi Eli, de a producerek ebben a részben szerintem teljesen megváltoztatják a személyiségét, s az a kérdés, nem mentek -e ezzel túl messzire. Ez persze majd a játék megjelenésekor fog csak kiderülni.
Tudom ez apró nüansz, de nekem egyből feltűnt már a legelső gameplayből a tetoválás a karján, amivel számomra valahogy kevésbé nőies és/vagy vonzó lett. Kíváncsi vagyok mennyire leszek majd képes azonosulni vele, de eddig amit láttam videót, az első részben szimpatikusabbnak tűnt.
-
ribizly
veterán
válasz
Maelephant #22 üzenetére
Alapvetően egyetértek. Talán ennél a játéknál nem feleslegesen fogják ezt ráerőltetni a player-re, csupán egy plusz aspektust kap a főhős lány, hogy méginkább megnehezítsék az életét vagy több érzelmi töltetet kapjon valamely jelenet. Bizonyára "túl egyszerű" volt az immunis, fiatal lány szerep, aki minden fiatal barátját elveszítette.
Persze érdekes módon 10+ éve is ki lehetett (meg ma is) tálalni fantasztikus történeteket (pl. a 2006-os Prey valójában egy szerelmi történetet dolgoz fel, ha úgy nézzük) anélkül, hogy az bárkinél kiverte volna a biztosítékot. -
no1r
őstag
válasz
Maelephant #22 üzenetére
ezt de nagyon szépen összefoglaltad
és ezzel rá is mutattál korunk egyik legnagyobb társadalmi problémájára véleményem szerint -
Maelephant
senior tag
Akkora alkotói szabadsága van mindenkinek, amennyit csak szeretne, azonban:
1. Ez nem kell, hogy nekem tessen
2. A videojáték-piac (akárcsak a média kb. minden más területe) oligopol jellegű, így az ő "finoman sugallt" magánvéleményük valójában az erő pozíciójából jön, ideológiai nyomássá válik
3. Az érzékeny, problémás társadalmi témákat meg lehet fogni finoman, érzékenyen, ld. a walking simulatorok java része, pedig ezek is veszteséggel, halállal (kb. mind), vagy akár homoszexualitással (Gone Home) foglalkoznak - az általam kárhoztatott, nem ilyen játékokban erről szó sincs, az aktuális társadalmi kérdések sem esztétikai, sem strukturális szempontból nincsenek illesztve a történet, illetve a fikciós tér fő vonalaival, hanem egyes speciális csoportok "pozitív felmutatása" történik meg, leginkább teljesen erőltetten és nem azért, mert a fejlesztők szívügye volna a kérdés (bár ilyen is lehet, de a közönséges tálalást ez sem menti), hanem azért, mert most éppen a "woke" és "SJW" és "PC/Snowflake" csoportok fénybe emelésétől várhat több eladást, nagyobb hasznot a termék előállítója.
4. Ez személyes dolog, ezért nyilván nem általánosítható, de engem nagyon zavar a felesleges szexuális agresszió: egy fikciós játékban a színes, misztikus, kalandos, varázslatos kilépés lehetősége a jó, nem akarok itt IS mindennapi politikát, különösen annak szexuálpolitikai hordalékát. Egyáltalán nem érdekes számomra, hogy a totálisan fiktív, a valósággal köszönőviszonyban nem álló "toon" (ha az USA-ban élne Északon a XXI. szdban) kivel szexelne, hogyan műttetné át magát stb. NEM ÉRDEKEL. Elfogadom, ha gyíkember, beszélő felhő, szuggesztív harci hörcsög vagy jótékony agyszívó, ha ez az alaptörténet szerves része, de nem kell a nyomatott (legfőképpen szexuális) ideológia (sem a mindenfehérciszférfigyilkoselnyomó-azvagyokaminekképzelemmagam woke oldalról, sem pedig a tilcsákbeazabortuszt-egyháziállamotmindenhova-aztlövökleakitakarok-éjjenekamiliárdosok-robotoljonacsicskaproli trömpiánusoktól).
5. Én már idősebb vagyok, de úgy érzem, a világ a józan, kiegyensúlyozott eszét veszíti el és bármilyen oldalról csak a szélsőséges vélemények harsognak, azok tartanak igényt mainstreammé válni, és ez a szórakoztatóiparban is tükröződik. -
Shepard
tag
Hmm.. ha már Neil legutóbb zenei idézettel élt. Most kicsit "results may vary" utánérzésem lett így a kisfilmet megnézve.
-
ribizly
veterán
-
ribizly
veterán
válasz
Maelephant #12 üzenetére
Öm... Oké. Szerintem akkor simán csak nem Neked készült ez a játék. Ha ennyire érzékenyen érint Valakit egy olyan dolog, ami alapvetően egy apró része csupán egy (természetesen csupán feltehetőleg) grandiózus, fantasztikus remekműnek, akkor kár saját magának ártani. Ráadául ezek a dolgok ma már teljesen természetesek a világ jelentős részén.
Én nem fogok kiállni semmilyen mozgalom élére, mert alapvetően nem érzem, hogy ilyesmit kellene tennem, de azt gondolom, hogy egy fejlesztőcsapatnak, játéknak van joga akármilyen témát feldolgoznia.Sarkított példa:
Ilyen alapon lehetne támadni, fel lehetne háborodni egy Division-n, mert gyilkolni kell benne, az pedig aztán tényleg bűn a világ minden részén. -
Maelephant
senior tag
Engem nagyon zavar. Nem vagyok azzal vádolható, hogy jobboldali volnék, de ez a kéretlen nyomulás, a kritika nélküli szellemi libatömés, szájbarágás, egyfajta világnézet neofita dühvel való erőltetése nagyon kiakaszt - unalmas, bosszantó, kevéssé intellektuális, gyermeteg.
-
konikan
aktív tag
válasz
Darth_Revan #8 üzenetére
Get woke, go broke.
-
ribizly
veterán
válasz
Darth_Revan #8 üzenetére
És ez tényleg zavar bárkit?
Érdekes az Uncharted 4-ben a családi drámázás ( mert kb. az egész játék arról szól) senkit sem zavart...
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Maelephant #7 üzenetére
Azt már az első trailerből látni lehetett, hogy pollkorrekt LMBTQ betegség elérte ezt a játékot is ...
-
Gery9112
őstag
99,9%, hogy a többi videónál is le fogják tiltani a likeokat és a kommenteket.
Kommentek letiltását nem is értem miért kéne taglalni, te lehet pozitív kommentet írnál, hogy váo, vagy de jó de nem kell lángésznek lenni, hogy 10-random kommentből 9 spoiler lenne.
A kedveléseket meg feltételezem azért tiltották le, hogy megkíméljék magukat egy felesleges leginkább dislikeolt videó díjtól és nem akarnak a pletykayoutubereknek megélhetést biztosítani. -
xavix13
őstag
Olvastam, hallottam, hogy volt valami botrány, kiszivargott infók a játékról, ami hatalmas felháborodást váltott ki. Valaki tl:dr; összetudná foglalni, hogy mi is történt szigorúan spoliermentesen? Vagy dobna egy linket, ha tud ilyet? Érdekel, hogy mi történt, viszont nem nagyon merek utána olvasni, a spoilerveszély miatt, viszont kíváncsi vagyok, hogy még is mi az ami miatt sokan el is temették a játékot, pláne az első rész zsenialitása után...
-
Az kijutott információk ellenére tetszik a világ meg ez a videó...olyan Walking Deades a történet. De nem értem miért kell letiltani a lájkokat meg a kommenteket, ezzel csak ellenszenvet keltenek.
Pedig még egy pozitív kommentet is hagytam volna ott.
-
ribizly
veterán
Alig várom, hogy megjelenjen. A videó felénél hagytam abba, mert úgy érzem nekem ezt magamnak kell mind felfedeznem.
-
konikan
aktív tag
Nahát-nahát, se komment, se like-dislike lehetőség ennél a videónál sem.
Új hozzászólás Aktív témák
gp A készítők egy rövid dokumentumsorozatot indítottak a minap, ezek egészen a premierig érkeznek majd időszakosan.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mini-ITX
- Wuthering Waves
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- Eladó Új Steam Deck 1TB, 3 év jótállásal
- Eladó lemezes Playstation 5 825GB
- PS3 Slim 4.92 HEN - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest