Új hozzászólás Aktív témák
-
grosy
senior tag
Ez így igaz, azokkal is nagyon szívesen nyomom, mert imádom a PC-s indie felhozatalt. Azt nem értem, hogy miért a vagy-vagy gondolkodás van az emberek fejében Magyarországon? Egy közepes videokártya árába kerül egy Switch, így simán lehetne két fajta konzol is egy háztartásban
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz Komplikato #39 üzenetére
1 perc + a letöltés. Letöltesz egy programot, ott kikeresed a könyvtárból a zeldát. Letöltöd, majd updateled és rányomsz a playre.
(#41) grosy: Ezzel az erővel kijön PC-re is annyi 9 pontos indie játék, mint a Hellblade vagy a Superhot, Firewatch, Inside stb. Egyik sem kerül £50-ba, sőt inkább harmadannyiba kerülnek, főleg ha vársz 1-2 hónapot megjelenés eltetltével. Switch játékoknak egyelőre nem láttam, hogy esne az ára.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
grosy
senior tag
válasz #82146048 #47 üzenetére
Kár törnöd magad, mert a játékosok tapasztalata, mind az eladások, mind a kiadott exkluzívok értékelése megdönti az érvelésed. Azt tudom csak tanácsolni, hogy vegyél egy Switchet, és hidd el, hogy boldog gamer leszel, tényleg élvezni fogod! Legyél nyitott és megfogja hálálni magát.
-
törölt tag
Van erről valamilyen igényes lista? Ezt találtam, ebben jó sokat felsoroltak. Vannak közöttük elég jó játékok, de nagyon sok olyan van, amit vagy X éve már mindenki végigjátszott, vagy elfut akár egy kenyérpirítón is. Persze ha kimaradt valakinek valamiért pl. a Skyrim, akkor nagyon jó lesz (főleg a hordozhatóság miatt), de ha a Switch-tulajok és a potenciális vásárlók egészét nézzük, annyira azért mégsem vonzó.
-
törölt tag
Még ilyen. Anno a Dolphin is hasonló cipőben járt, de a négyes verziótól már igen jól mennek a játékok külön beállítás nélkül is. Úgy tűnik, hogy a Nintendo konzoljait lehet a legkönnyebben emulálni mind közül, ugyanis sem normális Xbox Classic, sem PS2 emulátor nincs (utóbbinál inkább nem jók a játékok, mint igen). Amúgy miért kell hozzá eredeti kontroller? Ezért?
(#41) grosy: Megnéztem a listát, a nagy része vagy bejáratott Nintendo-cím, vagy mobilport (esetleg csak olyan mintha), vagy teljesen ismeretlen. Ez azért nem olyan jó dolog, mert ha pl. nem érdekel a Mario és a Zelda (meg úgy en bloc a Nintendo sikerjátékai), akkor nem szól már sok érv a Switch mellett a hordozhatóságon kívül. Az Xbox-ra is jönnek exkluzívok, de kevés, cserébe nem néhány lebutított multiplatform címet kap meg portokat X évre visszamenőleg. Van ott is jó dolog ám, nem kell rögtön "ikszbokszozni", ha kritikát olvasol.
Azt meg kár mindig felhozni, hogy az X-exkluzívok egy része megjelenik PC-re is. Egyrészt ez baromi jó, mert mindkettőre megkapod a játékot (tehát nem zárod be magad), másrészt meg miért feltételezi mindenki, hogy csak így lazán elfut pl. a Forza 7 vagy az Ori az otthoni netezős gépeken? Esetleg a 4 éves középkategóriás gépen, vagy a Macbookon? PS4-en és Switchen nincsenek, szóval mit veszel? Bizony.
Jönnek azért játékok havonta, de hogy mindegyik minőségi, az túlzás. A 1st party játékok azok, nem hiába vannak rajongóik, de a többi azért elég vegyes.
De hogy ON is legyek: a Nintendo tudta előre hogy ez lesz, mégis 32 gigával árulja a gépet. Veheted majd meg külön a 128 gigás kártyákat, ha esetleg szeretnéd a digitális játékokat is használni. A kártyások is pakolnak majd a gépre szépen. A Skyrim például szeret nagyra hízott mentéseket gyártani (pontosabban ha több mentést is használsz, akkor sok helyet foglal), anno a PS3-on ezért fagyott is a játék rendesen a patchek előtt.
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
jelenleg 15 nintendo által publikált játék van, ebből 6nál a nintendo volt a fejlesztő is....
ez szerintem máris több mint XONE-nak eddig.Forrás: [link]
Amúgy a nintendo-s játékok általában tényleg szórakoztatóak és jók, de vitathatatlanul másmilyenek mint egy nyugati konzol game. És van akinek ez bejön, van akinek nem.... ízlésről meg kár vitázni.
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
Bugarov
aktív tag
Csupán arra szerettem volna rámutatni, hogy az új Zelda nem kizárólag Switchen érhető el. Aki rá van izgulva de nem szereti ha lehúzzák, az Wii U-n is kiprobalhatja fele annyiból.
-
Komplikato
veterán
Elvileg. Érdemes elolvasni egy komplett leírást hogyan lehet emulátoron működtetni a Zeldát. Szvsz annyi melóval meg lehet keresni a konzol árát. Utána pedig érdemes rápislogni, hogy egy csúcs gépen (i7, GTX1080) milyen sebességgel megy a játék. Biztos kellemes ha nagyobb harc közben 3FPS van? Meg normális irányításhoz vegyen a user eredeti Wii U kontrollert ... Szóval izé.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
idegen lény
őstag
Még én is a Wii-nél tartok (Nem Wii U!). A Wii U óta nálam már nem opció a Nintendo. A N64, a GameCube és a Wii még megérték az árukat, még ma is megérik. Switch sicc!
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
hajbel
addikt
Szerintem azért, mert ha pl. telefonomra jelenik meg a Zelda, vagy más jobb Nintendo exkluzív játék, gondolkodás nélkül megveszem, még ilyen emelt áron is. Asztali konzolnak nagyon gyenge, hordozhatónak pedig nem elég hordozható szerintem. Egy asztali szinten elavult, mobil szinten gyorsan elavuló hardverért nem fogok szignifikánsan többet kifizetni, mint egy ps4-ért ajándék játékkal. Persze ekkor még arról nem is beszéltünk, hogy a játékok drágábbak, mint a fent említett exkluzív címek és grafikailag rosszabbak. Az utolsó Nintendo wow feelingem egy gameboy pocket volt Zeldával. Nyilván vannak rajongók, akiknek ez megéri, de én inkább másra költöm azt a pénzt.
[ Szerkesztve ]
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
félisten
Most nem akarok ebbe belemenni, de egy direkt adott konzolra fejlesztett játék minőségével soha nem fogja felvenni a versenyt egy emulátoros telefon. DS -sem tud emulálni élvezhető szinten egy 10 x erősebb teló
valamint Nintendo játékokat Nintendo gépen játszani a legjobb és érdemes, mert ők és a Sony az utolsó klasszikus konzolgyártó cég aki még ragaszkodik az exkluzív játékokhoz.
Konkrétan miért is tette volna jobban Nintendo, hogy mobilra fejleszt? ezt meg tudod indokolni? mert szerintem az egyik legjobb kézi konzolt dobták a piacra, ráadásul asztali módban PS3 szintű vagy még jobb is.
Az meg hogy azt gondolod, hogy egy zelda vagy egy Mario Galaxy nem egy szintű A Last Of Us-sal az a te privát véleményed. Nem tudom min játszottál az Új zeldával, mert csak Switchen jelent meg, de szerintem az év játéka eddig.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hajbel
addikt
válasz WhiteWalker #32 üzenetére
Tudom. Arra akartam kitérni, hogy jobban tette volna a Nintendo ha csak mobilos kiegészítőt, valamint mobilos játékokat fejleszt.
(#31) planbmokus PC-n játszható a Zelda már egész normálisan.
-
planbmokus
senior tag
S7 Edge-n és LG G4-en 3 féle DS emulátort próbáltam ki (fizetőset), a Pokémon Black már a főcímnél beszaggatott, random kidobált, lefagyott stb... Pedig a DS nem volt egy erőgép...
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
Hunpriest
senior tag
Gondolom nem véletlenül olyan kicsi a tárhely alapból...
-
nonsen5e
veterán
Ez jó lesz akkor, ha egy éven belül érkezik egy olyan Tegra emulátor, ami értelmes sebességet fog produkálni a Switches játékokban (egyik sem lesz). Ellenkező esetben droidon maradnak a p2w vackok, ősrégi emulátorok amik már 5 éve is gond nélkül futottak és nem egész fél tucat értelmes játék ami jó is, és van is kontroller támogatása.
[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
hajbel
addikt
Veszel/teszel rá ilyen kontorllert és már ugyanott is vagy. Illetve 1 éven belül már előrébb is leszel. Tiszta pazarlás kiadni egy már elavult hardwaret a konzolok világában, miközben a mobilos chipsetek ilyen ütemben fejlődnek. Persze aki szereti az élvezze, én is elgondolkodtam rajta, de nem veszem meg, mert zsebre nem tudom rakni, ha meg annyit utaznék, akkor ott a ps remote. Az exkluzívok közül a Zeldat elkezdtem, de beleuntam. Azért messze nincs Last of Us, Uncharted, Horizon szinten (szerintem), még ha a tartalom és a fizika példaértékű is amit beletettek.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Bocsánat, azt hittem a negatív oldalról megközelítve írod, amit írsz,de így már világos. Sajnos itt ezen az oldalon a Topik és a hozzá kapcsolódó Kiválogatott, lehetőleg csak a Switch negatív részéről szoló cikkek már kialakították ezt a dolgot nálam, hogy alapból a negatív oldalt feltételezem a látogatóktól is.Sajnos divat lett a Switch fika itt, pedig jó és szerethető konzol ez. Persze megközelítőleg sem hibátlan, sőt, és sajnos kissé túlárazott.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
nonsen5e
veterán
Miért, mi nem igaz abból amit írtam?
Senki sem a grafika miatt vett se Wii U-t, se Switchet, ha meg nem lennének a jól bevált exkluzív címek, akkor a töredékére esnének vissza az eladások.
Egyáltalán nem vagyok grafika mániás, ha kellően jó egy játék, akkor lehet az bármilyen kidolgozatlan, csúnya, de grafikailag nem nagy eresztés amit felmutatnak már jópár éve (és akkor még finoman fogalmaztam). Azt szóval sem említettem, hogy attól a játékok nem lehetnek jók.D4: hunPH, nonsense#2596
-
félisten
Baromi jó kis konzol a Switch, és ezt elrontani ilyen fillérb@xással...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
planbmokus
senior tag
válasz cskamacska #19 üzenetére
A cross-platform címekkel mindig szívás van!
A memóriakártyával kapcsolatban: nem átlag microSD kártyát kell venni -> problem solved.
Azok is mind megérdemlik, akik az S7/S8/G5/G6/stb telefonjukba megveszik "jóvanazúgy" alapon a "legócóbb" kártyákat. Sikítva szoktam rajtuk röhögni, amikor panaszkodnak, hogy "belassult"..."Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
félisten
válasz cskamacska #19 üzenetére
Magad sem, tudod mit írtál és mire, igaz?nem sikerült kontextusba hoznod és értelmezned mire válaszoltam..
Gondolom akkor hülye minden Ps tulaj is aki a z Uncharted és Last Of Us miatt veszi a konzolt.
A memóriakártya dolognak meg olvass utána először talán, nincs probléma olvasási sebességgel egy sima átlagos, de jobb minőségű kártyával , nem használják ki a játékok még annak a maximális sebességét sem., illetve elenyésző a különbség. Itt egy teszt róla:[link]De..[link]
[ Szerkesztve ]
-
cskamacska
addikt
[moderálva]
Amúgy a memória kártyás szenvedéssel az a fő probléma, hogy egy átlag SD kártya írás/olvasás teljesítménye nem éri el a beépített eMMC flash tároló képességeit, a lespórolt belső tároló nem pótolható.
Ne személyeskedj!
[ Módosította: Qru ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
félisten
válasz planbmokus #17 üzenetére
Maradok a célhardvernél ahol adott konzolra fejlesztik a játékokat és az irányítást, meg nem esik kétségbe, ha éppen rákötöm egy tv re
Nem kell telepíteni, CR berak, fut majd kivesz , csere és jöhet a másik stb stb.Erről szól egy kézikonzol.
Nintendonál- mindig is a játékélmény volt a legfontosabb tényező, remélem ebből továbbra sem adnak alább a sok károgó csipogó ellenére sem. Nálunk nyugatabbra szerencsére sikersztori, mert 1 heti fizetésből meg veszi valaki a másik konzol vagy PC mellé, és ugyan úgy játszik Last Of Us-t mint Zeldát., csak az egyiket utazás közben vagy éppen este az ágyban másikat meg a nappaliban , mikor ráér.Cikkhez kapcsolódóan, Nintendo mindig is mondta, hogy a belső memória nem elsősorban játékok futtatására van, hanem a mentések tárolására, profilok és egyéb közösségi terütnek való hátértárnak szolgál. A fennmaradó hely esetleg használható játékok futtatására. Nem véletlenül szabta meg, hogy nem lehet a digitális kiadás olcsóbb, mint a kártyás,illetve a kártyás se lehet drágább mint a digitális. Ráadásul ha valaki NBA -t akar, akkor megveszi kártyás verzióban, nem digitálisban és spórolt is a helyen....
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz planbmokus #15 üzenetére
Az atom és az Intel HD IGP ver mindent.
[ Szerkesztve ]
-
planbmokus
senior tag
Ne kezdd, mert a végén megint valaki bedobja a szipiszupi atomos vackokat
Úgyis 5 percen belül megkapjuk, hogy "Nintifanboy"-ok vagyunk
[ Szerkesztve ]
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
félisten
válasz Tigerclaw #11 üzenetére
Tényleg? tudsz ennél erősebb kézi konzolt mutatni?
Gertrius: Igen valószínűleg akkor is meg vennénk, mert mi hülyék vagyunk, de szerencsére vannak emberek, akik rávezetnek minket a helyes útra. Meg hát pont ez jut eszembe , mikor a zeldával játszok, vagy éppen ennek a zNBA nek a grafikáját bámulom, hogy éppen csak nem 386 szin
Sokkal jobb az One, tele van exkluzív játékkal, amin csak ott tudsz játszani, kár hogy Nintendo nem adott ki egy 48 magos 8 K képes konzolt tucat játékokra, mert az annyira eredeti lenne... oh, wait..
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez a konzol egy nagyon jó ötlet gyenge megvalósításban. A mai technológiai szinthez képes retro mind belsőleg, mind külsőleg, miközben vaskos árcédula tartozik hozzá.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
opr
nagyúr
Nem is azt mondtam, hogy minden esetben ugyanattol az embertol halljak ezt a ket dolgot.
Egyebkent en is azon a velemenyen vagyok, hogy kis lila pattogo kockakkal is orakig el tudok jatszani, ha a jatekelmeny jo es eredeti, szoval szerintem is a jatekelmeny-vilag-tortenet-stb ezerszer fontosabb, mint a grafika, de sajnos az van, hogy a jatekosok nagyobb reszenek legalabb annyira fontos a grafika, mint a minden mas.
tomorites-stb resz: Sajnos ez nem ilyen egyszeru, plusz, tudom, hogy nehez elhinni, de ugy 50gb koruli ma egy jatek, hogy tenyleg mindent tomoritenek, illetve mindenen sporolnak, amin csak tudnak. Egy 50gb-os jatek sokszor boven 300gb feletti helyet foglal a fejlesztok gepen. Plusz ugye vannak egyeb korlatozo tenyezok, a jatekfejlesztes mindig is a hatarok feszegeteserol szolt, es ez most sincs maskepp.Szerk/ui.:
PlayStation R&D-nel dolgozok, onnan tudok egy peldat mondani. Nem mondhatom el, hogy konkretan micsodarol beszelek, de a szamokat azert el tudom mondani, abbol aztan lehet kovetkeztetni dolgokra:Van PS4-re egy tool, amit epp most fejlesztek, es kulonbozo tartalomszolgaltatok hasznaljak. Ennel pontosabb infot ha kiadok, gerinccel egyutt tepik le a fejem, szoval legyen eleg ennyi. Egy darab olyan valami, ami csak ezt a cuccot hasznalja a vegleges konzumer PS4-en 80-130Mbyte kozotti helyet foglal. Nalam a projekt 2,2gbyte-ot foglal a mindennel egyutt. Nezd meg ezt az aranyt, es gondold vegig, mi lehet egy olyan projektnel, ahol a vegso termek 50gbyte.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
sad_Vamp
őstag
a "2" rám nem érvényes. Bőven örülnék gyengébb grafikájú, de TARTALMAS játékoknak. Épp a múltkor gondolkodtam, hogy ha pl. ma kiadnák az MDK2-ot vagy a Giants Citizen Kabuto-t akkor vagy 3 részes játékok lennének, vagy pl az MDKban ott lenne a csávó, persze a professor és a kutya meg DLC lenne (külön külön ugye), a Giantsnál szintén a srácok a fő játék a szirének meg Kabuto pedig DLC.... ez is baj szerintem.
Szóval nem baj ha 50giga egy játék... csak épp nem 2,5-4 órás legyen a signle kampánya, mert ez így ebben a viszonlyatban gáz szerintem (meg nem lehet ezeket a dolgokat kompresszálni? az esetek töbségében malmoznak a magok simán csomagolhatnák ki a szökséges textúrákat).
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
félisten
- ah hagyjuk...
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Igen, csak ma egy darab textura nem ferne el a floppy-n.
Valamit valamiert gyerekek, mert fejlesztokent ez ugy nez ki, hogy az ember ket visszajelzest kap folyamatosan:
1) 50gb egy jatek?! WTF, menjetek a picsaba, regen 300kbyte volt es mennyire jo jatekok voltak mar!
2) Komolyan, nem latszik a karakter cipojenek a talpan a minta reseiben, hogy beleragadt a sar?! XXI. szazad van, ki ad ki ma ilyen szart?!Szoval amikor le van egy jatek hurrogva azert, mert egy 50*50km-es terepen az egyik sarki budi mogotti falon van benne olyan textura, ami nem olyan reszletes, hogy orakig lehetne elemezni, akkor utana furcsa azt latni, hogy hurrogas van azert, mert nagy a merete.
Hala egnek en nem jatekokat fejlesztek, (pedig regen nagy almom volt, de most inkabb menekulnek a kozelebol is), de ugyan azokat a tool-okat hasznalom, illetve eleg szorosan egyuttmukodunk a jatekfejlesztokkel, ugyhogy belelatok a dolgokba.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
sad_Vamp
őstag
válasz Corleone33 #5 üzenetére
pár 10 éve 1-2 floppy volt egy játék, aztán jöttek a több száz megások CD-n, aztán a több cédések, majd ugyan ez DVD-vel.... végül ott tartunk, hogy vannak 50GB+ -os játékok.... de hogy tényleg indokolt volna? Igazából kétlem!
-
Corleone33
senior tag
fájlméret attól még lehet nagy, handheld vagy nem handheld, pláne amikor komplex játékokat próbálnak rátenni a konzolra (és még jó eséllyel így is rengeteg technikai kompromisszumot kell kötni hogy fusson rendesen).
Nem okoskodni akarok, de mai játékok sajnos csak növekedni fognak méretbe.
[ Szerkesztve ]
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
Mp3Pintyo
aktív tag
Imádom! Legfőképp azt, hogy ha már nem akarok a TV-n játszani akkor egyszerűen csak kiszedem a dokkolóból és azonnal ott folytatom a játékot ahol az előbb abbahagytam mintha mi se történt volna.
https://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók
-
khron78
őstag
Vicc ez a gép. Kíváncsi leszek, hogy meddig viszi a hype!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest