-
GAMEPOD.hu
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Degeczi #11700 üzenetére
Egeszen pontosan egy jókora darab nem latszik a 8GB-bol SEHOL SEM... [link]
Inkabb akkor mar egy Allview Wi7, Win8.1-es cucc 20ért, kijelzojet szidjak csak... topikja: [link] Barmikor visszamehet 30e-re az ára...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Gépötty
senior tag
válasz Degeczi #11700 üzenetére
Itt van ezekről a teszkós tabletekről bővebb írás.
Nekem az tetszett nagyon, hogy a kiállított összes gépen bekapcsolták (gondolom a vásárlók) a rajzolós biztonsági kódot. Ilyenek voltak a kijelzőn: Feloldókód 1126-szor elrontva
Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Zirowe
nagyúr
válasz Degeczi #11693 üzenetére
Nem tom, amikor mi voltunk 22-én a budaörsi tescoba, akkor elég sok volt belőle, értelmetlenül kb minden saroknál kint volt egy kupac minden osztályon.
Szóval nem hinném, hogy olyan gyorsan elkapkodnák.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Gépötty
senior tag
válasz Degeczi #11547 üzenetére
Ez így van, gyakorlatilag egy kerete van, ami alatt ott a kijelző (talán háromhüvelykes).
Ezzel a szilikon tokkal az a gáz, hogy (nyilván a vásárlók igényeinek megfelelve) kifejlesztenek egy 6mm vastag telefont, mert az jól néz ki, aztán ezt a jól kinéző burkolatot utána a júzer belerakja egy kétes esztétikai értékkel rendelkező szilikon vacakba, ami egyrészt eltakarja, másrészt a belekerülő kosszal felcsiszolja - de legalább valamelyest megvédi ütés ellen. Az én hétéves leletem meg 10mm vastag, semmi tok, semmi gorilla glass, csak működik... A fentiek egyébként nagyjából meg is indokolják, miért nem cseréltem le eddig, de most már tényleg ideje lenne több strapafont fejleszteni, mert az utolsó befutó a Lenovo S750 lehetett volna, ha nem kerül annyiba.
(#11549) twine
No offense, az általánosítást kivéve igazad van!Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
madmike
őstag
válasz Degeczi #11514 üzenetére
Nem volt még automata órám, így nincs viszonyítási alapom. Ezt fel lehet kézzel is húzni. nem tudom egy márkás automata meddig megy el a levétel után, ezt este levettem és most még ketyeg.
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
mm89
őstag
válasz Degeczi #11321 üzenetére
Pont erre gondoltam én is! Azért a dinnyehéj nem éppen a puhaságáról ismert
Az uborkás cucc meg... lehet, hogy náluk egységes, szabvány méretű kígyóuborkák vannak, de itthon nem ez a jellemző. Szerencsére!
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
spidersoft
senior tag
válasz Degeczi #11312 üzenetére
Beleszúrsz kicsit a végébe egy hegyes kést nyélnek... pár centit ezzel is nyerhetsz Persze úgy meg lehet kicsi lesz az erő. A maradék karikába oszt mehet a levesbe Amúgymeg díszítésre, vagy vékony répaforgács készítésére (ami nagyon hamar, akár már az elkészült étel gőzében is átpuhul) való ez, és nem arra, hogy sok kiló répát ezzel dolgozz fel. Most esett meg az, hogy rendeltem én is egyet
-
spidersoft
senior tag
válasz Degeczi #11001 üzenetére
No ez a nyolcas alakú gumiizé semmit nem ér, amit kézzel nem tudok kinyitni azt ezzel se, csak nyúlik össze-vissza... Sokszor segít, ha lapos tenyérrel óvatosan rátapsolsz ötöt-tízet a tetőre. Nagyot nem szabad ütni, mert képes leesni az üveg feneke Ilyenem van a makacs konzervekhez, százforintosban, háztartásiban 4-600Ft körül rémlik az ára. Ennek annyi hibája van, hogy szétbarmolja a tetőt, későbbi újra befőzéshez már esélyes, hogy nem lesz alkalmas.
-
j.bravo
addikt
válasz Degeczi #10668 üzenetére
Hát az amazon nem így csinálja szerintem tudom, bevett gyakorlat sok helyen, de... mindegy. Nyilván nem tudják kivédeni ezt a trükközést, világszerte rákényszeríteni mindenkire, pedig ez lenne az elvben helyes.
Azért dühöngeni szabad?
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
krisztianAMG
senior tag
-
spidersoft
senior tag
válasz Degeczi #10108 üzenetére
Ebbe a típusba én is beleszaladtam... egyébként ha kiveszed a hátsó (nagyobb) lencsét, kerítesz valami csövet, amibe pont belemegy (ø24mm), ledarabolod kb. 15-18cm-esre és ezt ráhúzod a cucc orrára (miközben a kisebb lencse a helyén marad), akkor úgy látni a célterületet sztereóban, igaz használhatatlanul mocsok rajzolata lesz a dolognak és tartani kell kézzel a két csövet, gyenge hozzá a keret, hogy stabilan tartsa az irányt meg az összetartást... ezek a lencsék vagy eleve nem ide lettek kiszámolva, vagy nem megy a matek ezeknek a kínai legényeknek
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz Degeczi #9898 üzenetére
Tehát - csak, hogy értsem (és viccen kívül):
Brand: SHARK
Gyártó: WEIDE (már amikor)Amikor a WEIDE gyárt SHARKnak, akkor saját (a gyártó!) emblémáját, logóját teszik az órára. És egyébként, ami WEIDE által legyártott (de végülis SHARK), WEIDE jelölésű óra, az jobb mínőségű (legalábbis vízállóság tekintetében) a SHARK (SHARK által is?) gyártott óránkál?
... WEI(r)DE
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
mm89
őstag
válasz Degeczi #9902 üzenetére
Én is rendeltem egyet "majd jó lesz egyszer" alapon (kb majd a motor, autó akkumulátorát fogom mérni vele, lehet még az is nehéz lesz nekem )
Majd mondj róla véleményt szakértői szemmel légyszi
Bár gondolom cs.david94 azért ajánlotta mert jószerk.:
én hétfőn rendeltem, elvileg már kézbesítés alatt van.[ Szerkesztve ]
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
Matykoh
tag
válasz Degeczi #9828 üzenetére
Azok a kis mutatók valóban csak dekorációk. A vízállóságról én sem tudok sajnos nyilatkozni. Én használom mosogatásnál is, illetve kézmosásnál se vetem le. A hatos szám mellé oda van írva a "Japan movt.", ez gondolom a japánságát jelenti. Ezért az árért abszolúte használható terméket kap az ember.
-
fraba
aktív tag
válasz Degeczi #9834 üzenetére
(#9834) Degeczi
Nem, nem adtam értékelést. Elmentem suliba reggel, kaptam egy üzenetet, hogy 25 napja postáztuk a terméket, és kérlek várj még egy hetet, hogy megérkezzen, ha eddig nem tette volna. Mikor hazaérek, és kinyitom a postaládát, benne van a cucc.
to all
Másik téma: LED-es "izzót" keresek E27 foglalattal, valami ajánlottat, ár/érték arány bajnokot. Csillárba kéne, nem kell wifis meg minden lóf@sz. Meleg fehér, természetesen...! Valakinek tipp?
Erre valaki?
-
Gépötty
senior tag
válasz Degeczi #9457 üzenetére
Hasonló birkám nekem is van, csak nem kulcstartó, hanem a hátán kialakított életidegen zsebbe rejtett illatosító tárolására szolgál. Általában a műszerfal közepén lévő szellőzőre akasztva bámul, és takarja a fogyasztásmérő kijelzőjét, nagy gázadásra pedig a lábaim elé veti magát
-
kmarci25
veterán
-
spidersoft
senior tag
válasz Degeczi #9430 üzenetére
Pl. én is összevagdosom magam a villanyborotvával... lehúzósnál maradok. A villanyborotva nyilván otthagy valamennyi szőrt, minimum annyit, amennyi a bőr és a penge közötti távolság, tehát a rostélylemez vastagsága. Tizedmilliméternyit.
Ilyet próbált már valaki? Mármint konkrétan ebayest.
Ezt csak a szállítás várható ideje miatt... (nyilván van rendes is). Egyébként ez vajon fenyőgyanta, vagy valami dögbüdös szemét?
-
spidersoft
senior tag
válasz Degeczi #9363 üzenetére
Kikapcsolható rajta az egerészés egy gombbal, utána elfordítod és billentyűzet. Vagy csak addig egér, amíg a gombot nyomva tartod. Középen van erre egy külön gomb a jobb/balklikk gombok között. Épp azért, hogy ne gépelj szanaszét a Szerjózsa minden irányába. Lehet reflexből rosszul használni (tologatja, holott ez az érzékelő ilyesmit nem reagál le), meg jól is (forgatja). "Tévéokosító" androidos HDMI-be dugós lejátszókhoz lett ez elvileg kitalálva, de okostévék is szokták akceptálni. Nekem realtekes nem-okos lejátszóm van, ami rá se bagózik, illetve a tévém se okos, őt se érdekli... de PC-n remekül megy.
Annyi, hogy nincsenek rajta dedikált média gombok... :/ Van olyan is, csak keresgélni kell
[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
válasz Degeczi #9351 üzenetére
Légegérben nem gondolkozol? Raspberryre nemtom milyen rendszered van, de win7 alatt csendben települ és csatlakozik, mint bármi más egér. Én mondjuk gyűlölöm a taccsot, de ezzel pillanatok alatt megbarátkoztam. Annyi, hogy nem emelgetni meg tologatni kell a távkapcsot, mert az őt nem érdekli, hanem forgatni a tengelyei körül (háromtengelyes giroszkóp van benne), ezt kell megszokni.
-
kmarci25
veterán
válasz Degeczi #9348 üzenetére
Ejj de vicces valaki... Az előző tárcámban volt apró tartó, és ezért 3-4 centi vastagságú lett, így farzsebben hülyén nézett ki és kényelmetlen is volt, illetve zakó belső zsebében is kidudorodott, mint egy fegyvertáska. Így most vagy zsebben van az apró, vagy otthon az asztalon. Be is kell szereznem egy perselyt.
Apropó: valami jó persely ötlet, occsóér?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
-
spidersoft
senior tag
válasz Degeczi #9319 üzenetére
Nincs? Kódolgatás. Meg itt. Meg VGA jel.
Gondolom megeszi az erőforrásokat, de egy pro mini board kb. 600Ft, de még egy nano is csak 900, lehet saját vezérlője a kijelzőnek
Ez az arduino kódolás úgy látom mára kezd olyan szintre eljutni, mint a C64 programozása: mindenki megpróbálja ezzel a minimal hardware-rel megoldani az elsőre lehetetlennek tűnő feladatokat
(ON-ra tettem, mert vannak ebayes linkek )
-
Gépötty
senior tag
válasz Degeczi #9215 üzenetére
Akarom!
Az kimaradt a hozzászólásomból, hogy azt az öreg töltőt a nagyapámtól örököltem meg, aki a 6V-os Trabiját töltögette vele, mikor arra szükség voltNade, hogy ne csak off legyek: olyat vettem tegnap!
Életemben először tettem licitet valamire lesz ami lesz alapon, meglepve tapasztaltam, hogy szüzességem elvesztése alkalmából enyém lett.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
DeFranco
nagyúr
válasz Degeczi #9203 üzenetére
Keresztapám mondja mindig, hogy egy mérés nem mérés, érdemes lenne rámérni másnak is.
Ebben teljesen igazad van, ezt ki merem jelenteni laikus fejjel is, hogy erre ezek szerint (ha valós ez a probléma) akkor alkalmatlan, viszont 90% szerintem nem erre veszi. Én is vész esetére vettem, ott van a kocsiban, hogy ha lemerülök, de van valahol 220 akkor tudjak továbbhaladni.
Rá kellene mérni másnak is más akksival.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Degeczi #9191 üzenetére
Hopp, most látom a céltopikjában, h ez az Aldis "AutoXS" nem olyan jó, mint a Lidis Tronic/Ultimate töltő...
-
spidersoft
senior tag
válasz Degeczi #9162 üzenetére
Pár éve vettem két Somogyis karácsonyfa füzért. Hazai kisker bolt, hazai beszállító, ugye, tehát *elvileg* valamilyen szinten csekkoltnak illenék lennie ezeknek. Jó messzire állva tőle a konyhában (kövezett padló ) bedugtam a konnektorba őket. Ha most kigyullad, ő baja. De nem... a gyertyaláng utánzatúnál a gyertyák fele világított, a LED-es füzérnél semmi. Gyertyás baja az volt, hogy helyenként csak oda lett gondolva a drót... volt, ahol rá volt tekerve az érintkezőlemezre, volt, ahol mellé volt krimpelve, máshol csak mellé volt dugva. Sajnos nem dokumentáltam, ez az egy kép készült. Megforrasztottam minden kontaktot, meg belegyömöszöltem a kilógó foglalatokat a műanyag házba, hogy véletlenül se lehessen rányúlni, ez pipa. LED sor hasonló volt: masszív kontakthiba az egész.
-
spidersoft
senior tag
válasz Degeczi #9159 üzenetére
Ja. Kínában gyártott Sony hifi meg a kollégám hosszabbítója lehet, hogy két szomszédos gyárban készültek Nyilván rácsekkolok majd, mondjuk van ebayen 1000Ft-ért is ugyanez, és nem hinném, hogy olyan nagyon eltérne a kettő...
-
spidersoft
senior tag
válasz Degeczi #9156 üzenetére
Nyilván nem százaskörtéhez kell Csak hátha kell valahova... földelésesbe lehet nem megy bele, de van itthon jónéhány téelosztó, abba máris kiváló Amúgy még elég sok helyen van hagyományos aljzat nálunk... csomó helyen kizárólag kettős szigetelésű készülékek vannak (konyhai rádió pl), oda minek is az amolyan? Tűzügyileg meg úgyis szétszedem, ha hagyja magát...
-
Zirowe
nagyúr
-
spidersoft
senior tag
válasz Degeczi #8963 üzenetére
A memóriát arra értettem, hogy a te egybekijelződ vélhetőleg csípőből tud egy csomó kijelző meg óraspecifikus dolgot (betűtípusok, effektrutinok, effélék) és vélhetőleg elég annyit mondani neki, hogy idemegide eztmegezt írd ki, oszt kiírja, nekem mindennek customnak kell lennie, és fel kell programozni a pixelalapú megjelenítéstől a fontkezelésig mindent (vannak hozzá modulok, majd abból puskázok, ha kell, mert valamelyest azért csak lusta vagyok )... Nálad lehet, hogy jó lenne, nálam vélhetőleg sokat kéne mókolni vele... amit tudnia kell majd az én órámnak (ha megjön hozzá minden): RTC, alvásciklus figyelés és aszerinti ébresztés (mozgásérzékelővel vagy gyorsulásérzékelővel, majd kiderül, melyik lesz a jobb), rádió kezelése (ébresztésnél lassan, fokozatosan emelkedő hangerő, csatornák tárolása, stb), DST kezelése akkor is, ha nincs DCF jel (remélem mihamarabb eltörlik ezt az átállítgatós marhaságot), több ébresztés beállítása (gombbal gyorsváltható A hét/B hét (esetleg háromféle ébresztés léptetése), "holnap szabi" gomb, hétvége és ünnepek kezelése, rádió kézi bekapcsolása, DCF77, környezeti fényre hangolt kijelző háttérvilágítás, meg még amit most így reggel, félkómásan elfelejtettem. 8k-ba ez vagy belefér vagy nem, lehet még a atmega328 32k-jába se fog, hacsak nem optimalizálok egy-két libraryn. Ha könnyen megvalósítható, hogy lenne egy fő 328-as proci, és az ő procija meg csak a kijelzővel foglalkozna (így átvéve a terhet a főprociról), akkor lehet megér egy misét, majd ezen még elgondolkozok, hogy van-e rá szükség.
ON: today's picks
Pici analóg joystick (2db ADC láb kell neki, tanulmánynak, illetve mert a digitális órákban amit legkevésbé tudok elviselni, az a nyomógombbal történő beállítás -- enkódert egyelőre inkább nem erőltetném)
mérőnagyító tizedes osztású skálával (nyilván a fémskálásak jobbak, de azok egy nagyságrenddel drággábbak is... majd meglássuk, hogy mennyire lesz olvasható a skálája, illetve mennyire lesz közel a "talajszinthez")
(ilyet nyilván nem vettem, csak összefutottam vele ki az az őrült, aki fékezőernyővel rohangál?)végére egy kérdés, akinek van ilyen: efféle olló mennyire visz szárított füveket? Eléggé teás vagyok, jelenleg késsel szoktam összevágni a fodormentát, citromfüvet, apróbojtorjánt, stb, de a száraz szárakat a kés elég nehezen viszi, normál ollóval meg soká tart, hátha valami mással könnyebb lenne... néztem a (khhm) dohányaprítókat is (nem linkelem, mert hátha nem legális ), de azok ilyen 3 centis hengeres kis vackok, értelme nem lenne... ha más nem, akkor megkeresem nagyapám régi dohányvágóját (ilyesmi), de 40-50 éve nem volt használva, már csupa rozsda, erőst fel kell újítani, meg fel kell nyelezni, felszerelni valami deszkára... ha még megvan valahol egyáltalán...
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Degeczi #8645 üzenetére
Az alább említett óccó biciklis hátsó lámpából, amiben rossz az egyik lézer, végül sikerült kiműteni:
nincs ragasztva/olvasztva, csak a poziciónáló (hiszen a prizma által vetített csíknak pontosnak kell lennie) sliccelés nehezíti meg a kihúzását, és persze a nagyon szűk hely. De végül egy hajlított csőrű fogóval sikerült kihúzni.
Abban bíztam, csak az SMD ellenállás forrasztása rossz, és először úgy tűnt, meg javult az átforrasztástól - de aztán továbbra is hol megy, hol nem megy, tehát a lézer réztokozásán belül lehet vmi kontakthiba.Mindegy, akkor rendelek pár lézert, és kicserélem, így már nem lesz nehéz.
Ilyen foglalat van a réz
fatokozású lézerre húzva, ennek vége prizma:[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
válasz Degeczi #8649 üzenetére
Az órába valóban fog kelleni egy valami nagy kijelző, ami (jellemzően) csak az órát mutatja (a beállításokra ettől függetlenül kelleni fog egy alfanumerikus is). Erre a célra én valami nagyobbacska (min. 1" magas) hétszegmenses LED-es órakijelzőt gondoltam ki, de szerencsére olyat nem árulnak ebayen emberi áron... úgyhogy nálam is LED mátrix lesz a vége... A 3208-as LED mátrix helyett viszont leltem egy valamelyest olcsóbb és érdekesebb megoldást, ami a végeredményt tekintve ugyanannak tűnik (bár az egybe-3208-ason memóriachip van, ami lehet jelent valamit prociterhelés szempontjából, nem ástam még bele magam): 8x8-as modul. Ebből 4db google szerint 8.6USD (kevés eladású eladótól angol ebayről 8.3USD). Rakható belőle hosszabb (vagy ha megoldod a leképezést akkor magasabb, pl. 16 pixeles) is.
Télleg, nem lehet valahogy rávenni az ebayt, hogy a comoson listázza a többi oldal listázását is? A fenti kettőről például egy árva kukkot se nyekkent... Hongkongi, ausztrál, angol... Így most olyan érzésem van, mint az MMO-knál: van néhány másik szerver, ha úgy tetszik, akkor párhuzamos univerzum, ahol hasonló dolgok történnek, csak mások a szereplők és minden kicsit más
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz Degeczi #8912 üzenetére
Függőbe szerintem is tudja, csak horizontálisan ne mozduljon el, mert akkor nyekk. A 10 mm átmérőjű csavar teherbírása normál anyagminőség esetén nagyjából 120 kg. Itt, ahogy nézem, max hatos csavarok mennek bele és oldalról, oldalanként és lábanként kettő. Annyi a bibi, hogy itt nyíróhatás léphet fel, ami a fent említett szakító erőtől eltér, és rosszabb terhelést jelent. Ennek ellenére is azt mondom, hogy nem a függőleges terheléssel lesz a probléma, hanem a gyenge minőség miatt az ide-oda nyeklő cucc összeroskadhat, mint a szar.
Amúgy szerintem, ha ebből ő pénzt zsebel be, akkor csináltasson egyet. De könnyen lehet, hogy vaterán is talál olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz Degeczi #8899 üzenetére
Pedig van belőle. Segítek: a ceruza aksi(AA) mérete pontosan 14x50 mm. Tehát ha 14500-ra keresel ahogy te is írtad az pont ceruza aksi mérete. A feszültség különbségre természetesen érdemes odafigyelni (1,5V vs 3,7V). Létezik még LiFePO4 aksi is 3,2v feszültséggel de ugyanebben a méretben.
[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
válasz Degeczi #8847 üzenetére
Ugyanolyan teljesítményűeknél hideg meg meleg izzó ellenállása tud jelentősebben eltérni, ezért is szokták egyszerűbb (régebbi vagy házibarkács AA-s) akkutöltőkben áramkorlátnak használni a villanykörtét.
KaiotEch: A CANBUS (CAN bus) meg egy adatkommunikációs rendszer, nem ellenállás. A kocsid időnként méregeti az izzón áthaladó áramot, aztán ha az izzó az ő néhány Ohmjával (névlegesen R=U²/P=144/21=6,85Ohm) nem húzza testközelbe a mérőlábat, akkor szól, hogy szakadás (kiégett körte) van. LED-nél ez nem teljesen így működik, ott tudtommal kétféle van: egyiknél csak egy párhuzamos ellenállás van, ami lehúzza a mérőjelet, bonyolultabbak figyelik, hogy folyamatos áram van-e vagy csak mérőjel, utóbbi esetben a LED-re nem engedik rá a terhelést, így nem fog villogni a mérőjeltől a lámpa.
wwenigma: nagyobb ellenállású izzónak ugyanazon a feszültségen kisebb a teljesítménye, emiatt nem lenne szabad előbb kiégnie. A szál kialakításában keresendő a probléma, illetve a szál anyagában és a védőgázban. A gyári izzók valóban tovább bírják, de ennek az az oka, hogy az autógyárak más minőséget írnak elő a beszállítótól, olyat, amit te kis tételben már nem vagy hajlandó megfizetni. A "kettőhuszas" izzókból is van sokféle, abból is van olyan, ami nagyobb terhelésre (gyakoribb kapcsolgatás, hőingadozás, lengő-mozgó hely) vannak kitalálva, ott valóban más az izzószál kialakítása, rögzítése (ilyen pl. a Philips közlekedési lámpa-körtecsaládja).
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Degeczi #8849 üzenetére
Mondom hogy nem kell elhinni.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Degeczi #8847 üzenetére
Mas kialakitasu volt a kocsijanal az izzonak a szála, magasabb ellenállással rendelkezett rámérve mint az utangyartott. Gyárira rámérve derült ki. Persze nem kell elhinni.
-
Gépötty
senior tag
válasz Degeczi #8800 üzenetére
Igen, olvastam, és köszönöm!
Ez pont nem 1.1-es, de lehet jobban jártam volna ha az, mert akkor eleve nem kezdem el farigcsálni.
Így viszont nem vagyok biztos benne, hogy a tízportos nem ugyanezekből az alkatrészekből van felépítve, amik aztán ugyanígy (nem) működnek majd. Meglátjuk ha megérkezik. Csak idegesít, hogy nem tudom használni a hét portomat, ami kézközelben van előttem az asztalon, cserébe a gépemen elfogytak a lyukak, és folyton húzgálom ki/dugom be a kanócokat. Ráadásul az asztal alatt bujkálva, mert a hosszabbítókkal már nem stabil az adatkapcsolat.
Az lesz a vége, hogy veszek valami tápot jó drágán (csak hát éppen meg akartam spórolni ezt a kiadást).Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
RBJ
addikt
válasz Degeczi #8717 üzenetére
KÉt skmei órám van mind bírja a vizet. Egyikben balatonoztam egy hétig, másikkal wellneseltem hétvégén.skmei 0989 másik skmei 0939.
Pattintós hátlapot nem is láttam, kösz hogy szóltál de akkor is tetszik.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
XtremLor
őstag
válasz Degeczi #8637 üzenetére
Most vettem eloszor en is, wilkinsont hasznaltam legtobbszor, mivel ez van a boltokban fokent, a feather 10forintal kerult tobbe pengenkent ami nem veszes. Hetvegen csereltem a wilkinsont is egyszer hasznaltam, ma reggel kiprobaltam ezt is, is a kulonbseg magaert beszel. Az biztos hogy RBJ nem irt hulyeseget vigyazni kell vele, jo a penge, az meg majd elvalik mennyi borotvalkozasra eleg egy. Van kisebb kiszerelesbe is 10db lehet rendelni tesztre[link]. Forumokon jokat irtak rola itthon is kulfoldon is. Ma hoznak a boltba habzo kretem, 2 hete nincs, kenytelen voltam gillette gelt hasznalni.
BT-s egeret tudnatok ajanlani notebookhoz? Tudom hogy a BT nem a legjobb, de a gepen oldalt van csak usb hatul nincs, amibe zavar ha stick van dugva.
"Legen...Wait for it...Dary"
-
Gépötty
senior tag
válasz Degeczi #8652 üzenetére
Még jobb, 10db lézer, másfélszer annyiért mint az előző helyen.
-
spidersoft
senior tag
Szép kijelző, méretes Meg kell esetleg próbálni elétenni valami piros diffúz lapot (matt fólia néhány milliméter távolságra, színes plexi, esetleg kölcsön kell venni a hétszegmenses piros kijelzős óráét egy próba erejéig), hátha úgy szebb lenne: eltüntetné a csúcsfényeket, és valamelyest összemosná a pixelközöket. Már csak azért is jó ez, mert nappal a hétszegmenses piros LED-es óra is nehezen látható a piros lap nélkül, ugyanis úgy nem jó a kontrasztja, annél a 3208-asnál is ki kell majd takarni a fehér pöttyöket.
A csipesz a LED-eket lehet ellövöldözi majd: a LED tokja kemény műanyag, ráadásnak a 2835-nek az oldalai szögben vannak, ott méginkább nem jó a fogás, a talpát meg forrasztani kéne, ott se jó megfogni. Viszont a csipesz orrára húzott kis darab zsugorcső megoldhatja a problémát
-
Gépötty
senior tag
Na jól van mostmár, soha nem jövök ide többet!
(#8652) Degeczi
Főleg gyerekek közelében csak úgy helyezném el, nehogy belenézzen. Csábítja nagyon az embert, hogy maga felé fordítsa. Amúgy nemrég próbálgattam, meglepően messzire világít egy 18650-ről.[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
válasz Degeczi #8645 üzenetére
Ja értem! A lencsétől lesz vonal a pontból! Akkor lehet, hogy jó hozzá az a lézer, amiből én is vettem öt darabot, majdnem két Dollárért
Ha meg van belőle, nem mindegy, hogy műtöd ki? Csak a burkolat ne sérüljön.
Köszönöm szépen!Szerk: azt azért megnézném, polaritáshelyesen van-e beforrasztva az a lézer.
[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
válasz Degeczi #8643 üzenetére
Pár hónap alatt, ha nincs áramszünet, akkor is leszívja az elemet az óra... sose értettem, hogy miért kellett ezeket ilyenre tervezni... sebaj, ha egyszer elkészül az alvásciklus figyelő órám (amihez már vettem conradtól DCF77 modult (ebayen sincs valamiért olcsóbban), ebayről RTC modult, rádió modult, kis (D osztályú...) erősítőt, arduinot (atmega+usb...), gyorsulásmérőt, LCD kijelzőt, zsugorcsöveket, a teszteléshez breadboardot, pin headereket meg vezetékeket, meg még ki tudja miket), nos, akkor majd lesz egyben áramszünet kivétett órám is, ami az ébresztéseket EEPROM-ban tárolja: A hét/B hét, hétvége és ünnep számoló, "holnap szabi" gomb, és ha megszűnne a hálózat, ébreszteni akkor is tudna.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- One mobilszolgáltatások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- PlayStation 5
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Macska topik
- Interactive Brokers társalgó
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest