Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz Pikari #100308 üzenetére

De gamerpistike nem fog ilyet tenni, mivel ma már azért elérhető áron vannak 4-6-8TB-os HDDk, abból a mai lapok/házak 2-4dbot simán eltudnak kezelni, tehát egy jó nagy SSD mellett (inkább szerintem abba az irányba fogna menni) simán összerak 8-32TB HDD-t bővítőkártya nélkül.
    Vagy még többet is, ha 18TB-os HDDvel számolok. Tavaly építettem egy gépet abba 1TB M2, 2×4TB Sata II SSD és 2×18TB HDD ment. Az azért nem kevés.

Szerintem ma még egy 4TB-os HDD-n átlag gamernek simán el lehet lenni, sőt szerintem még azzal is (ha tényleg csak játszik) hogy vesz egy 1TB-os M2-est és minden azon van. Azért a 60-80GB-os címek korában is az 10-12 játékra meg az oprendszerre és némi szabad helyre is elég.

(írom ezt úgy, hogy dolgozok is a géppel, van 1TB M2, 480GB SATA SSDm és 4+2TB HDD a gépben)

#100309 Pikari :
    Én pont nem tenném. Fura, hogy erre van piaci igény. Ugyanis ezek általában sokkal nehezebben bővíthetőek mint az átlag asztali gép, a spéci táp mellett spéci (alakú) alaplappal járnak, amik nagyon kevés fajta procit kezelnek, a házba integrált hűtés miatt a CPU csere lehetősége amúgy is nagyon limitált, általában egy SSD meg egy HDD ha belefér (az optikai mellett persze), memóriaslotból maximum kettő áll rendelkezésre, cserébe jó válogatós a memóriákat illetően. VGAból csak a low profile játszik, ami gyakran csökkentett teljesítményű és drágább. (nemrég járt nálam egy ilyen RTX3050, az RTX3060 árán hozta az kicsit RTX3050 alatti teljesítményt, de plusz power nélkül low profileon). Azt tapasztalom, hogy ezek leginkább a régebbi laptopok és az asztali gépek hátrányait egyesítik.

Zoltán haveromnak van ilyen SFF gépe, tudtunk procit cserélni (Core 2 Quad Q8400 processzor van benne, E8600ról cserélve, de kissé melegszik) abban szerencsére 4 memóiaslot volt így 4×2GB DDR2 is belekerült, de csak egy 1TB-os HDD fért bele, meg egy Radeon 8490 1GB GDDR3 VGA ami édeskevés.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés