Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imike_80
aktív tag
@ (#1224) crissprivat: Köszi, lehet a kocsinak is van baja, de talán nincsen!
@ (#1226) Brogyi: Most néztem, 6 / 12. Először azt hittem, hogy 2012 júniusi, de elnéztem, pont frodítva, tehát valószínűleg 2006 12. havi. Szóval már nem fiatal. A pontos típusa: Daewoo 54551 Calcium MF Battery. Van egy betekintő ablak rajta, felette 3 szimbólummal. Zöld (OK), fekete(tölteni kell), fehér (cserélni kell). Nekem zöld az állapota.
Nem, semmi bajom az Aldis/Lidl-s töltővel. Nem is vártam tőle többet/csodát. Szerintem teszi a dolgát. Az akksim akkor lehet, hogy hamarosan kuka lesz? Elképzelhető. Picivel több, mint 3 éve van nálunk a kocsi. Szóval bármi előfordulhat. Csak, tavaly télen is kicsit nehezen tekerte, aztán egész nyáron tökéletes volt, ezért feltételeztem, hogy idén is csak ez lehet a baja. De megértem, s elfogadom, ha elfáradt. Megszolgálta az üzemidejét
Nagyon köszönöm a felajánlást! Ezzel a kocsival nem megyünk Pestre. Csak helyben használjuk, meg ilyen 20-30 km-es távokra. Persze erre nagyon jó!
Köszönöm. Üdv. -
Imike_80
aktív tag
Üdv!
Kivettem a kocsi akksit - mert picit nehezen indít reggelente - és felhoztam a céghez. Ráraktam a frissen vásárolt Aldis töltőt és kb. 20 perc elteltével azt írja, hogy fel is van töltve. Először mért, ingadozott a Volt érték, majd CHArge-olt, s most beállt 12,8 V-ra és nem is villog a status-bar, csak a zöld LED. Tehát a leírás alapján készen van a feltöltéssel. Ez most akkor valós lehet??? 20 perc alatt fel van töltve az akksim? Nemrég egy Lidl-ben vásárolt töltővel csináltam ugyanezt, akkor rajta volt 2 napig (nem tudom a valóságban mennyi ideig töltötte), de nem éreztem combosabbnak az akksit akkor sem. Lehet, hogy más a baj?
Köszönöm! -
Imike_80
aktív tag
válasz
crissprivat #1136 üzenetére
Köszi! Akkor ez elvileg a 3. üzemmód. Attól tartok nincsen már készleten, szóval max pénzt kapok vissza. :S
-
Imike_80
aktív tag
válasz
crissprivat #1134 üzenetére
Sziasztok!
Köszi az infót!
Eddig annyira volt mindössze időm, hogy sima konnektorba bedugtam, felvillant a működést visszaigazoló LED és örültem, hogy egyáltalán működik. De akkor azt hiszem nem nyomkodtam végig a Mode gombot. Akartam is kérdezni, hogy melyik módra állítsam, ha ilyen hétvégi rátöltést akarok választani? Suzuki régi Swift, Daewoo akksi, asszem 40 Ah és 300-350 A indítóáram körüli a teljesítménye. Ha jól olvasom a használói útmutatót, akkor 3-as, vagy 4-es?
(Ha véletlenül nem jó a Mode gomb, akkor nem fogom tudni tölteni az akksit és kuka a töltő? Vihetem vissza?)
Köszönöm! Üdv -
Imike_80
aktív tag
válasz
crissprivat #1131 üzenetére
Hali!
A lényeget értettem, rátehetem!
Köszi!
-
Imike_80
aktív tag
válasz
zsozso710711 #1125 üzenetére
Szia!
Én is vettem, de nem próbáltam még. Kicsit nehezen indul már az autó reggelente. Az a terv, hogy hétvégén rárakom úgy egy-másfél napra a Suzukit. Szerintetek szabad így?
Nekünk amúgy szerintem B1 van. Nem tudom ez mivel másabb, mint az A1!? -
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Örülök, hogy rátaláltam erre a Topicra! Nem olvastam teljesen végig, de bele lapozgattam. Azért kérdeznék, mert kicsit speciális az esetem.
Van 2 autónk. Egy kis régi Swift, utcán áll többnyire, rövid távokra használjuk leginkább, vagy ilyen 15-20 km-re. Télen előfordul, hogy picit nehezen indul, ha nem használjuk mondjuk 1 hétig. Nyáron pöcc-röff.
A másik egy nagyobb autó, az garázsban áll, de azt meg csak hosszabb távokra használjuk - többnyire nyáron. Azzal is volt olyan tavaly, hogy nem indult be 3 hét után. Bebikáztam a Swiftről, azóta is tökéletesen pöccre indul. Csak hát, ugye jön a tél, s lehet, hogy megint eljátssza ezt, hogy 1-2 hét pihenés után nem indul. A Suziban 40Ah-s az akksi, a Toyotában 60Ah, 600A.
Olvastam dicséreteket a Lidl akksitöltőről. Szerintetek nekem jó lenne ez? Mert akkor csütörtökön vennék egyet. Megér 5500 Ft-ot?
A másik a nemcsak LED-es, hanem LCD kijelzős - általában Aldiban kapható Auto XS nevű cucc. Azt nem tudom mikor lesz kapható és mennyiért. De érdemes egyáltalán várni arra? Vagy megfelelő a Lidl-ben kapható sima LED visszajelzős változat is?
Motorom most nincsen, de tervezek venni egy robogót, ahhoz is használnám a töltőt! Jó lenne, ha ezen töltők elegendők lennének, mert valami jó lenne, ha lenne és nem akarok túl sokat költeni most rá.
Köszönöm, hogy elolvastátok! Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Összefoglaló, topiknyitó, updateEz egy blognak indult kis írás volt ami elég nagy látogatottságnak örved még most...
- Láncfűrész topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Sorozatok
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Alcatel TAB 10" 32GB LTE / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Apple iPad 8gen 32GB Wifi/ Normál állapotban / 12 hónapjótállással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest