Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
Megbocsáss, de az, hogy extrém módon leáraznak valamit, és elkapkodják, az egyáltalán nem a sikeresség mutatója...
Három tengelyen "pörög" a történet. Ár (drága), képminőség (nem elég jó), tartalom (kevés AAA cím). Jelenlegi cél az aranyközépút, vagyis, hogy ezt a három szálat úgy tudják egybefonni, hogy minél szélesebb réteg legyen megszólítva. Abban a pillanatban, hogy a háromból egy szál átlépi a "tömegek" ingerküszöbét, fellendül a vásárlás, lásd árengedmény. A legkönnyebben min lehet változtatni a háromból? Értelemszerűen az áron... tehát, ha csökken az ár, máris nem akkora gond a képminőség és a szűkös AAA tartalom. Ez szerintem szépen mutatja, hogy igény van rá és amint a háromból valamelyik "szálon" jelentős előrelépés lesz, a kritikus tömeg is meglesz mellé. Jelen helyzetben ez szerintem a sikeresség mutatója. Gond akkor lenne, ha leértékelve is ott porosodnának a polcokon...
Ehhez képest minden VR cég célja a kritikus tömeg elérése, ahogy alant is le volt vezetve ( vásárló -> HW -> SW -> vásárló körforgás). Szóval hogy nem a tömegek megszólaltatása a cél, azzal nem értek egyett... Pont ezt szeretnék a VR gyártók, hogy minél több vásárlójuk legyen...
A távlati cél nyilván a kritikus tömeg és a több tíz milliós eladás, de jelen helyzetben nem cél a tömegek elérése, mert ennek kapásból hardveres és ezzel párhuzamosan anyagi akadálya van. Vásárló maximalizálás folyik és ezzel párhuzamosan a bázis növelése. Ezt ne keverd össze azzal, hogy az adott termék a széles tömegeknek szól-e avagy sem. Nyilván minél több vevőt szeretnének, de ez nem azt jelenti, hogy az a széles réteg lenne a cél, akinek jelenleg túl drága, nem elég jó a képminőség és nincs elég AAA tartalom. Tisztában vannak vele a gyártók, hogy a VR a jelenlegi szakaszban réteg termék és nagyobb elvárásuk a mostani termékkínálattal nem is lehet. A dinamikus növekedés lehet cél, és ahogy láthatjuk ezzel nincs is gond.
Vagyis az egész gondolatmenetet felfűzted úgy, hogy a saját nézetedet támassza alá, és amihez hasonlót én nem írtam le?
Általánosságban beszéltél, én pedig az általános "kritikus hangra" reagáltam, nem azt írtam, hogy ezeket te állítottad volna. Tehát nem a kritika van elutasítva, hanem a valótlan kijelentések, és nincs istenítve a VR, szimplán a tulajdonosok nyilván naprakészebbek és próbálják ellensúlyozni a valótlan negatív hangokat. Annyi ezzel a cél, hogy az érdeklődök kedvét ne vegyék el a "fikahuszárok". Szóval nincs szükség a szemforgató szmájlira, tudunk mi szerintem ezek nélkül is kommunikálni.
Új hozzászólás Aktív témák
gp Már kétmillió headsetet adott el a cég, mindezt úgy, hogy alig reklámozták a lehetőséget.
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest