Hirdetés
- Nintendo Switch
- PlayStation 5
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Diablo IV
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angel1981
veterán
Ezt nagyon jól tudom!
Mint írtam, a 3. kártya tartalékba, ha esetleg az egyik meghibásodna!
És azért írtam (Quad) SLI-t mert ugyebár ha 2 db 2 GPU-s kártyát kötünk egybe, azt tudomásom szerint az NVidia már Quad SLI-nek nevezi.# 99: semmi gond, de az nem én vagyok!
Járatos vagyok a témában, hidd el.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] A HardOCP három monitorral tesztelt.
-
oPalRx7
aktív tag
válasz
Silentfrog #92 üzenetére
abba még mindig 8500 2 giga vrammal
-
Silentfrog
veterán
válasz
Antarctica #6 üzenetére
Azt mondod akkor,hogy egy 4890 teljesitényú kártya van egy átlagos "Tacsko gazadaságos "gépben?
Ugyan... -
smkb
őstag
Hányj
Ez van, ilyen a világ, ilyenek az emberek. Ha fadarabot tudok eladni jóáron mert az fogy azt adok el... üdvözöllek a fogyasztói társadalomban
Egy termék eladhatóságát, piaci sikerét nem kifejezette a jósága, vagy képességei határozzák meg... marketing és brand, piaci erő ... aztán jöhet a képesség.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
V.Dave
senior tag
6milliárd tranzisztor
-
Angel1981
veterán
válasz
LackoMester #81 üzenetére
Ekkor egyből 3-at, mert (Quad) SLI ugyebár, 1 meg jó lesz tartaléknak!
-
smkb
őstag
Mivel mindektten a "veszik így is" r-re reagáltatok.... nem hinném, hogy kellene magyarázni, hogy mit... egyébkén van egy erős gyanúm, hogy GTX550 is nagyon szépen el fog evezni a GTX560/70/80 sikerein, függetlenül attól, hogy mire is képes valójában... volt erre már példa, hogy nem a legjobb ár/érték arány vga-k fogytak jobban... lásd HD4xxx széria, nem tudták megtörni a 6x-3x piaci részesedés arányt, akármennyire is adta olcsón a VGA-it az AMD...
-
- = Zk = -
félisten
jogos a pont, direkt hangsúlyoztam, hogy nem Árgépes árakat néztem
Részlet a végszó-ból, a 6990 bemutatójából:
" A csúcsteljesítménynek most is megvan a nem éppen alacsony ára. Jelenleg idehaza durván 190 000 forintot kell az adott üzlet pultjára letennünk azért, hogy hazavihessük az új csúcskártyát "Részlet a jelenlegi témainditó cikkből:
" Magyarországon az Asus biztosan forgalmazni fogja a terméket, és a vállalattól származó információk szerint a kiskereskedelmi bruttó ár 189 990 forint "erre értettem azt a 10Ft-ot...
D1rect:
igen. támogatott nézőpont részemről is!... -
Tiszteletes
aktív tag
-
SpeedR
őstag
Marketing szempontból ezek pont irrelevánsak. Ilyesmit vásárolni pedig úgyis csak egy maréknyi ember fog.
A lényeg a márkapresztízs emelése, és az alsóbb kategóriás vga-k terén való térhódítás. Az average joe-k ugyanis legtöbbször nem racionális szempontok alapján vásárolnak. Elég az arcukba tolni tolni egy olyan reklámot, amely szerint xy cég gyártja a világ leggyorsabb kártyáit és ebből máris arra következtetnek, hogy attól a gyártótól kell vásárolni, mert az a kúlabb. -
LackoMester
addikt
Na akkor megyek és veszek is belőle , mert hamara elfogy.
Mekkora marketing szöveg.
Logikus, h. nem egy konténernyit hoznak belőle MO-ra.
Teljesítményileg HD 6990-es szintjén van, bár valami vel gyengébb, ha tehetném inkább a Radeont választanám, de nemtehetem szóval mind1. -
oPalRx7
aktív tag
Én azt nem értem, hogy ha már az oem-ek amugy se számítanak, miért tettek ilyen gyér VRM-et alá, hogy utána ennyire épp hogy nem vérszegény kategóriába kerülhet csak ha TOP ról van szó.
inkább tettek volna egy overkill VRM-et erre is, és csinálták volna meg tuning nélkül 400W tdp környékére amit a lelkes OC-fanatikusok majd felcsavarnak 500 környékére. máris "mindenki boldog" lenne és a kártya tudná azt amit a TOP-tól elvárunk...
így most marad a 6990, ami ha kell belefér a 300W tdp-s oem gépekbe (és garivesztés után máris mehet felfelé), ha meg nem OEM cucc, akkor tekerhetjük a hélium-csap alá
590-et nem tudom elképzelni hogy ln2-vel hatékonyan fogják tuningolni... 1V gpufesszel... -
smkb
őstag
-
smkb
őstag
Melyik NV vga-ra mondtam, hogy gyorsabb valamely AMD-s konkurrensénél, amit nem támasztott alá egy Anand, TPU, Hardvarecanucks, stb teszt? Anand és TPU teszt alapján ezek egy kaptafa. Anand elején van egy jó kis táblázat, ez kb le is fedi a teljesítményt is... nem véletlen vannak oda árazva ahova, annyi max, hogy az NV a Brand értékét egy kicsit az árban is jelzi, és pár %-al többért adja ugyanazt a teljesítményt esetenként. Megteheti, mert veszik így is...
March 2011 Video Card MSRPs
NVIDIA Price AMD
GeForce GTX 590 $700 Radeon HD 6990
GeForce GTX 580 $480
GeForce GTX 570 $320 Radeon HD 6970
GeForce GTX 560 Ti $240 Radeon HD 6950 1GB
$190 Radeon HD 6870
GeForce GTX 460 1GB $160 Radeon HD 6850
GeForce GTX 550 Ti $150
GeForce GTX 460 768MB $130
$110 Radeon HD 5770 -
SpeedR
őstag
-
Angel1981
veterán
válasz
Tiszteletes #67 üzenetére
"Az döntene, hogy ki tud jó ár/érték/teljesítmény arányú VGA-kat gyártani. De "mi" vásárlók szeretünk e-péniszt növelni, és bedőlni a marketingnek."
Azért az ilyen kártyák értékesítésben a piacnak csak elhanyagolható részét teszik ki.
A játékosok nagy része mindig is a középkategória legjobb ár / teljesítmény arányú kártyáját keresik. -
Tiszteletes
aktív tag
Én is azt figyeltem, ahogy egyre nő a kirajzolandó pixelek száma, úgy (ha volt egyáltalán) fogy el a GTX590 előnye a 6990-el szemben.
Az AMD-nek kicsit nagyobb tapasztalata van a 2GPU-s kártyák építésével. Az biztos, hogy azok a dollár 10milliók amiket ezekbe a projektekbe ölnek, egyik vagy másik részről soha nem fognak megtérülni direkt ezeknek a kártyáknak az értékesítéséből. És még azt is kétlem, hogy abban az esetben megtérülhet-e, ha azokat a járulékos tapasztalatszerzéseket is a mérleg serpenyőjébe tesszük, amiket a fejlesztés közben szereztek, és kamatoztatnak majd későbbi produktumaikban.
Ez végletesen leegyszerűsítve egy pengeváltás volt. Győztest hirdetni szerintem hülyeség, bizonyos szempontból mindkét cég csak pénzt veszít a piac hülyesége miatt. Ha mindenki megalapozott IT tapasztalatokkal állna a VGA-vásárláshoz, akkor a kutya nem venne 2GPU-s rendszert, ergó nem is kéne a két csapatnak egymás "hülyeségeire" válaszolni.
Az döntene, hogy ki tud jó ár/érték/teljesítmény arányú VGA-kat gyártani. De "mi" vásárlók szeretünk e-péniszt növelni, és bedőlni a marketingnek.
-
mghltm
addikt
"a kiskereskedelmi bruttó ár 189 990 forint. A gyártó magyarországi képviselete elmondta, hogy érdemes sietni a vásárlással, mivel az ellátás korlátozott lesz."
magyarul 190e a legolcsobb lesz, hiany eseten gondolom emelkedik az ara
-
Angel1981
veterán
válasz
Antarctica #52 üzenetére
Ez ugye költői kérdés volt?
(Mármint PC-s szemmel nézve.) -
KKaresz45
senior tag
607 MHz? Rendesen le kellett fojtani, a GTX 580-on ugyanez a GPU 772 MHz-cel ment. Ehhez képest a 6990-en csak 830-ra kellett visszavenni a 6970-es 880 MHz-éről. Ez 21,4% szemben 5,7%-kal, ha jól számolom.
-
lsc
nagyúr
válasz
- = Zk = - #53 üzenetére
-
válasz
- = Zk = - #53 üzenetére
6990-et lehet venni 'megbízható boltból" 165-170-ért.
Ha 170K-t kiadok egy VGA-ra már nem nevesincskiskerből akarom beszerezni.
(#54) helkis: xbitlabson van 570 SLI
-
SpeedR
őstag
Brutális és értelmetlen is ez a kártya egyszerre. Illetve egy értelme van talán: újra az nV gyártja a leggyorsabb videókártyát mind az egy chipesek, mind a két chipesek között.
-
helkis
veterán
szép. olyan teszt van, ahol 560 sli, illetve 570 sli is van mellettük?
-
Antarctica
tag
Szerintetek mikor jutunk el oda, hogy ne erőből oldjanak meg valamit, hanem ésszerű optimalizálással? Ez a kártya "élő" példa erre...
-
Ic3man
tag
válasz
ZewaDeluxe #28 üzenetére
csak én értelmeztem félre
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Norb3rto
őstag
Következő drivereknél lesz érdekes a teszteket nézni amit a 2magos szörnyekre optimalizálnak
-
Mozsa
tag
A 6990-nél jobban kileng a fail-o-meter.
A techpowerup tesztje szerint, a performance summary összefoglalóban 5 esetben gyorsabb az 590, mint a 6990.
Azt hogy mennyire kapható egyik vagy másik, ne legyél Nostradamus. Én emlékszem az 5970-re is mennyire volt kapható, az országban nem volt egy darab sem. Olvastam akinek 2 hónapra cserélték, mert annyi volt belőle hogy gariba sem jutott.
Szerk: Az 590 ne tuningold, a 6990 meg viheted gariba mert zörög majd a ventije.
-
smkb
őstag
Nincs semmi gond a GTX590-el. Halkabb jóval, mint a HD6990, hűvösebb, nem eszik semmivel sem többet játékok alatti terheléskor, és ugyanannyiba kerül mint a HD6990. Mi a gond? Teljesítményben meg tök egál.
"A jó hőelvezetésre szükség is van, ugyanis a független tesztek szerint GeForce GTX 590 a valaha készült legtöbbet fogyasztó VGA, mely az NVIDIA mérései szerint 365 wattos energiaigénnyel rendelkezik. Ez az érték túlmutat a PCI-SIG 300 wattos határértékén, és a rendszer semmilyen, terhelés mellett alkalmazható energiatakarékossági technológiát nem tartalmaz,"
??????? most vagy én vagyok figyelmetlen, de épphogy nem eszik többet a HD6990-nél köszünhetően a hardveresen beépített OCP-nek.
-
vinibali
őstag
nem a hő miatt durrant el, hanem a nagyfesz miatt, lásd TechpowerUP-os cikk!
-
luw2win
őstag
válasz
Antarctica #6 üzenetére
Csucskartyak sosem csucsulnek egy atlag felhasznalo PC-jbe a megjelenes utan 3 evvel. Gondolj bele, miert venne most valaki egy 7950GX2-t amikor ugyanannyiert kapsz egy modernebb kartyat ami 10ed annyi hot termel es 10ed annyit fogyaszt es meg modernebb is...
Ezek nem pc-be bennem ezek a kukaba par ev mulva. Az ilyen csucskartyak mindig aktualis csucsigenyeket elegitik ki, aki most ezt megveszi jovore megveszi a legujabbat... szerintem ez igy megy -
Devid_81
félisten
"A gyártó magyarországi képviselete elmondta, hogy érdemes sietni a vásárlással, mivel az ellátás korlátozott lesz."
Oké oké, máris megyek vásárolni
Szvsz hamarosan átlépjük az 500Wattos fogyasztást is, nem kell sok generáció már. (sajnos) -
NOD
senior tag
Egyelőre talán van 2-3 teszt és ott egálban vannak......
Na meg tuningban (ha nem döglenek meg a kártyák) akkor valószínuleg oda fog vágni rendesen a 6990-nek.
(#33) Abu85 : Nem tudom minek emelik ref hütéssel 1.2-ig aztán meg csodálkoznak hogy szétmegy. A hő sem tesz neki túl jót, gondolom vízzel simán bírnák az 1.2-öt is. Igyis 1-1.05volt-nál már bírják az 580-ak órajeleit.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát ne növeljék a feszt és a kártya is megmarad.
(#30) A Zéé: A ROP lesz korlátozó tényező. A GF110-ben a resztermotor 32 pixelt csinál órajelenként, de erre 48 blend egységed van. Minél magasabb a felbontás, annál több pixelt kell számolni, vagyis a két érték közötti különbség korlátozó lesz a ROP teljesítményre. Ezért esik komolyan a kártya teljesítménye magas felbontáson és 8x AA-val.
-
oPalRx7
aktív tag
amd 6990 tud 450W tdp-ig menni (nem hivatalosan) és kibírja. gtx590 viszont sorra pukkan el ha 1.2V-os gpu-feszt akarnak rajtuk moddolni
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ZewaDeluxe #28 üzenetére
Aha. Lehetséges. Neked is igazad van a vesszővel kapcsolatban. Javítottam.
-
ZewaDeluxe
tag
..."És a rendszer semmilyen terhelés mellett alkalmazható energiatakarékossági technológiát nem tartalmaz."
Ebből a mondatból, mégpedig úgy, hogy félreértette.
Szerény véleményem szerint a "semmilyen" szó után szerencsés volna egy vessző...
Ic3man: TERHELÉS MELLETT nem lehet változtatni a fogyasztási paramétereken, vagyis nincs olyan lehetőséged, mint a nagy Radeon-nál, ahol kalibrálni lehet a fogyasztást...
...Ha jól értem...
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
Black Dragon #24 üzenetére
már végignéztem 2 tesztet szóval én már túlvagyok rajta
egyik játékban kicsit az egyik jobb másikban meg a másik, kb ugyanaz
-
Mr.Csizmás
titán
értelem a köbön....benchmark scorehuntereknek jó lesz, kb. ennyi
-
mpierre
veterán
Atyaég... kíváncsi leszek, hogy mit tud ilyen órajelekkel elérni... Tuning, ha már ilyen feszeken hozza az órajelet?
Szerk: Tuningolva, már nem is olyan elkeserítő, anélkül cirka egál a 6990-el...
-
ddekany
veterán
Pf... sem ez, sem a 6990 nem ér! Ha át lehet lépni a 300W-ot, akkor akár rakhatnának bele 4 GPU-t... ez így eléggé kétes technikai eredmény. Szóval nagy sajnálom, ezennel mindkét versenyzőt kizártam a versenyből... Ennyi. Tessék továbbhaladni.
-
Angel1981
veterán
válasz
Antarctica #6 üzenetére
Mármint nem EZ, hanem egy ezzel azonos tudású, akkor már középkategóriás kártya.
De azért ne fogadja rá; most, hogy már csak 2 évente van csíkszélesség csökkentés (ami a gyorsulás leglényegesebb pontja), és amilyen a jövője a diszkrét kártyáknak, ez egyáltalán nem biztos. -
shteer
titán
TechpowerUP teszt, lehet szemezgetni
-
lsc
nagyúr
Teszt [link].
-
UnSkilleD
senior tag
tesztek alapján ugyanannyit tud mint a 6990, nem igazán lehet egyértelmű győztest hidetni
-
F e Z o
veterán
Gondolom el is halászta a leggyorsabb VGA címet a HD6990-től.
-
Ic3man
tag
Csak én értettem félre, de nekem az jött le hogy nem lesz órajel csökkentés üresjáratban sem!? Hülye vagyok?
-
Boxi88
őstag
Eeeez azéééért durva... nvidiáéknál gyűjtögetnek...
Én pártatlan vagyok ebben az ati/nvidia kérdésben... de ezután a hír után úgy érzem ez csak valami gyenge próbálkozás ami kellett az ati ellen...
-
Már futok is megvenni...
-
NOD
senior tag
válasz
Antarctica #6 üzenetére
295GTX sincs most senkinek a gépében (és ez még kevésbé lesz kapható).....................
-
Dany007
veterán
"a kiskereskedelmi bruttó ár 189 990 forint. A gyártó magyarországi képviselete elmondta, hogy érdemes sietni a vásárlással, mivel az ellátás korlátozott lesz."
Ezen jót nevettem
Csak nehogy lekéssek róla... Esetleg előrendelést felvesznek?
-
vinibali
őstag
mintha a HD6990-nek nagyobb visszhangja lett volna, engem nagyon nem győztek meg. mindenféle elfogultság nélkül, chipeket gyűjtögetnek mert nem tudnak/akarnak energiatakarékos funkciót beépíteni. 3 kijelző egyszerre hűha
-
Antarctica
tag
Legszebb, hogy ez a kártya 2-3 év múlva egy átlag pc gyomrában fog csücsülni valamely nagy bevásárló központ polcán
-
Angel1981
veterán
Annak ellenére, hogy kis példányszámban készül, viszonylag "olcsó".
Az árazás alapján viszont nem fogja nagyon felülmúlni a 6990-et - ha lenyomja egyáltalán. -
Sondi1986
addikt
Jó marketing! Vegyétek mert elfogy! Persze persze, nem kell bedőlni!
-
Black Dragon
addikt
Brutálisan jól néz ki, és állat a teljesítménye. Giga mega like.
-
BiP
nagyúr
Van benn anyag ...
-
Fr3eWar
őstag
Brutális. Mennyi hő + fogyasztás. Az ára viszont nem vészes. Akinek van pénze pl egy 980X vagy most 990X-es Intel procira annak erre is simán van. Nekem meg se arra se erre, már nem mint ha szükségem is lenne rá..
Új hozzászólás Aktív témák
ph A GeForce GTX 590 a közvetlen konkurenshez hasonlóan két GPU erejét egyesíti.
- Windows 10
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Retró És kuriózum AGP kártyák Eladók !!!
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- AM 5 lapok
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest