Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Megjelenés dátuma 2020, április 15. Megvásárolható 2020, április 24-től .
Új hozzászólás Aktív témák
-
Juhaszatti
addikt
-
Juhaszatti
addikt
-
Juhaszatti
addikt
-
Juhaszatti
addikt
PC-k esetén már 4 éve is 6GB körül volt az átlag, desktopon kicsit felette.
[link]De egyébként nem sok értelme van a PC-s összehasonlításnak, a nagyon eltérő működési elvek miatt. Az én laptopomban 8GB-van, idén éreztem először hogy kifutottam belőle.
Hogy mobilon mi eszik ennyit, arról fogalmam sincs, szerintem jelenleg semmi. Én csak a 3GB esetleges szűkösségéről beszéltem, arról is 3-4-5 éves távlatban. -
Juhaszatti
addikt
Nekem voltak műanyag telefonjaim, és üvegek is. Mindkettő esett már tok nélkül, az üveg megúszta a fürdőszoba kövét karcolás nélkül, de a műanyagnak attól is lepattant a sarka hogy a teraszon ülve, tehát szék magasságból, kicsúszott a zsebemből. Szóval nem ennyire fekete fehér ez, mindkettő sérülékeny (sőt a fém is tud csúnyán nyomódni, horpadni) szerintem sokkal inkább szerencse kérdése a dolog, azé hogy hogyan érkezik le az a telefon.
[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
Azért van egy olyan nézet is, hogy ebben a "sokkal tovább fogja kiszolgálni a tulaját" dologban a hardver lehet a szűk keresztmetszet, a csúcsproci ellenére is. Ha most elég is, 3-4-5 év múlva (ha már sokkal tovább), a 3GB RAM sokaknak szűkös lehet, még iOS-en is.
Persze ne legyen igazam. -
Juhaszatti
addikt
válasz #40993792 #235 üzenetére
Felhasználófüggő a dolog. Én nem 8 Plust használok, a párom viszont igen. A legkevésbé sem tűnne hardcore usernek, mégis ott a kismilló app (közösségi alkalmazások, egy rakás képszerkesztő, webshopok, játékok, stb stb), és soha nem lő ki kézzel semmit a memóriából, minden ott marad amíg a rendszer nem kénytelen takarítani. A legtöbb ember így használja, és ez így is van jól, én sem lövögetem ki kézzel az appokat. Az ilyen felhasználásnál tényleg a minél több annál jobb elve érvényesül, hiszen annál több appot lehet így bent tartani, újratöltés nélkül. Ez még csak nem is rendszerfüggő, még ha maga az iOS természetesen takarékosabb is ilyen téren.
Ha abból indulunk ki hogy valaki sok évre tervez vele, ahogy a kommentből leszűrhető amire reagáltam, biztosan a 3GB lesz előbb kevés, mint az A13-as.Persze tényleg a felhasználói szokásoktól függ a dolog, lehet hogy valaki sokkal kevesebb alkalmazással, vagy akár sokkal több türelemmel, évek múlva is elégedetten fog használni egy 2GB-al szerelt telefont is.
-
Juhaszatti
addikt
válasz nyisziati #228 üzenetére
Ez szubjektív. Neked pl előny a mérete, számomra viszont inkább hátrány, nem én vagyok a célközönsége. Ezért írtam hogy ez nem egyetemesen előny vagy hátrány, hanem egy adott tulajdonsága. A lényeg hogy ezzel az adott tulajdonsággal nincs alternatívája (konkurenciája), annak akinek hasonló méretre lenne szüksége.
[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
A mérete nem előny vagy hátrány, hanem egy adott tulajdonsága, ami miatt konkrétan nincs alternatívája. Akinek ekkora kell, az nem is tud mást választani, van ez és pont, tehát nincs konkurenciája.
Az S10e-t ugye kivezette a Samsung, a Sony nem adott ki semmit az utóbbi időben ebben a méretben, a többiek meg nem is próbálkoznak vele. -
Juhaszatti
addikt
válasz LurkerSheik #211 üzenetére
"Lehet hogy overkill jelenleg az A13 ide, de sok év múlva már nem lesz az, viszont akkor is még egy stabil gép marad majd és a rendszert is könnyebb ‘ugyanarra’ a hardverre optimalizálni."
Ez egyébként tényleg egy tök jó koncepció lenne, főleg hogy Apple léptékkel olcsón valósítják meg. Csak szerintem, ha tényleg sok évvel számolunk, a valóban ütős és jövőálló proci mellől a többi hardver fog elavulni. Kezdve a 3GB RAM-al, ami sajnos már most is érezhetően kevés tud lenni időnként egy XR-ben, vagy 8 Plusban is, nem hogy sok év múlva.
[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
válasz janeszgol #145 üzenetére
Ez a gondolatmenet elég off, és nem is konkrétan neked szól, de a te kommented ütött szöget a fejembe. Nem semmi azért, hogy manapság már 5-6 óra sotot is kevesellünk. 4-5 éve azért ez még biztosan nem volt így a többségnél.
Ahogy nőttek a kijelzőméretek, ahogy egyre nagyobb tepsik lettek a telefonok, úgy lógunk egyre többet rajtuk (sajnos én is). Ráadásul ez az 5-6 óra sot általában 1 napi kijelzőidőt jelent, amibe még durvább belegondolni. Ez azt jelenti hogy napi 5-6 órát aktív a kijelzőnk, ennyit foglalkozunk a telefonnal munka, család, alvás, stb mellett.Egyébként ebből a gondolatmenetből kiindulva ennek a telefonnak a használóit talán kevésbé zavarja a gyengébb akksi. Nem az a célközönsége mint a 6+ colos mobiloknak, amik inkább multimédia fogyasztásra vannak szánva.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest