Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

LOGOUT blog

válasz janos666 #87 üzenetére

Na ha már...

Megnéztem google-el, találtam egy "ending explained" elmélkedést, amiről már beugrott, hogy én automatikusan annyival zártam le, hogy ez az egész Alan story-ja volt egy minimális poénos csavarral.

Alan próbál valami mélyebbet (a tudatalattihoz szólóbbat) alkotni, hogy egy mesén belül elképzelve magát, mint egy másik valóságban létező író próbál írni egy (mesevilágbéli) mesét..., avagy leegyszerűsítve "a játékban minden csak egy álom".

Azt hittem csak annyi a poén, hogy már maga a játék is úgy próbálja mélyebbre húzni a játékost, hogy a története egy íróról szól, aki a történeten belül is egy történeten dolgozik, amit úgy mesél, hogy némileg összefolyik az ő mesés története az ő "valóságával", hátha ettől a játékos élménye is jobban összefolyik ő valóságukkal, miközben a "horror" elemek (félelmek) talán jobban hatnak a tudatalattinkra, és ahogy a játékon beüli karakterünk félhet attól, hogy elveszti majd a fonalat a saját meséje és "valósága" közt, majd mi is így kezdjük érezni magunk (akik a fotelben ülve bámuljuk a kijelzőt), hogy már nem tudjuk, hogy hol ér véget a játék és kezdődik a valóság, úgy érezzük magunk, mint ha nekünk is kezdene elborulni az elménk, hiába tudjuk, hogy csak játszunk, ahogy igazából Alan is tudja, hogy még mindig csak egy regényt ír, nem a "valódi valóságot" írja át.

Lehet, hogy ha nem lettem volna lusta tovább játszani, akkor egyértelműen kiderül, hogy nem. :U

Új hozzászólás Aktív témák