Új hozzászólás Aktív témák
-
Sharkie
csendes tag
Mekkora szemétség a filmeket újra teljes áron eladni DVD-n, Blu-Ray-en, mikor már megvannak VHS-en is...
Kb. ennyi értelme van a HD kiadásokat kritizálni...
-
raskolnikoff
őstag
Énmondjuk csak a PCről tudok nyilatkozni, de már kb 5 éve leszoktam az új játékok figyeléséről mert már akkor nem tudtak semmi olyat felmutatni ami érdekelt volna. Utoljára 2010ben éreztem hogy elegem van és azóta megnyugodtam, nem vizslatom feleslegesen az újdonságokat.
Pl itt az új Wolfenstein, olvasom sok helyen hogy milyen jó. (csak azért amugymert a Return to Castle bundlet imádtam). Valahogy semmi nem késztet hogy megvegyem.Azt meg amiről itt is ír a cikkszerző, nem is kommentálnám
Bár aki most adja a fejét elöször konzol vételre, annak persze jó lehet. Mindig csak az új emberekre fáj a foguk a játékfejlesztőknek. Hát nem is csoda, amennyien már kiábrándultunk
Még annyit, hogy sok játéknál nem biztos hogy ugyanazt az élményt nyújtaná nekem az újragondolt grafika. Diablo2-et el se tudom képzelni
Medal of Honor, stb. Na és a HL-t se.
[ Szerkesztve ]
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
Xerxész
őstag
Azt hiszem, ennek az infónak itt a helye...
Indiana Jones and the Fate of Atlantis Special Edition project
Ez tényleg készül, sőt a készítők felvették a kapcsolatot a Disneyvel, hogy legyen belőle komplett játék. Remélem, hogy sikerrel járnak, mert az egyik legjobb történettel rendelkező kalandjátéknak tartom.
Vannak képek is az eddig elkészült koncepciós rajzokból.[ Szerkesztve ]
-
falijja
őstag
Egy god of war trilogiát eltudnék viselni ps4-en egyikkel sem játszottam még...
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
"Xbox One/PS3" "exklúzív"
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
_Scythe_
aktív tag
Mikor megláttam az írás címét, rögtön izgalomba jöttem, azt hittem, régi játékok HD-sétíseiről van szó, pl: Rock n Roll Racing (most már motor wars, azt hiszem), Street Fighter 2 HD, Strider és társai. Reméltem, hátha találok egy-két számomra ismeretlen HDsített régi kedvencet, de mikor Tomb Raiderről meg Mass Effect(!)-ről olvastam eléggé elkezdett ráncolódni a szemöldököm. Hát ezt meg minek? Ez nekem így tényleg rókabőr. Archon-t, Wizard of Wor-t, és ilyesmiket kellene HDsíteni és szerintem simán lenne közönsége plusz eljutnának olyan generációkhoz is ezek a nagyszerű játékok akikhez már más formában nem is nagyon tudna eljutni. Szerintem mindeni tudna még kb 100 címet mondani, amit szeretne HDsíttetni, de most Master chif 720p helyett 1080p-ben menniy plusz élményt ad..?
-
Ja... Nem tudom, hogy az előző generációs konzolokra írt verziókkal mi volt a helyzet ezen a téren, de PC-n, míg az ME1 nagyon szépen elvan hardware-es EAX5 vagy szoftveres EFX 3D hangzással (az első rész megjelenésekor ezek gyakorlatilag az akkori technológiai csúcsot jelentették a játékok hangzása terén, az ME1 az utolsó játékok egyike volt, ami elmerészkedett eddig a szintig a "PC játék hangválság" előtt, mikor is minden visszahullott 10 évvel korábbi szintre), az ME2 'óborzadáj'. Vízszintes síkban sem helyezi el rendesen a hangforrásokat és semmi dinamikája nincs sem a valós időben feldolgozott effekteknek, de még az előre rögzített ingame cutscen-eknek vagy szó szerinti videóknak sem (kb. úgy pihen a sub a robbanáseffektek közben is, mint ha ki lenne kapcsolva, plusz hangerőt rátolva pedig hallani, hogy szegényes a mély hangok minősége). Az ME3 a kettő közt áll. Az ME1-től gyengébb, de már tűrhető a hangok síkbeli pozicionálása, a spektrum alja pedig nem üres, hanem túlzottan is tolakodó (főleg az ilyen "reaper horn" pl. az álomjelenetekben, vagy a "space boost and space smash" játék közben, akár a szoba padlója is beremeghet úgy, mint ha a szomszédban szabadult volna el a biotic warrior haragja
).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
laceszgamer
addikt
Igen megérdemelnek, csak kicsit más üzleti modell lenne hozzá a reális.
A. Mellékelni valami későbbi játékhoz ajándékként, ilyenre már volt, csak sajna angyon kevés példa.
B. Ha ki is adják, nem teljes árú játékként.Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
parampa
aktív tag
válasz
kraftxld #112 üzenetére
[link] AHH, SHAKE IT BABY !
(#108) laceszgamer
Nem értek egyet. Nagy meló újra feldolgozni 1az1-ben egy mai grafikus motorral. (Cry/Unreal ... engine) . Új részletes karaktermodellek, nagyfelbontású textúrák (itt nem a High Res pakkra gondolok) , újeredeti design. Ezek a játékok legendák, megérdemelnének még 10 év játszatóságot a mai gépeken.(#109) Glenda
vannak játékok, ahol csak egy HD remake kellene, erre kihoznak egy teljesen új valamit, kiveszik a lelkét a játéknak.[ Szerkesztve ]
-
-
Dilikutya
félisten
A Diablo 3 sima folytatás lett a kornak megfelelő grafikával. HC játékosoknak ott az eredeti Diablo 2.
A Quake 3 szerintem jó úgy, ahogy van, ráadásul a Steam-es simán megy Win 8.1 alatt is.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Glenda
addikt
válasz
laceszgamer #108 üzenetére
Igazából nem érdekel. Mivel nincs meg sok játék esetén az eredeti verzió, ezért ezt veszem majd meg, digitálisan. Ha meg megvan, játszod azt, ezt meg nem veszed meg. Nem értem mi a probléma.
Illetve de, például az, hogy a id Software nem adja ki a Q3(T)A HD verzióját. Meg az, hogy vannak játékok, ahol csak egy HD remake kellene, erre kihoznak egy teljesen új valamit, kiveszik a lelkét a játéknak. Bár nekem tetszett, a hardcore Diablo fanok panaszkodtak erre a harmadik résszel kapcsolatban. Egy HD rerelease kielégítette volna az igényeiket.
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
laceszgamer
addikt
HD remake... = Kevés munkával még egy adag pénz lehúzása és jóformán még nagy energia sem kell hozzá.
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
fpeter07
veterán
Egyetlen játékot vettem meg eddig teljes áron. (ha az Orange Box egynek számít) Ha konzolon játszanék, valószínűleg elsősorban a használt piacban gondolkodnék, mondjuk mostanság a PS3-as játékok ára is leesett.
A HD felbontás nem tesz egy játékot jobbá, ugyanakkor nem lehet elrontani sem. -
krynn sorozat. pool of darkness/radiance, meg a többi tsr liszenszes ad&d játék. eye of the beholder. dark sun. savage frontier. ravenloft. al-quadim. dragon strike. magic candle. wizardy és m&m (nem a heroes) sorozatok. the elder scrolls sorozat a spinoffokkal. ultima. bard's tale (nem a remake, az másmiért jó). heroes' quest aka quest for glory sorozat. krondor sorozat.
és ez csak a crpg volt, ide pakolhatnék még kismillió másik játékot is más műfajokból. pl. a kalandjátékok mára kompletten kihaltak, pedig annak idején abszolút meghatározók voltak, és nagyon beteg alkotások is születtek, pl. monkey island, maniac mansion, stb.
aztán a szimulátor játékok, elite, space rogue, privateer, inca, freelancer, freespace, x széria, x-wing és tie fighter játékok, nem véletlenül készülget ezekből több is jelenleg.
reggelig sorolhatnám.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Golden Axe? Street Fighter? Double Dragon? Doom? Ezekből szeretnék végre HD újrakiadást látni! Én hajlandó lennék még egy új konzolra is beruházni ezekért.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
boost
addikt
Szerintem amiket ide beirunk, azokat biztos szívesen látnánk HD verzióban, mert szép emlékek kötnek hozzá, ennek ellenére nem hiszem, hogy újra végigjátszanánk őket.
Újrakiadás azokból a játékokból jó, amiről lemaradtunk, és van annyira tartós, hogy még most is jó legyen végigjátszani.
-
mad1
veterán
Lehetne ezutan olyan hir hogy "te mit szeretnel hd ban ujrajatszani?"
Jonnenek am a kivansaglistak mindenkitolNe szemetelj ! = Steam
-
Mokó
aktív tag
Gta III és Vice City-t szeretnék durván feljavitva.Ja meg NFS III és Porsche Unleashedet,a Doom2-ről nem is beszélve....
-
parampa
aktív tag
X-COM: UFO Defense (1994, Mythos Games & MicroProse)
Duke Nukem 3D (1996, 3D Realms)
Mafia: The City of Lost Heaven (2002, Illusion Softworks)
-
mrhitoshi
veterán
Beyond: Two Souls, és Uncharted 1-2 érdekelne, a többit még már végigtoltam, felesleges.
PS4
-
Glenda
addikt
-
KisDre
senior tag
Mikor megláttam a cikk címét, én 3 címre gondoltam amik jönnek vagy kijöttek HD-sítve:
Fable 1
AgeOfEmpires 2
RiseOfNations[ Szerkesztve ]
KisDre.artstation.com
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Feketelaszlo #44 üzenetére
Az utolsó classic patch (1.06b) asszem 2001-es. LOD-ra bőven elég a 320x200 is, még sok is.
-
Na ha már...
Megnéztem google-el, találtam egy "ending explained" elmélkedést, amiről már beugrott, hogy én automatikusan annyival zártam le, hogy ez az egész Alan story-ja volt egy minimális poénos csavarral.
Alan próbál valami mélyebbet (a tudatalattihoz szólóbbat) alkotni, hogy egy mesén belül elképzelve magát, mint egy másik valóságban létező író próbál írni egy (mesevilágbéli) mesét..., avagy leegyszerűsítve "a játékban minden csak egy álom".
Azt hittem csak annyi a poén, hogy már maga a játék is úgy próbálja mélyebbre húzni a játékost, hogy a története egy íróról szól, aki a történeten belül is egy történeten dolgozik, amit úgy mesél, hogy némileg összefolyik az ő mesés története az ő "valóságával", hátha ettől a játékos élménye is jobban összefolyik ő valóságukkal, miközben a "horror" elemek (félelmek) talán jobban hatnak a tudatalattinkra, és ahogy a játékon beüli karakterünk félhet attól, hogy elveszti majd a fonalat a saját meséje és "valósága" közt, majd mi is így kezdjük érezni magunk (akik a fotelben ülve bámuljuk a kijelzőt), hogy már nem tudjuk, hogy hol ér véget a játék és kezdődik a valóság, úgy érezzük magunk, mint ha nekünk is kezdene elborulni az elménk, hiába tudjuk, hogy csak játszunk, ahogy igazából Alan is tudja, hogy még mindig csak egy regényt ír, nem a "valódi valóságot" írja át.
Lehet, hogy ha nem lettem volna lusta tovább játszani, akkor egyértelműen kiderül, hogy nem.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Minden benne volt egy "fullextrás" steam-es csomagban, de csak az alapjáték fő történeti szálát játszottam, illetve esetleg annyi extrát, ami integrálódik ebbe, ami külön indítható, azt már nem.
Engem annyira kötött le, hogy őszintén szólva már nem is emlékszem, hogy mi lett a vége, csak arra, hogy egyáltalán nem lepődtem meg rajta.
-
Glenda
addikt
Szerintem a történet zseniális, a végén nem számítottam arra a csavarra. A játékmenet is jó, az eleje valóban kicsit unalmasabb, de utána beindul. Amikor életrekel a híd, amikor a szinpadon gyilkolod az árnyékokat, a madarak...persze sokat számít az, ha megvannak a referenciák -- Ragyogás, Madarak, Twin Peaks.
Ja és az nem kiegészítő, hanem spinoff, hacsak nem a két DLC küldetésre gondolsz.
[ Szerkesztve ]
-
Én Humble Bundle-ön vettem meg pár dollárért kiegészítővel együtt.
Nem volt rossz, de közel sem kötött le annyira, mint a megjelenés előtt vártam, a kiegészítőhöz pedig hozzá sem nyúltam.
A történet érdekes volt, de a játékmenet unalmas és összességében már előbbi sem forrta ki magát akkorára, mint menet közben reméltem.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Glenda
addikt
Ott volt az Alan Wake innovatív játéknak. Minőségi is volt. Én kétszer megvettem (dobozos standard + digital deluxe), de rajtam kívül valószínűleg nem sokan, mivel nem váltotta be a reményeket. Bedobozolták az egészet, és elmentek Quantum Breaket fejleszteni.
Aztán ott a Dice, sablon lővöldözés, tizenötmillió DLC, viszik az emberek.
Ezek után csinálj innovatív címet.Játékoknál szerintem kell. Az AoE és az AoM HD-t is meg fogom venni, amint lemegy az ára értelmes szintre.
-
Minél régebbi egy cím, annál több munka belőle remake-t készíteni, erre pedig csak pár cég hajlandó, pl a Nintendo. Ráadásul ilyen régi címeknél már se a fejlesztő, se az eredeti kiadó nem létezik, a jogok meg ki tudja kinél vannak.
@orichalcos: ne is legyen
Ott ráadásul még előre renderelt hátterek voltak, na az mennyi meló lenne most újra megcsinálni, a teljesen 3D-s FF X-et is hány évig csinálták...
[ Szerkesztve ]
A Slime draws near! Command?
-
mephi666
nagyúr
tudom, nem kívánságműsor, de kérek:
undying, blood1+2, sin, system shock2, stonekeep, redneck rampage, deus ex1, unreal1 hd remake-et...
nem értem én sem, miért kell pár éves címeket elővenni, ahelyett hogy messzebbre nyúlnának vissza és fergeteges sztorival rendelkező játékokat ismertetnének meg a nagyközönséggel (pl undying... nálam ez a best, sztorit tekintve ss2 mellett)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
sad_Vamp
őstag
Tisztában voltam vele, japán színészt -aktuálisat- egyet sem tudtam mondani hirtelen
Aki eszembe jutott az a side szerepet kapott az uccsó szamurájban, de nem tudom a nevét. És nem is ez volt a mondandó lényege, hanem hogy nem kell mindnet újra kiadni, meg újra forgatni, mert nincs rá szükség.
Biztos hogy az, valakinek bárki lehet ismerős
nekem ő nem ismerős
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
MageRG
addikt
Addig amíg nem azt teszik, amit Lucas bácsi tett az eredeti Star Wars trilógiával, felőlem HD-síthetnek dögivel.
"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
BulletBill27
aktív tag
Most a HD-sítás megy, majd jön a 4K-sítás, aztán a 8K-sítás. ásítós szmájli
-
sad_Vamp
őstag
Az a baj hogy én megnéztem az 1961 Yojimbo-t is fogalmam sincs, hogy ki az a Toshiro Mifune de azt tudom hogy nem igénylem, hogy újra forgassák/gondolják és berakják helyette Jet Li-t (vagy mittomén milyen ázsia szinészek futnak most) mert abban a filmben jól helyt állt az illető. Az Emlékmás pl érdekes volt újragondolva, de nem mondanám, hogy jobb. És szerintem nem kevesen őrjöngenének a dühtől, ha pl bejelentenének egy Matrix reboot-ot.
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
boost
addikt
De ha te láttad a 98-as Godzilla filmet, mikor megjelent, akkor legalább 14-18 voltál. A mostani 14-18 évesek akkor születtek meg. Nekik érthető, hogy újra elkészítik a Godzilla filmet, új kiadásban, új színészkedvencekkel. Nekik Matthew Broderick vagy Jean Reno két öreg fasz, semmit se jelent nekik. Nekem anno két nagy ikon volt. Főleg Reno.
-
sad_Vamp
őstag
ez rendben de számolsz?!
18év -> 3x év ennyi telt el, ennyi idő után újra lehet mondani egy sztorit, de 5 meg 10 évenkénet?! WTF?!
A godzillákat is nyomtaák a 20-30-as években azátn 98ban volt ugye a nagy godzilla film, most meg megint új....
azért 20-25évet illene kivárni nem?
-
válasz
Dilikutya #65 üzenetére
az értelme, hogy a pc-sek ne azért sírjanak, hogy őket miért hagyják ki a buliból. viszonylag kevés erőforrást köt le, hogy pc-re is megcsinálják, mivel a nextgen kaidások miatt amúgy is hozzányúlnak a játékhoz, a szükséges pc-specifikus fejlesztéseket pedig feltehetően át tudják emelni a már készülő triad warsból, szóval miért ne?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Dilikutya
félisten
Egy Sleeping Dogs-on mit hádésítenek PC-re? Mert az tudtommal arra is kijön. Két éves sincs a játék, nagyobb, szebb textúrákat aligha tesznek bele, feltételezem, 2K-4K felbontásra is elegendőek. A motort nem nagyon fogják két éves játéknál megpiszkálni. A PS4/XboX One kiadásnak legalább van értelme.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
dani3l
őstag
De miert fizetned ki ketszer?
Ha megvetted az elözö generaciora es megveszed a következöre is ugyan azt, akkor az a te hülyeseged, mar bocs. Ha meg nem, akkor meg nem mindegy? Annak jo, aki a nextgennel kezdi a palyafutasat es nem akar elmulasztani egy csomo klasszikus cimet.
Önmagaban semmi baj nem lenne az ujrakiadasokkal, amennyiben nem az uj jatekok rovasara menne a dolog..
Söt, ha korrektebb a kiado, meg az is lehet, hogy egy több-reszes sorozat összes reszet minden extraval egy pakkban adja ki felujitva, nem kell külön mindent ujra megvenni..
[ Szerkesztve ]
-
Lomha 8V
addikt
Nem tudom, nekem nincs bajom a HD változatokkal, sőt. Kimondottan örülök nekik. Sokszor jártam úgy, hogy elővettem egy régebbi, nagy nevet és bizony csúnyán eljárt felette az idő. Pedig nem vagyok grafika troll, csak egyszerűen az ember hozzászokik a szép dolgokhoz. A szokásos sablondumát tudom nyomni, de még mindig ez a legnagyobb igazság: Akinek nem tetszik, ne vegye meg.
-
boost
addikt
Na jó, de ez nem is neked van. Ez annak van, aki még nem játszott vele. Annak meg sokkal többet ér, mint egy sima PSN bénaság. Másrészt magamról tudom, hogy a teljes ár komoly húzóerő egy játék végigvitelében.
Persze ez személyfüggő. Ocarina is teljes árú kaidás, nem egy olcsósított HD kiadás.
[ Szerkesztve ]
-
-
boost
addikt
"a felújítás valami beteges mánia most az USAban. "
Most?
Gondoltad volna, hogy a hogy a klasszikus BenHur film is egy remake, az 1925-ös BenHur feldolgozása? (Pl a lovaskocsiverseny is onnan lett 1:1-be átemelve). Az pedig a 1907-es BenHur film feldolgozása volt.
Minden filmet feldolgoznak, ez teljesen normális. Ahogy újra kiadnak, ha jön egy új technológia. A VHS után a DVD, utána a BluRay, stb...
Ugyanez van a videójátékoknál. Sokaknak már nincs PS3uk, nem is lesz, de a kiadók a szellemi terméket szeretnék továbbadni, tovább eladni
, ezért kiadják új platformokra is.
[ Szerkesztve ]
-
sultansmith
senior tag
nem kell megvenni. amugy is, ha pc-d van, tok feleslegesek ezek a modok, mert mar reg kesz vannak...
Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
Az utóbbi időben játszottam pár ilyen HD/Remaster/3D kiadással: Okami, Beyond Good & Evil, Wind Waker, Ocarina of Time, Ico & Shadow of the Colossus. Elég változó a minőségük és nagyon látszik a végterméken, hogy mennyi időt és energiát is szánt a készítő az újrakiadásra, talán a legjobb példa a Wind Waker HD, ahol nem csak a felbontást növelték meg, hanem ténylegesen újraalkották a játékot és bele is nyúltak ott, ahol kellett.
A Slime draws near! Command?
-
Romvr
őstag
Igazad van, már el is felejtettem hogy UE3-as motorral működött. Ha rátolnának egy frissített UE3.x-et annak minden extrájával, vagy ne-adjisten egy UE4-et... pont nemrég néztem meg az UE4 Caves (vagy mi) techdemóját és pár részen komolyan néz ki. Na azzal egy ME1-2-3... szerintem kasszasiker volna. Persze úgy hogy a már kiadott DLC-ket is integrálnák.
UE4 + HD textúrák, tesszellácó, shaderek, esetleg a mozgás animációkon is csiszolnának egy kicsit és kész is a ME4
Szép dolog az álmodozás..."(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Egon
nagyúr
Felemás érzéseim vannak ezzel a trenddel kapcsolatban - de inkább a negatív érzések dominálnak.
Egyrészt csak olyan esetben látnám értelmét és létjogosultságát ezeknek az újrakiadásoknak, ha valami többletet is kapnánk az eredeti verzióhoz képest: javított textúrákat, akármit; másrészt (és/vagy) akkor jönnének jól a HD-verziók, ha olyan játékok új oprendszerek alatti kompatibilitására gyúrnának, amelyek problémásak ilyen szempontból. Annak nem sok értelme van, hogy egy Win7 alatt tökéletesen működő, némi .ini-turkálással nagy felbontásra is rávehető játékot "HD-sítsenek"...
Az meg külön abszurd, hogy pl. az AoM HD-ban olyan hibákat tapasztalok, amelyek sosem voltak jellemzők az eredeti verzióra..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
törölt tag
Semmi gondom vele, amig nem más projektek rovására megy.
-
sad_Vamp
őstag
A szomorú az, hogy ez a felújítás valami beteges mánia most az USAban. Filmeknél is a reboot rebootjának a rebootja megy! ( pl spiderman, fantastic four)
Kérdem én: minek?!
Játékoknál sem igazán kéne?! Hol vannak az ínnóvatőr játékok, mint anno a Farenheit volt?
-
Akkor neked is: [link]
De összességében tényleg szép, főleg korához képest az ME1.Amúgy nem hiszem, hogy Frostbite-al jönne, inkább csak egy friss Unreal 3.x build-al. Egy teljesen új, egymástól függetlenül fejlesztett motorra átültetni biztos sokkal komolyabb munka. Vagy ha nagyon összecsapják, akkor érzékelhetően megváltozhat tőle nem csak a látvány (nem feltétlenül csak előnyére), de még a játékmenet is, ha pl. hirtelen drasztikusan másképp működne az AI (mert mondjuk mindkét kiadáshoz az engine részeként kapott alapot használták kisebb-nagyobb [remaster verzió esetén inkább kisebb] módosításokkal, amik teljesen más elveken működtek), akkor horror nehézzé vagy gyermekjátékká válhatna egy-egy szituáció.
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
Az új motorra átültetve látnám értelmét, simán kiadnék érte még 1x annyit mint az előző részekért (plusz DLCk), de ha csak nyomnak rá egy HD-texture-pack-ot meg hozzá egy Patch-t akkor max Steam Salse-es akcióban, vagy Humble Bundle.
Amúgy valóban még a mai napig is szép a Mass Effect. Ezt kb olyan meglepetésként láttam a listában mint a Metro 2033-at és a Last Light-ot. Azt HD-sítani? Hova? Hisz a legszebb játékok listáján mind a kettő benne van a TOP10-ben."(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
mettek
addikt
Erre aztán büszke lehet mindkét konzolgyártó hogy 2014ben sikerül hd-t előállítani, amikor a hd tv-k már 7-8 éve forgalomban vannak.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Csorbi
addikt
Ezt kéne már nagyon sürgősen felújítani: Star Wars: X-Wing vs. TIE-Fighter
De sokat nyüstöltem én ezt középiskolás koromban...
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Dr. Akula #39 üzenetére
Dio 2 HD? Nem valószínű, a Blizzardnak más az elképzelése a brandjeiről, apróbb hibajavítások még nem régiben is jöttek, az utolsó patch 2011-es, a ladderek is élnek - szóval a játék még bőven aktív. Különben nekem szimpibb is, mikor egy csapat 5-6 (vagy esetleg 8-10) év után is törődik a játékosbázissal, a kompatibilitási problémákat szerintem a fejlesztő kötelessége lenne megoldani újrakiadás/felújított változat nélkül is (PC-n). Csak mert nagyon sok HD verziónál ez volt az egyik legfőbb ok, amiért újra elővették a játékot.
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
+1.
Soha nem lesz vége.
De talán annyira nem is gond. Inkább ez mint a rókabőr.
És mivel egy játéknál őrültjó a story,(pl Last of us) akár több generáción is jöhetne a "grafikai frissítés". Ami jó az jó"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
A HALO-val én is hasonlóan vagyok, de talán még az ME-HD is jó kifogás lenne arra, hogy x. alkalommal is végigjátsszam az elejétől. De utóbbi pl. csakis akkor, ha a HALO-hoz hasonlóan egy játék áráért adnák a hármat, méghozzá úgy, hogy minden egyes rész minden létező DLC-je integrálva lenne (lehetőleg még az előrendelői és promóciós extrák is, de minimum az összes story DLC ; Viszont jó lenne, ha szabadon lehetne a menüben választani hagyományos és EC befejezések közt!). Bár másképp nem is tudom hogy működhetne, mert a régi verzió DLC-i nyilván inkompatibilisek lennének, az pedig nagyon fura lenne, ha a story DLC-k tartalma mind kimaradna.
-
Polllen
nagyúr
Ez egy olyan trend, ami ellen egyféleképpen lehetne védekezni. Nem vásárlással. Ez viszont nem fog megtörténni, hiszen mindig van új generáció, aki most kezdi vagy régi motoros, aki még nem játszott vele, így mindig lesz, aki megveszi... Akkor fog változni, ha visszaesik a kereslet.
De pl. magamból kiindulva, a konzol exkluzívok nálam teljesen kimaradtak eddig. Na most egy Halo szériát szívesen végigcsapatnék normális grafon. Igaz ez a gears of war-ra is. (már ha veszek one-t vagy ps4-t)
Így én annyira nem dőlök a kardomba a hd-sítés miatt. max amit már láttam (ME trilógia) az skip és ennyi."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Dr. Akula
félisten
Sztem jók ezek, mert legalább vannak, megvenni nem kötelező. Én pl. a Diablo 2 classicból meg Populous 1-ből szeretnék egy HD kiadást. Amelyik nem éri meg az árát, arra meg úgyis ott az alternatív beszerzési forrás, mint eddig, mindenki eldöntheti mennyit fizet érte, de legalább van miért fizetni.
-
-
djculture
félisten
Mert újra el lehet érte a teljes árat kérni... Én eddig egy normális hd-s kiadást láttam amin tényleg dolgoztak is nem csak széthúzták a textúrákat. Mint az age of empires 2 hd-nél aminél maradt minden idegesítő hülyeség ugyanúgy mint a régibe. Az egységek útvonal keresése már annak idején is agyamra ment pl..
[ Szerkesztve ]
-
tatararpad
őstag
Nem bánnám ha ezek a felújított változatok kijönnének PC-re is majd.
-
ha valaki kis változtatást akar, akkor arra ott vannak a modok. 5+ éves játékokhoz csillió van fent akár még a hivatalos fórumokon. az pedig nem minimális változtatás, hogy ugyanaz a szoftver egy másik platformon is fusson. az egy másik szoftver.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Gergosz2
veterán
Call of Duty: Modern Warfare trilógia
Gondolom kérnek érte 60 $ t-t meg küldenek hozzá egy kamion DLC-t is. Pcre a trilógia utolsó két részét IWnet meg mindenféle ökörség nélkül kéne kiadniuk, visszaadni a helyet a dedikált szervereknek. Úgy még talán maradandó is lenne a játék.Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
Ryder62
őstag
Mass Effect trilógiát mi a búbánatért kéne felújítani?
-
Hiftu
senior tag
5+ éves legacy kódban túrkálás nem jó.
A vevő szempontjából viszont nem érdekes,
hogy mit kell balfaszkodni, mire helyrekalapálja az ember.Ha a vevő csak minimális változást lát, akkor neki nem nagyon éri meg.
Itt jön a lényeg:
Ha a kedves vevőnek nem éri meg, akkor ne vegyétek meg!
Ez is egy jelzés lenne a fejlesztőknek. Főleg, ha buknak vele.
Gyorsan leszokna róla az ipar.Tehát:
Szavazz a (csukott) pénztárcáddal. És vegyél meg mást.[ Szerkesztve ]
Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
Dexar007
veterán
Ez a japan csaj enyhen ijeszto volt.
Give me your cum,bull!
-
boost
addikt
A sorozatok HD kiadásítása, mint pl a Halo Master Cheif Collection remek ötlet. (Főleg, hogy 1 játék áráért megkapod mind a 4 részt, az összes multis pályával) Jöhetne egy Uncharted HD Collection is. De hogy pl a LastofUst HD-sítják, ami tavaly jelent meg, vagy a TombRaider-t, az elég fura. De végülis a multiplatform címek is több generációra jönnek. Most mindegy, hogy utólag HD-sítják, vagy megjelenéskor.
Amit kicsit sajnálok, de tudom, hogy ez a velejárója, hogy ilyenkor (amikor nem a nekem megfelelő címet HD-sítik
) a stúdiók ezekkel foglalkoznak, és nem új játékok dolgoznak.
-
Thodeus
aktív tag
Én pl. egy ps 4-re átültetett uncharted trilógiának örülnék, meg egy god of warnak is.
-
ha már azt gondoljuk, milyen copypaste meló egy 5+ éves legacy kódban való turkálás, mielőtt leírjuk, kérdezzünk meg valakit arról, aki már csinált ilyet, mielőtt leírnánk. mondjuk mint mindent, ezt is meg lehet csinálni trógerul is, kb. ahogy a cikkíró elképzelte, és akkor a végeredmény is az lesz.
-
kpal
nagyúr
Régi Quake részek is jöhetnek
-
Xaels
félisten
Engem nem zavar. PS3-ra is több HD Collection-t vettem így rengeteg jó játékot tudtam bepótolni és nem egyszer volt, hogy az amúgy sem magas bolti árban(2.000-3.000) több játék is volt. Sajnos azóta anyagi okokból el kellett adnom. Ha sikerül PS4-et vennem akkor tuti, hogy itt is lesz 1-2 ilyen széria amit beújítok, max várok velük pár hónapot amíg jó árban lesznek.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Hiftu
senior tag
Nem a HD kiadás az elkorcsosulás csúcsa.
Van ennél sokkal durvább dolog:
* előrendelés: általában kicsit illetve nagyot hazudva a hype-ot kihasználva próbálják kihúzni a zsebedből a pénzt. (Két jó példa: Alien - Colonial Marines, Watch_dogs)
* béta/alfa hozzáférést pénzért áruló fejlesztők/kiadók: semmi garancia nincs arra, hogy valaha is befejeződik a projekt, illetve, hogy mi is lesz benne. Ami hibát találnak a kritikusok azt nem lehet kritizálni, mert béta még. Viszont in-game bolt már működik és költheted a pénzed.
* steamre felrakni a 300 éves játékodat és 2014-es kiadásúnak hazudni.
Az ok, amiért ezek létezhetnek:
A sok barom felhasználó aki előrendel, béta hozzáférést vesz.
Illetve a steam, hogy nem pucolja ki a rendszerét...Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
Apollyon
Korrektor
Én egy UT99 újrakiadásnak biztos örülnék. HD textúrákkal, mondjuk UEngine2-es motorral is már boldog lennék. De őszintén szólva a software rendering-es pixelháborúnak is megvan a maga varázsa
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
FLATRONW
őstag
Szerintem semmi gusztustalan nincs abban, hogy teljes áron adják ezeket a felújított változatokat. Ezek elsősorban nem azoknak készül, akik már rendelkeznek az előző generációs változattal. A konzol tulajdonosok pedig mindig azt hangoztatják, hogy nem számít a sebesség és a grafika, tehát még annak veszélye sem fenyegeti őket, hogy vágynának az új kiadásra. Hogyha pedig már rendelkeznek egy új konzollal, akkor gondolom amúgy sem olyan címekre vágynak, ami már megvan nekik.
-
Glenda
addikt
Hajrá. Akkor ne add el az Xbox1-et, se a 360-at, az eredeti Halo részeket tudod azokon játszani, eredeti felbontásban és grafikán. Nem kényszerít senki se a megvételre.
Szánalmas és undorító amit egyesek csinálnak. Etikátlan egy lehetőséget fikázni. Ami adott esetben (fenti példa) meg tudja könnyíteni az életed.
-
Puma K
nagyúr
Erre gondolsz? Age of Empires II HD
Én amúgy egy Mafia első része HD verziót igazán el tudnék viselni
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
xtremez
aktív tag
Én örülök nagyon ezeknek a hd vagy remastered,definitive kiadásoknak!
Jöjjenek csak minél jobb minőségben! -
Televan74
nagyúr
Nincs új a nap alatt,de legalább is kevés. Ezért jönnek a régi kedvencek HD kiadásai.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Rabbitf_24
addikt
Örülnék egy jobb GT-nak vagy egy God of war trilógiának....
-
Trevize1987
aktív tag
A kérdés inkább az, hogy miért kellett a végére beilleszteni azt a kis kancsal japán lányt. Ez az amit meg kell fejteni.
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Bad Pritt
félisten
Igen, mintha a kettő között nem lenne normális élet. Vannak a kis gagyi indie-k, amikkel el lehet szórakozni, meg kellenek a nagyon gyönyörű, simaképű AAA címek. Épp csak a kettő között van a játékok 80%-a.
Remélem amúgy nem csattannak rá úgy az emberek erre a Halo-ra, mert eléggé precedens értékű lenne, látnák a cégek, hogy megéri a régi játékokat leporolni és jönne egy még nagyobb remake hullám. innováció megállna, vagy legalábbis visszaesne, blablabla... ismerjük a Ragnarok forgatókönyvét.
Meg alapból, mekkora szégyen már a korábbi sikerrészek feltupírozott változatával kezdeni pont a Halo-t az új generáción?Ez annyira lelombozó és tiszteletlen hozzáállás szerintem.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
SamWarrick
csendes tag
Homeworld 1/2 is úton van.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Bad Pritt #11 üzenetére
Naná hogy system seller lesz, Halo mindig is a legnagyobb MS cim volt.
"Ez csak azért jutott eszembe, mert annyira hihetetlen számomra ez a graf fétis, a számok bűvölete, 1080p, 60 fps, úúú, mégsem, akkor ez egy szarhugyfos..."
Ez már csak azért is érdekes, mert a pixeles játékokért meg oda van mindenki. (Fez és társai)
Live-Die-Respawn
-
Bad Pritt
félisten
Hát én nem tudom, majd elválik. Szerinted system seller lesz?
Ez csak azért jutott eszembe, mert annyira hihetetlen számomra ez a graf fétis, a számok bűvölete, 1080p, 60 fps, úúú, mégsem, akkor ez egy szarhugyfos...
Plusz el voltak ájulva az emberek mindenhol ettől a Master Chief Collectiontől, én meg csak néztem, basszus, hogy komolyan el lehet adni a népnek egy kollekciót 4 játékkal, amiknek az átlagéletkora 7 év, az agyonhypeolt új generációra? Ugyanaz a játék, mint anno, csak felcuccolták a grafikát, hogy a vérpisták szemét ne nyomja ki.Elég wtf szerintem ez a hozzáállás a gyártók részéről és a közönség részéről, hogy bekajálja...
Meg úgy unblokk wtf ez a gen, nem jó értelemben, de inkább el sem kezdem, csak jönne a flame-háború.
Amúgy sidenote, de mégis kapcsolódik: sosem voltam Nintendo fan, N64 óta viszont játszottam minden konzoljukkal és nekem olyan jó látni azt a pozitív értelemben vett gyermeki lelkesedést, amit az N-fanok éreznek a játékaik iránt, hogy az hihetetlen. És ott nem a sírás megy az fps-en meg a felbontáson, hanem rendes diskurzus arról, milyen fasza ötlet fonalból megcsinálni az új Kirbyt meg effélék.
Teljesen más világ.
[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
myckey
veterán
adna az ég egy KOTOR HD kiadást
sírnék az örömtől
ideje már felébredni, kezdi a meccset
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
mad1
veterán
Mgs 1 nek volt textura javitasa gc-n de tudtommal nincs a hd collectionban...de hogy miert..
Uncharted,last of us ezert mar elgondolkozok 1 ps4en es az uncharted 4 alapjaban vonzo szamomra.
Szoval sok esetben jonak tunik ,de pl nem tudom minek feldolgozni a sleeping dogs ot ?Attol nem lesz nagyobb siker sztem.Ne szemetelj ! = Steam
-
Bad Pritt
félisten
Ezzel a Master Chief Collectionnel csak egy a bajom: hogy ezzel nyitottak. Ha előbb lenne új Halo cím az új konzolra és annak az új motorját használnák fel a régiek felújítására, akkor nagyon jó lenne és akik újonnan csatlakoznak be, azoknak minőségi élményben lesz részük.
Viszont mivel egy év múlva érkezik az új rész, ami vélhetően nagyságrendekkel szebb lesz ezeknél, ezért szvsz az utókor csak mint takaros remastered (érted) verzióra fog emlékezni erre a csokorra.
Nem mellesleg ha objektívan szemléljük, akkor az itteni Halo 1 és az Anniversary között alig van különbség, a 2 meg a 3 észrevehető, a 4-nél én megint nem éreztem olyan nagy változást. Nem tudom, hány olyan ONE-tulaj lehet, akinek nem volt 360-ja vagy nem volt rá Halo-ja, de ez max nekik szól, az én szememben szörnyű rókabőr és presztízsvesztés.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Agostino
addikt
aoe2 jöhet bármikor. csak ilyenkor megindul a vezérhangya is a fejlesztőkben és nem állnak meg, hanem belekutyulnak másba is, amibe nem kellene
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
CocooN-z
őstag
Ez miért is baj? Sztem ez jó dolog, és nem rókabőr...annyira. Akinek nem volt előző generáció, az megkapja újonnan az új gépén. Érthető hogy hisztis az akinek nem olyan szép az előző generációján, meg nem hatvanefpées négyká, de ha meg nem jelenne meg, a NextGen konzol tulaj meg csak emiatt vegyen egy előző generációt is? Ez barátibb.... najó valahol tényleg rókabőr
[ Szerkesztve ]
BRSZK 10.0 - 2025.06.07-09. !!!
-
NandoXXL
senior tag
Szánalmas, és undorító amit csinálnak. Etikátlan, kétszer kifizettetni valamit.
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Hiszen gondoljunk csak bele, mit takar valójában a HD-sítés? Magasabb natív felbontást, megnövelt FPS-számot, javított textúrákat, szebb effekteket"
Azért vannak kivételek, amikor nem csak egy szimpla HD portot kap az ember, hanem pl vadiúj motort. Ennek egyik(!) legjobb példája a Halo Combat Evolved Anniversary.
Nincs gond szerintem a HD kiadásokkal, ha azok valóban normális felújítások, és nem csak fullHD-ba húzott vackok(mint pl Metal Gear Solid HD collection. Amik alapból nagyon jó játékok, de csak HD-ba húzták őket).
Vélhetőleg a Master Chief Halo Collection is minőségi lesz. Amúgy értem én a problémát, itt vannak az új gépek, és többnyire régi címekkel próbálják meg eladni őket. Na ez a baj valóban.Live-Die-Respawn
-
gyáliSanyi
őstag
A trilógiák jöhetnek felújítva, ott legalább több tartalmat kapunk.
Az, hogy még egy bőrt lehúznak az új konzolokon ugyanazzal az egy játékkal az már üzleti nyerészkedés.Live poor, die rich.
Új hozzászólás Aktív témák
gp Egyre-másra jönnek a "HD-sített" játékok, amik egy korábbi generáció felújított változatai az új gépeken. Örülünk?
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- OLED TV topic
- Google Pixel topik
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest